Minu repliik pole mitte tankide, vaid laiemalt, taolise väitlusloogika kohta.- ma saan aru, et terve hulk sõjaväelise ettevalmistusega inimesi arvab teisiti.
Kindral Vello Loemaa arvas kunagi, et Eesti peaks ostma tsehhidelt relvastatud reaktiivõppelennukeid L-159.
Mina arvan tänini, et see pole hea mõte.
Minu kvalifikatsioon pole antud teemal on kindlasti kõrgem kui "keskmisest teravam profaan".
Loemaa aga professionaal.
Kummal on õigus ja kas õigusel on seos kvalifikatsiooniga?
(umbes samasuguse näite võime ilmselt ka miinijahtijate kohta tuua). Raudselt pooldasid seda ideed professionaalid, üks peamiselt kuivamaa meremehest asekantsler kaasa arvatud. Nende kõrval siinsete kasutajate pädevus (vähemalt formaalselt) ei kannaks kriitikat......tegi see kuidagi selle otsuse kvaliteetsemaks või õigemaks?
Pealegi - igal otsusel või arvamusel on mitmed eeldused. Ma ei ole seda meelt, et 90% ressurssidest panemine ühte mehhaniseeritud brigaadi on õige otsus igasugustel asjaoludel. Kui jutt käib X brigaadist USA Y diviisi alluvuses, on jutt muidugi teine. Kui ma vaatan seda otsust KL liikme mätta otsast, jääb vaid südametäiega sülitada, et keegi KJ peastaabis on põrutada saanud....
Veelkord - ma ei räägi praegu ostmise vajadusest, vaid otsustus- ja väitlusloogikast.