jurbel

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
ictta
Liige
Kontakt:

jurbel

Postitus Postitas ictta »

Sai täna ühte legendi kontrollimas käidud Pärnu lähistel. Hullult ära pommitatud koht oli. Pommiaukude diameetrid ca 15 või üle. Leidsime ka ühe huvitava jurbli.
Jurbel jäi leiukohta peitu. Oli veel suurel hulgal pommikilde.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
legendaarne
Uudistaja
Kontakt:

Re: jurbel

Postitus Postitas legendaarne »

Tean pärnumaal üht pisikest metsatukka, kus selliseid päris palju vedeleb.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Nende ElAZ seeria pommisütikute jämedamas silindrilises osas on ainukesed mingil määral ohtlikud detailid elekriläitjad (hõõgniit süütesegu tilgakeses) ja mustast püssirohust viitelemendid. Ülejäänu on kondensaatorid, takistid, kontaktid, põrutustundlikud lülitid.
Kui aga otsas on veel peenem silindriline osa, siis on asi juba väga ohtlik. Seal paikneb nimelt Zündladung ehk maakeeli detonaator. See võib plahvatada juba näiteks puhastamiskatsel.
ictta
Liige
Kontakt:

Ise ma olin kahe-vahel,et kas pommi elektriline detonaator või pommi demineerimisvastane lõks ZUS.40 .
Legendaarne järsku sattusingi sinna kohta mida sina tead?
legendaarne
Uudistaja
Kontakt:

ictta kirjutas:Ise ma olin kahe-vahel,et kas pommi elektriline detonaator või pommi demineerimisvastane lõks ZUS.40 .
Legendaarne järsku sattusingi sinna kohta mida sina tead?
Selles kohas selliseid kraatreid ei leidu kahjuks. Aga lennuvälja lähedal võib taoliste jublakate otsa koperdada küll.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

ictta kirjutas:Ise ma olin kahe-vahel,et kas pommi elektriline detonaator või pommi demineerimisvastane lõks ZUS.40 .
Zusatzzünder 40 on ilma laadimisklemmideta, avaga, kuhu käib põhisütiku detonaator. Rakendub põhisütiku eemaldamisel. Pilded näitlikustamiseks Briti foorumist:
Pilt
Pilt
legendaarne
Uudistaja
Kontakt:

Aga kui ohtlikud nad siiski on, see EIAZ seeria? Kvalifikatseeritakse ikka paha asjana, mida näppida ei tohi?
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

legendaarne kirjutas:Aga kui ohtlikud nad siiski on, see EIAZ seeria? Kvalifikatseeritakse ikka paha asjana, mida näppida ei tohi?
Detonaatoriga väga ohtlikud. Käes plahvatades viib käelabad kindlasti, tõenäoliselt ka vähemalt ühe silma.
Detonaatorita on ohtlikkuselt võrreldav paugutiga. Näpud võib ära kõrvetada ja silma vigastada.
Kui aga juba oma töö ära teinud, siis pole seal enam ohtlikku midagi. Ja plahvatusel võib see elektriline osa küllaltki terveks jääda.
Muidugi on alati õigem asi, mida täpselt ei tunne, lugeda ohtlikuks.
ictta
Liige
Kontakt:

Ootan lumesula ära ja annad demineerijatele üle.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline