Sportpüssi padrun

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
Vasta
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Sportpüssi padrun

Postitus Postitas Kessel »

Loll küsimus võib olla aga mis relvades kasutati spordika padruneid II Ms ajal ?
Leidin ühe kohapeal sonkides kestasi ja paar täis padrunit.
ooblää
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Kunagi oli mul mingi imeväike "daami" püstol,marki ei mäleta,aga ,jäin mõttesse,padrunid olid nikeldatud,aga kest oli vist lühem kui sportpüssi omal.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
1661
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 1661 »

Tuttaval oli kolmekümnentael aastal ostetud Wincester (Kui õigekiri ei meeldi, siis ärge näkku lööge, ei hakanud kontrollima, tuletasin kirjaviisi mälust(vanast)). Sinna sobisid vene spordika padrunid ideaalselt:5,6mm, 0.22LR
Kasutaja avatar
west
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas west »

ooblää kirjutas:Kunagi oli mul mingi imeväike "daami" püstol,marki ei mäleta,aga ,jäin mõttesse,padrunid olid nikeldatud,aga kest oli vist lühem kui sportpüssi omal.
See kirjeldus sobib 6mm Flobert padrunite kohta.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

padrun?

Postitus Postitas hillart »

Sportpüssi padruneid on kasutatud igal ajal sportpüssist (või püstolist) tulistamiseks.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
alex
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alex »

siin ehkl oleks sobilik kui keegi defineeriks "sportpüssi" Mina olen näinud sellist imepisikest padrunit - ehk max 5mm pikk ja ümmarguse kuuliga, ca 3mm kaliiber. Samas olen näinud ka 19 saj lõpu ühelasulist püssi mille sisse peaks minema veidi üle 5 mm padrun.
jrgen20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jrgen20 »

see pisike daami püstol võis olla derringeri mingi vorm või siis nn muhvipüstolid (daamid käisid omal ajal ju suurte muhvidega kuhu käsi sooja panna ning mis oli ideaalne relva peitmiseks)
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Miks sa arvad et sinu leitud sportpüssi padrunid pärinevad II maailmasõjast? Igasugune laskesport oli näiteks eelmise vabariigi ajal väga aktiivne, võibolla moon sellest ajast jäänud?
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

oliver kirjutas:Miks sa arvad et sinu leitud sportpüssi padrunid pärinevad II maailmasõjast? Igasugune laskesport oli näiteks eelmise vabariigi ajal väga aktiivne, võibolla moon sellest ajast jäänud?
Arvad , et Pikasilla kaevikutes tehti venelaste peal laskesporti .
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Egas Pikasillas ainult 1944 pauku ei tehtud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline