Tuttaval oli kolmekümnentael aastal ostetud Wincester (Kui õigekiri ei meeldi, siis ärge näkku lööge, ei hakanud kontrollima, tuletasin kirjaviisi mälust(vanast)). Sinna sobisid vene spordika padrunid ideaalselt:5,6mm, 0.22LR
ooblää kirjutas:Kunagi oli mul mingi imeväike "daami" püstol,marki ei mäleta,aga ,jäin mõttesse,padrunid olid nikeldatud,aga kest oli vist lühem kui sportpüssi omal.
siin ehkl oleks sobilik kui keegi defineeriks "sportpüssi" Mina olen näinud sellist imepisikest padrunit - ehk max 5mm pikk ja ümmarguse kuuliga, ca 3mm kaliiber. Samas olen näinud ka 19 saj lõpu ühelasulist püssi mille sisse peaks minema veidi üle 5 mm padrun.
see pisike daami püstol võis olla derringeri mingi vorm või siis nn muhvipüstolid (daamid käisid omal ajal ju suurte muhvidega kuhu käsi sooja panna ning mis oli ideaalne relva peitmiseks)
Miks sa arvad et sinu leitud sportpüssi padrunid pärinevad II maailmasõjast? Igasugune laskesport oli näiteks eelmise vabariigi ajal väga aktiivne, võibolla moon sellest ajast jäänud?
oliver kirjutas:Miks sa arvad et sinu leitud sportpüssi padrunid pärinevad II maailmasõjast? Igasugune laskesport oli näiteks eelmise vabariigi ajal väga aktiivne, võibolla moon sellest ajast jäänud?
Arvad , et Pikasilla kaevikutes tehti venelaste peal laskesporti .