Minu meelest neil Volvodel nii väga polegi viga. Muidugi näevad veidi vananenud välja, aga oma militaarse väljanägemise ja lihtlabase suurusega jätavad nad mulle seal parema mulje kui need väikesed ATV-d.Roamless kirjutas:Veel pilte, neis ka tehnikat näha. Kuna paraad on riigi nn uhkuse demonstratsioon, siis mina koristaks need ürgvolvod lätlaste asemel paraadilt ära. Meil ju ei näe isegi enam Chevrolete osalemas
http://www.flickr.com/photos/latvijas_a ... 830501825/
Läti ja Leedu kaitsejõud
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Läti kaitsejõud
Täna Vikerraados rääkis miski 6 varbaline kaitseväelane vist.
küsimus kas läti ostab endale kunagi tanke oli vastus:
Ei see ei tule kaalumiselegi, tankid ei kõlba kaitseks, nad on rasked ja halva manööverdusvõimega.
Ma ei oska muud smaili siia valida
lollus ajab itkema
Eelnevalt just rääkis et läti ostab brittidelt kergemat soomust. <Ilmselt siis kaitseks paremini sobivad.
Ajupesu on ikka totaalne. Nii kaitses kui rünnakul eelistaks see mees istuda tankis, aga suust tuleb selline pask!
küsimus kas läti ostab endale kunagi tanke oli vastus:
Ei see ei tule kaalumiselegi, tankid ei kõlba kaitseks, nad on rasked ja halva manööverdusvõimega.
Ma ei oska muud smaili siia valida

Eelnevalt just rääkis et läti ostab brittidelt kergemat soomust. <Ilmselt siis kaitseks paremini sobivad.

Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Üksildane MRAP on kindlasti USAkate "kõrbelaen", ei muud.tommy kirjutas:Tehnikaosa algab nii 6st minutist...Roamless kirjutas:Piltidel tehnikast näha HMMW-d ja MRAP (huvitav, kas juba nende isiklik või nn laenuleib USA-katelt). Üle lendamas ka Soomest ostetud kasutatud päästekopter, kui ma ei eksi. Aga ülejäänud tehnika pildid ? Kas on tsenseeritud? Äkki on kellegil veel linke, lehel, kus muidu neil pildid üleval, veel paraadi pilte pole.
http://www.youtube.com/watch?v=N2tosQMJeJg#t=467
Kohe peale 7. minutit oli näha kahte GD mersut rootsi RBS-õhutõrjeraketisüsteemiga.
Hiljemtulnud kuuest Hummerist 2 esimest olid Browning-raskekuulipildujaga, 2 järgmist H&K automaatgranaadiheitjaga (mida meil ei ole

Liputoimkonna toppimine püstiseisvas asendis pisikesse VW Iltisesse oli muidugi imagoloogiline puussepanek.
Aga laias laastus - nii hädiselt vähese sõjamaterjaliga nagu lätlastel ongi, võeti sest paraadist ilmselt maksimum

P.S. üks naljakas asi ka - krd hale oli vaadata, kui saamatult üritas Eesti liputoimkonna mereväemundris tegelane oma mõõka tuppe toppida - piinlik pidur ja terve toimkond pidi tema järel ootama

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Lätlased meie kaitseliitlastega Orkaanil. Ei teadnud, et meie Kaitseliidu hulgas osales ka alpijäägreid, erivägede sõdureid ja ustavaid Call of Duty mängijaid
, kui pilte vaadata.
http://www.flickr.com/photos/latvijas_a ... 347320734/

Unforeseen consequences
Oi poisid plikad nii äge nii äge !!! Saab pauku teha ja cool välja näha ja.. Oehhh lasteaed ikka
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Vaatasin ka mina neid Orkaani uudiseid ETV-st ja karp vajus lahti, mõnede meeste tegutsemine meenutas Süüria ülestõusnute oma...Roamless kirjutas:Lätlased meie kaitseliitlastega Orkaanil. Ei teadnud, et meie Kaitseliidu hulgas osales ka alpijäägreid, erivägede sõdureid ja ustavaid Call of Duty mängijaid, kui pilte vaadata.

Kevadtormil oleks hindajad poole päevaga üksuste hävitatuks märkinud....
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Roamless, keda COD all silmas pead? Uue kiivri ja parema väljanägemisega sõdalane ei olnud lätlane, vaid EKV poolt lätlaste üksusele antud Eesti Õhuväe tulejuht. Antud isiku varustus ja väljanägemine oligi üsna fancy, kuid kes meist ei ihkaks endale selga mugavamat materjali jne.Lätlased meie kaitseliitlastega Orkaanil. Ei teadnud, et meie Kaitseliidu hulgas osales ka alpijäägreid, erivägede sõdureid ja ustavaid Call of Duty mängijaid , kui pilte vaadata.
Kuna puutusin lätlastega üksjagu kokku, siis ei kipu ma neid halvustama. Tulles Lätist, kus riigikaitse isandate poolt vastu maad tambitud, tuleb neile meestele ja naistele siin au anda.
Natuke nende varustusest/relvastusest.
Lätlasi osales ca. 40, kohale saabusid nad 2 Õhuväe AN-2 (algusega Pärnust), kusjuures Õhuväe pilootidele au ja kiitus, kuna põhimõtteliselt maanusid need kaks AN2 Haapsalu Kiltsi lennuväljal kõrvuti ja ka tõusid õhku kõrvuti.
40 lätlast jagunes põhiliselt 1 jalaväe rühmaks + 2 väiksemat luureteami, viimased liikusid 4x4 Volvodega. Kaasas oli neil lisaks ka mõned elukutselised, neid võis koheselt tuvastada tavapärase kõrbe digilaigu järgi.
Kui elukutselised välja arvata, kellel G36, siis ülejäänud seltskond kasutas Rootsi M45 ja vana head Kalašnikovi (mitmed eri versioonid - nii kokkukäivate kui puitkabadega jne). Lisaks nägin kellelgi ka AK4, kuid see oli pigem üksik erand. KP-dena kasutasid KSP´d.
Tütarlapsed täitsid neil nii side kui parameediku rolli. Üldiselt tundus mulle, et meestel ja naistel tahtmist oli ja pigem valitses lätlaste saabudes omade pool väike segadus, kuna lätlased pidid ootama mõnda aega oma ülesannet/käsku.
Riide jms varustuse osas - enamjaolt kandsid vana US woodland laiku, mis varemgi igalpool läbi käinud. Väga palju erinevust oli üksusel aga muu varustuse osas, nt. rakmed, seljakotid jne. Kui meie KL liikmetele on väljastatud ka juba suuremas osas standartne varustus, siis lätlastel see puudus, see on vähemalt minu arvamus.
Täpselt ei näinud, kuid sidejaamad tundusid neil tasemel.
Trumm, arvestades seda, et KL koosneb väga paljuski just neist meestest, kel ei ole ajateenistus läbitud või on seda tehtud kuskil NSVL tööpatis, siis olukord ongi selline. Paljudele on antud õppus aastas ainuke, heal juhul käiakse ka paraadil.Vaatasin ka mina neid Orkaani uudiseid ETV-st ja karp vajus lahti, mõnede meeste tegutsemine meenutas Süüria ülestõusnute oma...
Kevadtormil oleks hindajad poole päevaga üksuste hävitatuks märkinud....
Kui ajateenistuses tundsid, et arenguruumi on üksuse koostoimimisel küllaga, siis KL harjutustel tundub, et ajateenistuse tase oli tegelikkuses päris hea, jalaväelastel kindlasti veelgi parem.
Seega ei saa Kevadtormi ja Orkaani vahele tõmmata võrdusmärki, kahjuks.
KL võib näha ka üksusi, kes tegutsevad väga hästi, hea aluse selleks annabki teenistus/ajateenistus EKV-s.
Paljudele supinokudele on aga KL õigustuseks "ma ei näe vajadust läbida ajateenistust, kuna astun/astusin KL´i".
Kokkuvõttes on kõik meestes/naistes endas kinni. Seni, kuni drille kasvõi paberil igakuiselt või kord kahe kuu jooksul läbi ei mõelda/arutata, ei muutu ka keskmise KL tegutsemine paremaks.
Lõpetuseks ütlen, et kuigi igasuguste lisaelementide kasutamine ( õhuväe/mereväe jne kaasamine) võib staabiinimestele reaalses elus üle jõu käia (KL- s ei vasta pagunid mitte alati vastavate meeste võimekustasemele), siis lõuna- ja põhjanaabrite jms liitlaste kaasamine on igati tervitatav.
Ära ärritu HeiniR, nagu märkad, lisasin väikese smaili teksti lõppu ja lätlaste kohta ei ütelnud ma üldse mitte midagi. Ainus, mida mõtlesin lätlaste kohta lisada oli, et nende kaitseliitlaste isiklik varustus on meil külas käies päris korralik, kuid kirju (piltide põhjal on tõenäoliselt nad enamuse asju igaüks ise hankinud). COD mehe all mõtlesin meie surnumaski ette riputanud kaitseliitlast, aga tulejuhi kohapealt arvasin ekslikult, et mõni Eesti (täpsustus ei pidanud tegelast kordagi lätlaseks, vorm ju meite oma) rikkam kaitseliitlane eputab oma airsofti varustusega. Kui mäletan õieti, siis ainult tuunitud Galil tema käes tekitas airsofti osas kahtlusi. Igatahes oleks mees päris päris lahingus sellise varustusega kohe snaiprite sihtmärk nr.1 (ainukene, mida tema kohta negatiivse küljepealt võiks öelda). Aga see 50-ndate lääne saksa mütsi tuuninud härrasmees vist avaldab sellega suurt austust oma Waffen-SS teeninud isa või vanaisale.
Viimati muutis Roamless, 05 Dets, 2013 16:48, muudetud 1 kord kokku.
Unforeseen consequences
Need Eesti üksuste pildid on tehtud laupäeval kui põrgati päev otsa põllupeal ja tehti kuiva drilli ning fotograafidel oli kokku harjutavaid üksusi hea jälgida . Pühapäeval kui oli reaalne lahingolukord olen leidnud ainult mõne üksiku pildi . Sama kirjut seltskonda olen ka kevadtormil näind ja ütlen ausalt , et kannan ka ise bunde-goret mis "meie" vormipededele ei meeldi aga mis on alternatiiv - ainult umbne kileürp .
Tahad joosta õpi kõigepealt käima !
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
See on nii ja naa, ma pole nüüd tõesti võibolla palju näinud, aga ühte-teist ikka on elust kõrva taha panna.Kui ajateenistuses tundsid, et arenguruumi on üksuse koostoimimisel küllaga, siis KL harjutustel tundub, et ajateenistuse tase oli tegelikkuses päris hea, jalaväelastel kindlasti veelgi parem.
Seega ei saa Kevadtormi ja Orkaani vahele tõmmata võrdusmärki, kahjuks. KL võib näha ka üksusi, kes tegutsevad väga hästi, hea aluse selleks annabki teenistus/ajateenistus EKV-s.
Sinna hulka on mahtunud ka tegevused seltskonnas, kellest pooled olid käinud ajateenistuses ja pooled mitte.
Jah, oskuste tasemelt olid käinud paremad...aga aga kahjuks ka hästi omandanud peene kunsti nimega seanaha vedamine....
Seal, kus mittekäinud olid äksi täis ja valmis kohe hommikuni pimedas patrullima, üritavad endised ajateenijad valvepostil lisaund magada ja suitsu teha.
Nii ja naa on see värk....
Minu repliik oli ühest AK kaadrist tingitud, kus üks tegelane töllas palgivirna tagant täies pikkuses välja, andis sihtimata "paar pauku" ja kakerdas sinna tagasi.
Taolisi "tulelööke" annavad teles Süüria "islamivõitlejad".
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Ei ärritu kamraad Roamless, lihtsalt tulejuhi Läti embleem jne võivad tekitada segadust, kuid eks see anti võitlejate omavahelise austusvahetusena.
Ajateenistuse mitteläbinud meeste osas julgen väita aga üldiselt seda, et kõvatatakse rohkem kui asi väärt (sry, kindlasti on nende meeste hulgas väga palju asjalikke mehi), ja mina selliseid vendasid oma selja taha, eriti lahinglaskmistel, väga ei luba, asi on usalduses ja selles, et olen näinud selliste meeste relvaga ümberkäimist.
Lisaks õppustest nii palju, et õppuse OT´s oli selgelt kirjas, et teiste võitlejate otsene sihtimine on keelatud (eks see reaalsele olukorrale tule jah kahjuks). Samuti oli keelatud käes kasutada siniseid lõhkepakette, seda siis tõenäoliselt hiljuti juhtunud õnnetusega.
Natuke veel OT´st siinseteöe meestele, kuna lihtne asi, mida kipume unustama.
Nimelt Orkaan 2012 kaotas teatavasti üks mees sõrme, kuna kandis sõrmust, mis veoauto kastist jalastudes millegi taha kinni jäi ja sellest piisas. See lihtsalt siis eelmise aasta meenutuseks.
KT, ei saa päris nõustuda. Asi ei ole mitte ainult oskustes, vaid üksuse distsipliinis, mis on väga määrav. Ajateenistuses tambiti vajalikud distsipliinid ja toimingud nö. lihasmällu, enamus asjad seisavad aastaid hiljem kenasti meeles. Ajateenistus mindi kuni peenete detailideni välja, kusjuures olen jalaväes läbinud vaid 3-kuulise NAK´i, kuid vaatamata spetsiifilisele väeosale, kus peamiselt teenisin, tehti ka baasdrillid läbi sellisel kujul, mille kohta too aeg mõtlesin, et kas meid peetakse tõesti idiootideks, et nii palju vaja läbi teha, tagant järgi saan aru, et seda oligi vaja selleks, et teatud olukorras käivad asjad automaatselt.See on nii ja naa, ma pole nüüd tõesti võibolla palju näinud, aga ühte-teist ikka on elust kõrva taha panna.
Sinna hulka on mahtunud ka tegevused seltskonnas, kellest pooled olid käinud ajateenistuses ja pooled mitte.
Jah, oskuste tasemelt olid käinud paremad...aga aga kahjuks ka hästi omandanud peene kunsti nimega seanaha vedamine....
Seal, kus mittekäinud olid äksi täis ja valmis kohe hommikuni pimedas patrullima, üritavad endised ajateenijad valvepostil lisaund magada ja suitsu teha.
Nii ja naa on see värk....
Minu repliik oli ühest AK kaadrist tingitud, kus üks tegelane töllas palgivirna tagant täies pikkuses välja, andis sihtimata "paar pauku" ja kakerdas sinna tagasi.
Taolisi "tulelööke" annavad teles Süüria "islamivõitlejad".
Ajateenistuse mitteläbinud meeste osas julgen väita aga üldiselt seda, et kõvatatakse rohkem kui asi väärt (sry, kindlasti on nende meeste hulgas väga palju asjalikke mehi), ja mina selliseid vendasid oma selja taha, eriti lahinglaskmistel, väga ei luba, asi on usalduses ja selles, et olen näinud selliste meeste relvaga ümberkäimist.
Lisaks õppustest nii palju, et õppuse OT´s oli selgelt kirjas, et teiste võitlejate otsene sihtimine on keelatud (eks see reaalsele olukorrale tule jah kahjuks). Samuti oli keelatud käes kasutada siniseid lõhkepakette, seda siis tõenäoliselt hiljuti juhtunud õnnetusega.
Natuke veel OT´st siinseteöe meestele, kuna lihtne asi, mida kipume unustama.
Nimelt Orkaan 2012 kaotas teatavasti üks mees sõrme, kuna kandis sõrmust, mis veoauto kastist jalastudes millegi taha kinni jäi ja sellest piisas. See lihtsalt siis eelmise aasta meenutuseks.
Huvitavad järeldused,eriti just selle JTAC mehe kohta,et kohe airsofter?Roamless kirjutas:Ära ärritu HeiniR, nagu märkad, lisasin väikese smaili teksti lõppu ja lätlaste kohta ei ütelnud ma üldse mitte midagi. Ainus, mida mõtlesin lätlaste kohta lisada oli, et nende kaitseliitlaste isiklik varustus on meil külas käies päris korralik, kuid kirju (piltide põhjal on tõenäoliselt nad enamuse asju igaüks ise hankinud). COD mehe all mõtlesin meie surnumaski ette riputanud kaitseliitlast, aga tulejuhi kohapealt arvasin ekslikult, et mõni Eesti (täpsustus ei pidanud tegelast kordagi lätlaseks, vorm ju meite oma) rikkam kaitseliitlane eputab oma airsofti varustusega. Kui mäletan õieti, siis ainult tuunitud Galil tema käes tekitas airsofti osas kahtlusi. Igatahes oleks mees päris päris lahingus sellise varustusega kohe snaiprite sihtmärk nr.1 (ainukene, mida tema kohta negatiivse küljepealt võiks öelda). Aga see 50-ndate lääne saksa mütsi tuuninud härrasmees vist avaldab sellega suurt austust oma Waffen-SS teeninud isa või vanaisale.
Mmm Eesti pole vist ühtegi airsofterit kes jookseb 1000eurise kiivriga???
Selles asi ongi, et ei uskunud, et keegi meil peale eriüksuse sellise originaalvarustusega ringi laseb. Aga üldiselt on mõttetu vaielda, tegu oli lihtsa väikese tögamisega eriilmelise väljanägemise üle, kuid paistab, et mõned hakkavad sellel puhul kohe sõnu käändelõppudeni lahkama.
Unforeseen consequences
Automaatgranaadiheitjaid lubati EKV-le juba vähemalt pea kümme aastat tagasi siis kui veel Tamm logistikaosakonda juhtis.Borja kirjutas:2 järgmist H&K automaatgranaadiheitjaga (mida meil ei ole)
Arvatavasti oleks meilgi olnud võimalus suhteliselt soodsalt osta kaasaegseid tankitõrjerakette Gill kasutatuna Hollandist aga paraku Soome ostis needki 2.1 miljoni euro eest ära. Tulevikus ostame neid kordades kallimana otse tehasest.Borja kirjutas:ning 2 viimast EuroSpike tankitõrjerakettidega (mida meil samuti ei ole).
http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... etherlands
Mitteametlikel andmetel vähendab Holland CV9035 jalaväe lahingmasinate arvu siiski 88 võrra, 44 läheb müüki ja teine 44 jätavad endale varuosadeks. Lihtsam oleks neil müüa terve pataljonikomplekt.
Mis selles Ops-Core kiivris siis nii väga erilist ikkagi on? Norras kasutavad neid nii kohalik kaitseliit kui ka vist ajateenijad? Meil võiks ta samuti vähemalt missiooniüksustegi varustuses olla. Tulejuhtimine ongi suuresti eriüksuste teema. ESTSOF on nende Ops-Core kiivritega juba aastaid ringi jooksnud.
http://img535.imageshack.us/img535/2260/estsof.jpg
Viimati muutis rbl, 06 Dets, 2013 9:10, muudetud 1 kord kokku.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Sarnase välimusega plastkiivreid õhupehmikutele müüb relvad.ee mingi 25 euroga.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline