Mis need summad siis oleks, kui me NATO-st loobume...???
Ja kas meie julgeolek selle läbi tõesti suureneks....
Seda liigutust ma juba ootasin, et niikui me millestki loobume, tähendab see kohe NATO-st loobumist.
Mitu riiki on nt ammu oma väed Afganistanist ära toonud, kas nende (ühis)julgeolek on sellest vähenenud?
Kuigi A-stanist polegi jutt (las see coy seal olla), mulle meenub esimese asjana jutt ühe vana, täna kai ääres roostetava Taani sõjalaeva saatmisest Adeni lahele.
See laev tahab kindlasti kibesoolases ja tormises ookeanis tarvitades igal aastal dokis käia.
Arvestades meie kommet iga Brüsseli köhatuse peale kannad kokku lüüa.....
Sinna lähevad mitte väiksed summad. Üks nägu aastas miljon krooni minimaalselt.
Siis meenub mulle kellegi poliitpopulism, kus ajateenijatele makstakse taskurahaks põlveotsa rehkenduse järgi ca 4 miljonit euri igal aastal
Aastat viis on seda juba tehtud (?), 20 miljonit eurot kokku.
Meenutame veel natuke ja hakkab juba summa kokku saama:
Belgia plaanib maksta 60 laskeseadeldise ja 240 raketi eest 88 miljonit dollarit
Minu arvamus, et kopterid on laualt maas.....
http://www.postimees.ee/922332/eesti-ko ... ganistani/
Kordan nüüd veel põhipoindi üle: küsimus pole mitte parima EKV TT relva väljavahetamises, vaid selles, et arvuliselt lõviosa meie TT relvastusest moodustavad lausa vananenud asjad, mille võime tankidega võidelda on üsna kahtlane (huvitav, kas 90 mm rootsi TT kahurile tehakse topeltkumulatiivi üldse?). Enamiku nende kasulik eluiga on ammugi möödas ja need kõlbavad tõesti tabelite täitmiseks ja eduraportiteks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.