wudu kirjutas:
Revolvri päästik käib veidi raskemalt kui püstolil.
Muidugi väga vana postitus ja vana teema, aga tahaks veidi sõna võtta. Mul pole just suurt kogemust püstolite ja revolritega, aga ühe korra käisin tiirus laskmas 2 relvaga: Makarov ja Taurus revolver. Makaroviga tulid lasud enam-vähem. Kui revolvri võtsin, siis instruktor mainis, et sellega peaks saama veidi täpsemalt lasta. Mul aga tuli välja vastupidi. Mingil määral vast oli süü ka selles, et vähemalt see konkreetne revolver kuidagi ei istunud hästi käes või ei osanud ma seda hästi hoida, aga kuidagi ebamugav oli ka sihtida. Kuid mis mulle tundus ka päris suur miinus, oli liiga kerge päästik sel revolvril. Istus väga lõpus ja oli tunne et kui kergelt juba millimeetri vajutasin, tuli lask, minu jaoks liiga kergelt käis. Millegipärast Makarovi väike tühikäik ja raskem vajutus sobis paremini.

Nüüd aga kui relva valimiseks läks, siis valikusse jäi teatud põhjustel siiski revolver. Kui asi nii kaugele saab, et ostma saab hakata, eks siis vaatan ja proovin erinevaid, äkki kõigil ei käi päästik nii imekergelt?
Kas keegi oskab ka sel teemal veidi nõu anda. Näiteks Makarovi (padruni) kohta olen kuuulnud, et kuuli liikumist mõjutavad isegi mõned puulehed päris palju, rääkimata mõnest ettejuhtuvast oksast vms. Millisel padrunil nende mõju võimalikult väike oleks? Kas võimalikult suure kaliibriga või pigem väiksem, aga tugevama laenguga? Või on veel mingid tegurid, kuuli kuju, pikkus, mass...? Kuidas sellest vaatevinklist võrrelda näit. 0.38SPL, 0.22LR, 9 mm para?