no vastame siis jõudmööda. kahjuks ilma piltideta hetkel.
Krunt - vastavalt vajadusele. viimasel ajal krundin küll. valge AK Interactive krundiga. valge aitab märgata pahteldamisvigu ja pragusid. samas kuna enamus mudeleid valmib niikuinii mitmekihilise värvmise/modulatsiooni (ühte värvi kuni kolm erinevat tooni) meetodil, siis esimene kiht juba ongi omamoodi krunt. ässad ütlevad, et PEAB kruntima - loob parema nakkumise hilisemale värvile. mina äss ei ole ja ütlen, et ei pea, aga võib kui tunne on.
Tööriistade varred - ausalt: suvalist. midaiganes pruuni/kollast, mis võiks sarnaneda puidule. point on selles, et suht savi, mis värvi see ALGUSES on, pärast niikuinii kulutan seda. pesu + lisan vööte, triipe (peene pintsliga), täppe (svammiga) jne. variatsioonid - oleks võtmesõna. viimasena on siis grafiitpigment metallosadele.
pintslid - Kaustan "Raphael" brändi (lihtsam ära tunda - sinine vars, oranzid karvad). kunstipoest. mõistliku hinna ja kvaliteediga. suurused siis 1, 0, 2/0 ja 3/0. läksin poodi, vaatasin, katsusin, ostsin, kasutan
tööriistade värvimisel on veel üks minu arvates oluline nüanss, et need värvin koos mudeliga (muidu võivad mõjuda võõrkehadena mudeli küljes) ning siis juba mudeli küljes, lisan metalli/puidu . lihtne läbustamise ja eksimisevastane trikk on paberitükk: libistad selle tööriista alla ja värvid rahus. kui mööda paned, siis paber päästab ja ei mäkerda mudelit ära.
hetkel vist sai kõik. kui miskit veel, küsige aga julgesti.
kui leiaks motivatsiooni ja jõudu, võiks teha täieliku workshopi värvimisest ja kulutamisest. värvimist olen püüdnud kajastada jõudumööda.
muide - koostasin endale värvimise ja sellele järgneva jaoks "töölehe", mida on lihtne jälgida. kui huvi publikul, võin sedagi jagada...