Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas OnuEnn »

ma pole saeraamil eriti töötanud, kui siis väga lühiajaliselt koolivaheajal, kahjuks ei oska saeraamimeeste hingeelu kommenteerida.

ma ei saa ka sellel ajal suure puuduse üle nuriseda, kuna tutvusi oli ja palju toidukraami kasvatasime ise. ja muidugi juurde see plalpool viidatud kaubaturism.

aga see ei tähenda, et siis hästi oli, pigem tähendasid seitsmekümnendad-kaheksakümnendad pikka kriisi. talonge enam polnud, nagu viiekümnendatel, aga võrreldes kuuekümnendatega toimus tagasiminek. kaheksakümnendate alguse aktuaalsed teemad olid brežnevi toitlustusprogramm ja majanduse efektiivsuse tõusu nõudmine. kus see kõik lõppes, peaksid ka nooremad siiski mäletama - reagan oma tähesõdadeblufiga tõmbas n-liidul viimase hapniku kinni.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Jämejala on kinni pandud või?"

ja seewald on ka võrreldes tolleaegsega väga tühjaks jäänud.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

mutionu kirjutas:ka praegu dikteerib kaubavalik menüü, seega, hoolimata värvilisematest pakenditest ning loomulikult ka suuremast valikust, ei saa endale lubada seda, mida tahaks.
Mina ntx ei suuda kaubandusest leida tooreid krevette, Leningradis aga näituseks on.
Siit saame seoses eelnevaga teha kaks järeldust:
1. N.Liidu ajal oli igas külapoes tooreid krevette lademetes.
2. Mälestused N.Liidu toidukabandusest on seotud isiklike maitsetega.
Kellele meeldib toituda ainult värsketest saiapätsidest, on olukorra muutumise üle kurvad. Mitmekesisema toiduvaliku ihalejad on samas rahul.
Mina vee-elukaid, mune, seeni ja pekki ei söö.. samas tänu liha letileilmumisega olen olukorra muutumisega ilgelt rahul, minu toiduvajadused on 99% on rahuldatud.

Aga muidu sooritasid sa klassikalise demagoogiavõtte.
"10 valiku asemel on meil nüüd 1.000.000 valikut.. aga see pole oluline ja on diktaat edasi, sest vaja oleks veel ühte.."
mutionu kirjutas:Samas on selge ka see, et aastat 1985 ja 2012 võrrelda ei saa
Miks ei saa? Me muuseas ei peagi. Elu läks järsult paremaks kohe kui N.Liit siit kadus. Viimased kümmekond aastat kuni eelmise aastatuhandeni on olnud enamvähem võrdne paradiis. Seega piisab kui võrrelda toiduvalikut näiteks perioodil 1980-1990 perioodiga 1990-2000. Esimesel selge langustendents ja teisel tugev tõus.
Viimati muutis Sho, 11 Aug, 2012 22:36, muudetud 1 kord kokku.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
OnuEnn
Liige
Kontakt:

külmutatud krevetid olid selveris täitsa olemas, ma lasin lesta püüdmiseks hiljuti paki tuua 2€ eest.
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

Sho kirjutas:
mutionu kirjutas:ka praegu dikteerib kaubavalik menüü, seega, hoolimata värvilisematest pakenditest ning loomulikult ka suuremast valikust, ei saa endale lubada seda, mida tahaks.
Mina ntx ei suuda kaubandusest leida tooreid krevette, Leningradis aga näituseks on.
Siit saame seoses eelnevaga teha kaks järeldust:
1. N.Liidu ajal oli igas külapoes tooreid krevette lademetes.
2. Mälestused N.Liidu toidukabandusest on seotud isiklike maitsetega.
Kellele meeldib toituda ainult värsketest saiapätsidest, on olukorra muutumise üle kurvad. Mitmekesisema toiduvaliku ihalejad on samas rahul.
Mina vee-elukaid, mune, seeni ja pekki ei söö.. samas tänu liha letileilmumisega olen olukorra muutumisega ilgelt rahul, minu toiduvajadused on 99% on rahuldatud.

Aga muidu sooritasid sa klassikalise demagoogiavõtte.
"10 valiku asemel on meil nüüd 1.000.000 valikut.. aga see pole oluline ja on diktaat edasi, sest vaja oleks veel ühte.."
Huvitav järeldus muidugi. Kirjutan sellest, et täpselt samamoodi nagu NL -i ajal, määrab ka praegu menüü poes pakutav ning toon sinna näitena juurde, et minu menüü ei saa, hoolimata soovist, sisaldada ise töödeldud krevette, seega on minu menüü määratud poes pakutavaga, nagu NL -i ajal ning siis imetakse sellest välja hoopis kõrvaline teema.

Muide, klassikaline demagoogiavõte on teisi selles süüdistada.
mutionu
Liige
Kontakt:

OnuEnn kirjutas:külmutatud krevetid olid selveris täitsa olemas, ma lasin lesta püüdmiseks hiljuti paki tuua 2€ eest.
Ma räägin tooretest krevettidest, kes, sarnaselt vähkidega, ei ole loomulikust peast punast karva. Mulle maitsevad need kilo kaupa müüdavad pisikesed krevetid, soola on parasjagu. Neid aga on ilge k*pp puhastada. Suured krevetid(ca 15cm pikad, kuningkrevett või misiganes moodi neid kutsutakse, kolme X -ga Maximas müüakse) aga, mida müüakse, pole nii head. Retsept on kuskil olemas, kuidas peaks hea saama aga toorainet pole. Poes aga pakutakse ainult keedetud krevette. Nutt och hala.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

mutionu kirjutas: Kirjutan sellest, et täpselt samamoodi nagu NL -i ajal, määrab ka praegu menüü poes pakutav
Loomulikult. Täiesti õige.
Ainult et kontekstis tähendas see, nagu oleks N.Liidu ajal pakutav olnud võrreldav praegusega. Et hoolimata järsust ja totaalsest kasvust ja paranemisest, pole see midagi väärt kuna alati saab veel paremini.
Et valikuvabaduseta sundmenüü (võtad seda või ei saa mitte midagi) on samaväärne oma maitse järgi valimisega paljude võimaluste hulgast.
Ainult sellepärast, et pole võimalik saada vaalaliha või ninasarvikusarve leotist...
OnuEnn
Liige
Kontakt:

" Ja istumine internetifoorumis, selle asemel et naist igavusest ...teadagi mis"

seda viimast, nagu ka eespool jutuks olnud vigaseid, polnud n-liidus olemas.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

corvus kirjutas:Mulle assotseeruvad näiteks 70ndatel/80ndatel igapäevased Lilleküla poe külastamised - liha kohalt - seapeade, pekikamaraga (millel sinine tempel) ja sellise veidi pruunikama supikontide valikuga.
No näed, Mutionu. Sul tuleb nüüd Corvus ka ümber veenda-hüpnotiseerida, et ta tervelt kaks aastakümmet ikka nägi Lilleküla poes kvaliteetse liha lademeid. Nende seapeade ja muude kirjeldatud jälkuste asemel.
mutionu
Liige
Kontakt:

Sho kirjutas:
mutionu kirjutas: Kirjutan sellest, et täpselt samamoodi nagu NL -i ajal, määrab ka praegu menüü poes pakutav
Loomulikult. Täiesti õige.
Ainult et kontekstis tähendas see, nagu oleks N.Liidu ajal pakutav olnud võrreldav praegusega. Et hoolimata järsust ja totaalsest kasvust ja paranemisest, pole see midagi väärt kuna alati saab veel paremini.
Et valikuvabaduseta sundmenüü (võtad seda või ei saa mitte midagi) on samaväärne oma maitse järgi valimisega paljude võimaluste hulgast.
Ainult sellepärast, et pole võimalik saada vaalaliha või ninasarvikusarve leotist...
Ma arvasin, et see, kui ma ei saa oma menüüsse lülitada seda, mida tahan(mõistliku energiakuluga), ongi sundmenüü aga ju siis on sul teistmoodi sundmenüü. Kuigi ma ei saa väga hästi aru, mismoodi erinevad sinu poolt mittesaadud karbonaad NL -i ajal ja minu poolt mittesaadud krevett praegu.
mutionu
Liige
Kontakt:

Sho kirjutas:
corvus kirjutas:Mulle assotseeruvad näiteks 70ndatel/80ndatel igapäevased Lilleküla poe külastamised - liha kohalt - seapeade, pekikamaraga (millel sinine tempel) ja sellise veidi pruunikama supikontide valikuga.
No näed, Mutionu. Sul tuleb nüüd Corvus ka ümber veenda-hüpnotiseerida, et ta tervelt kaks aastakümmet ikka nägi Lilleküla poes kvaliteetse liha lademeid. Nende seapeade ja muude kirjeldatud jälkuste asemel.
Nagu ma eelpool kirjutasin, on isiklikke kogemusi palju, igalühel on oma. See aga, et kellegi isiklik kogemus mingist asjast on sitt, ei tähenda veel seda, et see asi on kõigile ja alati sitt. Üks arvamus per asi meenutab pigem idamaised despoote kui kaasaegset Eestit.
Lilleküla poes pole ma tõesti NL -i ajal käinud, minu toonased kogemused piirduvad Pärnumaaga.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

võiks ju ka rääkida autode saadavusest kaubandusvõrgus, aga see teema käis juba varem läbi ja lõppes sellega, et ma olen vana loll iriseja - autod olevat olnud n-liidus vabamüügis ja neid sai isegi noor pere endale lubada...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

mutionu kirjutas:Ma arvasin, et see, kui ma ei saa oma menüüsse lülitada seda, mida tahan(mõistliku energiakuluga), ongi sundmenüü aga ju siis on sul teistmoodi sundmenüü. Kuigi ma ei saa väga hästi aru, mismoodi erinevad sinu poolt mittesaadud karbonaad NL -i ajal ja minu poolt mittesaadud krevett praegu.
Sundmenüü on see, kus sa ei saa isegi asendada midagi. Ainus valik - võtad selle või mitte midagi.
Sina saad oma unelmate krevette asendada mingite teiste krevettidega, ise kirjeldasid.
Mina oma shnitslit ei saanud asendada mitte millegagi.. isegi karbonaadiga mitte. Liha lihtsalt polnud. Pidi sardelli närima..
OnuEnn
Liige
Kontakt:

aga see-eest sai sardelli praekapsaga igast püstijalaeinelauast...

see meenutab seda vana nalja, kus olid halb uudis ja hea uudis - süüa polnud midagi muud peale s*ta, aga seda oli õnneks lademes.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

mutionu kirjutas:Lilleküla poes pole ma tõesti NL -i ajal käinud, minu toonased kogemused piirduvad Pärnumaaga.
Järelikult oli Pärnumaa mingi erandlikult liharikas paik.
Minu mälestuste kahest N.Liidu ajal saadud lihatükist on teine saadud just Pärnust.

Ja siis on mul meeles jäätis, mille ma lasteaias liivakasti pillasin.
Ma olin veel hästi kurb. Mitte jäätise pärast, vaid sellepärast, et vanemad pidid raskel tööl hommikust õhtuni orjama, et mulle see jäätis osta..

Vaat jäätised olid nõukaajal küll head.. peaaegu sama head kui praegused "Eriti Rammusad".
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Georges ja 1 külaline