Hertsogi tegemised

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Re: Hertsogi tegemised

Postitus Postitas Hertsog »

vaoina jutule nii palju lisaks, et kuna mul on ootamas tagasihoidlik 30 mudelit karpides, mis on isegi minu tempo juures tegusa aasta (kui mitte kahe, arvestades etsimisele kuluvat aega) varu, siis viimasel ajal olen keskendunud just olemasolevate mudelite "apgreidimisele". ehk kui kuskil silman midagi toredat hea hinnaga, siis lisan aga ootavasse karpi lisaks. nii mõnigi originaalkarp on lisadest juba punnis ja ei taha enam koos seista :D
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Müts maha oskuste ees see plekimajandus ruumiliseks konstruktsiooniks kokku voltida! Päris kindlasti ei olnud lihtne ettevõtmine. Tõsi, mõne koha peal torkavad lõikeservad silma. Nende eemaldamiseks oleks kaval soetada rauapoest muukviil või peeneteraline luisk. Ega etsi nii puhtalt, ilma järeltöötluseta, lahti ei lõikagi..

Rattad pööravad nüüd siis õige nurga all, või ainult tundub nii..?
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

et siis vana võlg:

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Pilt

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Vaat võiks öelda, et see on üks paremaid mudeleid üldse, mis hertsogi käe alt on tulnud. Kiitmist väärivad väljapööratud rattad, mis annavad kõvasti elu juurde. Samuti on näha, et plekimajandus on seda elukat kõvasti filigraansemaks muutnud. Värvitöö ja üldine kulutamine on ka väga hästi.

Mis häirib, on kaootiliselt ja võrdlemisi seosetult tõmmatud värvikriimustused, sageli päris siledate pindade peal ja üsna üksikute steriilsete kraapsakatena paiknevad. Samal ajal on torni serv ja porilaudade ääred neist kohtadest, kus vähem kola peal on, võrdlemisi eeskujuliku värvikihi all. Värvikulumeid tehes oleks mõistlik loogiliselt läbi mõelda, millistele pindadele ja servadele need võisid masina ekspluateerimise käigus tõenäolisemalt tekkida. Kui torniservale, porilaudade servadesse, külgedel asuvate luukide lukkudele ja mujale pisut harilikku pliiatsit näidata saaks selles osas tulemuse juba veidi paremaks. Samalaadset tähelepanu vajaksid kanistrite servad, ja käepidemed, kinnitusklambrid jms, mida ju pidevalt kasutati.

Eeskujuliku tulemuse saavutamiseks oleksid ka rattad kummiprotektorit arvestades võinud mõni aftermarket kaup olla, kuid see on juba puhtalt autori nägemuse teema.

Pilte tehes oled täiesti näitamata jätnud torni sisemuse - arvestades selle kallal nähtud vaeva oleks mul tagasihoidlik soov, et võtaksid ka seda pildistada.

Kriitikat sai tähemärkide arvu arvestades rohkem, kuid tegelikult puudutab see siiski valdavalt vaid üht nüanssi. Muus osas hea töö.

Kristjan
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Mudel on tipptase! Aga mind on kogusaeg vaevanud see küsimus, et need rehvid on ju lahingus võrdlemisi nõrk koht. Iga kuul või mürsukild lööb rehvi rivist välja. Mis siis edasi saab?
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
Actual
Liige

Postitus Postitas Actual »

Ma mudelimaailmast midagi ei jaga aga kriitiliselt neid pilte vaadata, siis antud mudeli puhul härivad või mõjuvad kõige ebaloomulikumalt kerele kinnitatud kanistrid. Jääb mulje, et juba tehasest tulles või kamo värvimiselt tulles ei ole neid kanistreid rohkem puudutatud või juhul kui on, on iga kanister asetatud täpselt endisele kohale endises asendis, pruuni kamo saanud kanister omale kohale, roheka kamoga kanistril oma koht jne.
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

vaoinas kirjutas:
Eeskujuliku tulemuse saavutamiseks oleksid ka rattad kummiprotektorit arvestades võinud mõni aftermarket kaup olla, kuid see on juba puhtalt autori nägemuse teema.
Krt sa oled ikka karm. Minuarust oleks hea mudeleid hinnata nö klasside kaupa, nagu näitustel. ehk siis kui pole etse või epojunne küljes, siis sellest ka lähtuda. See on lihtsalt üks võimalus. Ma saan aru, et lähtud ka teiste tööde juures enese mõõdupuust, aga kõik see võib lõppeda sellega, et nö otse karbist ei julge keegi midagi teha, mis pole aga suures plaanis hea suund.
Lihtsalt oleks kurb, kui saaks standardiks, et eeskujulik mudel võrdub min 100euri lisajunne külge panna. Samas on ju karbi materjalist ratastega saavutatud vägagi hea tulemus. Teisalt jälle õigus, et autor on kõva tegija, et talle kehtivadki karmimad mõõdupuud, aga mulle tundus, et kui juba oli karbi asjad küljes, siis kas peab alati sellest vähe olema, eriti kui see mis tehtud on hästi saanud. Siinkohal ei taha ma muidugi sulle suundi kätte anda, aga lihtsalt tekis selline mõte:)

Kk
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

ääb mulje, et juba tehasest tulles või kamo värvimiselt tulles ei ole neid kanistreid rohkem puudutatud või juhul kui on, on iga kanister asetatud täpselt endisele kohale endises asendis, pruuni kamo saanud kanister omale kohale, roheka kamoga kanistril oma koht jne.
mulje võib jääda, aga see on petlik. kanistrid on lisatud peale kamo värvimist. kui tähelepanelikumalt vaatad, siis näed, et värvilaigud kanistreid kudiagi ei puuduta. ilmselt aerograafist lastud hele pigmenditolmukord võib asju natuke teistmoodi välja nägema panna.

muus osas ei jää muud üle kui vaoina kriitikat müts peos kuulata. jutt on õige. kuna 234-sid on veel tulemas, siis edaspidi luban mudelit lisaks etsikomplektile ja parema rattakomplektiga täiendada. iseenesest oli päris stiilne punt rattaid, millel olid lumeketid ka küljes. aga mingil segasel asjaolul jäid need tellimata.

tark ei torma.

tuleb hakata mõtlema mis asi järgmisena pinki lükata...
Pilt

Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Krt sa oled ikka karm.
No minu öeldut, siin, varem ja ka etteulatuvalt võiks siiski võtta soovituslikuna, mitte karmi hinnanguna. Eks seepärast sai sinna järele lisatud ka "kuid see on juba puhtalt autori nägemuse teema."

Siin on kaks põhjust, miks ma selle eporataste teema välja tõin. Esiteks on autor juba tohutult panustanud etsikomplektidesse, mis mudeli pealt ka väga selgelt välja paistab - sellise suurusjärgu juures ei ole rataste komplekt enam ju mäekõrgune tuunimine. Teine põhjus on, et valdav enamus karbist võetud rataste protektoreid mistahes mudelitel on just selle ühe ja sama mustriga, mis on tingitud sellest, et sellist ratast saab kahepoolse vormiga edukalt plasti vormida. Eporattad on pisut väljaminekuid nõudev, kuid lihtne võimalus oma mudelile isikupära lisada.

Sellised tagasihoidlikud mõtted siis minu poolt.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Väga vinks vonks masin, ühinen vaoina arvamusega et sinu üks parimaid. Sumpsid on lihtsalt super. Ainuke mida oskaks mainida et gabariidimarkerite mummud olid tüüpiliselt heledad.

Mis ta ratastel viga on? Sellise mustriga rehvid olid täitsa kasutuses ju, minu arust ei anna nende asendamine aftermarketi resign ratastega suurt midagi juurde. Iseasi kui alla toppida tõesti kettidega rattad. See oleks küll vinge, aga tavaline maastikumuster ... :dont_know:
Eks nende plekkidega on nagu on , tihtipeale on asi oluliselt parem, aga mõnikord ka pigem kehvem kui plast (ruumilisus kaob ära, etsijupid kipuvad tihtipeale liiga 2D olema) Antud juhul on plekist torm küll täitsa kümnesse. Usutavasti dragoni paljukiidetud tornist jupp maad etem. Oma 222 torni tegin suure vihaga originaalist lihtsalt ümber, no enamvähem söödavaks. Kuigi kui aus olla, siis oleks ma teadnud et hauler sobivat plekisetti teeb poleks seda tööd küll ette võtnud.
Tegelikul on "otse karbist" tegemisel oma sügav võlu, peab mõtlema ja kombineerima. Liigse setihunnikuga kaob minu arust loomingulist osa ära, võta ja paigalda. Ainuke loominguline osa on netist sobiva seti tagaajamine :)

Levar, kah paar mõtet.
Peter[L+]
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peter[L+] »

Ma ei tea, kuidas selles vallas amatööride kommentaare arvestatakse ja kuidas neisse suhtutakse-?
Omalt poolt arvan, et - proffesionaalne kretinism - on aktuaalne igal alal - ja seepärast on ka võhikute arvamusest vahel kasu.
Olen nõus Actuali arvamusega, et - kanistrid pärsivad loomulikulist. Ehk on probleem selles,et kinnitused ja kanister ise on liiga "koos" - ehk võetakse nad vahel lahti ja ...
Olles Hertzogi tegemised siin vaimustusega algusest lõpuni läbi vaadanud - jääb samuti arusaamatuks - suvalised "kriimustused". Kogu üldist taset arvestades - on tegemist - "minnalaskmisega".
Veel jäi silma "reguaal- rist" - liiga eristuv üldmuljest.
Aga - !!! Super-Super. Väga muljetavaldav mudel. - te olete lati lihtsalt nii kõrgele ajanud.
Piire mis on mõõgaga tõmmatud - pliiatsiga ei paranda [M.Jakobson]
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

Kõik mis siin öeldud on öeldud hästi, endal ei jää ka muud ütelda et täitsa püss pill on. ka sumpad meeldivad mulle väga, näha on seal vähemalt kolme erinevat tooni, mis annab väga head eheduse efekti. aplaus! :write:
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Tipp-topp aparaat!

Koostatud ja värvitud ehthertsoglikus headuses. Ühesõnaga tippklass.
Aga jossi väitega
Liigse setihunnikuga kaob minu arust loomingulist osa ära, võta ja paigalda.
ei tahaks nõustuda.

Siin alles õige looming lahti lähebki. Ets pakub tohutult võimalusi reaalsema tulemuse saavutamiseks. Kuidas plekki kortsutada või väänata sõltub ainult autori oskustest.
Väike illustreeriv klipp vanameister Adam Wilderilt:
http://www.youtube.com/watch?v=dhrtts4QiZc
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

von manstein kirjutas: Aga jossi väitega
Liigse setihunnikuga kaob minu arust loomingulist osa ära, võta ja paigalda.
ei tahaks nõustuda.

Siin alles õige looming lahti lähebki. Ets pakub tohutult võimalusi reaalsema tulemuse saavutamiseks. Kuidas plekki kortsutada või väänata sõltub ainult autori oskustest.
Ma pidasin silmas eelkõige seda et kõik on juba saada, ainult otsi ja telli. Ei mingit joonise vaatamist ja selle alusel detaili tegemist. No näiteks ämbri tarvis võid tellida plussmodelist plekiseti..... või võid võtta sahtlist jupikese plekki ja ise teha. See on point.
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Minu silma jaoks vinks-vonks-viis-pluss-mudel!
Ja tegelikult üks väheseid, mille kamo on selline tagasihoidlik või pleekinud, ma ei tea, kumb on õigem väljend. Muidu kõik need Tiigrid ja Pantrid (nii siin, kui ka teistes teemades) kipuvad minu silma jaoks ikka liiga tumedad ja kontrastsed olema. Natuke nagu pühademunade moodi. See on aga nagu päris.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist