Kelle toodang?

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
BOMBARDIER
Liige
Kontakt:

Kelle toodang?

Postitus Postitas BOMBARDIER »

Tere.

Trehvas ette üks Enfieldi hülss, mille tootjamarkeering (19 SB 30 R mulle tundmatu , netiotsingud pole ka tulemust andnud. Ehk siinne pädevam rahvas oskab valgustada mis tootjaga tegemist on.

Pilt

Pilt

Ette tänades!

M.
Kasutaja avatar
Hydrazine
Liige
Kontakt:

Re: Kelle toodang?

Postitus Postitas Hydrazine »

SB markeeringut on kasutanud:

1. Arms Corporation of the Philippines, (formally Squires Bingham Co.) Marikina, Republic of the Philippines
2. Empresa Nacional Santa Barbara de Industrias Militares SA, Toledo, Spain
3. Israeli Military Industries, Tel Aviv, Israel
4. Sellier and Bellot, Schoenbeck/Elbe, Germany

Julgeksin panustada variandile 2 ja 4 ning sealtkaudu edasi otsida.

Edit:

Tegelikult võib seda asja ka R tähe poolt vaadata, Kanada oleks ka nagu hea juhtlõng:

R = Dominion Cartridge Co.(Made for Eatons Dept Store), Quebec, CANADA
BOMBARDIER
Liige
Kontakt:

Tänud Hydrazine asjasse selguse toomise eest. http://www.municion.org jäi näiteks vastuse võlgu.

Pigem ikka jah siis Hispaania-, või saksamaa toode . Filipiinid ja Iisrael kisuvad juba natuke liiga eksootiliseks.
:write:

Kuigi Iisraeli TZZ 94 märgistusega kestasid olen ka leidnud.

Hülss tuli maa-alalt , kus ümerringi nn. "haudvaikus" .

Ahjaa.. Tongi ümber on veel näha musta märgistuse jälgi.

Parimat!

Madis.
Kasutaja avatar
Hydrazine
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hydrazine »

BOMBARDIER kirjutas:Kuigi Iisraeli TZZ 94 märgistusega kestasid olen ka leidnud.
TZZ 94 peaks meie kaitseväele taasiseseisvumise ajal Israelist ostetud IMI moona kest olema. 5,56x45 NATO märgiga(plussmärk millel ring ümber).

Enfieldidest ei tea ma eriti midagi aga seda Kanada varianti pakkusin seepärast, et kusagilt on kõrvu jäänud, et esimese Eesti aegu oli mingi ports Kanadast pärit püsse kasutusel olnud. No, et äkki oli moona ka kaasa tulnud sealtmaalt vms.
BOMBARDIER
Liige
Kontakt:

Hydrazine kirjutas:
BOMBARDIER kirjutas:Kuigi Iisraeli TZZ 94 märgistusega kestasid olen ka leidnud.
TZZ 94 peaks meie kaitseväele taasiseseisvumise ajal Israelist ostetud IMI moona kest olema. 5,56x45 NATO märgiga(plussmärk millel ring ümber).

Enfieldidest ei tea ma eriti midagi aga seda Kanada varianti pakkusin seepärast, et kusagilt on kõrvu jäänud, et esimese Eesti aegu oli mingi ports Kanadast pärit püsse kasutusel olnud. No, et äkki oli moona ka kaasa tulnud sealtmaalt vms.
Tänud.

Just sellised olidki, millel rist ringi sees! Kanada võib ka võimalik varjant olla, kui olid juba püssid, siis ikka moon ka vast! Aga mine tea :roll:
Vedeled see kest nii üksikult, et igasugused lahingtegevuse märgid puudusid , ei pommikilde, ega teisi hülsse, mitte midagi. :dont_know:

Parimat!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline