Hehe, nüüd saingi, nagu ka arvasin, kui tuppaessunud kass!
Siin minu tegelik tegevuskava:
Antud tulemus on täpselt selline, kuhu ma ka jõuda tahtsin. Guashipesu teen just selle pärast, et guash, mida ma ujutan üle masina, toonib alusvärvi ka, ning ei tule ära ka peale vatitikuga nühkimist, kui ma ka ei taha koos põhivärviga eemaldamist. eelnevad projektid on just näidanud, et kui ma pesen pärast dekaale, jäävad dekaalialused selgelt näha puhtamad ja teist tooni. Nüüd on alus ära toonitud, ning kui dekaalid on peale ilusti kuivanud, on mul seda pesutooni veel alles jäetud paletile, saan dekaalikohal olevad praod ja jooned üle tõmmata. Nii saab ühtlustada dekaal-alus värvitoonide ebaühtlust. Ning tulemus jääb suht dirty-nagu mul ka plaanis on.
Ja pesu kohapealt , kaasaegsed lennuaparaadid on suht puhtad. On erandeid, kuid enamjaolt puhtad. See on minu arvamus.
nüüd pilte elusatest lennukitest tegevuses:
esimene pilt on deviantart.com ist kus ma kasutajana liigun, sain mingi aeg jutule ühe US Navy tüübiga, kes oma töö käigus teeb fotosi kui saab laevade peal toimuvast. üks pilt tal tehtud siin:

mille juurde ise seletab:
Naval aircraft get pretty dirty at Sea. Closeup of the nose of an F/A-18A+ of VMFA 232 Red Devils shows that. Can't really keep up with it, but the crews do all they can to prevent the sea and salty air from eating away at the aircraft. Paint touch-ups are the norm - no need for a smooth, consistent paint finish!
This pic was shot at dusk onboard USS NIMITZ (CVN 68) while at anchor in Hong Kong in April 2008.
Muidu tüüp teeb 1\32 tänapäeva lennukeid ja tema stiil on ka üldiselt puhaste lennukite kujutamises, küll ka preshadingus.
http://navjag.deviantart.com/art/Overhead-351985299
Ning netis tuhlates Tornadode erinevaid pilte, ütleks et minu oma on peris puhtake...

ja siinsamas Jõgeval lennanud lennuk Tallinnas maandunud:

Niet tahma tuleb sabatüürile mul lõpuks juurdegi kanda, et imiteerida pidurduskilpidest tagasipaiskunud sabaleegijälgi.
Aga tänud muretsemast poisid, vahva näha et pöidlahoidjaid on kenasti! Ma tõesti pean lugu teie toetusest!
1/700 lennukikandja eest kiidan. saladuskatte all võin öelda, et mul on ka karbis ootamas 1/700 jaapanlaste "Zuikaku"
Mul on muidu siuke plaan järgmisena, et mu hakkab tulema järjest ports US Navy IIMS lennukeid mingi kolm kindlasti, ning äkki, kas nende ajal või vahepeal, lõpus, panen laevale ka kiilu maha. Mis oleks kui paneks korraga laevaehituse käima, suht sarnane teema, laevad kui vanad vastased, samas otseselt võistlust ei püstitaks vaid lihtsalt ühildatud laevaehitamist ja kergelt võrdlust. Üks teeb ühele teema, midagi sarnast Vaikne Ookean: JIN Zuikaku made by Hertsog ja mina Vaikne Ookean: USS Lexington made by calico. Kui muidugi muud plaanid, siis arusaadav, peale ei taha sundida nin ei tea isegi mis elu lähitulevikus väga toob. Kuid jah plaanis mul USAkaid mingi ports teha ja siis kandja ka illustreerimiseks kõrvale.