Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas gnadenlose »

Kapten Trumm kirjutas: Hävitati senine põllumajanduse korraldus ja seepärast nähti ka näguripäevi, kuid põlde künti ja vilja koristati ka 1949. aastal.
Pannes aastanumbriks näiteks 1992, jääb tuum ikka samaks.
Гив Ми Мани
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Aga üldiselt meenutab arutelu ühte kunagist "Wremja" osa, kus Zorro sõnas: "Jah, Stalini ajal vigu muidugi tehti. Ent palju oli ka head!"
Гив Ми Мани
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OnuEnn »

ei ole midagi teha, sellesse aega jäi paljude noorus ja noorus on iseenesest ilus aeg, isegi nõukogude absurd ei suutnud seda muuta. aga oma noorusaja rõõmu üle kanda n-liidu teeneks on kohatu. õnnelikud oldi sellest hoolimata, et üldine olukord oli absurdne.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Kapten Trumm kirjutas:Jääb mulje, et tegu pubekaga.
Esiteks jahvatame suurest valiku puudusest ja solgist lettidel.
Siis Lemet otsib kuskilt arhiivist fotod, kus on näha täiesti arvestatav lihalett oma aja kohta.
Siis tõmmatakse tagataskust "ultimate trumpkaart" MA EI NÄE SEAL LIHA. :lol: :lol:
NÄEN SEAL JÄÄTMEID :lol:
Muljed, mis sulle jäävad, sõltuvad reeglina sust enesest.
Mina panin oma jutu alused kirja kohe, kui ma vestlusse sekkusin.. juba poognatel 66 ja 67.
Nii et sinu ette kujutatud "tagatasku trumpkaart" on sinu enda halja mõttetegevuse resultaat.
Mina räägin algusest peale samadest kriteeriumidest lähtuvalt.
Liha on liha, pekk on pekk ja lihajääkidest-jäätmetest koosnevad lihatooted on lihatooted.

Fakt jääb faktiks.. ma ei näinud nõukaaja avalike poodide lettidel kordagi puhast liha. Mitte kordagi.
Ja ka Lemeti fotodel ei näe.

Mis tekitab küsimuse - oled sa oma elus üldse liha näinud? Läbi kõigi nende liha- ja leivakombinaatides töötatud aegade.
Vahest peaksin ma minema lähimasse poodi ja pildistama sinu jaoks lihaletti? Et sa ikka teaksid, kuidas liha välja näeb.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

Kui ma ei teaks mõne foorumiliikme ametikohta ja ei tunneks Eesti inimese mentaliteeti siis ma arvaks et pidev EKV suunal hädaldamine ja ENSV heaolu kiitmine on üks paras õõnestustegevus. Paraku, tundub, et tegemist on lihtsalt eht-eestlasliku vingumise ja ärapanemis vajadusega.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OnuEnn »

no mina ei tea lugupeetud kaasfoorumlaste töö- ja eraelust midagi, aga aeg-ajalt tekib küll küsimus, kuhu ma sattunud olen.
Motronicus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Motronicus »

Kapten Trumm kirjutas:
Kas see peaks sinu asi kuidagi olema?
Jääb mulje, et tegu pubekaga.
Esiteks jahvatame suurest valiku puudusest ja solgist lettidel.
Siis Lemet otsib kuskilt arhiivist fotod, kus on näha täiesti arvestatav lihalett oma aja kohta.
Siis tõmmatakse tagataskust "ultimate trumpkaart" MA EI NÄE SEAL LIHA. :lol: :lol:
NÄEN SEAL JÄÄTMEID :lol:
Paber kannatab kõike. Ka ilusaid fotosid. Täitsa kena vaadata. Kui seda aega ei teaks, võib-olla isegi usuks.
Per aspera ad astra!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Nähtavasti on tegu kommunismist pimestatu soperdamisega. :idea:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

See, mida sa minu tekstist tsiteerisid, on tõsi ja ma jään selle juurde. Nii oli. Kohati.
Nuh, sellest statemendist, mis sul seal eespool üleval seisis, polnud küll kuskilt lugeda et "kohati". Ikka täie rauaga ja absoluuti loen mina siit välja...Oleks lugupeetav kohe kirjutanud, et "kohati" või "meil, Karutagumiku külas", poleks probleemi ollagi, sest varustamine erines tublisti. Nagu ta ka tänasel päeval seda teeb. Näitena võid tulla ja võrrelda kasvõi Viimsis Konsumit(ilmselge näide, kuidas poodi pidada ei tohiks) ja Comarketit. Aga nii...kui päris rumal pole, saad isegi aru, et selline jutt...
Praktika oli ikka selline, et poodi toodi puust resti peal kohalikus leivakombinaadis valmistatud suht maitsetud vormileivad ja vormisaiad. Üks sort saia ja üks sort leiba.
...pole tõsiseltvõetav.

Ja näiteks oma lapsepõlvemaadelt, mis ühte otsa pidi ulatuvad Käsmu ja teispidi Kilingi-Nõmme, ei mäleta ma küll teps mitte sellist hädaorgu. Müüdi nii lehmakeeksi kui inimeste leiba. Mis sellessse lihateemasse puutub, siis kõlab lugipeetud Sho jutt kangesti kadunud Vaidlo Robi raamatust Ponts-Ontsu jutu moodi, kes suure sildi peale väitis, et tema nii väikeseid tähti ei näe ja nõudis veel suurematega kirjutamist. Ka lavastuseks ei kannata neid pilte toonases ajahetkes pidada, ise mäletan neid kaubalette Tallinnas-Tartus tõepoolest enam-vähem sellistena. Kuskil 80-ndate teine pool, siis võiks veel seda teatritegemise teemat kaaluda, aga 70-ndadtel siiski vast mitte.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Motronicus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Motronicus »

Lemet kirjutas:Ka lavastuseks ei kannata neid pilte toonases ajahetkes pidada, ise mäletan neid kaubalette Tallinnas-Tartus tõepoolest enam-vähem sellistena. Kuskil 80-ndate teine pool, siis võiks veel seda teatritegemise teemat kaaluda, aga 70-ndadtel siiski vast mitte.
Väljaspool Tallinnat vajus ikka varem ära. Olümpia ajaks, ja veidi peale seda, korraks nagu asi paranes, peale seda läks üldine olukord veel hullemaks. Samas, aeg-ajalt jälle asjad liikusid.
Toitlusprogramm polnud niisama välja mõeldud.
Per aspera ad astra!
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Lemet kirjutas: Aga nii...kui päris rumal pole, saad isegi aru, et selline jutt...
Just-just.. kui päris rumal pole, saad isegi aru, et minu jutt on adekvaatne vastus üldistatud ja mittetsiteeritavale, kuid selgelt läbikumavale seisukohale - "Üksikutele puudustele vaatamata oli kõike saada ning rahvas elas õnnelikult sotsialistliku päikese säras ja seltsimees Stalini(jne) targa juhtimise all. Igaüks oli oma õnne sepp ning kõik soovijad tõmbasid loteriil miljonivõite. Valitses õiglus ja võrdsus. Erinevalt tänapäevast."
Lemet
Liige
Kontakt:

Millal see toitlustlusprogramm teemaks tehtigi? kaheksakümne kolmas aasta?? Päris jamaks hakkas mäletamist mööda kiskuma kuskil 80-ndate teisel poolel.
Lemet
Liige
Kontakt:

Sho kirjutas:
Lemet kirjutas: Aga nii...kui päris rumal pole, saad isegi aru, et selline jutt...
Just-just.. kui päris rumal pole, saad isegi aru, et minu jutt on adekvaatne vastus üldistatud ja mittetsiteeritavale, kuid selgelt läbikumavale seisukohale - "Üksikutele puudustele vaatamata oli kõike saada ning rahvas elas õnnelikult sotsialistliku päikese säras ja seltsimees Stalini(jne) targa juhtimise all. Igaüks oli oma õnne sepp ning kõik soovijad tõmbasid loteriil miljonivõite. Valitses õiglus ja võrdsus. Erinevalt tänapäevast."
Selle jaburduse kohta ep oska muud kui õlgu kehitada. Jedem das seine...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Lemet kirjutas:Päris jamaks hakkas mäletamist mööda kiskuma kuskil 80-ndate teisel poolel.
Mida sa defineerid "päris jama" all?
Vastavust sinu poolt kritiseeritud minu jutule?
Või üksikute puuduste pisut sagedasemat esinemist?
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Tead mis, Sho!
See, kes teised oma kõva kisaga üle karjub, pole mitte kõige targem ja tal pole ka ilmtingimata õigus, kuigi ta ise ennast selliselt tunneb ja ta endast seda arvab. :roll:
Aga, noh, kui talle rõõmu ja rahuldust pakub, siis - las karjub. Kuid ma eelistaks lasta tal seda omaette teha ja lähen ise küll kuhugile vaiksemasse kohta, kus ka inimestega normaalselt, ilma mõttetult häält kähedaks üürates, jutelda saab. :lol: :lol: :lol:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: plärmo ja 2 külalist