Näide tehnilisest väärarusaamast, õigemini "parim tankitõrjerelv on teine tank" valestitõlgendamisest.IFVd ( näiteks uued CV 90ned aktiivkaitsega ) + uue põlvkonna TT raketid ( näiteks Javelin ) on arvatavasti võrdväärsed tegijad Leo 2 A4 masinatega.
Puhtast südamest öeldes- kui ma peaksin kunagi vastutama tankiüksuse koolitamise eest, siis tank vs. tank lahingu kavandamine lahinguplaani osana (mitte juhusliku kohtumislahinguna, mida parema meelega väldiks) tähendaks minu allüksuse ülematele automaatselt läbikukkumist. Tank on küll parim tankitõrjerelv aga samahästi on ta ka suurepärane õhutõrjerelv. Nagu esimesel juhul ei tähenda "tankitõrje tegemine" mitte tankide küttimist vaid näiteks nendele mõeldud kütuse kallamist oma paakidesse või laamendamist vastase suurtükipositsiooonidel, siis "õhutõrje tegemine" tähendab auklikuks lastud maapealset personali ja stardirajale pargitud tanki, mitte meeleheitliku püüet mõnda kopterit tankikahurist tulistada.
IFV allajäämine tankile ei seisne mitte soomuse hävitamise võimes vaid võimete kombinatsioonis. Nagu õhutõrjes on nii kahuril kui raketil tänase päevani oma koht ja ülesanne ning kahuritest loobumine oleks äärmiselt suur viga, on koht ka tankikahuril ja raketil. IFV 30-40mm kahuril on omad võlud, aga ta ei asenda ka koos raketiga tankikahurit.
Kasulik on meenutada, et II ilmasõja ajal olid sakslased edukad niikaua, kuni nende tankid tehniliselt vastase omadele alla jäid. Arvuliselt jäid nad alla pea kõigil ajahetkedel ja kõigil rinnetel, Poola kampaania ehk välja arvatud. Ma ei taha öelda, et sõjalise edu saavutamiseks peaksid kehvad relvad olema vaid edukas saab olla ka kehvade relvadega. Aga vajaduse taktikalise mõtlemise järele tekitavad kehvad relvad küll.