Naised sõjaväes

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Re: Naised sõjaväes :)

Postitus Postitas vaoinas »

Kapten Trumm kirjutas:Mis siis teha, leppida olukorraga? Jah, meie peavoolupoliitika ongi pikaajaliste probleemide ignoreerimine järgmiste valimiste nimel - selle jätkamiseks polegi vaja midagi liigutada.

Muide, vaoinas, et selle testi nimi on KVKT-1. :wink:
VTK oli NSVL aegne spordijärkude (VTK - Valmis Tööks ja Kaitseks) süsteem, üks märk ka mul saada õnnestus.
Jah, K jäi näpukana eest ära, väga vabandan. Seda ühte poleks ma niikuinii sinna taha kirjutanud, aga kui Trumm soovib, siis kordan korrektselt üle: siinkirjutaja on KVKT-1 testi teinud nii koolis, kui Kaitseväes - korduvalt.

Kui sa nüüd minu eelnevaid postitusi loed, siis ma olen ka üsna selgesõnaliselt möönnud, et praegune olukord ei ole kiita. Ilmselt aga ei ole motiveerimine ja teadlikkuse tõstmine, kui kaudsed meetodid kaasfoorumlase jaoks piisavalt mustvalged ja kiiretoimelised, et neist aru saada.
Viimati muutis vaoinas, 19 Juun, 2013 10:49, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kapten Trumm kirjutas:Seda ma räägingi, ignorants on ainus toimiv poliitika.
"Küll turg reguleerib".
Turg reguleeris ära juba Kreeka ja Küprose, varsti reguleeritakse ka Prantsusmaa ja Itaalia.
...
Palun kasuta võimalust teinekord ja jäta demonstreerimata oma küündimatus makromajanduse vallas. Kreeka ja Küprose probleemid EI OLE tingitud mitte liberaalsest turumajandusest vaid vastupidi - riigisektori vohamisest ning vastutustundetust riigivalitsemisest. Kreekas oli 2012 (So. PÄRAST kärpeid) riigisektori osakaal SKP-st 23,5%, Eestis 10,4%.

Turg on selline nähtus, mida ignoreerida võib üritada, kuid see lõpeb alati halvasti.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kreeka puhul pidasin ma silmas tegelikult liiga hilist rabelemist poliitikute poolt, punased tuled põlesid seal juba varem.
Aga "turg" st valijad reguleerisid asja - ükski valija omadest hüvedest ei loobunud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Kas ma saan õigesti aru, Kapten Trumm pooldab Sparta riiki?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Asi selles, et pole elu must ja valge.
On skaala, oletame ühes otsas on Sparta riik ja teises otsas on kanepisuitsust sinine hipikommuun.
Arvan, et me oleme sellel skaalal liiga palju sinna kanepisuitsu suunda läinud ja see võib meile valusalt kätte maksta peagi.
Selleks ei pruugi olla idanaabri tankid, see võib tulla näiteks selles, et järgmine 30 000 paremat töötajat kolib Soome või aastal 2040 tunnistame pensioni- ja sotsiaalsüsteemi pankrotti.

Indikatsioonid, et nii läheb, on juba täna olemas. Sündivus on nagu kännu taga, seevastu eluiga pikeneb varmalt. Vananemine käib täie lauluga juba.
Indikatsioonid, et asi samatargalt edasi läheb (muutub ainult inimeste teadlikkuse võrra, mis on väike muutus) on ka olemas.
Indikatsioon selleks on strateegiliste asjade suhtes igrorantse peavoolupoliitika jätkumine (ja käega löövate valijate poolt samade tegelaste korduv tagasivalimine).
Sotsiaalrahades käib teemaks "vajadusepõhine lapsetoetus" ja pensionäride järjekordne pensionitõus.
Kus on meil need põlissoomlased või austria paremäärmuslased, kes konnatiiki pisut puhastaks ja sunniks 5 ametiaega Toompeal olnud tegelasi jalad tagumikust välja võtma? :dont_know:
Tõde on selles, et täna pole ühelgi Eesti erakonnal toimivat strateegilist plaani, kuidas 3 võtmeprobleemi aastaks nt 2040 lahendada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Trumm sa võitled demokraatia põhialustega (isikuvabadused, inimõigused, vabad valimised). Inimeste Eestist lahkumist ei saa demokraatlikul viisil piirata. Seda reguleerib see sinu poolt halvustatud "turg." Teatavasti on Soome majandus teist aastat järjest languses ja sealt tulevad ehitajad riburadapidi Eestisse tagasi. Saavad Soome töötu abiraha ning teevad Eestis samal ajal mustalt tööd ajades siin teiste ehitajate palgad ebaõiglase konkurentsiga alla.

Samuti ei saa panna naisi käsukorras sünnitama. Pensioniküsimuse üle on siin foorumis juba vaieldud, riik ei maksa praktiliselt midagi ja igaüks peab ise oma tuleviku eest hoolitsema.

Ja kui käsukorras peavad õpilased KVKT testi tegema, siis ei taga see mitte kuidagi seda, et nad kehalist arendamist jätkavad peale kohustuse lõppu. Või seame KVKT positiivse läbimise ka igakuise palga saamise eelduseks?
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

alban kirjutas:...
Ja kui käsukorras peavad õpilased KVKT testi tegema, siis ei taga see mitte kuidagi seda, et nad kehalist arendamist jätkavad peale kohustuse lõppu. Või seame KVKT positiivse läbimise ka igakuise palga saamise eelduseks?
Tõsi ta on. Pärast keskkooli laulukoori sundust ei laula ma enam üheski kooris ainsamatki silpi.
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

alban kirjutas:Trumm sa võitled demokraatia põhialustega (isikuvabadused, inimõigused, vabad valimised). Inimeste Eestist lahkumist ei saa demokraatlikul viisil piirata. Seda reguleerib see sinu poolt halvustatud "turg." Teatavasti on Soome majandus teist aastat järjest languses ja sealt tulevad ehitajad riburadapidi Eestisse tagasi. Saavad Soome töötu abiraha ning teevad Eestis samal ajal mustalt tööd ajades siin teiste ehitajate palgad ebaõiglase konkurentsiga alla.

Samuti ei saa panna naisi käsukorras sünnitama. Pensioniküsimuse üle on siin foorumis juba vaieldud, riik ei maksa praktiliselt midagi ja igaüks peab ise oma tuleviku eest hoolitsema.

Pikk jutt aga mitte kriipsugi Trummi poolt viidatud probleemide lahendusest.

PS!
Käsukorras kehalise kasvatuse(ja selle eksami)VTK -1)) peale sundimine koolis siiski vähendab võimalust üldlevinud "lontkõrvsuse" tekkeks.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ja kui käsukorras peavad õpilased KVKT testi tegema, siis ei taga see mitte kuidagi seda, et nad kehalist arendamist jätkavad peale kohustuse lõppu.
Isegi kui ei tee, oleks kohustus/sundus koolis tegeleda positiivne, silmas pidades eelpool väidetut
Tuntud spordimeditsiini spets Atko Viru ütles ühes oma kirjutises kunagi, et täiskasvanuea vundament laotakse kasvueas.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Trumm sa võitled demokraatia põhialustega (isikuvabadused, inimõigused, vabad valimised). Inimeste Eestist lahkumist ei saa demokraatlikul viisil piirata. Seda reguleerib see sinu poolt halvustatud "turg." Teatavasti on Soome majandus teist aastat järjest languses ja sealt tulevad ehitajad riburadapidi Eestisse tagasi. Saavad Soome töötu abiraha ning teevad Eestis samal ajal mustalt tööd ajades siin teiste ehitajate palgad ebaõiglase konkurentsiga alla.Samuti ei saa panna naisi käsukorras sünnitama. Pensioniküsimuse üle on siin foorumis juba vaieldud, riik ei maksa praktiliselt midagi ja igaüks peab ise oma tuleviku eest hoolitsema. Ja kui käsukorras peavad õpilased KVKT testi tegema, siis ei taga see mitte kuidagi seda, et nad kehalist arendamist jätkavad peale kohustuse lõppu. Või seame KVKT positiivse läbimise ka igakuise palga saamise eelduseks
Kokkuvõte on tegelikult, et antud probleemidega pole mitte s***gi tehtud. "Küll turg lahendab". Lahendabki, lõppeks jäävad Eestile ainult sotsiaalprobleemid ja tegemisrõõm "turu" tarbeks.
Näiteks see Eestist lahkumine - nt arstide ülikallist koolitusest (ja peatsest karjäärist Soome kolkalinnade perearstina) on palju räägitud, aga keegi pole võtnud teha ebapopulaarset sammu, et las Soome mineja ise maksab oma õppimise (või las need Soome haiglad teevad).

Naised käsukorras ei sünnita ei õigusta kahjuks jällegi Eestis eksisteerivat poolikut sotsiaalpaketti, kus toimetulek on umbes poole ajani vajalikust perioodist (19 eurost lastetoetust, mis 12 aastat kehtib, mingiks sotsiaalpaketiks ei kanna nimetada).
Ja kui käsukorras peavad õpilased KVKT testi tegema, siis ei taga see mitte kuidagi seda, et nad kehalist arendamist jätkavad peale kohustuse lõppu.
Mida see Atko Viru nüüd ütleski.....kui 15-aastastel tüdrukutel on päästerõngas ümber vöö, siis mida nad 35-selt, peale kahte last teevad? Veerevad ringi ja võtavad südame- ja vererõhurohtusid.
Jah, ei taga see kõike, aga eimidagi tegemine ei taga kah midagi.
Või seame KVKT positiivse läbimise ka igakuise palga saamise eelduseks
Need sõnad topid sa ise mulle suhu. Mina pole öelnud seda.
Olen ikka armastanud sõduritele õpetada, et kehvavõitu plaani, kuid initsiatiivikalt ja jõuliselt ellu viidud rünnak on parem kui suurepärane plaan, mida ei suudeta kiiresti ja jõuliselt realiseerida.
Ehk sa propageerid ridade vahelt poliitikat, kus sügatakse pikalt teatud kehaosi ja hakatakse tegutsema siis, kui ammu rong läinud on?
Midagi tuleb ette võtta ja senise ignorantsipoliitika jätkumisel on tupik juba eemal näha. Sellest saab iga haritud inimene aru, et seniste välismõjude jätkumisel, kui sündivust ei tõsteta ja inimeste tervisega midagi olulist ette ei võeta, paistab tulevikus üks pankrotti laenanud vanadekodu nimega EV, kus musta tööd teevad immigrandid.
Mina seda ei soovi. Selleks, et seda vältida, tuleb piltlikult öeldes iga tööeas inimese kohta kaks titte teha ja kogu rahvus peab suutma lõua kangile tõmmata.
Sunniga, sunnita - on juba tehnika küsimus (ilmselt asjatundjad otsustagu).
Aga tegutsema tuleb hakata juba homme ja otsustavalt.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Ma ei saanud juba koolis aru selle ebatervisliku kehkadivei mõttest ja oletasin, et täiskasvanud on aru kaotanud või järgivad mingeid kivistunud sõjardite traditsioone, et et hiljem "pataljonistaapides tunnustavalt keelt laksutataks".
Seda enam ei saa ma kehkadivei vajadusest aru nüüd.
Kui kellelgi ongi polster kõhu peal, siis kehkadivei seda sealt ära ei võta. Ning mingite kehaliste normide kohustuslikuks seadmine HARIDUSasutuses on .. "Prõõgatj nado a ne duumatj.."

Siin saadud tasuta kõrgharidus ning järgnev maalt lahkumine on aga hoopis teine küsimus ning ei haaku kehkadiveiga kohe kuidagi.

Aga ma vaatan, et Trumm on Ivari idee naiste sünnitusteenistusest omaks võtnud? :wink:
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Aga ma vaatan, et Trumm on Ivari idee naiste sünnitusteenistusest omaks võtnud?
Isand Sho vast siis võtab ja paneb kirja oma nägemuse meie pensionisüsteemi arengutest lähimal paarikümnel aastal, silmas pidades kaht põhipostulaati- pension peab võimaldama ellujäämist ja migrantide arv märkimisväärselt ei suurene. Jään huviga ootama.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:
Trumm sa võitled demokraatia põhialustega (isikuvabadused, inimõigused, vabad valimised). Inimeste Eestist lahkumist ei saa demokraatlikul viisil piirata. Seda reguleerib see sinu poolt halvustatud "turg." Teatavasti on Soome majandus teist aastat järjest languses ja sealt tulevad ehitajad riburadapidi Eestisse tagasi. Saavad Soome töötu abiraha ning teevad Eestis samal ajal mustalt tööd ajades siin teiste ehitajate palgad ebaõiglase konkurentsiga alla.Samuti ei saa panna naisi käsukorras sünnitama. Pensioniküsimuse üle on siin foorumis juba vaieldud, riik ei maksa praktiliselt midagi ja igaüks peab ise oma tuleviku eest hoolitsema. Ja kui käsukorras peavad õpilased KVKT testi tegema, siis ei taga see mitte kuidagi seda, et nad kehalist arendamist jätkavad peale kohustuse lõppu. Või seame KVKT positiivse läbimise ka igakuise palga saamise eelduseks
Kokkuvõte on tegelikult, et antud probleemidega pole mitte s***gi tehtud. "Küll turg lahendab". Lahendabki, lõppeks jäävad Eestile ainult sotsiaalprobleemid ja tegemisrõõm "turu" tarbeks.
...
Kes on turust rääkinud? Ma olen nõus, et rahvatervise parandamiseks ja haiguste ennetustööle pööratakse vähe tähelepanu. Aga mitte keegi ei oota, et "turg" seda kuskilt otsast reuguleeriks.

Pealegi ajab mind juba naerma sinu primitiivne lineaarne maailmavaade. Soome oleks justnagu mingi käsn, kes kõik edukad eestlased endasse imeb igavesest ajast igavesti.

Soomes on valitssussektori võla suhe SKP-sse 53%. Kusjuures tegemist on Euroopa kontekstis suhteliselt hästi toime tuleva riigiga. Paneme selle rahanumbritesse - Soome SKP on $266 mlrd, sellest võlga on $141 mlrd - kujutad sa seda raha hulka ette. Soome peab jämedalt 50 aastat iga aasta 1% SKP-st maksma selleks, et seda võlga tagasi maksta. Ei ole reaalne. Kusjuures see võlg kasvab pidevalt. Ahjaa. Kui Soome riigivõla intress oleks näiteks 1% aastas tähendab see, et iga aasta kulutab riik $1,4 mlrd intressi maksmisele. See on umbes 4,5% Soome riigieelarvest. Võrdlusbaasina on see u. pool Eesti selle aasta sotsiaalministeeriumi eelarvest.

Millalgi peab Soome hakkama seda võlga tagasi maksma kui taheta kreekastuda. vähemalt ei saada enam juurde laenata. Seega tasalülitub Soome majanduskasv mõneks ajaks kui vahepeal imesid ei toimu. Teisalt on juba praegu olemas surve riigikulude kasvule, kuna majanduskasv on praegu negatiivne.

Soome on ennast kahvlisse laenanud ja see toob kaasa sisemajanduse olukorra stagneerumise pikaks ajaks. Ma pakun, et 10-15 aasta perspektiivis ei ole see Eestist Soome jooksmine enam üleüldse nii hull kui praegu.

Tuletame meelde ka seda kui suur hulk somme kunagi Rootsi läks ja kus nad siis kõik nüüd praegu on.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas:
Aga ma vaatan, et Trumm on Ivari idee naiste sünnitusteenistusest omaks võtnud?
Isand Sho vast siis võtab ja paneb kirja oma nägemuse meie pensionisüsteemi arengutest lähimal paarikümnel aastal, silmas pidades kaht põhipostulaati- pension peab võimaldama ellujäämist ja migrantide arv märkimisväärselt ei suurene. Jään huviga ootama.
Rahvastiku taastootmise jaoks on muid meetodeid kui stalinistlikud rumalused. Eeskujuks võiks olla Ciaucescu, kes pärast abortide keelamisest möödunud 20 aastat nendesamade laste poolt maha löödi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Toimiv lastetoetuste (kuni 3a kodus olemist võimaldav, edasi vähem) ja lastehoiu süsteem pole mitte stalinlik rumalus.
Muide, Stalini ajal sündis rohkem lapsi kui täna sünnib.

Tegelt on küllalt hinnanguid siit tulnud, peale KT suvelaagri idee teistelt tegelastelt pole ühtegi ideed tulnud.
Kes siin see vingur küll on? :lol:
Kes on turust rääkinud? Ma olen nõus, et rahvatervise parandamiseks ja haiguste ennetustööle pööratakse vähe tähelepanu. Aga mitte keegi ei oota, et "turg" seda kuskilt otsast reuguleeriks.
Noh, Eestis on kombeks probleemide korral eimillegitegemine.
Veelgi enam, lausa ignoreerimine (mis probleeme olematuks ei muuda).
Lahendamise asemel aur aga sõnumi tooja mutta tallamisele.
Ja kui tõuseb kisa, siis oli vist Parts see, kes laiutas käsi, et küll turg reguleerib.
"Küll turg reguleerib" on siis antud kontekstis siis sünonüüm probleemidega mittetegelemisele - lootuses vist, et iseenesest lahenevad.
Osa probleeme lahenebki iseenesest, aga seda va demograafilist vaakumit kipuvad looduses täitma teised, tugevamad, sihikindlamad jne liigid/rassid.
Tahtjaid maailmas meie maale, ressurssidele ja heaolule on kahjuks piisavalt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist