4 kopterit
4 kopterit
Pole just tavaline vaatepilt näha lendamas 4 kopterit, aga selline vaatepilt avanes täna u 18 ajal Võrumaal (kellaaeg umbkaudne). Kolm esimest suuremad ning viimane u Robinsoni mõõtu, värvuselt punane. Esimese kolme seas oli vähemalt üks punakat tooni. Ehk siis võiks arvata, et pääste vms masinatega tegu. Inimlikust huvist küsin, kas olid käimas mingisugused õppused?
Pildil umbkaudne lennusuund:
Pildil umbkaudne lennusuund:
Kui on probleem, tõmba lõuga
Re: 4 kopterit
27. apr pärastlõunal lendas üks kindlasti punase kõhualusega ja robinsonist suurem üle Kloodi küla Rakverest mõned km-d põhja pool, lennusuund enam-vähem kagust loodesse.
Irw...kirjutasin juba oma õhuvaatluse kohta aruande ära ja siis tuli pähe lustakas mõte - meie õhujõudude seis on ikka tõesti täiesti rabav kui üldse igasuguse reisilennukist erineva masina ülelend foorumites äramärkimist leiab
Irw...kirjutasin juba oma õhuvaatluse kohta aruande ära ja siis tuli pähe lustakas mõte - meie õhujõudude seis on ikka tõesti täiesti rabav kui üldse igasuguse reisilennukist erineva masina ülelend foorumites äramärkimist leiab
Suht kindel, et piirikate õppuselt tuli/d.
Midagi säärast?

Midagi säärast?

Küllap need Agustad oli, olid juba päris kaugel, kui silma hakkasid. 4 lennumasinat korraga pole tõesti teab, mis tavaline vaatepilt, eriti piiri lähedal. Üksikult ikka tiirutavad ringi, otsivad kadunud seenelisi.
Eile umbes samal ajal sõitis mingi võimas puksiirauto Põlvast Värska-Koidula suunas. Ega need masinad niisama lusti ka ei sõida.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
-
allatah
- Liige
- Kontakt:
Kui juba tähelepanekutest rääkida, siis täna sõitsin Haapsalust Tallinna suunas ja kuskil enne Ristit keeras paremalt (lõuna poolt) mulle ette üks EKV veduk koos haagisega, millel oli MT-LB. Kellaaeg võis olla kuskil 10 ja 11 vahel. Ei jõudnud isegi vaadata, kas vedukil olid ikka mustad numbrid, aga selliseid KV massinaid olen ennegi näinud, seega ju ikka oli KV oma.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Kas selline pole mitte ühel Kaitseliidu maleval, mitte Kaitseväel.
Unforeseen consequences
-
allatah
- Liige
- Kontakt:
Selles suhtes ei oska ausaltöeldes sõna võtta, et kas oli KV, KL või äkki hoopiski Kodutütarde massin. Aga igastahes EKV värvides see veduk (ja ka soomuk) oli.
Aga ega see vist päris lahingvarustusse ei kuulu seal malevas? On seal malevas mingi sõjaja üksik-soomukijagu vä?
Teadmatus laheneks, kui keegi viskaks siia lingi, kus on kirjas kõik kaitsejõudude sõjaaja struktuurid ning kasutadaolev tehnika.
Aga ega see vist päris lahingvarustusse ei kuulu seal malevas? On seal malevas mingi sõjaja üksik-soomukijagu vä?
Teadmatus laheneks, kui keegi viskaks siia lingi, kus on kirjas kõik kaitsejõudude sõjaaja struktuurid ning kasutadaolev tehnika.
Kas oled kindel, et nägid just MB-LT. Kaitseliidul on natukene teist sorti vanem NSVLi aegne roomik. Variante, kus see siia sai on arvatavasti kaks, kas sommidelt saadud sõjamuuseumi kingituse korras, nagu BMP (samas ei mäleta, et sedasorti roomik oleks meil saadetud kingituse nimekirjas olnud) või laen leedukatelt (tanki laename ju Lätist). Leedul pidi ka väidetavalt 10 MB-LT olemas olema. Kaitseliidu soomusüksust olemas minuteada ei ole veel 
Unforeseen consequences
-
allatah
- Liige
- Kontakt:
Ega kindel ei ole. Olin samal ajal ametis veel töö mõtetega ning püüdsin telefoniga pilti teha ja samas tagada ka liiklusohutust sellisest masinast möödudes. Ta tuli ristmikult kiirendusrajale ja meie kiiruste vahe oli päris suur, seega kokku oli ta minust ees vähem kui 10 sekundit ja ma otsustasin peale möödumist siiski omi asju edasi ajada. Ja palun ärge pilti küsige. Ma proovisin, aga suutsin vaid oma auto rooli jäädvustada
Meelde jäi see, et lint oli ikka päris lai tal seal all. BMPl on vast kitsam. Mis variandid need veel võiks olla? Mingi misiganes nimega ta nüüd on, aga need BMPde sugulased, mis on tagant nagu pick-up tüüpi autod
Noh, selline ta igastahes ei olnud.
Sõiduautost on üldse see vaade väga madalalt. Mu silmad olid kuskil roomikute keskel.
Mingeid märkimisväärseid moodustisi tal igastahes katusel ei paistnud.
Meelde jäi see, et lint oli ikka päris lai tal seal all. BMPl on vast kitsam. Mis variandid need veel võiks olla? Mingi misiganes nimega ta nüüd on, aga need BMPde sugulased, mis on tagant nagu pick-up tüüpi autod
Sõiduautost on üldse see vaade väga madalalt. Mu silmad olid kuskil roomikute keskel.
Mingeid märkimisväärseid moodustisi tal igastahes katusel ei paistnud.
-
Tundmatu sõdur nr 3
- Liige
Kas see ?

Kui jah siis vedas seda LogP.
Kui jah siis vedas seda LogP.
-
allatah
- Liige
- Kontakt:
No minuarust mitte. Aga samas palju selliseid masinaid ikka siin Eestis ringi veetakse.
Ärge rohkem küsige, mul niigi piinlik, et ei suutnud potentsiaalse vaenlase tehnikatüüpi ära tunda

Ärge rohkem küsige, mul niigi piinlik, et ei suutnud potentsiaalse vaenlase tehnikatüüpi ära tunda
Koperdised võisid ehk seotud olla antud sündmusega -> http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=66073966
KSK üks ohvitsere on Eestist pärit poiss mäletab meie olusid veel päris hästi.
Harjumaast asi väga kaugel.HeiniR kirjutas:Koperdised võisid ehk seotud olla antud sündmusega -> http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=66073966
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline