Võib olla valgustad mind, kuidas me võime oma kaitseeelarvet suurendada ja mille arvelt (mis on sinu arust teistjärguline)?
Kulutaks vähem jampsi peale, eelkõige igasugu ülikallitelele rahvusvaheliste koostöö projektidele, mis neelavad praegu surusklassis 30 miljonit eurot igal aastal.
Juba seal 10 miljonit kärpides tekiks alternatiivsetele programmidele arvestatav raha.
Sorry ,no see on ainult jutt a-la stiilis "kui mul oleks laserrelv". Loomulikult need on õiged asjad, millest sa kirjutad, kuid kergelt ebareaalsed. Ja omaette küsimus, kas venelastele mõjuvad samad faktorid, nagu, näiteks kanadalstele või hollandlasele? Kus on see valupiir, milles nad üle ei saa? Praegu, loomulikult, ka nende ühiskond on teistsugune, kui aastal 41, aga veel lähiminevikus nad suutsid kanda väga suuri kaotusi, ja ikkagi jätkasid samas vaimus edasi
Vat ei ole ebareaalsed. Küsimus on selles, kas nähakse vajadust või mitte. Kui kogu trall käib NATO nishiarmee ülesehituse teemal (kuna selleks saab lõdvalt raha, ülendamisi jne jne) - vaevalt.
Ma pean eelkõige silmas ühe inimese jõul kantavate rakettrelvade (ÕT, TT, võibolla tulevikus veel midagi) muretsemist, et sõjaoludes oleks kogu territoorium sellise okkalise vaibaga kaetud. Mingi 100 või 300 lasu ja veel väiksema arvu seadmetega pole seda võimalik eales saavutada. Selliste asjade arv peab olema tuhandetega mõõdetav. Ma tahaks näha, kui LenVO väeosad on nädala ajaga jäänud ilma tankide ja autodeta, kas siis veel kuskile kiirrünnakut tehakse
Kõik on arusaadav - "laserpüstol" üksi olukorda ei päästa. Samas väga piiratud arvu või piiratud kasutusvõimalustega relvastust lõputult oskuste ja motivatsiooniga tasa ei tee. Vananenud, piiratud võimalustega relvastusega pole tõhusalt võimalik realiseerida "nähtamatu mehe" eeliseid. Kui ma istun jämeda puu taga, ega sa oma Su-25SM või Mi-28 imevahenditega mind ei avasta küll. Võtan lihtsalt relva, lasen sulle raketi mootorisse ja kogu lugu. Küllalt lihtne protseduur, õpitav paari nädalaga. Sa ei saa mingit hoiatust ega midagi. Kümneid tuhandeid ruutkilomeetreid metsa ja soid ei suuda sa läbi kammida mingit moodi. Ei saa ju iga Icomi või mobiili signaali peale suurtükidivisjoni tulelööki anda.
Ja kui sa sedasi kaotad iga päev 50 soomusmasinat, 100 veoautot ja 5-10 lennumasinat, kaua sõdid? Ma arvan, et kuu ajaga on ka VF armeel sellise tempoga toss väljas.
Vaatasin: Gruusial oli sõja eel ainult 30 (!!!!) Grom'i laskeseadet ja 100 varuraketti. Seepärast tulistasidki Su-25'd segamatult kolonne. Üks null suurem arv ja need on igal pool.
Samas ahmiti Ida-Euroopast endale kokku vanu T-72 tanke, mida siis venelased said endale varuosadeks ära tassida. Kogu papp pandi vanakraamiturul hakkama ja elementaarsed relvad ikka puudusid. Igasugu kantavad relvad oleks selle plagamise ajal suurt pahandust teinud, sest veoauto kasti või bussi saab kaasa võtta selle, mida seljas vedada saab.
TOW-d ei saa ja D-30 haubitsat kah mitte.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.