Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Sho »

Corvus.
On arusaadav, et vaidlus käib siin erinevates märgisüsteemides.
Kui ühtedele on halb, et nõukogude süsteemi autod olid halvad.. siis teistele on see hea, sest inimesed pidid rohkem vaeva nägema.
Näe, ma tõin näite, et arvutimajandus oli n.liidus sama hea kui kiidetud auto- ja saiamajandus.. inimesed pidi ise oma arvuteid putitama. Ei ühtki vastuväidet.

Kui ma pakuks välja teesi, et kontsentratsiooni- ja surmalaagrid olid n.liidus paremad kui praegune Tartu vangla.. juhtuks sama asi.
Sinu jutt, et inimesed kontsentratsioonilaagrites surid (dokumenteeritud näidetega) ja olid alla surutud, ei maksaks midagi. Selle eest viskasid nad seal mulda ja langetasid metsa nii et vähe ei olnud. Kõik olid terved ja karastunud. Tegid lugematul arvul kätekõverdusi. Kes tahtis, sellele oli kõike saada. Ega siis magavale kassile hiir suhu ei jookse. Ja rangest korrast ning repressioonidest rääkimine.. no need olid üksikud pokazuhha nähud ja kampaaniad, enamasti valitses meeldiv bardakk ja kõigele vaadati läbi näppude. Oli võimalik karjääri teha ning sooje kohakesi saada söödapaja lähedale. Lausa ilma komparteisse kuulumata! No iga korra ajal saab ju elada. Ja kord oli siis majas.

Aga vaat Tartu vangla on on ilmne tagasiminek. Eraldi kambrid ning tööd pole vaja teha. Kokkusaamine kollektiiviga on piiratud. No kuidas niimoodi uusi teadmisi saada ning võtteid õppida. Kasvatatakse lödideks ja pekisteks amööbideks, kes isegi üht korda lõuga tõmmata ei suuda ning ümbervanglajooksus kohe hingetuks jäävad. Korda pole!

:wink:
Võtke teed ja tulge homme jälle..
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OnuEnn »

aga kus on kirjas, et n-liidus olid kontsentratsiooni- ja surmalaagrid. kõik dokumendid nimetavad paranduslike tööde kolooniaid. tehti mehemoodi tööd ja kasvati mühinal ümber.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

kõik dokumendid nimetavad paranduslike tööde kolooniaid
Kas tegelikuses ei nimetanud dokumendid siiski laagreid, kolooniaid ja vanglaid. Koos oma alljaotustega. Koloonia puhul siis näiteks üld-, range- ja erirežiimiga.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
VanaUnt
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VanaUnt »

Valaks õli tulle. Mis on vahet , mis kord meil on? Tööinimene teeb ikka tööd, naised sünnitavad, lapsed käivad koolis, mõned ikka astuvad kuritegelikule teele, satuvad vangi. Ja ka tripper ning süüfilis levivad samamoodi. Kas on vahet, on aasta 1960 või 2010? Vahe ainult pisasjades. Parteilased valetavad ja vassivad ka samamoodi. Inimesed pole muutunud 5000 aastat ja ega muutu selle 20 aastaga. Kommunistid tahtsid uue inimese aretada, ei tulnud neil ka see välja. Näited?
1987 aasta avaldati meelt fosforiidi kaevandamise vastu, 2012 meeleavaldused ACTA vastu.
1982 Tartu linna parteikomitee omad tahtsid minu direktorit maha võtta,kuna ta polnud kompartei liige, saadeti linna rahandusosakonna kontrollid, mina, kui tehniline pealik , kirjutasin seletusi, näitasin kontrollidele ette punanurgas olevat klaverit, mis pidi olema vasakule kanditud. Aasta 1997, riikliku AS nõukogu liikmed, valitseva partei liikmed kangutavad järgmist direktorit, kes pole nende partei liige, majanduspolitseile näitab allakirjutanu vihmavee renne tänaval, mis jälle olevat vasakule kanditud. Igasuguste partei liikmete vastu keskooli ajaloo õpetajast saadik allergia, ka praeguste.

Kunagi lapsepõlves kadestasin vanemaid inimesi, kes elasid üle igasugu rahareforme, olid näinud erinevaid valuutasid, nüüdseks ise ka 3 valuutat näinud, olen ma sellest õnnelikum?

Töötava inimesena ajasin vene ajal taga autokumme oma autole, momendil tegelen erinevate firmade vahel helistamisega, et saada uus autoklaas, ikka peab võimlema, kuskohast saaks soodsamalt ja parema garantiiga.
S..ttagi pole muutunud.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

VanaUnt kirjutas:Valaks õli tulle. Mis on vahet , mis kord meil on? Tööinimene teeb ikka tööd, naised sünnitavad, lapsed käivad koolis, mõned ikka astuvad kuritegelikule teele, satuvad vangi. Ja ka tripper ning süüfilis levivad samamoodi. Kas on vahet, on aasta 1960 või 2010? Vahe ainult pisasjades. Parteilased valetavad ja vassivad ka samamoodi. Inimesed pole muutunud 5000 aastat ja ega muutu selle 20 aastaga. Kommunistid tahtsid uue inimese aretada, ei tulnud neil ka see välja. Näited?
1987 aasta avaldati meelt fosforiidi kaevandamise vastu, 2012 meeleavaldused ACTA vastu.
1982 Tartu linna parteikomitee omad tahtsid minu direktorit maha võtta,kuna ta polnud kompartei liige, saadeti linna rahandusosakonna kontrollid, mina, kui tehniline pealik , kirjutasin seletusi, näitasin kontrollidele ette punanurgas olevat klaverit, mis pidi olema vasakule kanditud. Aasta 1997, riikliku AS nõukogu liikmed, valitseva partei liikmed kangutavad järgmist direktorit, kes pole nende partei liige, majanduspolitseile näitab allakirjutanu vihmavee renne tänaval, mis jälle olevat vasakule kanditud. Igasuguste partei liikmete vastu keskooli ajaloo õpetajast saadik allergia, ka praeguste.

Kunagi lapsepõlves kadestasin vanemaid inimesi, kes elasid üle igasugu rahareforme, olid näinud erinevaid valuutasid, nüüdseks ise ka 3 valuutat näinud, olen ma sellest õnnelikum?

Töötava inimesena ajasin vene ajal taga autokumme oma autole, momendil tegelen erinevate firmade vahel helistamisega, et saada uus autoklaas, ikka peab võimlema, kuskohast saaks soodsamalt ja parema garantiiga.
S..ttagi pole muutunud.
sa ei ole vist ikka paljust aru saanud? maailmavaade vähe kitsas?
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Koloonia puhul siis näiteks üld-, range- ja erirežiimiga."

olid paranduslike tööde kolooniad (ITK) ja oli üld- tugevdatud-, range- ja erirežiim. lisaks kinnine vangla.

aga räägi rahulikult, ega minu sisevägedes teenitud aeg ei tee mind eksperdiks. siin on ikka karmid günekoloog-leivategija-vorstimeister-autoluksepp-jne spetsid koos, mida ma ikka targutan...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

VanaUnt kirjutas: Kommunistid tahtsid uue inimese aretada, ei tulnud neil ka see välja.
Oled sa ikka kindel?

Üks tark mees on andnud aretatud neukkurahva äratundmise märksõnad:

"Riik olgu paks! Ordnung olgu majas! Ja naabri-Juhan ärgu mölisegu!"
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

sa ei ole vist ikka paljust aru saanud? maailmavaade vähe kitsas?
Sedasorti suhteliselt enesekindlad avaldused toovad ikka ja jälle meelde varajastes kahekümnendates Mark Twaini imestamise , et kuidas tema 17-aastaselt padulolliks arvatud isa Markile 22 aastaselt märksa targem tundus...nagu ka kirjaniku peamurdmise, kuis vanainimene selle viie aasta jooksul sedapalju targemaks muutuda sai.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

OnuEnn kirjutas:aga kus on kirjas, et n-liidus olid kontsentratsiooni- ja surmalaagrid.
Ega polnudki, nagu ka sakslastel polnud mingeid surmalaagreid.
Oli lihtsalt Laagrite Peavalitsus - GULAG..
Kasutaja avatar
VanaUnt
Liige
Kontakt:

Ma saan aru, et minu maailmavaade on kitsas.
Loomulikult olen ma õnnetu, et minu lapsepõlves ei varastatud ära minu jalgratast, mis kestis ka minu poegadeni, mitte nagu mu poegadel, kellel on kahe peale juba kolm jalgratast lukustatud kuurist ja garaažist ära varastatud. Viimase 10 aasta jooksul. Minu pojad ju ainult rõõmustavad, et Tallinna tasulises parklas lõhutakse autoaken ja viiakse autost kõik vähegi väärtuslik. Loomulikult on nad rõõmsad, et jälle tegele kindlustuse ja kaskoga.
Mis praeguseks muutunud? Varastati ja valetati siis, tehakse seda ka praegu, või on meie vanglad tühjad? Politseid pole ju siis vaja, milleks veel kaitsevägi, kõik on ju nii tore, maailma inimesed ainult kallistavad ja armastavad üksteist, nagu Jehoova tunnistajate kirjanduses.
Kõik , kes siin on kirjutanud saavad aru, et see poliitiline kord, mis oli NL, oli mäda aga kui keegi julgeb öelda, et ta suutis ka vene autoga sõita, siis hakatakse kohe tembeldama teda kommunistliku režiimi taganutjaks, no andke andeks ja arenege palun.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

VanaUnt kirjutas:Ma saan aru, et minu maailmavaade on kitsas.
Loomulikult olen ma õnnetu, et minu lapsepõlves ei varastatud ära minu jalgratast, mis kestis ka minu poegadeni, mitte nagu mu poegadel, kellel on kahe peale juba kolm jalgratast lukustatud kuurist ja garaažist ära varastatud. Viimase 10 aasta jooksul. Minu pojad ju ainult rõõmustavad, et Tallinna tasulises parklas lõhutakse autoaken ja viiakse autost kõik vähegi väärtuslik. Loomulikult on nad rõõmsad, et jälle tegele kindlustuse ja kaskoga.
Mis praeguseks muutunud? Varastati ja valetati siis, tehakse seda ka praegu, või on meie vanglad tühjad? Politseid pole ju siis vaja, milleks veel kaitsevägi, kõik on ju nii tore, maailma inimesed ainult kallistavad ja armastavad üksteist, nagu Jehoova tunnistajate kirjanduses.
Kõik , kes siin on kirjutanud saavad aru, et see poliitiline kord, mis oli NL, oli mäda aga kui keegi julgeb öelda, et ta suutis ka vene autoga sõita, siis hakatakse kohe tembeldama teda kommunistliku režiimi taganutjaks, no andke andeks ja arenege palun.
Varastati ka vene ajal samoodi nagu ka praegu. Ei võinud ka vene ajal vähe paremat ratast (start-shosse või turist) väga ripakile jätta, võttis samaoodi jalad alla. Ja tegeleti ka vene ajal igasuguste vargalukkude ja roolilukkude aretamisega auto külge ja mitte ilu pärast.
Minu arust on olulisem igasugu materiaalsest nännist võimalus vabalt mõelda ja oma mõtteid avaldada ja vaatamata sellele et poliitikud on reeglina sead, on meil ikkagi oma rahvusriik. See et maailm on globaliseerumas ja turvalisust tuleb viisil või teisel osta, ei tähenda veel seda, et situatsioon oleks NSVL-i omaga võrreldav.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

mx77 kirjutas:...on meil ikkagi oma rahvusriik.
21. sajandil on eestlastel rahvusriik? :lol:
Viimati muutis rbl, 16 Aug, 2012 20:23, muudetud 1 kord kokku.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Ega polnudki, nagu ka sakslastel polnud mingeid surmalaagreid.
Oli lihtsalt Laagrite Peavalitsus - GULAG.."

minu küsimus oli rohkem oponentide aitamiseks pandud, nõrku peab ikka järele aitama.
Kasutaja avatar
VanaUnt
Liige
Kontakt:

Ei kavatsegi väita, et ei varastaud siis, kuigi minu garaaži lukke keegi ei muukinud vähemalt ja keldri ust ei lõhkunud keegi ära.

Loomulikult oli ikka seda ajude komposteerimist palju, mis tekitas tülgastust, aga olid ikkagi väikseid rõõme elust, muidu oleks ju kõik see väike eesti rahvas enesetapu pidanud sooritama, siis poleks ju sedagi rahvast olnud, kes endale taasiseseisvuse laulsid. Kuigi paljudest siinsetest kirjutustest tuleb nii välja, et oleks pidanud ikka enesetapu sooritama, need vähesed, kes Siberisse ei küüditatud , nälga ja haigustesse ära ei surnud. Selle kohta tahaks küsida, kes siis siin oleks praegu Eestit asustanud?

Mulle tundub, et eestlane ei oskagi ise midagi otsustada, enne koogutati Moskva poole, nüüd Brüsseli poole koogutame nii, et otsaesine puruks. Eks siin annab tunda see 700 aastat võõra võimu all. Meie iseseisvus ja rahvuslik iseteadvus on ikka lapsekingades. Viriseda ainult oskame.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

[quote="Sho"]Corvus.

Näe, ma tõin näite, et arvutimajandus oli n.liidus sama hea kui kiidetud auto- ja saiamajandus.. inimesed pidi ise oma arvuteid putitama. Ei ühtki vastuväidet.

N-liidu ajal olid elanikkonnal arvelauad, arvutuslükatid, vändaga Feliksid ja uuemal ajal eletrilised ja elektroonilised kakulaatorid-arvutustehnika oli reeglina suure saali suurune ja maksis jubedat raha , niiet lihtsal töölisklassil polnud selle asja vastu huvi ega polnud ka vajadust

Kui ma pakuks välja teesi, et kontsentratsiooni- ja surmalaagrid olid n.liidus paremad kui praegune Tartu vangla.. juhtuks sama asi.

Loomulikult olid nad paremad st efektiivsemad , kui praegu sellises stiilis värki tehtaks siis oleks õiguskantsleri kirjakast hetkega nii täis et ta jõud enam üle ei käiks

Aga vaat Tartu vangla on on ilmne tagasiminek. Eraldi kambrid ning tööd pole vaja teha. Kokkusaamine kollektiiviga on piiratud. No kuidas niimoodi uusi teadmisi saada ning võtteid õppida. Kasvatatakse lödideks ja pekisteks amööbideks, kes isegi üht korda lõuga tõmmata ei suuda ning ümbervanglajooksus kohe hingetuks jäävad. Korda pole!

Ma usun et Tartu vangla on kriminaalide jaoks kuurort- puhkekodu lihtsalt , nad tahavad sinna väga tagasi ja rõõmustavad vanu tuttavaid nähes

Vene ajal vangi või vangilaagrisse sattudes ei tahtnud isegi vor v zakone eriti sinna sattuda
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bretschneider ja 2 külalist