Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
pakzmagu
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas pakzmagu »

rbl kirjutas:bla bla bla...politseiriik...bla bla bla
Moded, tõepoolest, ehk aitab juba? See põrund aru õnnistus on tüütum kui Veltu ja Wrangel ühtekokku. :wall:
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

corvus kirjutas:Ainult üks PALJUDEST põhjustest, mille rõhutamine ja esitamine stiilis a la rbl ehk justkui oleks ta AINUS põhjus, näitab, minu arust, selliselt käituva kaasfoorumlase pahatahtlikkust või lihtsalt rumalust.
Kas ÜKS PÕHJUSTEST= AINUS PÕHJUS?
pakzmagu kirjutas:
rbl kirjutas:bla bla bla...politseiriik...bla bla bla
Moded, tõepoolest, ehk aitab juba? See põrund aru õnnistus on tüütum kui Veltu ja Wrangel ühtekokku.
Seda juttu räägi Viktor Siilatsile mitte mulle! Arvamuste paljusus ei näi sulle just meeltmööda olevat. Palju toredam oleks vist elada seal kus ein Volk, ein Reich, ein Führer kas pole nii?
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
nuhk.Albert
Liige

Postitus Postitas nuhk.Albert »

Iga korral omad head ja vead. Oli see vene aeg mis oli aga inimene sai rahuldavalt elatud ja prügikastis ei pidanud keegi sobrama. Elementaarsed vajadused olid kaetud. Ei olnud mingit muret homse päeva pärast.
Tänapäeva Eesti on tüüpiline uuskoloniseeritud maa koos sellest tulenevate hädadega. Väidetavalt kuulub 80% tööstusest välismaalastele. See aga tähendab, et väga suur osa tööga loodud lisandväärtusest läheb riigist välja peremehe tasku. Koju jääva sulase palgaga ning sellelt võetavate maksudega peab ülal pidama ennast, riiki ning lapsi-pensionäre. Asja teeb nutusemaks suur avaliku sektori osakaal (riigiasutusi teenindavat erasektorit statistikas avaliku sektori alla ei liigitata).
Teatavasti hakkab kala mädanema peast ja nii on ka meie riigiga. Võim on tsementeerunud kitsa seltskonna kätte ning sealt neid niisama lihtsalt maha ei võta. Ka mitte valimistega. Sest ühiskond on meelega lõhestatud arvukateks osadeks ning väga suur osa elanikkonnast on kergelt manipuleeritav (miks ikkagi taheti valimisiga langetada?).
Kopeerin ühe kommentaari:
Kui numbrite järgi rabame nagu hullud, siis tekib paratamatult küsimus: Kuhu kaob tööga loodud lisandväärtus? Hüva, tööviljakus on väike. Kuid mitte viis korda väiksem kui naabritel. Midagi on siin kapitaalselt mäda ning tahtmatult tuleb nõustuda nendega kes nimetavad meie olukorda neokolonismiks, uuskoloniseeritud riigiks.
Ilma suuremate muutusteta ei ole võimalik olukorda parandada. Ja kuidas olekski võimalik oma majandust juhtida kui rooli (seadusandlus) keerab Brüssel, gaasipedaali (rahandus) sõtkuvad võõramaalastest pangajuudid ning nuppe-kange (tööstus) krutivad välismaised korporatsioonid?
Kuidas saab sellisel kombel lüpstavat riiki nimetada iseseisvaks?
Soovitan lugeda raamatut: Vello Leito "Eesti & Geopoliitika". Vabalt tõmmatav pdf failina:
http://www.upload.ee/files/1820763/Vell ... _.pdf.html
Miks tänapäeva demokraatia ei toimi ega saagi toimida (inimesele jäetakse mulje nagu temast midagi sõltuks), selle üle on juurelnud Raigo Sõlg raamatus "Ahvist kodanikuks...või vastupidi". Vabalt tõmmatav Nõmme Raadio lehelt (keri alla ja leia Ahvist kodanikuks.pdf).
http://www.nommeraadio.ee/rahvaraadio.php
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

corvus kirjutas:
Naljakas, aga minu tutvusringkonnas enamik siiski soovib elada ja kasvatada oma lapsi "politseiriigis" nimega EV. Aga teeme kiirtesti siinses foorumis?
Hetkel on meil kaks inimest: corvus leiab, et soovib oma lapsi (vaatamata kõigile puudustele) siin riigis kasvatada. rbl, leiab et ei soovi
Edasi hakkab iga foorumlane, kes viitsib raisata oma ajast 30 sekundit lisama poognaid: +1 corvus või +1 rbl
Mõne päeva (teisipäeval19.06.2012?) pärast loeme kokku ja saame juba millegile konkreetsemalt põhineva "enamuse".
Boonusena ja ärgitusena oselema: kaotaja (kas corvus või rbl) ei võta foorumis järgmised 3 kuud sõna, mida kontrollivad moderaatorid.
Seda võiks nimetada emotsionaalseks väljapressimiseks ja massidega manipuleerimiseks. Corvus, kus sa seda õppinud oled?

Ise elades Soomes ... Vaadates kas või sotsiaalvõrgustikes, mida Soomes elavad eestlased räägivad või kuulates oma kohalike tuttavaid, siis neid, kes sooviks kindlalt tagasi tulla, on siiski vähe. Ja sedagi paljudel juhtudel alles siis, kui pensionile jäädakse. Veidi on ka neid, kes räägivad, et tagasi on mõtet alles siis minna, kui Eestis asjad paranevad. Mille peale ma ei saanud jätta torkamata "Et siis kodu eestlased peavad rügama, et siis sa võiks minna sinna elu nautima"
Palju rohkem on neid, kes näevad oma elu siiski Soomes ja kelle jaoks Eestis käimine on umbes sama teema nagu lapsena maale vanaema juurde minemine.
Ja kahjuks leidub ka neid, kes ei taha Eestist mitte midagi teada.

Ise hakkasin Soome minemise peale mõtlema peale seda, kui Eesti Vabariigi ametnik, 2010 aasta mais, töötukassas soovita "Minge Soome".
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kapral Karu »

corvus kirjutas:Ja küsimus on lihtne. Kas sulle meeldib see vabariik, vaatamata oma puudustele või mitte?
Minu arvates pole küsimus üldse meeldimises või mittemeeldimises. Kui sul on ikka vaja maksud (sh ka sellele "riigile") maksta ja pere toita, aga "riik" näitab trääsa, siis sa lihtsalt lähed (kui saad, julged jne). Arvan, et läheksid palju enamad, aga kardavad, et ei saa hakkama, pole algkapitali, pole lapsi või varanatukest kellegi hooleks jätta, jne -- olenemata sellest, kas see "vabariik" meeldib või mitte.
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

corvus kirjutas:Millel põhineb Kapral Karu metoodika? Kõhutundel? ...
Isiklikel tähelepanekutel, nt oma lähiümbruse külade kaupa -- vahe valla poolt esitatud külaelanike arvu ja tegeliku aastaringsete püsielanike arvu vahel on kordi (suurematel küladel vähem, väiksematel sageli rohkem).[/quote]
corvus kirjutas:Tegelikult piisab Hiiumaa puhul sellest, kui viitsitaks vaadata valmisealiste nimekirja. Hiiumaa maakonnas peaks eelmise aasta andmetega (2011.aasta valmised) olema valimisealiste nimekirjas 8491 inimest. Lisaks alaealised. Kokku siis c.9000 inimest. Valimas käis c.5100 inimest (60.1%). Väita, et ülejäänud 39.9% on õhk, põhk ja suur 0 ehk siis väljarändanud on ilmselge liialdus. Samas on Hiiumaa kõige suurema laste kahanemise arvuga maakondi Eestis (võrreldes 2000.aastaga).
Valimisealiste nimekirja pole ma näha saanud, ja vaevalt keegi mulle seda näitama hakkab ("isikuandmete kaitse!"). See põhineb elanikeregistril ja seega minu jaoks antud küsimuses autoriteetse andmeallikana arvesse ei tule (mu üle-eelmises postituses ülesloetud põhjustel). Pealegi olid meil ju ka e-valimised, milles sai osaleda vist ka välismaalt -- seega ei näita valimaskäinute arv siinsete püsielanike arvu.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Iga korral omad head ja vead. Oli see vene aeg mis oli aga inimene sai rahuldavalt elatud ja prügikastis ei pidanud keegi sobrama. Elementaarsed vajadused olid kaetud. Ei olnud mingit muret homse päeva pärast.
Vaata, nõukogude aja ja praeguse korra üks erinevustest ongi laias laastus see, et kas meil on riik, mis joondab oma rahva kõige rumalamate/laisemate/saamatumate järgi ning pakub neile kõigile ühtviisi keskpärasest kehvemaid elutingimusi, või me tahame riiki, kus igaüks saab vastavalt oma võimetele: eriti saamatud sobravad prügikastis, kuid need, kel nupp vähemalt keskmisel tasemel nokib, saavad ka keskmisel tasemel igati hakkama. Mina eelistan pigem viimast varianti, kus mul jäetakse võimalus oma õnn ise taguda, selmet igatseda taga "vana head" vene aega mis töö ja leiva vägisi kätte ulatas.

Meie oma kodumaine sulemees Kivirähk on arvanud (oli see nüüd "Ivan Orav", või "Rehepapp" - vat ei mäleta), et Eestlaste kõige suurem probleem on see, et meil on liiga palju lolle. (võin sõnastusega mälu järgi eksida - ärge pange pahaks). Häda on ka selles, et lollid kipuvad pigem koonduma avaliku sektori suunas ja targad erasektori suunas mistõttu meie riiki esindavad sageli inimesed, kes ei adu oma ametnikuvastutuse suurust. (Näide siit samast, kus ühe sellise tõttu kaasfoorumlane wudu elab nüüd Soomes.) Me ei saa ju tegelikult ühe ametniku, või poliitiku sõnu tõlgendada kui kogu riigi suhtumist inimesse. Kui meil mõneks poliitiliseks juhtfiguuriks satub aegajalt mõni tohman, või kui riigi esindaja ei suuda riiki vääriliselt esindada, ei tähenda see veel seda, et tuleb tolm jalgadelt pühkida ja minema jalutada. See on see sama eestlaseks olemise vastutus, et oma riik tuleb ise oma vaevaga üles ehitada, mitte paarkümmend aastat redus istuda ja lasta "lollidel" kodumaale jääjatel rabeleda. Algus ongi raske ja selle esimese kahe kümnendiga oleme minu arvates siiski päris hästi hakkama saanud.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

vaoinas kirjutas:Vaata, nõukogude aja ja praeguse korra üks erinevustest ongi laias laastus see, et kas meil on riik, mis joondab oma rahva kõige rumalamate/laisemate/saamatumate järgi ning pakub neile kõigile ühtviisi keskpärasest kehvemaid elutingimusi, või me tahame riiki, kus igaüks saab vastavalt oma võimetele: eriti saamatud sobravad prügikastis, kuid need, kel nupp vähemalt keskmisel tasemel nokib, saavad ka keskmisel tasemel igati hakkama. Mina eelistan pigem viimast varianti, kus mul jäetakse võimalus oma õnn ise taguda, selmet igatseda taga "vana head" vene aega mis töö ja leiva vägisi kätte ulatas.
Näiliselt, teoreetiliselt ilus konstruktsioon aga tegelikuses ei toimi ja need asjad siiski nii lihtsustatult lihtsad ei ole. Olid/on veel võrdsematest võrdsemad ja omaaegne nomenklatuur kui selline pole seniajani sisuliselt kuhugile kadunud. Rääkimata sellest, et juba NSVL-i lagunedes olid stardipositsioonid väga erinevad, kes sai üleöö tehase omanikuks, kes lõpetas kodutuna tänaval. Usud sa tõesti, et asi oli puhtalt rumaluses, laiskuses ja saamatuses?
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Usud sa tõesti, et asi oli puhtalt rumaluses, laiskuses ja saamatuses?
Kas nüüd puhtalt, aga suures jaos kindlasti. Enda kohta võin vähemalt küll öelda, et see va "kuri ja paha riik" pole mind küll mingitpidi takistanud, mis tegemata-saavutamata, on nimelt mu enda laiskuse ja rumaluse taga kinni, ei muud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Olid/on veel võrdsematest võrdsemad ja omaaegne nomenklatuur kui selline pole seniajani sisuliselt kuhugile kadunud. Rääkimata sellest, et juba NSVL-i lagunedes olid stardipositsioonid väga erinevad, kes sai üleöö tehase omanikuks, kes lõpetas kodutuna tänaval. Usud sa tõesti, et asi oli puhtalt rumaluses, laiskuses ja saamatuses?
Need "Võrdsetest võrdsemad" on igas ühiskonnas. Ega ma seda ei väidagi, et raske töö ja pealehakkamisega alati pururikkaks saab, kuid keskmiselt hea elujärje peale saab küll - seega paadialuste puhul on asi ikka rumaluses, laiskuses, saamatuses ja tegematajätmistes. Rahvas, kes liidu lagunedes kiirelt paadialla sattus, oli valdavalt ikka see, kes oli harjunud sirutatud käelt hüvesid vastu võtma, ega suutnud kohaneda uue olukorraga, kus tuli iseenda eest seista ja kus riik ei anna enam töökohta, raha ja peavarju mittemillegi eest. Loomulikult oli ka erandeid ja iga paadialuse lugu on erinev, kuid üldjoontes võib asja ikkagi nii näha.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

rbl kirjutas:Siilats on kunagi öelnud, et Eestisse jäävad eelkõige need, kes ei adu, mis tegelikult toimub, või need, kes usuvad, et ebaõiglus on ajutine.

...väljarändele aitab kindlasti kaasa see politseiriik, kus politseile ei maksta palka, kus veeteede amet ei tea misasi on veetee ning kus surnukuur asub aadressil Tervise 1.

http://majandus.delfi.ee/news/uudised/e ... d=63399502

Orwellistlik-utopistlik projektiriik nimega EV ei ole pikemas perspektiivis jätkusuutlik. Enamik ei soovi sellises ebakindlas, ebaterves keskkonnas oma lapsi üles kasvatada.

Kas sina Corvus adud, mis tegelikult toimub? Mulle tundub, et vist mitte? :dont_know:
Viki kiunub ka ainult siis, kui riik tal temale meelepäraselt oma äridega toimetada ei lase vaid seaduslikkust nõuab. Kah arvamusliider, my ass.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Aga äkki Hr. Rbl paneb näiteks ilma suurema vahuta ja mölata kirja näiteks 10 punkti , mis teeks eestist eeskujuliku riigi ja tagaks meie rahva suurepärase püsimise ja iibe kasvu. Eks me saaks siis imetleda kas geeniust meie seast või ka veidi kriitikat teha.

PS. üks sotsiaalteadlane avaldas saladuse laitmatu iibekasvu tagamiseks - pensionisüsteemi lõpetamine päevapealt neil kes veel töötavad ja piiride kinnipaneku.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

corvus kirjutas:Selge, õhk põhk ja kõhutuul? Kui põhilised metoodika alused?
Pigem ikka oma silmad, kõrvad ja miski nende vahel :) .
Kas me saame kunagi näha ka rahvaloenduse andmeid külade kaupa? Oleks huvitav võrrelda sellega, mida tegelikult kohapeal elades näed. Maakohtades on ju reeglina teada, kes kus elab või ei ela, enamasti teatakse ka seda, kus keegi töötab (kui just meelega saladuses hoida ei taheta). Vaadake oma ümbruses lahtiste silmadega ringi, küsitlege tuttavaid -- ehk saame nii ka tegeliku Eestist väljarännanute (s.t nende, kes tegelikult elavad väljaspool Eestit rohkem kui pool aastat -- see oli REL kriteerium) arvu kätte. Mina pakun lihtsalt Hiiumaa näitel, et see arv on pigem üle kui alla 100 000.
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

vaoinas kirjutas:Mina eelistan pigem viimast varianti, kus mul jäetakse võimalus oma õnn ise taguda, selmet igatseda taga "vana head" vene aega mis töö ja leiva vägisi kätte ulatas.
Ka NL ajal tuli ise enda eest seista, õppida ja tööd teha, ei antud kellelegi tööd ja leiba vägisi (kui mõned erandolukorrad välja arvata, nt kinnipidamiskohad vms). Ega nüüdki meil tööst puudust ole, ainult palka maksta ei taheta...
vaoinas kirjutas:... meie riiki esindavad sageli inimesed, kes ei adu oma ametnikuvastutuse suurust. (Näide siit samast, kus ühe sellise tõttu kaasfoorumlane wudu elab nüüd Soomes.)
See ametnik ehk tegi lihtsalt heast südamest selle pakkumise, wudu lahkumise tegelik põhjus on kaugemal ja kõrgemal kui see konkreetne ametnik.
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

corvus kirjutas:Kas sulle meeldib see vabariik, vaatamata oma puudustele või mitte?
Minule Eesti Vabariik sellisel kujul nagu ta eksisteerib ei meeldi.
Ja üldse, minu jaoks on Eesti ja Eesti Vabariik kaks eri asja. Eesti Vabariik on kogu asja juures sama tüütu kui sääsk Eesti suves. Lihtsalt peab leppima.

Ning ma annan endast iga päev parima, milleks ma olen võimeline, et toimuks III Rahvuslik ärkamine Just nimelt rahvuslik. Sest minu jaoks on ka eestlane rahvusena ja Eesti vabariigi kodanik mõisted mis on minu jaoks kaks eri asja.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline