Ivari "Bufab" tegemised

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Re: Ivari "Bufab" tegemised

Postitus Postitas bufab »

nüüd küsimus.. mis värvi olid bmw r75
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

bufab kirjutas:nüüd küsimus.. mis värvi olid bmw r75
Eks need olivad nagu kõik saksa sõjatehnika - enne 1943.aastat panzergrau, alates nimetet aasta kevadtalvest dunkelgelb, Aafrika tandril kõrbekollane. Kui tahad trofeemasinat teha, siis vastava riigi värvides.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

..oleneb, mis ajalisse perioodi sihid: tootma hakati neid 1941 aasta mais, sellel ajal olid kõik hallid - panzergrau RAL 7021.
Alates 1943 aasta 18 veebruarist värviti motikad kas tumekollase Wermacht Olive või Dunkelgelb 8015. Kamo jaoks kasutati tumerohelisi laike (RAL 8002), mis kanti peale juba vägedes. Traditsioonilist kolmevärvilist kamo kohtas motikatel harva.
Alates 1944 aasta augustist võeti kasutusele uus kamo: tumeroheline RAL 6003, mis oli eelnenust tüki maad tumedam. Sama aasta novembrist kasutati seda tihti ka motikate põhivärvina, mis kanti peale juba tehases. Talvel võidi motikad ka valgega üle võõbata.
fossiil
Liige
Kontakt:

Ahjaa, sellest krundipunase värgist kah veidi - siin on antud ratta läbilõige:
Pilt
..uurida tasuks ristlõikes seda profiili osa, kuskohast jooksevad reaalis läbi roomiku hambad. Mul on küll kuri kahtlus, et niipea, kui tank on oma esimesed paarsada meetrit (no olgu - mõni kilomeeter?) liivasemat sorti pinnasel läbi kimanud, siis jääb ratastevahelise süvendi punetusest järele heal juhul kõige sügavamas uurdes olev värv. Ülejäänu kaob lülide hammaste abil kibekähku kaduvikku. Tegelikult puht isiklik arvamus. Kui see aga nii peaks olema, siis mudelil peaksid need vahed olema ilmselt äranühitud metall või siis veidi roostesed: no seisis massin vihma käes paar päeva, päris punased aga ainult tehase väravast välja veerenud tankil.
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

nüüd ma tõelise dilemma ees. Kas harjutada mudeli tegemist või visata siis herr seeranti käest ostetud MIRAGE (tegelikult RPM ) t-26/bt-2 minema või mitte. sealne torn on midagi müstilist. raam nagu oleks t-26 aga torn BT-2. Krt sellest nüüd aru saab. Äkki väheke aitate, et kas saaks asja.
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Ja seersantile mõtlen karistust
fossiil
Liige
Kontakt:

No kui sa juba sellise "põrsa kotis" ostsid, siis nüüd ongi dilemma... :scratch:
Tegelikult, kui aus olla, siis puhtalt teoreetiliselt võttes ei oleks sellise hübriidi (või lausa mitme) kokkuklopsimine blokaadiaegses Leningradis sugugi võimatu olnud, aga vaat fotomaterjali (või mingeid dokumente] pole selle kohta senini leitud :scratch:
Seega kaks võimalust (vähemalt):
1. Prügiämber/autodafee/teerull/misiganes kole ja purustav.

2. Võimalus "aga kui" - vähemalt potentsiaalne - selline agregaat VÕIS ju teoreetiliselt siiski olemas olla, jõumomentide, kaalu, tulejõu ja kõigi muude näitajate poolest oleks T-26 sellise torni väga vabalt ära kandnud, nii et kehvades tingimustes (blokaad) mingi remonditöökoja looming olemasoleva vanarauahunniku baasil.

Isiklikult leian, et teine variant on siiski sümpaatsem...
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Urmase teine variant tundub päris ahvatlev, aga kui tõesti ei viitsi mässata, siis kolmas võimalus on põhiosa kokku panna ja edaspidi värvikatsetusmuulana kasutada. Mul paar sellist keret on - jõle hea on värvi ja ka muud kraami esialgu seal peal katsetada ja alles siis päris mudeli kallale minna. Tõsi, papitükk ajab ka asja ära, aga tanki moodi juraka peal tulevad nüansid kuidagi paremini esile.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Selle RPM-i mudeli üle on ka väljamaa foorumites omajagu piike murtud. Suht levinud on arvamus et midagi sellist ju võis Leningradi all olla. Teine arvamus et RPM on kasusaamise eesmärgil miski imelooma väljamõelnud. Võta nüüd kinni kummal leeril õigus on.

Toetan ka Urmase teist soovitust et tee ikka valmis, kuju poolest ju igati sümpaatne riistapuu :)
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

ehitan lõpuni.. küsimus nüüd siis järgmine.. kui suured olid needi pead.. ehk kui jämeda "stüreeni (või midagi sellist) toru ostma pean
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

kui sa ei taha siis anna tagasi ! Ma heameelega võtan ta tagasi !!! ja pealegi sa ei pea sellele panema seda bt-2 torni vaid sa võid tast teha saksa liikursuurtüki ! http://www.ww2incolor.com/german-armor/ ... 26_r_.html
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Hertsog kirjutas:väga head tööd!

natuke kaootiline on muidugi tõsiasi, et osad mudelid on kusagile nagu poole peale jäänud. samuti sooviks olemasolevatest mitmekülgsemaid fotosid.

Panzer IV puhul jäävad häirima rataste sisekülgedelt paistvad punased osad. jah tehases värviti need punaseks, kuid need kulusid haljaks. nii et kui roomiku hambad on juba hõbedased, siis ratta siseküljed võiksid juba ka olla. samuti veoratta hambad. eks targemad parandavad. samuti paistab labidas olevat ununenud värvida. samuti tahaks tank ühte korralikku pesu saada. eriti rattad. pigmendid ei teeks ka liiga...

jõudu.

lõpuks tuli meelde kust ma need punased lahendused leidsin.. ikka vaoina suurteose Brückenleger
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

bufab kirjutas: lõpuks tuli meelde kust ma need punased lahendused leidsin.. ikka vaoina suurteose Brückenleger
Jaa, nii tõesti on. Ja mina sain selle idee jällegi James Tainton'ilt, kes kunagi Planetarmoris Panzer IV E'd tegi.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

ma tean et sa kibeled mind karistama aga palun osta need asjad mis ma sulle pakkusin lähipäevil ära, mul tõega meeleheitlikult raha vaja et maksta ära need paar asja , :crying:
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Kui herr triibuline nii kärsitu on, siis ütlen ära. Pole mul aega üldse hetkel väljaspool kodu liikuda. Remont kodus võtab kõik aja ( tunnikese une arvelt hammustan ikka oma suure linnu jaoks 1/32 He-111P-1)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline