Viktoriin

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Re: Viktoriin

Postitus Postitas Castellum »

Erik kirjutas:Miks ma üldse küsisin..... Minu tase on ilmselgelt nõrk. :)
Ei, lihtsalt Google läheb järjest targemaks...järg vist minu käes?

Natuke ehitistest eemale...II ms oli sovettidel raudteesuurtükk TM-1-14. Vist oli suurim sovettide kaliiber? Aga see praegu selleks...Alates 1939. aastast tehti ka Eestisse selliste relvade patareipositsioone.

Küsimus - mis on selle relva varasem seos Eestiga?
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Kes on piltidel?
Aleksander Viljamson ja Ivan Kožedub?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Vastused täiesti õiged.

Edit: see küsimus peaks olema raskem ja vaevanõudvam, nimetage pilootide nimed nende kahe lennuki kabiinides
Manused
rünnak.jpg
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kapten Pablo Carballo (vasakul lennukil) ja Leitnant Carlos Rinke (paremal). Ründamas HMS Broadsword-i. Edutult. Üks 300kg pomm tabas aga ei plahvatanud ja teine läks mööda. Lennati väga madalalt, et vältida radarite poolt avastamist. Mere kohal on nii madalal lendamine väga raske, sest puuduvad orjentiirid, mille abil kõrgust hinnata.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Näe pagan, IT ajastu on ka siia jõudnud, päris piinlik kohe :oops:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Ärge nüüd asja väga kolhoosiks ajage, vastake nüüd ikka esmalt minu küsimus ära...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

...kes ründavad Argentiina Iseseisvuse päeval, 1982 aasta 25 mail oma A-4B Skyhawks lennukitega brittide laeva HMS Broadsword. Piloodid jäid mõlemad ellu, sest väidetavalt ei suutnud laeval asuv sea Wolfe raketisüsteem lühikese reageerimisaja tõttu lennukite vahel valikut teha. pilt on tehtud rünnatava HMS Broadswordi pardalt.

EDIT: Näe, vahepeal on lugupeetud Kilo Tangu oma vastust täiendanud, mul polnukski olnud vajadust postitada.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

Castellum kirjutas:

Natuke ehitistest eemale...II ms oli sovettidel raudteesuurtükk TM-1-14. Vist oli suurim sovettide kaliiber? Aga see praegu selleks...Alates 1939. aastast tehti ka Eestisse selliste relvade patareipositsioone.

Sama tüüpi suurtükid olid plaanitud Naissaarele? Tornide betoonist alused peaks siiani seal olema.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Castellum kirjutas:Ärge nüüd asja väga kolhoosiks ajage, vastake nüüd ikka esmalt minu küsimus ära...
Tahtsin sama märkuse teha. Ootan oma järjega seni kuni Castellumi küsimus lahendamatuks kuulutatakse :-)
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

TTA kirjutas:
Castellum kirjutas:

Sama tüüpi suurtükid olid plaanitud Naissaarele? Tornide betoonist alused peaks siiani seal olema.
Ei tea Naissaarest midagi. Patareipositsioone tehti 3 tk. Pakri poolsaarele. Aga mis oli nende suurtükkide seos Eestiga ENNE seda ... Vahest mõni matsist insener?
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

TTA kirjutas:
Castellum kirjutas:

Tegelikult jumalast õigus. Sama toru väiksem versioon (ainult, mitte raudteevankril) oli 305mm suurtükil M1907, mis seisis Naissaarel.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

http://de.wikipedia.org/wiki/Seefestung ... Gro%C3%9Fe
Google translate: For the largest Russian naval guns, the M1913 and the 356-mm-L/52-Kanone 305-mm-L/52-Kanone M1907, variants for coastal defense was developed. The guns themselves are largely unchanged, merely by increasing the powder chamber, the firing of other types of ammunition made ​​possible. Installed the guns in twin towers were (MB-2-12 and MB-2-14 [1]), which corresponded to constructively to those used on Russian battleships towers. [2] These guns were together with the auxiliary equipment, observation and Feuerleitpunkten in fixed, bunkered positions stationed. During the First World War from both guns, a railway gun were developed. The variant of the 305-mm gun was designated TM-1-12, the 356-mm gun, the name TM-14-1.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

corvus kirjutas:Täpsustaks, et minu arusaamisel ei ole siiski markeering ТМ-1-14 suurtüki (või haubitsa) enese tähis, vaid raudteeliiklusvahendi tähis aka железнодорожная установка. Täpsemalt транспортер морской, тип 1, калибр 14 дюймов. 1930.aasta projekt. Ameeriklaste 1920.aasta transporditüübi ülevõtt ja pisuke edasiarendus.
Tõsi, TM-1-14 pole mitte suurtüki tähistus...aga ka mitte raudteeliiklusvahendi tähistus. Vaid ikka kogu n-ö lahinguvahendi tähis. Nagu T-34 tähistab kogu tanki, mitte alusvankrit ega suurtükki.
corvus kirjutas:356 mm mereväe suurtükid(õigemini tornid) jäid algselt nö üle Ismaili tüüpi ristlejatest, sest nende juba osalt valmisehitatud tornide edasise ehitamise asemele anti seoses alanud sõjaga eelis Sevastoopoli tüüpi laevadel kasutatud 305 mm tornide ehitusele.
Võimalik, et mingi hetk käis Venemaa sõjaministeeriumist läbi mingi idee, et sisuliselt laevadeta ja tornideta suurtükke võiks rakendada mõnes Peeter Suure kindlustusvööndi patareis.

Kuid alati on küsimus, et millise ametkonna suurtükke silmas peeti!
Hakkab soojaks minema...ega nende suurtükkidega palju variante rohkem polegi kui Peterburi merekaitse...seetõttu tahaks natuke täpsemalt...

Ametkondi ei oska siia segada, tegu on ikka hiljem TM-1-14 peal olnud konkreetsete raudadega...ega selliseid raudu päris masstoodangus tehtagi, neil ikka konkreetne ajalugu taga...
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

TTA kirjutas:
Castellum kirjutas:

See hakkab juba üsna kuumaks minema...
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Kilo Tango kirjutas:http://de.wikipedia.org/wiki/Seefestung ... Gro%C3%9Fe
Google translate: For the largest Russian naval guns, the M1913 and the 356-mm-L/52-Kanone 305-mm-L/52-Kanone M1907, variants for coastal defense was developed. The guns themselves are largely unchanged, merely by increasing the powder chamber, the firing of other types of ammunition made ​​possible. Installed the guns in twin towers were (MB-2-12 and MB-2-14 [1]), which corresponded to constructively to those used on Russian battleships towers. [2] These guns were together with the auxiliary equipment, observation and Feuerleitpunkten in fixed, bunkered positions stationed. During the First World War from both guns, a railway gun were developed. The variant of the 305-mm gun was designated TM-1-12, the 356-mm gun, the name TM-14-1.
Jäljed on õiged, aga seos Eestiga ei tule välja?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline