Siss ja tubakas

Relvastatud gruppide tegevus väljaspool ametlikke väeosi. Metsavendlus, sissisõda, mittekonventsionaalne sõda, gerilja, banditism ja mis iganes nimed sellele nähtusele antud on.
Kasutaja avatar
Mõmps
Liige
Kontakt:

Re: Siss ja tubakas

Postitus Postitas Mõmps »

Ahoi!

Ütleks kah midagi...endise suitsetajana...
Arvan, et suitsetamise maha jätmiseks on siis liiga hilja, kui juba siss oled. Siis niigi stress laes ja seda veel nikotiinist loobumisega võimendada :dont_know: ...ei tundu mõistlik.
Ajateenistuses olles sai näha igasugu imesid, mida inimesed tegid, et saada pisut rohkemgi suitsu teha, kui lubatud paar-kolm korda päevas. Mõnda rühmakaaslast tundsin enne ka ja et nad suitsupuudusest niiii segi lähevad, poleks osanud arvatagi.
Samas mida vähem on igasugu sõltuvusi, seda parem, pean siin silmas just olukordi, kus tuleb end varjata ja võimalikult vähesega läbi ajada...
Kuidas see metsavendade ropuvõitu vanasõna oligi..."suur t%ra ja suur kõri nõuavad suuri ohvreid" Ehk siis palju metsavendi langes oma ihade ohvriks.
Seega, kui suitsetate, kamraadid, siis lõpetage juba täna!!!

V.
Kõigi maade proletaarlased,palun ärge enam kunagi ühinege.
Treimani muuseumimaja :wink:
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Ja siis te naerate anonüümsete alkohoolikute üle ...
Minu ettepanek sissidele, on mitte mahajätmine aga pausi tegemine. Otsustage lihtsalt mingi aeg mitte teha. Tegelikult ei ole eriti raske sellise otsuse juures olla ilma suitsuta näiteks nädal. Või kaks.
Minu arvates võiks iga suitsetaja korra elus proovida - ei suitseta näiteks nädal ja siis tossa palju tahad. Ei mingit juttu mahajätmisest. Ainult konkreetne paus ... 8)
No ja kes hakkama ei saa, sellel pole tõenäoliselt vastupidavust ka teiste asjade jaoks.
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

soesilm kirjutas:Ja siis te naerate anonüümsete alkohoolikute üle ...
Minu ettepanek sissidele, on mitte mahajätmine aga pausi tegemine. Otsustage lihtsalt mingi aeg mitte teha. Tegelikult ei ole eriti raske sellise otsuse juures olla ilma suitsuta näiteks nädal. Või kaks.
Minu arvates võiks iga suitsetaja korra elus proovida - ei suitseta näiteks nädal ja siis tossa palju tahad. Ei mingit juttu mahajätmisest. Ainult konkreetne paus ... 8)
No ja kes hakkama ei saa, sellel pole tõenäoliselt vastupidavust ka teiste asjade jaoks.
Suitsumehe staaz on sul kui pikk?
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

soesilm kirjutas:Ja siis te naerate anonüümsete alkohoolikute üle ...
Ja kui on suitsetaja suutnud nädal, kaks ilma olla, miks ta siis peaks panema suitsu uuesti ette?

Tunnen paari, kes jätsid suitsetamise maha. On nii kuu või kaks täitsa ilma. Aga kui on napsuvõtmine või on mingi pingeline periood, siis teevad ikka. Ning sissimine on minu meelest suht pingeline tegevus.

Ning viimane väide ei ole eriti pädev
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

mart69x kirjutas:... aga millega 21 sajandi siss oma e sigareti laeb? - käsidünamoga?
Andke andeks väike teemast kõrvale kaldumine, aga reklaamin siinkohal kahte toodet mida ma ise kasutanud ei ole.
https://www.thepowerpot.com/
http://biolitestove.com/campstove/camp- ... w/features
Et kes veel ei tea, siis on olemas vahendeid metsas elektri tootmiseks - näiteks oma ipad-ile.
Aga tulgem nüüd teemasse tagasi.

Tean tänu suitsetamisele nüüd mis on sõltuvus ja sellest on ikka päris kuradi raske üle saada.
Oma kirsijuurikast hõbepitsiga Petersoni piipu pole raatsinud siiani rahaks teha. Olgugi, et 6 aastat olen elanud suitsuvaba elu.
Sissimise ajal oleks mu meelest piibutäie MacBareni välja koukimine fataalne. Tõsi hetkeline moraalitõus oleks garanteeritud, aga seda hullem oleks "pohmell" ja masendus peale seda.

Liitun eelnevate arvamusavaldustega "suure mu..i ja suure kõri" teemal. Toksisin selle vanasõna eile ka juba siia aknasse, aga loobusin postitamast - samas naljakas näha, et mitmed mõtlevad siin minuga sarnaselt.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
sven
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sven »

Sissima kavatsetakse hakata ikka eesti rahvaga? Aga eesti rahvas suitsetab ja selle muutmiseks küll kellelgi väge pole. Tuleb ikka riigil tagada varud. Kui seda teemat eirata, siis ollakse varsti palju suurema probleemi ees.

Mis selle sissimise juures siis probleemiks on? Kaugele leviv suitsu lõhn? Noh, võitluse esimeses faasis (võitlus eelvägedega) ilmselt sisse suitsulõhna järgi jälitama ei hakata.
Hilisemas vastupanu faasis, nn metsavennad, saab oma suitsud ära teha külas, alevis või linnakeses, kus majututakse.

Ülesandel olles on võimalik nikotiini nälga vaigistada mõne lõhnavaba asendustootega: snus näiteks (snaiprite teema). Aga ka siis peab see olema tagatud koos muude varudega, vajalikus koguses.

Kui reservist öeldakse olevat kahekordne kodanik, siis suitsetav reservist on kolmekordne kodanik: peab riiki üleval, makstes mega aktsiisi iga paki pealt, ja rikutud tervise tõttu sureb just enne ära, kui jõuab pensioni fondi koormama hakata.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

mart69x kirjutas:Sul võib seljakotis olla oma E- sigareti varu 4 kuuks, aga millega 21 sajandi siss oma e sigareti laeb? - käsidünamoga?
elektrilise tulemasina ja pikendusjuhtmega loomulikult!

duuh :wall: õpeta, nagu oma last....

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... kAePZGgpAA
Viimati muutis Satakas, 18 Dets, 2012 4:35, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

Mõmps kirjutas: Ajateenistuses olles sai näha igasugu imesid, mida inimesed tegid, et saada pisut rohkemgi suitsu teha, kui lubatud paar-kolm korda päevas. Mõnda rühmakaaslast tundsin enne ka ja et nad suitsupuudusest niiii segi lähevad, poleks osanud arvatagi.

ma arvan, et see on sügavalt individuaalne. nägin seda samuti oma silmaga. eriti selgelt oli näha siis kui mingi emmi pärast nädalane suitsupaus kuulutati. ma ise olen elupõline plärumees ja olin ka tookord aga sellest hoolimat olin üks vähestest, kes tõesti selle sundpausi pärast pisaraid ei poetanud.

vajadus lihtsalt puudub. teen seepärast, et lihtsalt meeldib, mitte vajadusest. kõlab lollilt aga ka maha jätnud olen korduvalt ning siis ikka julgelt kuude kaupa kuivalt istunud ilma, et vajadust või võõrutusi tekiks. taas suitsetama olen ikka ja jälle hakanud aga just seepärast, et mahajätmisega ei kaasne mingit huvipakkuvat hasarti, et kaua ma siis ilma olla kannatan sest ma lihtsalt ei kannatagi :-s ja lõpuks hakkan tegema lihtsalt seepärast, et tean kui lihtne oleks lõplikult päriselt maha jätta kui seda ükskord päriselt vaja peaks minema.

mu sõber siin samasugune. üksvahe ei tossanud 10a järjest. siis hakkas jälle tegema. ütles, et mõnus on vegases kasiinos istuda, viskiklassi ühel käel, suits teisel. siis mingi aja tiris igapäevaselt. seejärel ainult siis kui koos istusime ja nüüd jälle pool aastat kuival olnud.
kert122
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

varuda tuleks tubakatooteid kindlasti, ka alternatiive, kuna snus on teadupärast keelatud, siis seda vast ei ole võimalik, kuid peale sigarettide näiteks närimistubakat või nuusktubakat, see käib kogu võitleva isikkoosseisu kohta, mitte just eraldi sisside.
jah, suitsetamine vähendab sooritusvõimet, ahendab veresooni ja kõike muud, kuid paljud seda teevad, keelatud see pole, oleks vägagi mõistlik varuda riiklikul tasemel ladudesse.
ilmselt lisandub suitsetajaid peale esimest mööda vihisevat kuuli veelgi... 8)
paraadil näeme, raisk
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Suitsumehe staaz on sul kui pikk?
Et minu teooria taust veidi selgem oleks - staaž 25 (miinus kirjeldatud pausid).
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

kert122 kirjutas:varuda tuleks tubakatooteid kindlasti, ka alternatiive, kuna snus on teadupärast keelatud, siis seda vast ei ole võimalik, kuid peale sigarettide näiteks närimistubakat või nuusktubakat, see käib kogu võitleva isikkoosseisu kohta, mitte just eraldi sisside.
Täpsustuseks, snus pole keelatud. Tarbi palju tahad. Müüa ei tohi.
kert122
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

no seda parem, endal on kogemused olemas, aitab küll, kui on periood, kus suitsemine on välistatud.
paraadil näeme, raisk
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Eestlastega on ikka nii, et algul ei saa minema ja pärast ei saa pidama. Tundus, et suitsetajaid vähe või kogemusi jagama kidakeelsed. Nagu näha, oli vaja vaid käivitada ja pisut teemat sisuliselt avada ning nüüd tuleb kogemusi ja väärt nõuandeid uksest ja aknast.
Tõusetus küsimus nö staazist. Ilmselgelt on paljudel pikalt neid kogemusi kogutud ja pean tunnistama, et ka minul läheb vast juba 27 aastat vahepeatusteta. Uhkustada pole millegi üle, kuid häbeneda ka mitte.
Mõmps kui endine suitsetaja soovitas kõigil kohe maha jätta. sven vaatas asjale üsna realistiliku pilguga:
Aga eesti rahvas suitsetab ja selle muutmiseks küll kellelgi väge pole.
Lahendus tuleb igal mehel endal leida ja see tõenäoliselt jääb kuhugile sinna kahe arvamuse vahele :scratch:
Taaskord on tõusetunud isikkoosseisu (reservistid=Eesti rahvas) varustamine tubakatoodetega:
Ülesandel olles on võimalik nikotiini nälga vaigistada mõne lõhnavaba asendustootega: snus näiteks (snaiprite teema). Aga ka siis peab see olema tagatud koos muude varudega, vajalikus koguses.
Lõhnab kangesti selle järele, et keegi-kusagil-VARSTI peab selles suunas mõtlema ja seejärel ka tegutsema hakkama.
Satakas tegi igati tänuväärse teo ja jagas oma teadmistepagasist pisikese, kuid võib-olla tulevikus mõne elu päästva infokillu koos põhjendatud "moraalilaksuga" eklekteri saamise osas:
elektrilise tulemasina ja pikendusjuhtmega loomulikult!

duuh :wall: õpeta, nagu oma last....
5+ ! Väärt näpunäide! :scratch:

Mulle isiklikult tundub, et esmapilgul näiliselt ebaolulise, kuid paljudele siiski olulise teema lahkamine on üle ootuste rahumeelselt ja edukalt kulgenud. Eks iga mees ise leiab teemast just temale sobivad nõksud-nipid ja lahendused ise üles. Ka selle video sõnum võiks abiks olla: http://www.youtube.com/watch?v=VxkHM4DUDKM
Kindlasti on paremaid-vingemaid lahendusi veel kümneid - neid võiks siia teemasse ka edaspidi postitada.
Isiklikult loen teema algatamise miinimumeesmärgid täidetuks :write:
Uus aasta võib "algada" 8)

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist