biathlon venemoodi
Re: biathlon venemoodi
Nii ürituse kui saatena on see vinge.
Mida aga öelda laskeoskuse kohta? Või isegi mitte oskuse vaid tulemuste kohta! Mina ei arvanud, et "tegelikult" tulemused sellised on.
Nüüd hakkan aina rohkem uskuma lugusid demolaskmistel sihtmärkides kasutatud lõhkelaengutest.
Ja siis veel - isegi varasemate kindralite kõrval, tundub praegune Kaminister väga veenev.
Mida aga öelda laskeoskuse kohta? Või isegi mitte oskuse vaid tulemuste kohta! Mina ei arvanud, et "tegelikult" tulemused sellised on.
Nüüd hakkan aina rohkem uskuma lugusid demolaskmistel sihtmärkides kasutatud lõhkelaengutest.
Ja siis veel - isegi varasemate kindralite kõrval, tundub praegune Kaminister väga veenev.
Ma kah vaatasin laskeoskuste koha pealt, et kui need on parimatest parimad siis polegi me olukord lootusetu. Hirmul suured silmad? Neil muidugi distants oli 2 km, aga sihtmärkide silmamisega oli probldeeme.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
-
Hjalmar Nelk
- Liige
- Kontakt:
Nõustun Soesilmaga, et vinge saade ja vinge teostus.
Sihtmärkide avastamine alla igasuguse arvestuse. Märkidel olid "küünlad" peal, kas siis soojuskaamerat ei kasutatud? Kas nendel tankidel üleüldse soojuskaamera peal oli? Igatahes ei näinud. Palja optikaga on loomulikult raske ligi kahe kilomeetri kaugusele näha. Ja loomulikult selline täiesti (venemaale) ebatüüpiline möla eetris. Tavaliselt on kompanii/pataljon ühel sagedusel. Tuhka sulle keegi seal niimoodi sihtmärke kätte juhatab.
Lasketabavus oli kehv. Eriti loomulikult juhitavate rakettidega - neljast üks seisvale märgile pihta saada ja vaid kahe kilomeetri kauguselt (tavaliselt annavad kauguseks neli) ei ole hea tulemus. Üks tank põrutas kõik neli alakaliibrit ette maha! Kas siis korrektuuri ei tehtud? Loomulikult saab rääkida, et võistluspinge jms, kuid ega siis lahingus teisiti pole.
Sõiduoskused ei olnud teab mis. Pika raja peal tulevad ilusasti välja vene tankide manuaalkasti puudused. Ning muidugi madal kiirus ja olematu tagurdamiskiirus. Palju lohakaid sõiduvõtteid - tagurdades tõmbad kangi sülle ja lükkad endale valli ette! Eskarbist komberdad üles jne.
Üks vahva kild oli, kui keegi kiitis ühte sihturit ning mainis, et ta laseb paremini, kui paljud ohvitserid. Ja seda öelda 27 aastase ning üle kuue aasta teenistuses olnud seersandi kohta! Kes siis veel temast paremini peaks laskma?
Sihtmärkide avastamine alla igasuguse arvestuse. Märkidel olid "küünlad" peal, kas siis soojuskaamerat ei kasutatud? Kas nendel tankidel üleüldse soojuskaamera peal oli? Igatahes ei näinud. Palja optikaga on loomulikult raske ligi kahe kilomeetri kaugusele näha. Ja loomulikult selline täiesti (venemaale) ebatüüpiline möla eetris. Tavaliselt on kompanii/pataljon ühel sagedusel. Tuhka sulle keegi seal niimoodi sihtmärke kätte juhatab.
Lasketabavus oli kehv. Eriti loomulikult juhitavate rakettidega - neljast üks seisvale märgile pihta saada ja vaid kahe kilomeetri kauguselt (tavaliselt annavad kauguseks neli) ei ole hea tulemus. Üks tank põrutas kõik neli alakaliibrit ette maha! Kas siis korrektuuri ei tehtud? Loomulikult saab rääkida, et võistluspinge jms, kuid ega siis lahingus teisiti pole.
Sõiduoskused ei olnud teab mis. Pika raja peal tulevad ilusasti välja vene tankide manuaalkasti puudused. Ning muidugi madal kiirus ja olematu tagurdamiskiirus. Palju lohakaid sõiduvõtteid - tagurdades tõmbad kangi sülle ja lükkad endale valli ette! Eskarbist komberdad üles jne.
Üks vahva kild oli, kui keegi kiitis ühte sihturit ning mainis, et ta laseb paremini, kui paljud ohvitserid. Ja seda öelda 27 aastase ning üle kuue aasta teenistuses olnud seersandi kohta! Kes siis veel temast paremini peaks laskma?
Ja siis naerdakse meie Milanite üle: lasevad ju seisvaid sihtmärke ... aga lasevad 10st 9 või nii!
Kuulipilduja osas ei oskagi kommenteerida. Kas 900 on liiga pikk distants. Ei tea ju selle sihtmärgi suurust ka. Aga no kui tegemist on selliste navjotshikutega, siis 4-5 valanguga peaks laudauksele ikkagi pihta saama.
Tobe lugu oli muidugi mehhaaniku sulgemine toruga! Kuidas see üldse võimalik on?
Ehk ei olnudki üle mõistuse jama, aga "julgustav" oli küll.
Kuulipilduja osas ei oskagi kommenteerida. Kas 900 on liiga pikk distants. Ei tea ju selle sihtmärgi suurust ka. Aga no kui tegemist on selliste navjotshikutega, siis 4-5 valanguga peaks laudauksele ikkagi pihta saama.
Tobe lugu oli muidugi mehhaaniku sulgemine toruga! Kuidas see üldse võimalik on?
Ehk ei olnudki üle mõistuse jama, aga "julgustav" oli küll.
-
allatah
- Liige
- Kontakt:
Võitja määras ilmselgelt ära rehvivalik, millega kollase tanki meeskond oli mööda pannud. Hoolimata viimasest heast laskmistulemusest ei võimaldanud rehvid kurvides ega pidurdusmaal sinise tanki tempot hoida. Samuti nägime, kuidas parema sirgekiiruse huvides olid rohelise tanki mehhaanikud survejõudu avaldavad tiivad võimalikult madalaks keeranud. See võimaldas neil sirgel võtta punase tanki tuulde ning pidurdusmaal kõrvale tulla ning mööduda. Kuid see suurem sirgekiirus maksis neile hiljem ühes kurvis enne veetakistus valusalt kätte, sest nad sisenesid kurvi liiga suure hooga, ei jõudnud hoogu maha pidurdada ning sõitsid... sõitsid kraavi oleks vist vale öelda, seega ütlen, et sõitsid ennast lihtsalt kokku.
Ma arvasin, et kui tank ikka kahurist laseb, siis saab ta 99 juhul 100st pihta. Tank on nii kallis ja keeruline relv, mis peaks olema tehtud selliseks, et kui ta laseb, siis ikka ja ainult pihta. Eeldasin, et ainult mina tavalise püssiga lasen mõnikord mööda, aga et tank on ilmeksimatu. Samas ega ma vene keelt väga ei mõista ja ei tea, kuidas seal neid möödalaske kommenteeriti.
Huvitav oleks muidugi samas situatsioonis lääne (ja miks mitte ka idamaade) tanke näha, aga vaevalt et osapooled oleks nõus oma tankide võimeid niimoodi teistega avalikult võrdlema.
Ma arvasin, et kui tank ikka kahurist laseb, siis saab ta 99 juhul 100st pihta. Tank on nii kallis ja keeruline relv, mis peaks olema tehtud selliseks, et kui ta laseb, siis ikka ja ainult pihta. Eeldasin, et ainult mina tavalise püssiga lasen mõnikord mööda, aga et tank on ilmeksimatu. Samas ega ma vene keelt väga ei mõista ja ei tea, kuidas seal neid möödalaske kommenteeriti.
Huvitav oleks muidugi samas situatsioonis lääne (ja miks mitte ka idamaade) tanke näha, aga vaevalt et osapooled oleks nõus oma tankide võimeid niimoodi teistega avalikult võrdlema.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
-
Hjalmar Nelk
- Liige
- Kontakt:
900 m pealt selle kuulipildujaga pihta saamine on tükk tegu. Ei vaadanud selle sihikut ja ei viitsi nüüd seda filmi uuesti kah vaadata. Ega see relv ju maasihtmärkide jaoks polegi ette nähtud ja "taktika" on lasta suhteliselt pikkade valangutega ning trasserite järgi. Sestap tundus natuke kunstlik ülesanne.
Toru luugi peale jätta on suhteliselt levinud viga. Kuid ega seal raadiosse karjuda midagi pole, tuleb juhil endal torn kõrvale lasta, selleks ka nupudki olemas. Miks ta ei kasutanud? Ei tea.
Vähemalt Leo2a4 ja T-72 on "joone peale" pandud küll ja enam. Ega sellel vene tankil lootust pole. Ei sõitmisega, ega ka laskmisega. Väga hea meeskond suudab mingid asjad tasa teha, aga ma ei usu, et niipalju. Ja noh, need head meeskonnad olid seal näha. Ja nad olid päris head, ausalt.
Toru luugi peale jätta on suhteliselt levinud viga. Kuid ega seal raadiosse karjuda midagi pole, tuleb juhil endal torn kõrvale lasta, selleks ka nupudki olemas. Miks ta ei kasutanud? Ei tea.
Vähemalt Leo2a4 ja T-72 on "joone peale" pandud küll ja enam. Ega sellel vene tankil lootust pole. Ei sõitmisega, ega ka laskmisega. Väga hea meeskond suudab mingid asjad tasa teha, aga ma ei usu, et niipalju. Ja noh, need head meeskonnad olid seal näha. Ja nad olid päris head, ausalt.
Meeskonnad kui sellised - nõustun.Ja noh, need head meeskonnad olid seal näha. Ja nad olid päris head, ausalt.
Sõidu osas suuri etteheiteid polegi. See ühe väljasuretamine läheb küll võistluspinge ja püüdlikkuse arvele. Lahingus sellist kunstlikku trajektoori pole väga vaja jälgida...
Võistluspinget ja tõsiseid ülipüüdlikkuse ilminguid oli märgata...
Laskeoskus - no sellega on nii nagu ta on. Vene tankidest on väljavaade lahinguväljale kordades halvem kui lääne tehnikal. See on traditsiooniliselt vene tehnika nõrgim koht.
Kuulipilduja kasutamise ülesanne oli suhteliselt tavaline. Ühe võistkonna ülilühikesed valangud äratasid tõepoolest tähelepanu - ilmselgelt loodeti esimese lasuga tabamusele ja sellele, et lühikeste valangutega jätkub laskemoona kauemaks proovida.
Aga no saade on järjekordne samm sisemaise positiivse propaganda arengus...
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
"Nedaljot" oli põhikommentaar...(ei lennanud välja). Vaatasin ise veerand silmaga, kas nad pidid märkide kaugused ise välja mõõtma või oli see ette teada? Kui kaugused olid ette teada, siis on küll kehvavõitu tulemus parimatelt laskuritelt isegi T-72 kohta.allatah kirjutas:Samas ega ma vene keelt väga ei mõista ja ei tea, kuidas seal neid möödalaske kommenteeriti.
-
kirsa710
kas venelased sai inspiratiooni sellest? Vähemalt on tankide värvid natuge samamoodi.
http://youtu.be/VAAnUqhKWZI
http://youtu.be/VAAnUqhKWZI
Õnnestunult, huvitavalt ja kaasaegselt korraldatud mainekujunduse mõttes on saade kahtlemata eeskujulik – kui jätta muidugi välja osade sihturite mannetud tulemused. Kvaliteedi ja väljaõppetaseme mõttes tasuks neid sõjaväeringkondade esindusmeeskondi võrrelda näiteks suvalise USA tankimeeskonnaga 1991. aasta Lahesõjas, kus oli täiesti tavapärane tabada lahingus, liikuvalt tankilt, tihti ka öösel või halva nähtavuse tingimustes vastast juba esimese mürsuga distantsilt 1500-2000 meetrit (ehk sama distants, mille pihta vene vägilased oma vahval biatlonil tulistavad päise päeva ajal, ideaalsetes polügoonioludes, 100-protsendilise nähtavuse tingimustes, ilma vastutegevuse segavate faktoriteta seisvalt tankilt samamoodi liikumatu sihtmärgi pihta).
Mis kaitseministri „veenvust“ puudutab, siis vene psüühika jaoks ilmselt ongi selline polügoonil binkokliga mässav armeekindrali välivormis ja kangelase kuldtähega minister veenvam, kui mööblikaupmehest Serdjukov (mis sest, et viimane tegi Vene armee tõeliseks reformimiseks ilmselt rohkem, kui eelmise 20 aasta armeekindralid ja marssalid kokku). Mina aga tahaks pahatahtlikult küsida, et kas tõesti on kaitseministril nii palju vaba aega, nii vähe muid probleeme, et päev otsa polügoonil PR-sõus osaleda? Miskipärast nt. USA või ükskõik millise teise lääneliku riigi kaitseminister ei pea enda seisusele ja tasemele vastavaks sellises palaganis isiklikult osaleda ja eksperti mängida, kuigi tankistide reaalsed lahinguoskused on sellised, nagu ma ülal kirjeldasin. Äkki on sellel – kaitseministri keskendumine poliitilise taseme küsimustele ning polügoonil toimuva usaldamine tõelistele sõjaväelastele – isegi mingi vahetu mõju ja seos sõjaväelastele reaalsele lahingulisele sooritusele?
Mis kaitseministri „veenvust“ puudutab, siis vene psüühika jaoks ilmselt ongi selline polügoonil binkokliga mässav armeekindrali välivormis ja kangelase kuldtähega minister veenvam, kui mööblikaupmehest Serdjukov (mis sest, et viimane tegi Vene armee tõeliseks reformimiseks ilmselt rohkem, kui eelmise 20 aasta armeekindralid ja marssalid kokku). Mina aga tahaks pahatahtlikult küsida, et kas tõesti on kaitseministril nii palju vaba aega, nii vähe muid probleeme, et päev otsa polügoonil PR-sõus osaleda? Miskipärast nt. USA või ükskõik millise teise lääneliku riigi kaitseminister ei pea enda seisusele ja tasemele vastavaks sellises palaganis isiklikult osaleda ja eksperti mängida, kuigi tankistide reaalsed lahinguoskused on sellised, nagu ma ülal kirjeldasin. Äkki on sellel – kaitseministri keskendumine poliitilise taseme küsimustele ning polügoonil toimuva usaldamine tõelistele sõjaväelastele – isegi mingi vahetu mõju ja seos sõjaväelastele reaalsele lahingulisele sooritusele?
Eks see on kahe otsaga küsimus. Riigikaitse on esmalt ikka ja ainult rahva meelsusega seotud. Ja vaieldamatult on Šoigu Venemaal Serdjukovist edukam, kompetentsem ja mis peamine, usaldatavam kaitseminister. Laiade masside arust. Miska selle kaitseministri puhul on kaitsetahe määratult Taburetkini valitsemisajast kõrgem.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Minu punktid lähevad Lemetile.
Pealegi tegemist on Venemaa meistrivõistlustega! Kui "Spordiminister" vaataks riigi vutiliiga finaali, siis oleks see ju OK?
Pealegi tegemist on Venemaa meistrivõistlustega! Kui "Spordiminister" vaataks riigi vutiliiga finaali, siis oleks see ju OK?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist