Maxim
Maxim
Mure siis selline et ühel tuttaval on maxim ja pps ja teda huvitab palju nende väärtus võix olla müüies ,äkki keegi oskab öelda?
IRWIRWIRW, mul umbes sama lugu. vahe selles, et maksimi asemel oli vanapapi makarov ja miili-onu asemel sai jaole seesama vanapapi. ma, va tolgus võtsin kapist 7-8-aastasel vanamehe kihvti "päris püstoli" ja plõksutasin sellega usinalt mängusõdades naabripoistega. laetud salv all ja puha. kaitseriivist saime jagu, mistõttu päästikule vajutades käis ka klõps aga kelgu tirimisest polnud me kuulnudki ja kuigi me tajusime minhi kaheteistkümnenda meelega, et seda nagu PEAKS tegema, et jõudnud meist keegi seda tagasi tõmmataooblää kirjutas:Lapsepõlves sai pidevalt "sõda"mängitud.Siis oli ka meil poistega korras maksin,aga tuli onu miilits ja viis ära.Siit ka väike moraal.Mõned kuulutused on liiga julged.

muideks, siinkohal tuli ka meelde, kuidas me mõned aastad hiljem võtsime kuskil meie kandis elanud vene poistelt ära...hklhm...kodusõja-aegse mauseri püstoli. enne äravõtmist olid poisid jube jutukad ja paljastsid, et leidsid selle mõne päeva eest jaama tänava (tartu) nõlvalt (propatriale olen sellest leiukohast juba ammu rääkinud). paraku ei mäleta enam poole m...igagi, kas sel ka mõni jupp liikus aga see oli kindel, et tegu oli tolleaegsetest kodusõjafilmidest tuttava tukiga. paraku müüsime selle veel samal päeval viie rutsi eest mingile vanemale poisile. mina olin küll vastu ja pakkusin teistele selle tuki eest kogu oma teadaolevat mänguasjapagasit aga neile, raiskadele oli raha tähtsam. vähemalt on mu südametunnistus puhas sest suures solvumises ei tarbinud ma suutäitki selle raha eest ostetud kommidest, limpsist ega jäätisest

PS! sorry offtopicu pärast aga olen täna kesmisest jutukamas tujus

Re: Maxim
Eks me kõik mõtle vastavalt enda rikutuse astmele.Olev kirjutas:Mure siis selline et ühel tuttaval on maxim ja pps ja teda huvitab palju nende väärtus võix olla müüies ,äkki keegi oskab öelda?

Mina olen veendunud, et sellel Olevi tuttaval on nimetatud relvade omamiseks vastavad dokumendid olemas.
Mainitud relvad kujutavad endast peamiselt kollektsiooniväärtusega asju, sedagi juhul, kui on tegu Venemaa/NSVL toodanguga.
Palju sõltub ka hinna puhul nende säilivusest.
Lisaks tuleb leida vastavat soetamisluba omav isik.
Laosäilivuses eseme keskmise hinna saab teada pärast ligemale 3-5 tunnist netis surfamist.
Kohapeal kuskilt nähtud ja kuuldud (poolpiduse) Maksimi eest küsitud 25000 või rohkemgi on ebareaalne hind. Reaalne hind kuskil 7-10000.- EEK.
PPS ka kuskil mitte üle 3000.- EEK.
Nagu juba mainisin - pidasin silmas väga korralikku kaupa, mitte aga metsa alt korjatud ja lapitud ning oskamatult taastatud eset.
ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kui paberid ikke korras, siis võiks Olev vaadata näit. Tallinnas Laial tn. asuvasse militaarantiiki, kus juba mitu aastat (viimati mingi kuu aja eest oli ta veel alles) vedeleb küll pealtnäha enamvähem komplektne, kuid kohati auklik ja roostes Maksim (seal väidetavalt küll deaktiveeritud ja vastavate paberitega), mille eest tahetakse 10 000 kr.
Arvatavasti saab tänapäevalt sellise asja ostuhimu tuleneda vaid mingist eksponeerimissoovist või edasimüümisest kusagile välisriiki (ma ei mõtle muidugi 3. maailma kriisikoldeid). Asja töökorras olek ilmselt ei tõsta hinda vaid pigem langetab seda, sest ametlik asja deaktiveerimine maksab ikka ka midagi, lisaks veel lisanduvad restaureerimiskulud, kui asi pole just väga hästi säilitat.
Hinda tõstvaks asjaoluks võib olla näit. see, kui tegemist on näit. tsaariaegse mudeliga või mingi EV markeeringutega. Aga palju sellise kauba järgi turgu on, see on iseasi.
Kas eraisikutele seaduse alusel võimaldatav ametliku relvakollektsiooni pidamise kord lubab üldse töökorras automaatrelvade omamist, soetamist ja hoidmist (kuulipildujad, püstolkuulipildujad, automaadid)?
Arvatavasti saab tänapäevalt sellise asja ostuhimu tuleneda vaid mingist eksponeerimissoovist või edasimüümisest kusagile välisriiki (ma ei mõtle muidugi 3. maailma kriisikoldeid). Asja töökorras olek ilmselt ei tõsta hinda vaid pigem langetab seda, sest ametlik asja deaktiveerimine maksab ikka ka midagi, lisaks veel lisanduvad restaureerimiskulud, kui asi pole just väga hästi säilitat.
Hinda tõstvaks asjaoluks võib olla näit. see, kui tegemist on näit. tsaariaegse mudeliga või mingi EV markeeringutega. Aga palju sellise kauba järgi turgu on, see on iseasi.
Kas eraisikutele seaduse alusel võimaldatav ametliku relvakollektsiooni pidamise kord lubab üldse töökorras automaatrelvade omamist, soetamist ja hoidmist (kuulipildujad, püstolkuulipildujad, automaadid)?
Ikka lubab. Nõutav on vaid relvahoidla ja kollektsiooni kantud relva ei või kanda.Andres kirjutas:Kas eraisikutele seaduse alusel võimaldatav ametliku relvakollektsiooni pidamise kord lubab üldse töökorras automaatrelvade omamist, soetamist ja hoidmist (kuulipildujad, püstolkuulipildujad, automaadid)?
Selline ilus pilt 1933. aastast Võru linnas.

Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist