Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas OnuEnn »

jah, ja kes seda maad müüb? ise te müüte, mina hoian oma vanaisa talumaid alles.

või on jälle anonüümne eesti riik või euroopa liit selles süüdi?
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

see siis ju kena, et vanaisa põllumaad kenast tallel on. Iseasi, mida me selle teadmisega peale hakkame? Või süüdistusega talumaade müümise asjus. :dont_know: Mina pidasin oma postitusega silmas rohkem ikkakogu lkf Krizzi mõtet, mitte ainult maademüümise osa
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Lemet
Liige
Kontakt:

Minu saavutuste kiitmise asemel pane parem üles viide dokumendile, millest rääkisid. Kus "vastavad otsused" nimelt maaelu hävitamise kohta sellise põhjendusega must-valgel kirjas on. Nagu sa seda väitsid.
Üsna selegelt oli näiteks 1949.küüditamise eesmärgiks Eestis just Eesti maaelu hävitamine. Just sedasi seisab vastavates otsustes
Edit:

Vastuseks corvuse väitele tema hiljem muudetud postituses- jabur on väita midagi, mida ei ole võimalik tõestada ja siis keerutama hakata. Antud juhul oled sa lihtlabaselt pada pannud- ei eksisteeri dokumenti, milles oleks kirjas must-valgel eesmärgina Eesti maaelu hävitamine.
Lemet
Liige
Kontakt:

Kuule, rongareo, sult paluti sinu omal kinnitusel eksisteerivat dokumenti, et
1949.küüditamise eesmärgiks Eestis just Eesti maaelu hävitamine
Nagu see sinu oma kinnitusel
seisab vastavates otsustes.
. Kui sellist dokumenti pole, siis nii ütlegi.
Lemet
Liige
Kontakt:

Tänud juhatamast, corvus, kindlasti loen.
Lemet
Liige
Kontakt:

Sedapuhku tegeled ikka vingerdamisega sina ise, mitte mina. Mina tahan lihtsalt viidet sellele dokumendile, kus sinu sõnul olla must-valgelt kirjas 49 aasta küüditamise eesmärgina Eesti maaelu hävitamine. Paistab, et sellist viidet Sa anda ei suuda. Vanarahvas teab öelda, et keeruta palju keerutad, P...se jääb ikka selja taha. Küüditamise eesmärk oli must-valgel kirjas kulakluse kui klassi etc. etc. Et see tõi kaarega kaasa muudatused maaelus, on teine teema, aga dokumenti, et küüditamise eemärgiks oli maaelu hävitamine, ei suuda sa ilmselgelt tuua. Lepi siis sellega, ikka juhtub, et ka ahv puu otsast alla kukub :wink:
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Ma saan sellest jutust niimoodi aru, et maaelu õitseb ja õilmitseb siiani ning mingeid probleeme pole?
Seda on rõõm kuulda.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Lemet
Liige
Kontakt:

Vt. poogen 72, esimene postitus.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Vaatan..
Välja surid endised keskused ning ääremaadele jäänud külad, millest paljud esmakordselt mainitud juba 1241. aastal Koostatud Taani Hindamisraamatus. Eriti raske hoobi andis maaelule 1960.-1970. aastate vahetusel teostatud maakoolide, raamatukogude jms. likvideerimine, mida võiks negatiivse mõju poolest vabalt võrrelda 1949. aasta küüditamisega.
Nagu ma aru saan, on kusagil antud korraldus, kus selgesõnaliselt on kirja pandud, et maakoolid ja raamatukogud tuleb likvideerida maaelu hävitamise eesmärgil?
Ning nagu eelnevast jutust võib järeldada, ei õnnestunud see sugugi, nagu ka 1949.a. küüditamise puhul. Lihtsalt ka 1960-1970. aastate vahetusel likvideeriti ainult kulakuid ja metsavendi.
See on väga huvitav..
Lemet
Liige
Kontakt:

Lähme taas järgmisele ringile- paistab, et maakoolide sulgemine on meil siiski päevakorras, vähe sellest, tegu on suhteliselt loogilise käiguga praeguses majandusolukorras. Isand Sho võib nüüd ise arvata, kas see mõjub maaelule traditsioonilises mõistes virgutavalt-värskendavalt või väljasuretavalt. Ka raamatukogude sulgemine on viimasel ajal teemaks tõusnud- https://www.google.com/search?q=raamatu ... =firefox-a Jällegi loogiline- kellele neid pidada, kui rahvas ümber suuremate keskuste kolimas.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Lemet kirjutas:Lähme taas järgmisele ringile- paistab, et maakoolide sulgemine on meil siiski päevakorras.
Kui palju kulakuid kavatsetakse selle järjekordse ringiga hävitada?
Kus on kirjas, et seda tehakse maaelu hävitamise eesmärgil?

Ma saan eelnevast aru, et see peab kusagil sõnaselgelt ja mustvalgelt kirjas olema..
Lemet
Liige
Kontakt:

Ma ei saa täpselt enam aru, mis sul vaja on?
Kus sa's nüüd korraga nii arusaamatu oled, ise muidu nii terane??? Ise ja oma käega ju kirjutasid:::
Üsna selegelt oli näiteks 1949.küüditamise eesmärgiks Eestis just Eesti maaelu hävitamine. Just sedasi seisab vastavates otsustes.
Ja mina tahaks näha must-valgel sellist otsust, kus küüditamise eesmärgiks oli nimelt kirja pandud "...eesti maaelu hävitamine... Ons tõesti nii ülemõistuse raske sellest aru saada. Lihtsalt viide sellisele "vastavale otsusele" ongi see, mida ma saada tahan. Või siis tõdemist, et sellist must-valgel kirjapandud otsust ei eksisteeri ja "vastavates otsustes" oli ikka miski muu.

Edit:
Aga ole hea ja kirjuta, mulle lollile nüüd õite, et miks see 1949.aasta küüditamine siis siin Eestis toimus? Põhjus.
palun, võta ja loe 49-nda aasta küüditamise sinu sõnastuses "vastavates otsustes" kirja pandud põhjuseid...

"...О выселении с территории Литвы, Латвии и Эстонии кулаков с семьями, семей бандитов и националистов, находящихся на нелегальном положении, убитых при вооруженных столкновениях и осужденных, легализованных бандитов, продолжающих вести вражескую работу, и их семей, а также семей репрессированных пособников бандитов..." No ei ole kuskil kirjas "maaelu väljasuretamiseks...Nagu täheldatud, viis see traditsioonilise elulaadi muutumisele ja kolhoosidesse astumisele, aga KÜÜDITAMISE PÕHJUSENA VASTAVATES OTSUSTES sa seda ei leia. Pole, netu.
Viimati muutis Lemet, 13 Aug, 2012 0:48, muudetud 1 kord kokku.
Lemet
Liige
Kontakt:

Sho, kuidas selle ühe leiva ja ühe saiasordiga nüüd oligi. Üle mille kohe mitte kuskil nõuka aegu leida polnud. Seleta mulle see müsteerium lahti, kuidas piltidel läbi aegade neid leiva ja saiasorte naapalju rohkem leida oli, siis võtame uuemaaja kulakud käsile.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Lemet kirjutas:Sho, kuidas selle ühe leiva ja ühe saiasordiga nüüd oligi. Üle mille kohe mitte kuskil nõuka aegu leida polnud. Seleta mulle see müsteerium lahti, kuidas piltidel läbi aegade neid leiva ja saiasorte naapalju rohkem leida oli, siis võtame uuemaaja kulakud käsile.
Sina ei pea mitte keerutama ja peituma saiasortide taha.
Loomulikult oli neid mitu ning olid ka üheaegselt müügis. Ning sama tõsi on ka see, et korraga olid müügis mõlemast ainult ühed vormitooted. Pole olemas absoluutset tõde läbi kõigi aegade ja kohtade.
Ning liha müügilolekut ei suutnudki sa ära tõestada, hoopis kinnitasid oma fotoga minu väidet.
Ning nüüd sa kinnitasid, et uuemal ajal on siis tõepoolest kulakud olemas, keda sa tahaksid käsile võtta.
Lemet
Liige
Kontakt:

Loomulikult oli neid mitu ning olid ka üheaegselt müügis
Tohoh, mõni leht tagasi olid just sina see, kes särk pükstes väljas vehkis tõestada, et
Oled sa peale nõukaaega saialeti juurde sattunud?
Siis oli üks sai ja üks leib. Nüüd on saalisuurune valik, silmad võtab kirjuks.
Sho kirjutas:Praktika oli ikka selline, et poodi toodi puust resti peal kohalikus leivakombinaadis valmistatud suht maitsetud vormileivad ja vormisaiad.
Üks sort saia ja üks sort leiba. Suurema osa viisid maainimesed loomadele.
Mõnikord imporditi kusagilt mujalt linnast ka põrandaleiba. Tallinna peenleib oli unelm ja unistus.. sellest sai isu täis alles 90-ndatel, kui koos vabadusega ka kõhu täis sai.
Ning liha müügilolekut ei suutnudki sa ära tõestada, hoopis kinnitasid oma fotoga minu väidet.
Kes mida liha müügilolekuks peab...

Pilt

Pilt

Aga rohkem seda mõttetut jora ei viitsi ajada, seda enam, et absoluutset tõde pole tõepoolest olemas. Nagu korduvalt juba öeldud sai- tänapäeval on valik vaieldamatult rikkam, aga väita, et toona sõna otseses mõttes padunälg majas oli, mina isiklikult ei saa. Isand Sho ilmselt saab. Sügav ja siiras kaastunne. Kui lugupeetava noorus oli nii kurb, nagu ta seda siin kirjeldanud on, jääb üle vaid tõsiselt osavõtlikust ilmutada ja rõõmustada, et enda oma märksa helgemates toonides oli.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bretschneider ja 2 külalist