Kodulehekülg Nõugude sõjavägedest 80-90 aastatel

Väeosadest, nende ajaloost ja traditsioonidest. Nii Eestist kui välismaalt.
Vasta
kari lumppio
Liige
Kontakt:

Kodulehekülg Nõugude sõjavägedest 80-90 aastatel

Postitus Postitas kari lumppio »

Päivää!

Kas oskate hinnangud anda sellele koduleheküljele?

Вооруженные силы СССР(конец 80-начало 90гг.) ,России и стран СНГ

http://www8.brinkster.com/vad777/glavn.htm

Minu arust päris hea ning asjalik sisu. Olen seda saiti sirvinud läbi ning otsinud Eestis paiknenud lennuüksusi. Päris palju oli nii päris lennuväest (VVS) kui ka õhutõrjest (PVO), mereväest (BF) ning kauglennuväest (DA).

Kusagilt isegi nägin nime "laagri" aga kuidagi ei seda oska uuesti üles leida.

Kari
Mathias Lutz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mathias Lutz »

Teenisin 80-ndate algul N.armees PVO vägedes ja nüüd leidsin sealt kodukalt ülisalajase info oma väeosa kohta:636 hävituslennuväe polk ,mis paiknes Donetski obl.Kramatorski linnas.Kasutuses olid Su 15 TM tüüpi hävitajad.Polk kuulus 9-ndaPVO diviisi alla ja see omakorda 8-ndasse üksikusse PVO armeesse.Vot kus oli sõjasaladus!
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kapral Karu »

Eesti kohta on seal kahjuks infi vähe ja see vähenegi vigasevõitu.
Himik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Himik »

167-й гвардейский мотострелковый Краснознаменный полк (Калининград):
10 Т-72; 6 БМП (4 БМП-2, 2 БРМ-1К); 2 БМП-1КШ, 3 ПРП-3, 3 Р-145БМ, 3 ПУ-12; 1 БРЭМ;
1 МТ-55А

Leidsin ka oma kunagise teenistuskoha kohta. Andke andeks aga kui see oli kogu polgu märkimisväärimist leidunud relvastus 1991 aasta seisuga, siis tekib küsimus: Mis bordelliks nad armee muutsid? Millal algas NA mandumine? Kas tõesti 1976 aasta määrustike kehtestamisega kui väga suur võim anti poliittöötajate kätte? Või...
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luuraja »

NA armee allakäik algas vast 1968. Siis kui 3-aastased asendusid 2-aastastega.
Minu isa ja onu teenisid 3 aastat, üks mehhaniseeritud jalaväepolgus Kalinini oblastis ja teine meteoroloogina Kamõšinis, Volga kallastel.
60-ndate alguses polnud ded-idest haisugi. Kõik olid võrdsed, Isamaasõja järelkaja vast.
Tõde on selle poolel, kes vähem valetab.
Слава Україні!
Героям слава!
Himik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Himik »

No mina teenisin 1973 - 1975 ja dedovšina oli olemas, aga see oli heatahtlik ei mõjunud moraali peale, sest sõjaväes pidi olema kord ja ei hakka ometi vanad ilma mõjuvate põhjustega (ohvitserkonna juuresolek) ju hommikuvõimlemisele minema, kasarmut ja ümbrust koristama, riviharjutustele minema jne. Korra tagasid noored, vanad teadsid mida tuleb teha, et ei oleks õiendamist roodu või pataljoni juhtkonna poolt. Dedovšinat noorte mõnitamise suhtes peaaegu polnud ja vastavad ilmingud suruti teiste vanade poolt maha. Peksmine oli erakorraline asi ja ma ei mäleta, et oleks olnud. Kemplemine käis tasandil, ohvitserid-ajateenijad ja vanadel oli õigus ja kohustus viilida kõigest kõrvale nii kuis sai, laskumata teravatesse konfliktidesse, noored pidid vastuvaidlematult täitma korraldusi
Või teenisin mina ainult intelligentsetes väeosades?
Messer
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Messer »

Heh..leidsin ka enda teenimiskoha...76-s VDV Diviis Pihkvas.
Immelmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Immelmann »

Leidsin enda teenistuskoha kah, 827. eraldiseisev luurepolk, 30 Su-17M4R Limanskojes Odessa lähistel. Aktiivselt kasutuses oli umbes 24-26 tükki, lendudest võttis osa 16 kuni 18 lennukit korraga. Kaks tükki olid komandeeringus Afganistaanis, need jõudsid minu teenistusaja lõpupoole tagasi ja paistsid teiste hulgast oma kõrbevärviga hästi silma.
Hävitajad mis samas baseerusid, kuulusid saidi andmetel 161. hävitajapolku, 1991 mindi üle MiG-29-le, minu ajal olid veelMiG-23-d, kaks eskadrilli. 1987-88 aastavahetuseks tulid kaks MiG-29 külla, ju see oli reklaamüritus kohalikele lenduritele. Ühel läks miskit nässu ja nii võtsid nad uut aastat meil vastu, kuni tehnikud kohale toodi ja masina korda tegid. Meeles on, et Su-17 ja uute MiG-29 kõrval nägi MiG-23 välja paras kirvetöö.
Kasutaja avatar
Invaliid
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Invaliid »

Minul 1071-й отдельный учебный полк СпН ("спецназ"), Petseri 86-88. Ehk välipost 51064 (meeles siiamaani). Uurides edasi, selgus, et üksus laiali saadetud 1991. Põhimõtteliselt oli tegemist niiöelda kergejalaväega. Relvastuseks ainult automaadid, RPG-d ja PTURS-d ("Fagott")+ miinid. Kuna ette valmistatil põhiliselt afgaani jaoks luurajaid, siis oli õppetöö väga tõsine (omast lollusest surra ei tahtnud keegi). Süüa sai korralikult, dedovtsina puudus peaaegu- õpperoodudes olid "vanakesed" vaid seersandid ja teenindusroodudes tegid esimese aasta mehed kõike ja teise aasta omad keerutasid rohkem pöidlaid v.a kui nad tegid oma tööd- autojuhid, sidemehed,kokad, kõikvõimalikud remondimehed jne... Peksmist ei olnud nende 2 aasta jooksul kordagi- muidu mõnitamist minimaalselt. Mahv oli päris kõva- eśimese poolaasta jooksul oli vaba aega keskmiselt 60 min päevas. 30 min pärast lõunat ja ca 30 min "Vremja" ajal, pärast läks leebemaks. "Musti" oli ka minimaalselt.
Kasuta olemasolevaid ressursse ja ära looda.
furaska
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas furaska »

oi perkele.kust pe....st selline lehekülg nüüd välja tõmmati.jummala vägev.paarkümmend aastat tagasi oleks sellise asja avalikustamine põhjustanud külma sõja üsna kiire soojenemise.kui mitte lausa ülekuumenemise.teenisin ise paarkümmend aastat tagasi SDV-s.leidsin oma väeosa ilusti üles.kõik puha õige.alles nüüd sain teada meie diviisis olnud kõik üksused.pooled minu jaoks teadmata.igal-juhul vägev värk.tegemist ja uurimist pikaks,pikaks ajaks.suur tänu autorile.
alati saab paremini...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Eriti kõva teema BBC all oli tõsiasi, et 30 aasta jooksul kukkus tehniliste rikete või piloteerimisvigade pärast alla 3000 lennukit :shock:

Siis 1 ilmkärakas iga 3 päeva järgi :shock:

Samas nt lennukimarkide väljatoomine (ala Mig-23) on liiga üldine, nimelt olid põhilised tüübid kasutusel palju aastaid ja esimese-viimase põlve modifikatsioonide praktiline lahinguvõime erines nagu kuu maast.

Maksimaalkiirus või plekk-kesta mark "Mig...." ei tähenda ise midagi.

Seda enam, et paljud tüübid moderniseeriti ekspluatatsiooni käigus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline