Ei, pilte vaadates toimub tegevus kõrbes ja seal on suvel üsna palav.Ma pole küll kunagi juudiriigis käinud, aga meie ja nende kliima pole vist päris võrreldavad? Ehk siis sealmaal võid sina julgelt nädalate kaupa ringi kaarutada kartmata, et nahk vahepeal pidevast niiskusest selga ära mädaneb. Võib-olla eksin muidugi ja neil on ka enamus aastast "s**t suusailm".
Meil on praeguseks arusaam soojadest missioonidest, et ilma goreta sõdida ei anna ja see kinnitab tasapisi kanda ka siin.
Vaadake seda kisa "vormiriietuse" alafoorumis.
Mina näen piltidel täitsa tavalist puuvillast vormi (a'la Rootsi oma) ja nahast poolsaapaid (vähemalt enamustel).
Tekib küsimus, et kuidas seal Negevi kõrbes sellise varustusega siis ära elatakse.
Kujutan ette, et kui saadetaks järjekorde coy A-stani sellises varustuses, siis jookseb see veel enne Tallinnast lendu minekut laiali?
Seejuures ei saa väita, et sealne armee end kuidagi vähem ohtu seaks kui A-stanis.
Ma arvan, et see paks roheline puuvillane välivorm (ja polegi digilaiku!) pole oma mugavuselt ja funktsionaalsuselt suurt targem rootsi kuningakuubedest (või mõnest mistahes humanitaarabist, mis vormi osas meile tuli või kättesaadav oli).