Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Sho »

ppp kirjutas:Aga lgp. Sho, Sa oled üks kõhuori! Aafrikas on lapsed näljas, aga Sina! :shock:
Ja jälle täpsustame...Õppisin 1981-86 Tallinnas, Mustamäelt üle tee ühikate vastast ostsin regulaarselt Tallinna Peenleiba (põrandaleib köömnetega) 20 kop päts.
Tead sa.. neil aastatel olin ma ise ka Tallinnas-Tartus ning nautisin tõmbekeskuste privileege.. sealhulgas köömneleiva kättesaadavust.
See oli tavaline, et (kuna poest köömneleiba saada polnud) Tallinnast päts leiba ja muud paremat koju kaasa tarida. "Pealinnapursuid" elavad ju alati ja igal pool (ka praegu) paremini kui ülejäänud rahvas. :wink:

Ja otse loomulikult olen ma kõhuori! Just sellepärast, et Aafrikas on lapsed näljas. Ma olen empaatiline ja tunnetan nende nälga enda omana.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OnuEnn »

"Kes selle sinu eralõbu kõik kinni maksis?"

nagu ikka, kui kuulusid siseringi, siis maksid teised su tasuta lõunad kinni - kui mitte, siis maksid sina teiste tasuta lõunaid.

nii oli see spordiringidega kui selles "tasuta" saadud majas elades "tasuta" traktoriga "tasuta" saadud maad "tasuta" hariti. kõik sellised soodustused maksis antud juhul kinni see õnnetu kolmekordse elanik, kelle ainus privileeg oli osta kodulähedasest poest omateenitud raha eest žiguli "õlut".

rikkad said rikkamaks ja vaesed jäid vaesemaks, nagu õiglasele sotsialistlikule korrale kohane.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Lastel saadava näkase 19 eurose sotsiaaltoetuse andsin ka naisele, ostku selle eest endale midagi, sest selle eest ei saa isegi ühe lapse tantsuringi tasu maksta"

ma olen isiklikult juhendanud tasuta ringi, omavalitsus tasus minu ringijuhi töö ja andis ruumid, osalustasu küsimine või mitte küsimine on puhtalt omavalitsuse valik. eelarvemahu vähenemise tõttu on sellega viimasel ajal muidugi keerulisem.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

corvus kirjutas:
Lemet kirjutas:Corvus, viitsid otsida üles nõukogude aegse nahahaiguste statistika(see vast pole salastatud), sealt saaks olemasoleva info põhjal väga jämedas joones ju ka suguhaiguste teema välja tuletada.
Ma juba tegelen sellega. Sportlikust huvist ja eneseharimise soovist lähtuvalt. Teisipäeval saan kokku mainitud kliinikumi endise juhiga, eks siis küsin, et kustkohast oleks kõige parem mingeid adekvaatsemaid allikaid leida. Äkki on keegi isegi midagi kommenteeritult editeerinud taastatud vabariigi ajal.
Ja KINDLASTI küsi (ning pane vastus ka siia üles)kokkusaamisel ka tema kui mõlemapoolset kogemust omava spetsialisti arvamust suguhaiguste seisust ja nende ravist võrdlevalt nendes süsteemidest. See tähendab, et kumb süsteem tagas-tagab parema ja tulemuslikuma haiguste avastamise ja profülaktika. Raviprotsess kui selline pole vast sedapalju oluline, loogiliselt on ravimeetodid ja ravimid tollest ajast paremaks muutunud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

19 eurot lapse peale on muidugi suur raha. Näiteks firmad saavad seda toiduabi enesele lubada 32 eurot, sõltumata töötajate arvust, ning peavad selle ka ise kinni maksma.
Lemet
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:
Sind muide ma silmas ei pidanudki.

Millest on tuline kahju!
Kuidas see Tootsi hommikupalve nüüd käiski- Meie Isa, kes Sa taevas oled, tee nii, et täna kah üks priske karvakiskumine tuleks..."
cleo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cleo »

Kapten Trumm kirjutas:Keegi üritab nüüd tõestada, et riigipoolt makstav massisport on paha-paha, sest keegi jääb millestki seepärast ilma. Keegi maksab niiöelda tasuta lõuna kinni.
Tegelikult see nii ei ole.
Nende tselluliidist rikastatud koolilaste ravimine makstab tulevikus kordi rohkem - ja sporti tuleb teha justnimelt lapse ja noorena, kui organism areneb, mitte siis kui arsti ütleb peale esimest infarkti.
Mu pensionäridest vanemad, kellel on kaabel-tv, (mul, näe pole, ainult "tasuta" eesti õhukanalid :oops: ) olla kuulnud uudist, et Rossijas on nüüdsest kogu laste(ja noorsoo?)sport, ot i do, täiesti tasuta, kõigile. Oskab keegi kinnitada või ümber lükata. Jah, tossud ja dressid peab ise ostma. Ujumispüksid ka. Aga treeneriga treening stadkal või ujulas on besplatno. Nõukogude võim teeb hiilivat restauratsiooni?
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

Kapten Trumm kirjutas:Leningradis tuli vist 1990 suvel automaatidest ka 15 kopikase eest klaasitäis jääkülma Pepsit.
Sai päris kõvasti joodud, venelastele oli see vist arusaamatu jook, aga Eestis tänu karastusjookide katsetehasele vägagi tuntud.
Pigem, piiter ja Moskva olid kogu nõukaaja paremini varustatud. Või siis Moskvas ei teatud mis raadio on, kuna Eesti NSVs polnd saada? Aga sugulane tuli Moskva reisilt Vef214ga tagasi, mingi 80 lõpp oli ajaks.
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Lemet
Liige
Kontakt:

VEF 202 oli selline toona kõva sõna, aga selle tootmine algas küll juba 1971. Sellel aastakümne teisel poolel oli

Piltsihuke riistapuu paljudes maakodude köökides laua peal. Teine, aga pisut vähemlevinud riistapuu oli "Okean"
Pilt
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Teine, aga pisut vähemlevinud riistapuu oli "Okean""

tõesti, sihuke kohe oligi?!

aga kui sa juba sellest rääkima hakkasid, kumbal muidu parem selektiivsus oli?
Viimati muutis OnuEnn, 17 Aug, 2012 16:58, muudetud 1 kord kokku.
aavs
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas aavs »

Tere!
Mida kauem ma seda teemat loen, seda rumalam ma endale tundun.
Ma nimelt elanud selles N Liidus mõnikümmend aastat. Mäluga ei tohiks veel probleeme olla, aga vägisi jääb tunne,et eksisteeris 2 erinevat N Liitu.
Mõnede tegelaste postitusi lugedes jääb küll selline tunne. Mul on kohe piinlik, et pole suguhaigusi põdenud(suurem osa tutvusringkonnast ka mitte), ei ole nälga kannatanud,ei ole KGB poolt represseeritud, ei ole töökohta psühhoosi pärast kaotanud, ei ole sõjaväes käinud, alates lubade saamisest olen omanud sõiduautot, olen käinud välismaal, olen elanud kogu oma elu oma majas, ei ole olnud komsomoli liige, jne.
Kas see kõik võis olla võimalik tollases N Liidus, või eksisteerib see vaid minu peas?
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"olen käinud välismaal"

bulgaaria ei lähe arvesse.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

aavs kirjutas: ei ole sõjaväes käinud, alates lubade saamisest olen omanud sõiduautot, olen käinud välismaal, olen elanud kogu oma elu oma majas, ei ole olnud komsomoli liige, jne.
Kas see kõik võis olla võimalik tollases N Liidus, või eksisteerib see vaid minu peas?
Muidugi võis see kõik olla võimalik. Ega keegi ei kahtlegi.
Aga ei usu, et kõik on sõjaväest kõrvale hoidnud, omanud sõiduautot, käinud välismaal, kogu oma elu elanud oma majas, pole olnud komsomoli liikmed jne.
Mina näiteks ei ole omanud sõiduautot, ei oma ega kavatsegi omada. Milleks mulle see kasutu riistapuu..

Aga ma saan sinu imestavast sõnavõtust aru, et sa oled n.liidu ajal suvalistes tavalistes kolkapoodides näinud ka pidevalt ja piiramatult müügil puhast tailiha - sise- või välisfileed?
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

Vef214jal oli ka UKV, ja kivid sees ja puha. High-tech ikkagi.
Pilt
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Lemet
Liige
Kontakt:

Onu Enn kirjutas:tõesti, sihuke kohe oligi?!
Tõesti, sihuke oligi. Okean 205. Et viimaseid kahtlusi hävitada, soovitan juurdelisatud raadioaparaadi pildilt lugeda paremalt alt nurgast kirja. Number on küll pisut teine- 209.

Pilt
...kumbal muidu parem selektiivsus oli
Ei oska võrrelda, aga vanaisa sai Okeaniga läbi segajate kuulatud küll
Viimati muutis Lemet, 17 Aug, 2012 17:24, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist