Eramaa...
Re: Eramaa...
Juriidiliselt on tõesti asi sama, et kui ma tohin võõras metsas marju korjata siis miks ma ei peaks seda tohtima kellegi õuealal, mis pole aiaga piiratud?
Tänane kord sisuliselt tähendab seda, et riik võib otsustada, et kõik elanikkonnast peavad tõestama, et nad ei ole rasedad ja rasedustest selleks ei kõlba, samas kõlbab ostutsekk 5 kuud tagasi ostetud kondoomile.
Lase edasi ega mokalaat asja paremaks tee...mutionu kirjutas:Eesti keeli vist öeldakse selle jutu peale:"MIDA SA, LOOM, LÕUGAD"?johnbull kirjutas: OHH OHH
EI TASU IKKA NII KUMMI OMA RINDA KA AJADA! ON OMAL KORRALIK METS JA KES SEAL SEENEL-MARJUL KÄIB ON SAVI!
JA ON KA ÜLDISELT KASUTATAV METSATEE MILLE NAABRITE METSATEGIJATE MASINAD ON KORRALIKULT KANNIKASSE KEERANUD, KELLELE KAEBAD? KAS KUUL KUKLASSE KOHE?
Ju sinu maa on siis üsna kolkas. Käidavas kohas asuvast metsast saab aga hooajal päris kena hunniku prügi kokku. Kui sulle meeldib seda korjata siis on see sinu erahobi. Mulle näiteks ei meeldi.
Kahe äärmuse, "kuul kuklasse" ja "jäigalt töllakil", vahel on hulk maad. Kui tee oleks minu oma siis isiklikult kaaluksin kohtu uste kulutamist. Ei saa ju nii olla, et igaüks teeb mis tahab ja vastutust ei kanna.
Ajalugu kirjutavad alati võitjad, ja kaotanud poolte ajalugu kuulub osalejate kahanevale ringile.
(Joachim Peiper)
(Joachim Peiper)
-
allatah
- Liige
- Kontakt:
Ei ole. Lühidalt saab seda vaadata aadressilt: https://www.eesti.ee/est/keskkond_loodu ... auheoigus/*Juriidiliselt on tõesti asi sama, et kui ma tohin võõras metsas marju korjata siis miks ma ei peaks seda tohtima kellegi õuealal, mis pole aiaga piiratud?
See on siis kokku pandud eri seadustest. Näiteks Metsaseaduse 4 jagu parugr... parakr...paragrahv 35 ütleb, mida võib võõras metsas teha. Kuskil on kindlasti mingi seadus, mis keelab viibida õuemaal ja mille põhjal on koostatud esmalt viidatud igameheõigus.
Lihtsalt öeldes. Õuealal on inimene teinud marjade kasvamiseks investeeringuid. Ilmselt on lausa ise need põõsad sinna kasvama pannud.
Mu maal on metsistunud mustasõstrapõõsad. Palun väga, tulge ja võtke. Aga kui mul isa ükspäev nende ümbert heina maha niidab ja neil oksi lõigub, siis ma (ja ka seadus) ei luba teil neid enam võtta. Tõsi, see seadus ei defineeri "metsaomaniku huve põhjendamatult kahjustamata" täpselt ära, aga ehk kuskil mõni seadus defineerib.
Kui kellegi metsas on suurepärane mustikamaa ja ta on sinna näiteks tõmmanud sisse praktiliselt mingid peenrad, et oleks parem korjata, võibolla teinud isegi natuke valgustusraiet, et päikesekiired nende marjade peale paremini paistaksid, siis ei kõlbaks küll sealt metsast endale moosiks marju korjata. Praktiliselt tootmismaa ju... emexi krundile ei lähe ju niisama vanametalli otsima
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Smith, tsivi_list ja 2 külalist