Millise EKV relva te valiksite lahingulöömiseks.

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta

Millise EKV relva te valiksite lahingulöömiseks igal ajal ja igal pool?

Galil AR
92
49%
AK 4
51
27%
hiina AK 47
44
24%

Hääli kokku: 187

marksman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

noo, kuradima kõva snaiper oled sis juuuuuu;) väike testing, 1)kes valiti 1990-date lõpus maailma parimaks snaipriks????????? :D
ja mix just tema selleks valiti.......
2)kelle arvel on kõige kaugem confirmed kill?
3)ja kelle arvel on kõige enam Kille? (viimaste puhul tahax ka nr. saada)
ooblää
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

rooduvana kirjutas:Vennad, kui oleksite omal ajal alustanud SKY-st, siis ei oleks muude suhtes nii kriitilised.
AK targutajatele, GALIL meestele.
Ühel nõul :lol: Üks õnnetumaid lahtiseid sihikuid .Galillsnaiprile teeb ära ka lahtise sihikuga. :lol: :lol: Ega optika torupeal veel püssi laskma pane.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
nipike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nipike »

Tere

AK-4 ei ole häda suurt midagi, aga veidi vana juba. Kas keegi suudab tuua näiteid tänapäevast, kus distants on üle 100 meetri, tulistamisel. See 7,62 kuul on avamaastikul ülihää, aga üldiselt sobiks meile ikka suurem tulejõud lühemal distantsil. Ja palju meil seda olukorda ette võib tulla, kui on vaja pikema maa pealt tulistada. Parem kasutada IED võimalusi. Iga relv on mõeldud mingis konkreetses situatsioonis ( vale väljend, aga kuidas seletada näitkes IMS ja IIMS erinevust, relvade kasutamise poolest (vint ja Stgw)) kasutamiseks.
600m pealt inimfiguuri tabamine ei ole mingi "snaipri" tase.
Kasutaja avatar
Sharpshooter
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Sharpshooter »

oblää kirjutas:
Galillsnaiprile teeb ära ka lahtise sihikuga. Ega optika torupeal veel püssi laskma pane.
Keegi pole öelnudki et optika paneb püssi laskma,optika AITAB lasta täpsemalt.Kui sa ikka lasta ei oska siis pole ka optikaga midagi teha. Lahtisest sihikust rääkides,mis relva sa silmas pead(millega sa galilile ära teed),kui kauge maa pealt,millises laskeasendis? Katsetamise ja proovimisega võid ju niikaugele jõuda et näitex AK4-ga lased 600m.peale sama täpselt kui Galil Snaiper. Optika lihtsustab seda,ei pea proovima ja katsetama,paned lihtsalt sihikule selle kauguse kuhu lased ja annad tuld.
Kasutaja avatar
Sharpshooter
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Sharpshooter »

marksman kirjutas:noo, kuradima kõva snaiper oled sis juuuuuu;) väike testing, 1)kes valiti 1990-date lõpus maailma parimaks snaipriks????????? :D
ja mix just tema selleks valiti.......
2)kelle arvel on kõige kaugem confirmed kill?
3)ja kelle arvel on kõige enam Kille? (viimaste puhul tahax ka nr. saada)
Sellel ajal,kui sina pähe õppisid kes on parim snaiper ja kui palju ning kui kaugelt ta kedagi maha nottis,õppisin mina snaipritaktikat. Ma pole öelnud et ma olen kõva snaiper,600m oli lihtsalt tiiru max pikkus. See ei tee veel snaipriks kui pika maa peale hästi lased,vastav väljaõpe teeb snaipriks.Olen 500m peale Galil AR-iga ka päris häid tulemusi saanud,ega ma seepärast ennast kohe kõvaks snaipriks ei pea...
MP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MP »

Rooduvana: olen- olin ka SKY karabiiniga tuttav :D
MP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MP »

Marksman ja sharp: Kõige lihtsam vaidlust lahendada on lasketiirus...
Mõnel mehel võib olla teadmisi snaiprite kohta(kaugused, paremusjärjestus jne..) teisel pigem praktika ja kogemus :D
marksman
Liige
Kontakt:

MP kirjutas:Marksman ja sharp: Kõige lihtsam vaidlust lahendada on lasketiirus...
Mõnel mehel võib olla teadmisi snaiprite kohta(kaugused, paremusjärjestus jne..) teisel pigem praktika ja kogemus :D

mix sis juba mitte ERNAL???? :D

seal ju kõik ühendatud! :D
marksman
Liige
Kontakt:

ei väidagi, et mingi ullem pädevik olen, aga kui selle ala valid, sis VÕIX ju mõnda nime ja nr. teada (samas ka kivi instr. kapsastesse).
ja neid imemeesteks peetud Scoutsi snippreid nägin kevadtormil kah piisavalt....... aga noh, kui inimesel on huvi ala vastu, sis go for it....
ooblää
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Sharpshooter kirjutas:oblää kirjutas:
Galillsnaiprile teeb ära ka lahtise sihikuga. Ega optika torupeal veel püssi laskma pane.
Keegi pole öelnudki et optika paneb püssi laskma,optika AITAB lasta täpsemalt.Kui sa ikka lasta ei oska siis pole ka optikaga midagi teha. Lahtisest sihikust rääkides,mis relva sa silmas pead(millega sa galilile ära teed),kui kauge maa pealt,millises laskeasendis? Katsetamise ja proovimisega võid ju niikaugele jõuda et näitex AK4-ga lased 600m.peale sama täpselt kui Galil Snaiper. Optika lihtsustab seda,ei pea proovima ja katsetama,paned lihtsalt sihikule selle kauguse kuhu lased ja annad tuld.
Pidasin silmad SKY.Näit. dist. 500m. ja püsti laskmine.Võib ka põlvelt,aga see on juba "toega" laskeasend.Võibolla kunagi kohtume tiirus,harrastan ise ka ainult pikamaa laskmist.Alla 300m. distantsid ei paku pinget.Õigeks pikamaa püssiks pean ainult käsitsi ümberlaadimisega püsse.Poolautomaat on ainult abivahend eriolukorras.Esialgu on unistus 12,7 cal. Aga ega me ette tea.Teinekord võivad ka unistused täituda.Olen kuskile sommide snaipriklubi interneti aadressi ära kaotanud.Sealt on võimalik nii mõndagi hankida.Kui üles leian,panen aadressi üles.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
mg3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mg3 »

olen ise kah m-14snaipriga rinngi jooksnud ega midagi halba pole öelda aga jah kaba on natsa ebamugav aga jah 600 m pole midagi sittast sai lahti
MAHA TÕNISMÄE PRONKSKÄKERDIS
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Kui vaidlete, siis tehke omavahel selgeks, et keda te snaipriks peate.

Kas laskekaugus tähendab snaipriks olemist. Siin on väljavõte intervjuust II MS saksa snaipritega, kus 3 meest annavad erinevaid vastuseid.

What was the range of the furthest target you ever fired at, and what kind of target, size?

A. About 1,000 meters. Standing soldier. Positive hitting not possible, but necessary under the circumstances in order to show enemy that he is not safe even at that distance! Or superior wanted to satisfy himself about capability.

B. 400 to 700 meters.

C. About 600 meters, rarely more. I usually waited until target approached further for better chance of hitting. Also confirmation of successful hit was easier. Used G43 only to about 500 meters because of poor ballistics.

Täispikk intervjuu on siin (eesti keelne tõlge ilmus kunagi ka Sõduris või Kaitse Kodus). Intervjuu on pärit raamatust "German Sniper 1914-1945":
http://www.snipersparadise.com/history/german.htm

Kas optika kasutamine ja vintpüss tähendavad snaipriks olemist? Häyhä kasutas lahtist sihikut ning 200 sihtmärki hävitas ta püstolkuulipildujaga.
http://en.wikipedia.org/wiki/Simo_H%C3%A4yh%C3%A4

Mina ei tea kes on snaiper. Tahtsin teie vaidlusele lihtsalt natuke sisu anda.
Alkar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Alkar »

Mina võtaks AK-4, sest kasutasin sõjaväes seda relva. Kuigi minu kui tankitõrjuja lemmikuteks on ikka jämedamad "tükid". Muide AK-4 ei ole rootslaste vaid sakslaste relv. H&K vist töötas välja, rootslased ostsid litsensi ja tootsid neid. Paljud NATO liikmed kasutasid saksa, mitte rootsi relva.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Siin on üks artikkel rootslaste AK4 taaselustamise projektist.

http://www.smallarmsreview.com/pdf/feb04.pdf
Indrek
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Indrek »

kalasnikov tundub huvipakkuv
kuid esmalt valiks siiski lahingulöömiseks tugevad käed ja vapra meele.
Another bites the dust
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline