On sul üldse aimu, kuidas üht moodsat autot tänapäeval hooldatakse? Mida tänapäevane auto endas sisaldab? Millist aparatuuri hoolduses kasutatakse?
Millest sa järeldad, et seda aimu pole?
Mul on isegi täiesti korralikult varustatud garaaz endal olemas
Ärme nüüd hakka rääkima mingist elektroonikaga mässamisest, sellega tegeletakse peamiselt Mersu, Volvo jms "kvaliteetmargi" teeninduses, lahendatakse tehase kvaliteedijamasid.
Minu autode peamine artikkel teeninduses on läbi aastate olnud mootori õlivahetus ja veermiku kontroll, ilma service indikaatori resettimise vajaduseta autodel (seda saab muide teha ka nt Boschi keskuses Türi tänaval 5 euro eest, et mitte esindust nuumata), ei ole lihtsalt mingeid muid probleeme.
Õlivahetus käis ikka nagu 20 aastat tagasi, sissevalamiskork lahti, auto üles, karterikaitse ära, väljavalamiskork lahti, õli jookseb kogumisnõusse, samal ajal filtri vahetus (filtrid on tänapäeval ka sellised papist nagu vene ajal), siis põhjakorgile uus tihend, põhjakork kinni, karterikaitse alla, ülevalt püstolist õli sisse, sissevalamiskork kinni, mootor käima. Olen sõitnud peamiselt jaapani autodega, 2-3-4 aastat liisinguaja peab vastu ilma, et midagi parandama peaks. Mingeid "aparaate" seal ei kasutatagi - jaapani tehnikal lihtsalt pole mingeid elektroonikakamme, mis on iseloomulikult nt uutele Mercedestele.
Või mis tehnoloogiat ja sõnaseletamatut asja sa ootasid? Eelmine kord vaatasin läbi akna pealt, umbes samamoodi teen ka kodus garaazis (ainult kanali peal).
Muideks, auto elektroonikavigade otsimiseks vajaliku OBD testri võib ikkaüks nendale nt osta.ee-st osta ca 100 euro eest. Päris uutele see vist ei pela, aga juba 5-10 a vanustega saab suurepäraselt hakkama.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.