Kapten Trumm kirjutas:Kas see ülale patsutamine on ikka minu poolt omistatud või on see tegelikult enamike lõputute 1939 teemade all siiski ka olnud?
Ma olen juba 3 x küsinud, milline "mitte-Armani" see võtta oleks olnud? Ja ma ei ole vastust saanud.
See, kas 1939 oli Sangari saada, tegelikult ei omagi ju tähendust. Teema viimine 1939. otsuste otstarbekuse teemale on teemast hälbimine tegelikult (ka see lennukibensiini jutt, mida ma ajasin).
Mei ei aruta antud teemal 1939a otsuste otstarbekust, vaid seda kuidas vältida analoogset seisu kallitel relvastusehangetel, et planeeritakse suuri asju liiga pikale perioodile (näh, 1939 oli juba aasta liiga pikk), ajalugu segab vahele ja jääbki saamata nii Armani kui Sangar.
Ma ei saa taaskord jätta tähelepanu juhtimast asjaolule, et sa Trumm väldid vastuseid otsestele küsimustele, kus sa ise oled ajanud jaburat juttu, ja siis keerad teema teisale ning peksad sama jaburat juttu edasi.
Kui riik on väike, rahakott õhuke, siis ongi relvastushanked kallid ning neid saabki planeerida ainult pikaks perioodiks. Nii lihtne see ongi.
Kõik muu on juba puhas Trummi jaburdus. Armani, mitte-Armani. Igal ajal peab olema midagi. jne. Kus juures otsustab Trumm, mis on Armani ja mis mitte...
Kas paarkümmend aastat vanad liikurhaubitsad on Armani? Kui Trumm ütleb, siis on.
Sa ei ole senini vastanud seda, et kui Eesti ostab (saab vanaraua hinna eest) omale need sajad järelveetavad, kui palju läheb siis maksma neile veokite, laskemoona, hoiukohtade, laskemoonale ladude jms hange? Pluss meeskondade väljaõpe? (ja kui kaua võtab aega kõigile torudele SA koosseisude väljaõpe, kui sõda on juba homme - äkki jääb hiljaks?).
Tee need lihtsad kalkulatsioonid ära ning sa näed, et Sinu "mitte-Armani" läheb kallimaks kui seda on sinu väidetav Armani.
Ja lõpeta vingerdamine ning demagoogitsemine - kui tahad väidelda, siis väitle ikka väitlusreegleid jälgides.