Hertsogi tegemised

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Re: Hertsogi tegemised

Postitus Postitas Soobel »

http://www.techeblog.com/index.php/tech ... R59DWjp.01

Siit leheküljelt Hertsogile mõtteid 1.aprilliks.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Panter avaldab muljet, midagi ligilähedast oli Küstrini kandis tol ajal täiesti olemas: http://www.panther1944.de/community/vie ... 14&p=20920
Ainult et maskimisel võiksid kasutada kontoritati vorstikesi/teibi äärte kergitamist, misiganes, et servad jääksid veidi hajusad - vaevalt et Hansudel oli võimalik sirgete äärte jaoks maalriteipi kasutada.. :scratch: Ikka püstol pihku ja sellega silma järgi triibutama, nagu ka piltidel näha võib.
Ekspluatatsiooni ja väsitamise jäljed näevad välja meisterlikud - ei liiga palju, ega ka vähe, eks tuleb ka nende juures võimalikult palju fotosid uurida, et asja loogikat õigesti tabada.
Nii et ootan pilte roomikutel isendist, senitehtu on paljulubav.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

aitüma kaasa elamast. peale esimest kommentaari poolakate pildiraamatu kohta, ma tõttöelda leppisin sellega. kuna värvitöö ju tehtud. aga pole hullu, eks neid pantreid tuleb veel.

niisiis: roomikuteni läheb ikka veel aega. aga praeguseks on lisandunud siis triibutamist, õliplekke ja lisasoomust. võibolla esimese hooga väga vahet märgata ei olegi, kuid ajakulu on olnud selline +5 tundi.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

rooste tahab veel tumedamaks toonimist, paremal pardal sai liiga monotoonselt rebasekarva, aga seda kõike annab veel üle teha ja täiendada.

nüüd siis hakkab see osa, milles viimased paar korda on läbi kukutud: veermik ja roomik ning selle loogiline mudaseks ajamine. peale seda tuleb veel üks ring pigmente.

tagasiside ja ilkumine on teretulnud.
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

No mida sa siin ilgud kui järjest paremaks läheb ja jääb üle ainult keel ripakil jõllitada..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Väga uhke ja kunstiline teostus.

Kui ilkuda, siis õliplekkide kallal võtaks küll. Ma ei tea, millega sa neid teed (laki ja värvi segu?)
Minu ekraanilt paistab selline rohekas, veits läbipaistev ollus. Õli ehk tõesti, aga värske - nagu äsja tilkunud. Hea õliplekkide tegemise retsepti saab sinu enda poolt siia lingitud Özgür Güner'i kulutamistutorialilt - lahjendatud mattmusta ja lahjendatud läikivmusta kihiti pintseldades. Vähemasti mul õnnestub niimoodi ehedam saada, kui lakiga eksperimenteerides.

Teine asi on õliplekkide asukoht. Torni lael on tõenäoliselt üle loksunud kütus ja õli harv-, mootoriluugi ja tankimisavade kandis tihedam nähtus. Kuna remonttööde ajal on luuk avatud asendis, siis jällegi luuk on ilmselt puhtam (välja arvatud ehk servad, kust haaratakse, või kinni hoitakse), aga luuki ümbritsevad pinnad räpasemad.

Sellised tähelepanekud.
Aga muidu on äge
Kristjan
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

tänud kommenteerimast.

õliga on selline keiss, et ei mingit lakki. lugesin mingite meeste soovitust ja toimetasin vastavalt. põhimõtteliselt on sama komplekt mis sa isegi kasutad, ehk siis Tamiya "smoke" ja läikiv must, kuid ma segasin need kokku ja lahjendasin... esimest korda katsetasin ja sestap pigem jäingi pläkerdamisel tagasihoidlikumaks
Pilt

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

loeme siis valminuks: Panther G "hiline", minu visioon 1945. aasta, veebruar-märts, Oderi rinne

Ilm on pime. Kahe lambiga ajalugu ei tee, aga midagi ikka...

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

selleks korraks kõik. kommenteerida mdiagi väga ei oska, küsimustele vastan jõudumööda.

tänud kaasa elamast.
Pilt

Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

Täitsa äss pill! 8)
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Tegu on taaskord ühe tööga siinse pundi paremikust, üldmulje väga hea. Eriti üldmulje viimistlusest. Piltide kohta ei oska nagu midagi halba öelda, aga ega ma siin fotoringi mõtetega eriti ei käi ja sellele ei keskendu.
Kuna paluti enamat, siis siit miby mõned tähelepanekud, ehk küsimused.
Tuletorude rooste on väga hea, aga kas torni küljes olevate tükkide rooste siiski liiga agrsesiivset värvi pole? Pakun siinkohal välja ühe tüki ehtsat roostet
Pilt
Tegemist on õhukese materjaliga ja mul on tunne, et selline ränk raud, nagu roomik peaks veel tuhmimalt ja tagasihoilikumalt roostetama kui minu näide.. kas eksin?
Teine küsimus oleks see,et see ala kust torni nurgad keeramisel üle sõidavad. On selline tunne, nagu seal vahel oleks vaevu pilu. Kui nii, siis kas ei peaks sealt värv veidi rohkem vigane ja määrdunud olema torni liikumisest? Midagi jääb ikka vahele kui see vahe seal nii väike on ja jätab jäljed?
Ja kolmandaks, et lihtsalt tähelepaneku korras.. väga vähe on mudeleid, millel need roomikute kaitse plaadid kõik alles oleks. Kuidagi ootaks juba, et mõnel masinal kõik need alles oleks;)
ps. jooksuradade kohta ütleb sulle Urmas:)

Aga no üldiselt.. lihtsalt väga hästi tehtud mudel.

Kk
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

tänud positiivse tagasiside eest ja pikema jutu eest samuti. vastan siis jõudumööda.
kas torni küljes olevate tükkide rooste siiski liiga agrsesiivset värvi pole?
eks see kollaka tooniga laualamp lisab ka sooja spektrit juurde. reaalsuses on see asi kriipsuke tumedam, aga jah: õigust on su jutus ka. tuleks seda asja järgmine kord tumeda pruunika pesuga maha toonida.
Teine küsimus oleks see,et see ala kust torni nurgad keeramisel üle sõidavad. On selline tunne, nagu seal vahel oleks vaevu pilu. Kui nii, siis kas ei peaks sealt värv veidi rohkem vigane ja määrdunud olema torni liikumisest?
see on ka nii ja naa vastus. loogilisest aspektist on see ala just parimini kaitstud/varjatud piirkond, kus värv peaks olema kõige tervem ja puhtam olema... samas jälle, sirvisin teiste meeste töid (liiga hilja muidugi :D ) ja leidsin, et väga andekalt on immiteeritd pliiatsisöega poolkaari torni pöörmisest tekkivate kriimude osas. jälle tuleb meelde jätta...
väga vähe on mudeleid, millel need roomikute kaitse plaadid kõik alles oleks. Kuidagi ootaks juba, et mõnel masinal kõik need alles oleks;)
kusjurues mul endal oli sama mõte, et liiga rääbakaks on aetud :D aga need küljeplaadid olid esimesed mis pudenema hakkasid ja see lisab mingis mõttes mudelile nagu omapära ka. nii et antud mudeli 8 alles 10-st on isegi suht hea tulemus :D

kokkuvõtteks võib öelda, et eks ole nüüd omajagu harjutatud seda värvimist, moduleerimist, pesemist, triibutamist ja roostetamist. on tore küll, vaikselt tuleb välja ka. aga mõni järgmine tuleb vast nüüd vähem äraaetud ja "uuem".
Pilt

Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Ilusasti tehtud, aga ka minu silmale nati liig roostes. Kõige rohkem riivab silma soomuskere mis on ilmselt ärapudenenud küljeplaatide tõttu väga entusiastlikult roostetama hakanud. Soomusterase roostetamisest pajatavad nüüd kohe targemad , aga niipalju kui ma muuseumipilte olen vaadanud võtab see protsess ikka omajagu aega...
Tornile riputatud roomikutest saab veel aru, rebiti kuskilt sõja algusaegadest pärinevast vanarauahunnikust :)

Visuaalli poole pealt on muidugi super nagu ikka. Oskaks ise ka nii hästi.

Levar
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Kõige rohkem riivab silma soomuskere mis on ilmselt ärapudenenud küljeplaatide tõttu väga entusiastlikult roostetama hakanud.
vasakul pardal plaadi "all" on pritsitud pori :D aga jah, see kuradi lamp teeb asja punakaskollaseks...
Pilt

Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Kadestamisväärselt hea töö.
Joss Metsast kirjutas:Kõige rohkem riivab silma soomuskere mis on ilmselt ärapudenenud küljeplaatide tõttu väga entusiastlikult roostetama hakanud.
Ma saan aru, et sa pead silmasvasakut tagumist nurka. Julgen arvata, et tegu on seal siiski punaka muda, mitte roostega, sest sama tooni pigmenti on ohtralt ka veermiku küljes. Ilmselt on kurja juur tehisvalgus, sest mõnel teisel pildil tundub valgustasakaal paremini paigas olema - sealsetel ei ole ei varuroomikud, ega ka muda üldse enam nii rebasekarva tooniga.

Minu jaoks ongi võibolla kõige silmakriipivamad varuroomikud - kuigi väga meisterlikult roostetatud - siiski veitsa vast liiga roostes üldise fooni taustal. See punane pori on juba selline maitse asi - isiklikult eelistan kasutada punasemaid poripigmente vaid aluspigmendina ja hiljem see katta neutraalsemate poritoonidega. Aga see on puhtalt autori eelistus. Selle eelpool nimetatud tagumise nurga puhul võiks vast siiski neid heledamaid pritsmeid lisada. Et hajutada kahtlused sealse "rooste" osas.

Kristjan
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

publik on meil nõudlik. arusaadav. kiidan :D

tegin ühe kerge pesu lisasoomusele ning ka paar makrovõtet (lausa nii makrod, et läheb suisa rõvedaks - kunsti tuleb kaugelt vaadata). valgus peaks ka natukene parem olema. rohkem ümber tegema ei hakka. eks kõik mu mudelid on omaette verstapostid. reaalses elus ehk õnnestub neid kunagi kuskil presenteerida.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Pilt

fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No tegelikult on need lähivõtted vägagi sümpaatsed ja toovad pori ja muu saasta hästi ilmekalt esile. Minu arvates on kõik peale tagavara roomikulülide tasakaalukalt kümnesse.Tornil olevate lülide tükati veidi liiga punast "õitsemist" poleks paha tibakese kustutada. Aga eks ta ole selline maitse asi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist