wyrd kirjutas:Mainisin siin teema algul, et olin lugenud raamatut kus inimhakkliha lasti Emajõkke. Nüüd hoian raamatut siis oma käes. Kirjanikuks on Jaan Toots ja raamatu nimi on -Esimeses maailmasõjas ja venemaa vangilaagrites-. Selle hakkmasina kohta on vihjeid lehekülgedel 159-161.
Mis ajal seda inimhakkliha väidetavalt Emajõkke lasti? Ma olen kuulnud linnalegendi selle kohta, kuidas omal ajal smugeldati kanalisatsiooni kaudu lihakombinaadist toodangut välja. Pakiti korralikult kilesse ja siis kokku lepitud ajal saadeti tehasest teele, samal ajal jõe ääres toru otsa juures ootas keegi kahvaga. No olgu, see legend on ilmselt nali, kuid samas pole võimatu, et näiteks mõnest partiist praaki läinud hakklihast kanalisatsiooni kaudu vabaneti. Sealt siis ka kõikvõimalikud inimhakkliha teooriad. Kuigi üldiselt pidanuks ka nõukaajal kanalisatsioonisüsteemis settekaevud olema, neid ilmselt kõikjal siiski polnud ja mis potist-valamust alla lasti, see sellisel kujul ka jõkke jõudis. Veel nii aastat 20 tagasi oli nt. üks selline toru Jõe tänava otsa kohal Sõpruse silla kõrval, teine Rebase tn. otsas. Torudest voolas koos veega selgeid seedejääke ja ajalehepudi (jah, noil aegadel mindi kemmergusse nutitelefoni asemel ajalehega, mida kasutati muukski kui lugemiseks), sekka ka teatavaid tiivakestega asju ja spetsiifilisi õhukesest kummist tooteid

. Mõlemad kohad kubisesid prisketest latikatest (toiduainete taaskasutus

), keda mõned mehed ka püüdsid. Öäk!