Kalevi Liiva

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
Kasutaja avatar
dZonn
Liige
Kontakt:

Kalevi Liiva

Postitus Postitas dZonn »

Tere üle pika aja.
Mul on seoses Kalevi Liiva massimõrvaga tekkinud paar küsimust. Väidetavalt tapeti seal 6000 inimest, kes 1944 marukiirusel välja kaevati ja põletati (saksa armeel polnud muud teha).
Punkt A: kuulake ERR digiarhiivist meeletult pikka mitmeosalist lugulaulu vist pealkirjaga "Kalevi Liivad süüdistavad", (igatahes googli otsingus tuleb ilusasti välja.
Ok, lasti maha, mis lasti, kuid 1944, kui sakslastel oli kiire, mis kiire oli neil aega ja vedelkütust, et põletada 6000 laipa. Samas 1 küsitletu ütles, et laibad lasti läbi peenesti ja "laotati" üle ilusa männimetsa laiali. Vastuolu või kuidas.
"Valitud" kirjeldavad antud kuulamistel vaid inimrasva põlemse kohutavat hõngu, kuid ei anna mingit märku 6000 inimese lagunemise lehast, mis peaks olnud olema tunda, sest jutu järgi olevat laibad olnud pea maapinnal.
Kokkuvõttes arvan ma, et Kalevi Liiva teema on sügavalt jama. Ma ei pea end prohvetiks ja kui kellelgi on paremaid andmeid, siis andku teada. Sama teema veidi on Tartu tankitõrjekraav, kuid see selleks.
Kasutaja avatar
dZonn
Liige
Kontakt:

Re: Kalevi Liiva

Täiendan iseend...
Seal kindlasti hukati inimesi, kuid mastaabid on kordi väiksemad. Väitele "Natsid ju põletasid" on jõle hea tapetute arvu rajada, sest keegi ei tea.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Alustad äkki pisut uuematest uurimistulemustest?
http://eja.pri.ee/history/Holocaust/maripuu_meelis.pdf
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Castellum »

corvus kirjutas:Nii arvutades saad veelgi täpsema arvu, mille võid lisada Eredi, Klooga ja Lagedi tapetutele. Nende kolme koha kontekstis 1944.aasta septembris tapetute koguarv jääb c.2200-2800 vahele.
andruse viidatud Maripuu töös on lehel 45 Ereda, Lagedi ja Klooga hukatute arv. Lagedil ja Kloogal on kokku ca 2226 inimest, Eredal on arv teadmata. Kust tuleb arv 2800?
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kasutaja avatar
dZonn
Liige
Kontakt:

Äitähh!
Sai disskussiooni üles. Ma olen siiamaani veendunud, et ametlike dokumentidega dituleeritud ohvrite arv on rängalt ülepakutud.
Ja ma küsin ühe asja veel üle. Saklastel olevat olnud oma laibapurustusvahend millega kanarbikune metsaalune laibapuru täis pihustati. Oli see neilvõi mitte.
Mind huvitab hilisem periood. KGB Leningradi masinast, mis oli ühendatud kanalisatsiooniga (vedelad jäätmed jooksid Neevasse) oli laibapurustaja hüüdnimega "tsentrifuug". Kokku aeti sealt läbi 44 000 inimest. Tartus olla see ka olema olnud, kuid polnud töötanud. Ka Tallinnas olla olnud ja jupp aega peale KGB likvideerimist vedeles õues. Kas kellelgi oleks pilti sellisest masinast. Oleks huvitav materjal
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

KGB Leningradi masinast, mis oli ühendatud kanalisatsiooniga (vedelad jäätmed jooksid Neevasse) oli laibapurustaja hüüdnimega "tsentrifuug". Kokku aeti sealt läbi 44 000 inimest. Tartus olla see ka olema olnud, kuid polnud töötanud. Ka Tallinnas olla olnud ja jupp aega peale KGB likvideerimist vedeles õues.

:scratch:

Paluks viiteid! Vahest leidub fotosid? Äärmisel juhul sobib ka tükike metalli selle nn. "tsentrifuugi" küljest... sensitiividele noh! Uudis missugune, sellega jõuame kohe juroopasse!
:mrgreen:

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

corvus kirjutas:Ma olen selle kõrgema arvuga c.2800 isegi tagasihoidlik. Kui sa võtad 26.juuni seisu, mil Vaivara laagrites oli 6662 inimest, lahutades maha kindlalt mahalastute arvud ja oletuslikud Stutthofi saadetute arvud, jääb ülesse 1336 inimest. Kas nad kõik tapeti (sealhulgas ka Eredal, kus juba 9.septembril või varem toimus selektsioon ilma Klooga või Lagedi "abita" - mis on loogiline arvestades Ereda ja seal lähedal olnud töökomandode lähedust rindele ning rindel toimuvat) või pooled või ainult mõned sajad... Ei tea. Seega madalam arv c.2200.
Ühesõnaga, nende "kolme koha kontekstis" on ülemine arv 2800 suvaliselt laest võetud...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Mäleta enam, millises nimelt, aga kooliajal külastatud laagri muuseumis demonstreeriti suure järelveetava ogadega rulli pilti ja väideti, et sarnase asja abil purustati tapetute luidväetise saamiseks. Milline üllatus oli seejärel kohata sarnast seadet Tallinna tänavatel jäätõrjet tegemas.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

corvus kirjutas:
Castellum kirjutas:
corvus kirjutas:Ma olen selle kõrgema arvuga c.2800 isegi tagasihoidlik. Kui sa võtad 26.juuni seisu, mil Vaivara laagrites oli 6662 inimest, lahutades maha kindlalt mahalastute arvud ja oletuslikud Stutthofi saadetute arvud, jääb ülesse 1336 inimest. Kas nad kõik tapeti (sealhulgas ka Eredal, kus juba 9.septembril või varem toimus selektsioon ilma Klooga või Lagedi "abita" - mis on loogiline arvestades Ereda ja seal lähedal olnud töökomandode lähedust rindele ning rindel toimuvat) või pooled või ainult mõned sajad... Ei tea. Seega madalam arv c.2200.
Ühesõnaga, nende "kolme koha kontekstis" on ülemine arv 2800 suvaliselt laest võetud...
Päris laest mitte. Vahe teadaolevate ja mitte teada olevate vangide saatusest on 1336 inimest.
Lisaks oli Ereda laagris ja tema töökomandodes kokku umbes kuni 500 inimest. Olenevalt ajahetkest, see arv muutus. Kui nad kõik likvideeriti selmet et evakueerida, siis ongi 2800.
See teeb siis ju 1800, mitte 2800?

Aga nii ju saabki kirjutada - nt "...Lagedil ja Kloogal hukati umbes 2200 inimest. Teadmata on umbes 1800 inimese saatus, kellest osa tõenäoliselt hukati..." vms
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Kordan küsimust, mis ennem oli ühes teises teemas:
Vaatsin ühte ilget Vene propagandamula youtubest. Seal visati ülesse väide, et 287. Politseipataljon osales (kuna saade oli meie mustamiseks, siis isegi ei osalenud, vaid viisid nn ainuisikuliselt täide) Kloogas juutide mahalaskmisel. Samas Wikipedia Eesti versioon räägib hoopis teist juttu (kuna fakte ei tea, siis kipub Wiki tekst ka kuidagi liiga roosa ja muinasjutuline olema). Kas tõde on kusagil vahepeal, et nad tõesti olid osaliselt seotud (ei lasknud küll ise maha, kuid osalesid näiteks konvoides hukkamispaika, väidetavalt lasid maha vlassovlased) ?
http://et.wikipedia.org/wiki/Klooga_koonduslaager
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
just plain mean
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas just plain mean »

Põhimõtteliselt võiks arvata, et juutide tegelik kütteväärtus ei saa olla nii kõrge, nagu seda sionistid väidavad. Inimene ei põle nagu paber.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

just plain mean kirjutas:Põhimõtteliselt võiks arvata, et juutide tegelik kütteväärtus ei saa olla nii kõrge, nagu seda sionistid väidavad. Inimene ei põle nagu paber.
Kodanik tõusev täht inimsusevastaste ja sõjakuritegude uurimises, kas sa vaevuksid sellele postitusele vastama?
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 65#p298965

Siin teemas võiksid ära mainida, kes juutidega ahju kütta on kavatsenud. Minu tagasihoidliku eesti keele oskuse järgi ahjus põletamine ja ahju kütmine pole päris sama asi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Amazon [Bot] ja 1 külaline