BMPT
BMPT
Tunne oma vastast...

BMPT on loodud soomusüksuste toetuselemendiks; võitlemaks vastase TT meeskondadega ning tulepunktidega punkrites või hoonetes, saab kasutada ka helikopterite vastu. BMPTd on iseloomustatud ka kui tanki ,,ihukaitset,,. Ehitatud T-72e kerele, millele lisatud hulgaliselt reaktiivsoomust (ees, külgedel, peal ja taga). See ongi peamine erinevus standartsest tanki kerest, mille kaitsesoomus on põhiliselt ees. Sellised muudatused on tingitud viimastest lahingukogemustest, peamiselt Tshetseenias. Kus linnalahingu tingimustes kaotasid venelased märkimisväärsel arvul tanke ja muud lahingutehnikat.
Relvastuseks on 2x 2A42 30mm automaatkahurit, 1 kuulipilduja (7,62mm), 4x ATAKA raketisüsteemi, 2x AG-30 automaat granaadiheitjat (30mm). Iga relvaga saab eraldi opereerida, mis võimaldab üheaegset mitme sihtmärgiga tegelemist. Masinal on ka kaasaegsed öövaatlusseadmed.
Linnalahingu olukorras peaksid olema suhtarvuna 2:1 (2 BMPTd ja 1 tank), avatud maastikul vastupidi.

BMPT on loodud soomusüksuste toetuselemendiks; võitlemaks vastase TT meeskondadega ning tulepunktidega punkrites või hoonetes, saab kasutada ka helikopterite vastu. BMPTd on iseloomustatud ka kui tanki ,,ihukaitset,,. Ehitatud T-72e kerele, millele lisatud hulgaliselt reaktiivsoomust (ees, külgedel, peal ja taga). See ongi peamine erinevus standartsest tanki kerest, mille kaitsesoomus on põhiliselt ees. Sellised muudatused on tingitud viimastest lahingukogemustest, peamiselt Tshetseenias. Kus linnalahingu tingimustes kaotasid venelased märkimisväärsel arvul tanke ja muud lahingutehnikat.
Relvastuseks on 2x 2A42 30mm automaatkahurit, 1 kuulipilduja (7,62mm), 4x ATAKA raketisüsteemi, 2x AG-30 automaat granaadiheitjat (30mm). Iga relvaga saab eraldi opereerida, mis võimaldab üheaegset mitme sihtmärgiga tegelemist. Masinal on ka kaasaegsed öövaatlusseadmed.
Linnalahingu olukorras peaksid olema suhtarvuna 2:1 (2 BMPTd ja 1 tank), avatud maastikul vastupidi.
Viimati muutis meesmets, 28 Mär, 2013 1:07, muudetud 2 korda kokku.
,,Higi säästab verd, veri säästab elusid, mõistus säästab mõlemat. '' Erwin Rommel
Re: BMP-T
Karm!
terv
o
terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Frederic Manning
Need kaks meest kahuri ja raketi kõrval opereerivat pearelvastut, ma saan aru.
Ja juht kesel keerab rooli. Aga need kaks meest juhi taga? Mida need teevad?
Meesmets, loe seda teemat ka:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 2&p=113813
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 2&p=113813
Kodanikul on huvitav sõnakasutus jah, mõnes kohas kasutab õiget vormi, teises aga jälle tangid sõidavad
. Tegelikult on see aparaat juba kusagilt silma jäänud (vist ka siin mingist teemast läbi jooksnud). Minu arust vägagi mõistlik. Relvastus on asjakohane ja suht tige. Iseküsimus on vene tehnika puhul selle töökindel ja täpne juhtimine.

sitt päev, kellele kurdad
jackpuuk kirjutas:Kodanikul on huvitav sõnakasutus jah, mõnes kohas kasutab õiget vormi, teises aga jälle tangid sõidavad. Tegelikult on see aparaat juba kusagilt silma jäänud (vist ka siin mingist teemast läbi jooksnud). Minu arust vägagi mõistlik. Relvastus on asjakohane ja suht tige. Iseküsimus on vene tehnika puhul selle töökindel ja täpne juhtimine.
Pigem on küsimus kas on tegemist järjekordse prototüübiga mida järgmised 10-20 aastat mööda relvanäitusi sõidutatakse või midagi mis on juba reaalselt toodangus ja üksustes?
Need kaks on pardalaskurid (vene k. бортовой стрелок), kummalgi on distantsjuhtimisega automaatne granaadiheitja AG-17D.herman30 kirjutas:Need kaks meest kahuri ja raketi kõrval opereerivat pearelvastut, ma saan aru.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Need granaadiheitjat ovat juhitavat? Tähendab et neid võib keerada vasakule-paremale ja yles-alas?Troll kirjutas: distantsjuhtimisega automaatne granaadiheitja AG-17D.
Mina mõtlesin et ovad kinnised.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mul tekkis küse, et kuskohas seal masinas istub jalavägi?
Nime järgi tegu jalaväe lahingumasinaga.
Või kui tuleb käsk "jalastuda", kargavad need tankistimütsides tegelased välja, haaravad AK74'd ja tormavad kaevikut rullima?
Või sõidavad masina mootorikapotil nagu Punaaarmee tankidessandid omal ajal?
Kui neid kasutatakse kombinatsioonis tankidega, siis kuidas on asi seostatud tanke katva jalaväega?

Või kui tuleb käsk "jalastuda", kargavad need tankistimütsides tegelased välja, haaravad AK74'd ja tormavad kaevikut rullima?
Kui neid kasutatakse kombinatsioonis tankidega, siis kuidas on asi seostatud tanke katva jalaväega?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
BMPT = Боевая машина поддержки танков
Jalaväe lahingmasinatega pole sellel riistapuul miskit pistmist.
Jalaväe lahingmasinatega pole sellel riistapuul miskit pistmist.
Selles videos näeb kuidas need töötavad. Kohal 0.24herman30 kirjutas:Need granaadiheitjat ovat juhitavat? Tähendab et neid võib keerada vasakule-paremale ja yles-alas?
Mina mõtlesin et ovad kinnised.
http://www.youtube.com/watch?v=g1KVjMTDWOU
Üks võimalikest variantidest...Kapten Trumm kirjutas:Mul tekkis küse, et kuskohas seal masinas istub jalavägi?![]()

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Nagu pakzmagu kirjutas. See pole jalaväe lahingumasin vaid tanki ihukaitsja jalaväe vastu.
Vähemält nii saan mina aru wikipeedia artiklist.
Vähemält nii saan mina aru wikipeedia artiklist.
Boyevaya Mashina Podderzhki Tankov, Tank Support Fighting Vehicle.
The concept of a vehicle which supports main battle tanks. The introduction of such a vehicle makes urban fighting less stressful on tanks and can relieve them of some of the workload so that they can concentrate on their main objective of engaging other tanks and hardened targets.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline