Kapten Trumm kirjutas:Ma ei eelda midagi, ma räägin vaid, et meil pole täna arsenalis muud peale Mapatsi, mis oleks praktikas sõjalaevade vastu kasutatav.
See haubitsajutt on samasugune jama kui see minupoolne 406ga utreerimine siin.
Ma olen jätkuvalt seda meelt, et ka vananenud tehnika mõistlik kasutus annab parema efekti kui tühi ja praktikas teostamatu jutt, mida kõike võiks.
MAPATS on kindlasti asi millega ulatuks tabama ja ka tabaks kalda lähedal, ainult et suurematele aluste puhul vajab see üsna täpset sihitamist haavatavatesse punktidesse. Vananenud tehnika mõistlik kasutus loomulikult annab parema efekti, kuid siin me ilmselt jäämegi eri meelt. Ma olen täiesti kindel, et see 406mm üles seadmine kuhugi ei oleks mõistlik kasutamine, juba ammu mu poolt eelnevalt läbinämmutatud põhjustel. Suurtükiväe osas olen ma optimistlikum, aga ega edasine vaidlus siin ei aita sel teemal. Kui tuleb sõda siis sa sõidad virru, tood sealt MAPATSI, ma toon Tapalt FH-70'e, ja siis proovime, ega muud moodi seda vaidlust ei lahenda

Pisut teemakohasemalt, tänud Lemetile teksti tõlkimise eest, kuigi teadmine et see ainus 406mm suurtükk seal piiteri lähedal kunagi pesitses oli olemas, sain kahtlemata tänu artiklile jälle targemaks.