9.mai-võidupüha ja euroopa päev! ehk vasakute vaatevinkel

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Veltu
Liige
Kontakt:

9.mai-võidupüha ja euroopa päev! ehk vasakute vaatevinkel

Postitus Postitas Veltu »

9.mai – võidupüha ja euroopa päev!

Eesti Laskurkorpuse Veteranide Tallinna klubi,
Eesti Vasakpartei Tallinna linnaorganisatsiooni

Ühine avaldus

II Maailmasõja haripunktis, 1942 aastal, moodustati kaugel Siberis, liitlasvägede ühe osa, Nõukogude armee, koosseisus tulevase Euroopa vabaduse aate eest relva tõstnud Eesti rahvusväeosa – Eesti Laskurkorpus. Eesti sõdur tõstis relva oma maa ja rahva põlise vaenlase – Saksa ekspansionismi - ja selleks ajaks peaaegu kogu Euroopa oma verisele tahtele allutanud fašistliku Saksamaa sõjamasina vastu. Me oleme uhked selle üle, et ka meil on oma osa tänase Euroopa kujundamisel!

Eesti poisid ja tüdrukud, mehed ja naised, tulid oma väeosasse kõikjalt sügavalt tagalast, ees ootamas raske teekond rindele. Lahinguristsed saadi iidse Vene linna Velikije-Luki all. See oli esimene kokkupõrge vägedega, kelle eesotsas seisnud kindral Von Sass esindas Balti aadli põlist võimu Eestimaa ja eestlase üle. Võit linna all avas tee naasmiseks koju- Eestisse. Võidu hinnaks oli üle 6000 Eesti mehe kõige kallim aare – elu, mille eest oma sügavat tänu avaldavad selle linna asukad ka täna – ligi 60 aastat hiljem. Meie poiste hauad selles Vene linnas on hooldatud, armastatud ja kaitstud ka täna. Me oleme oma poiste mälestusele uhked!

Me olime ja oleme Eestimaa pojad. Eesti piirile Narva all jõudes suudlesid meie poisid seda maad, mis oli nad sünnitanud. See oli meile ainus tee tagasi koju. Narva, rinne Emajõel, Tallinn, Saaremaa ja eriti Sõrve Säär nõudsid jälle oma kohutavat andamit meestelt, kes kihutasid kodumaalt välja Eestile kui kolooniale ja eestlastele kui sulaserahvale ülalt alla vaadanud okupandid. Me võitlesime end tagasi oma koju ja oleme selle üle uhked.

9. mai kuuskümmend aastat tagasi, leidis Eesti sõduri Kuramaal vastasseisus ligi 100 000 mehelise Saksa eliitväeosaga. Hitlerliku Reichi armee, kapituleerudes Nõukogude Liidu, Ameerika Ühendriikide, Suurbritannia, Prantsusmaa ja teiste riikide relvajõudude ees – kapituleerus Eesti Laskurkorpuse näol ühtlasi ka Eesti sõduri ees, Me oleme selle üle uhked!

Kuuskümmend aastat tagasi, naastes võidumarsil Tallinna, tervitasid eestlased Eesti sõdurit ja Eesti Korpust lillesülemite ja kallistustega. Meid võeti vastu omadena ja me oleme uhked selle üle!

Täna, 60 aastat hiljem, ulatame sõbrakäe kõigile Eesti endistele rindemeestele, ükskõik kummal poolel nad Eesti ajaloo dramatismist tulenevalt relva kandsid – leppimiseks. Rindemehe sõprus rindemeeste vahel on Eesti tänase päeva nõue

Head Euroopa Päeva – päeva meie tulevikuks!

Eesti Laskurkorpuse Veteranide Tallinna Klubi Vanem Jüri Raudsepp
Eesti Vasakpartei Tallinna organisatsiooni esimees Tiit Toomsalu

:lol:
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
MP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MP »

:?:
2H
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2H »

Hea,et ka selliseid tekste avaldatakse
Veltu
Liige
Kontakt:

Hea,et ka selliseid tekste avaldatakse
Mille poolest ta hea on?
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Et teada mida inimesed mõtlevad. Kuigi järele mõeldes tekib kahtlus, kas ikka inimesed mõtlevad, või kui nad on tõesti inimesed, siis kas nad on mõtlevad inimesed ( homo sapiens )?
Veltu
Liige
Kontakt:

Muidugi nad mõtlevad, milleks selline küsimus. See on lihtsalt nende natuke väärastunud vaatevinkel. Midagi pole teha,mu Arnold. Aga jah, kui kõht on parajasti tühi,siis ajab see iivanide möla ikka päris vihale.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Ma alguses ehmusin, et punane riigipööre on toimunud või :lol: :lol: :lol:
Tekst nagu stagnaaegsest ajaloo õpikust.
Kuuskümmend aastat tagasi, naastes võidumarsil Tallinna, tervitasid eestlased Eesti sõdurit ja Eesti Korpust lillesülemite ja kallistustega. Meid võeti vastu omadena ja me oleme uhked selle üle!
Tallinna tänavad olevat tühjad olnud tegelikult.
Rohkem ei viitsi seda ila kommenteerida.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Veltu
Liige
Kontakt:

Hugo
Tsiteerin::

Tallinna tänavad olevat tühjad olnud tegelikult.
Rohkem ei viitsi seda ila kommenteerida.
VAAALEEE!!! korpuse mehi võeti just lillede ja kallistustega vastu. Jutt käib 1945.aasta võidumarsist,kui natsism hävitati,mitte 1944.aastast kui iivanid okupeerisid Eestimaa. Siis olid tõesti tänavad tühjad.

Nii,et kohati tunnevad venelased eestlastest paremini ajalugu :wink:
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

see on selline kommu ila,et paha hakkab.
kes neid korpusemehi siin lilledega vastu vötisd siis?kas petserlased?
hakkab jälle peale see vana jama.
olete te istunud ühe laua taga saksa ja vene veteraniga ?
mina olen.
ja see ei ole naljakas.siiamaani on see vastasseis.
mingist söbrakäe ulatamisest ei ole siin juttugi.
las korpusemehed käivad pronkskäkerdise juures viina joomas ja teiselpool södinud elvas ja sinimägedes.
tooge mulle möned fotod,kus neid korp.mehi vastu nii hea meelga,kui punaväelasi vastu vöeti.asj on ikka tölgendamises,et rööm on näha eestlast,elus eestlast.selles on vahe.
ja 9.mai on vasjade kehtestatud kuupäev.euroopas on vöidupäevaks 8.mai.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Text kubiseb lapsikutest vigadest ja/või seniilsest demagoogiast:
esimene kokkupõrge vägedega, kelle eesotsas seisnud kindral Von Sass
v.Sass pole kunagi kindral olnud ning polnud isegi kolonel - V. Luki saksa garnisoni juhatades oli ta kolonelleitnant (oberstleutnant)
Narva all jõudes suudlesid meie poisid seda maad, mis oli nad sünnitanud
Enne seda panustasid korpuse suurtükiväelased kõvasti, et Narva tuhaväljaks muuta.
leidis Eesti sõduri Kuramaal vastasseisus ligi 100 000 mehelise Saksa eliitväeosaga
Kuramaal oli tavaline ja üpris kirjukoosseisuline saksa armeegrupeering - mitte mingisuguline müstiline "eliitväeosa"

... ning desserdiks on vanamehed oma lapsiku oopuse maitsetu euromölaga paksult üle kallanud.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Mu vanaema jutujärgi võtsid mõned küll venelasi kohe 1944a lilledega vastu,samat moodi nagu samad tegelased võtsid vastu ka sakslasi 3aastat varem.Asi oli nõnda,et rulliti oma majaseinalt Hitleri pilt kokku ja põletati ära,üles löödi isake Stalini pilt,asjalikumad otsisid välja punalipud,mis olid igaksjuhuks alles hoitud ja "vabastajate" tervitamine võiski alata.

Iseeneset,kui Nõukogude armee veteranid nii arvad,siis jumala eest las arvavd.Imelik oleks ka arvata,et veteranid kirjutaksid:1944aatal me okupeerisime Eesti.Pealegi enda arvates(ja nende mõttekaaslaste arvates) on neil ka kindlasti õigus.Paraku on alati nii olnud,et üldist tõde pole olemas; Ühe mehe tõde on alati olnud teisele mehele väär.
Veltu
Liige
Kontakt:

Vana lõukoer
see on selline kommu ila,et paha hakkab.
kes neid korpusemehi siin lilledega vastu vötisd siis?kas petserlased?
hakkab jälle peale see vana jama.
Loe eelnevad postitused läbi! Alles ma kirjutasin, et 1945.aastal võeti punaseid tõepoolest lilledega vastu. Tegu oli küll rohkem näitemänguga, kuid see ei muuda ju ometi fakti, et vastu võeti lillede ja musi- musiga.
olete te istunud ühe laua taga saksa ja vene veteraniga ?
mina olen.
Sõltub täiesti inimestest! See ei ole mingi reegel,et korpuslane ja SSlane koos ei võiks istuda.

Vaata seda:http://vana.www.postimees.ee:8080/htbin ... eistkymnes

Selline ilus pilt:

Pilt

Üks on Saksa poole, teine Vene poole mees.

Ise pole küll korraga kahe vaenupoole mehega lauas istunud, kuid nende sõnavõttudest,kellega ma rääkinud olen, erilist viha ei paista.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

VANA LÖUKOER kirjutas: olete te istunud ühe laua taga saksa ja vene veteraniga ?
mina olen.
Vastasseis püsib siiani ka 'soomepoiste' ja sks sõjaväes sõdinute vahel. Ja see ei ole ka minu arvates eriti naljakas....
TÕDEONAJATÜTAR
igavesti eilne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas igavesti eilne »

On praegusel ajal, kuidas on, aga nõukogude ajal said eri pooltel sõdinud kohalikud mehed omavahel suurepäraselt läbi. Komparteilased ja põhimõttelised punased ehk moodustasid erandi. Tekkis kusagil mõni vestlusring (töövaheajal, viinavõtmise juures, haiglas jne.), ning kui hakati sõjast rääkima, vahetati sõbralikult muljeid justkui kõik oleks ühest leerist pärit. Sõjandushuvilise noorena meeldis minul neid kuulata. Osa mehi oli pealegi sõdinud mõlemal poolel.
Eelpool kirjeldatu on minule sellisena mällu jäänud, kõikjal ei pruukinud nõnda muidugi olla.
Veltu
Liige
Kontakt:

Jah,Igavesti Eilse jutt on täiesti õige.Minuu korpuslasest vanaisa sai Saksa väes teeninud tuttavatega väga hästi läbi. No tegelikult vahel mu vanaisa siiski nöökas neid,et näe kaotajad jms,aga see oli naljaga pooleks. :wink: Mingist vaenust polnud juttugi. vanaisa on juba aastakümneid surnud, kuid tema Saksa sõjaväes teeninud sõbrad meenutavad teda siiani hea sõnaga.

Unustagem vaen ning surugem sõbralikult kätt.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist