Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas kaur3 »

Täna arutasid EL välisministrid Brüsselis Ukraina teemat.

http://euobserver.com/foreign/123341

Neljapäeval läheb arutelu riigipeade vahel edasi.

Saksa välisminister juba kohtub Lavroviga.

http://www.ng.ru/news/459489.html

Sebimine käib.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

mart69x kirjutas:Obama on varem olnud turbanite maal alati väga kiire kõiki sõjaga ähvardama, aga praegu imeb näppu ja räägib ainult mingitest majandussanktsioonidest ja hukkamõistust.
Antud puhul onasi selles, et Venemaale tahetakse jätta võimalus nägu säilitades asjast väljuda. Kui nad seda ei tee, küll siis asjalood muutuvad.
John
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas John »

Inter arma enim silent leges (sõja aegadel on seadused vaiksed) Cicero
Pärtel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Pärtel »

ETV välisilm just lõppes. sealgi oli saatejuht, Brüsseli korrespondent ning isegi väliskomisjoni esimees väga-väga melanhoolselt meelestatud EL riikide saamatuse, jõuetuse, arguse, kui tahate, üle. ainult jah idapoolsemad riigis - meie ja Poola on need, kes asja susivad. Poola välisministri Sikorski kommentaar oli päris otsekohene ja ilma diplomaatiliste tilu-liludeta, aga muu maailm on lihtsalt möku.
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ermot »

Huvitav diskussioon siin reaalsustaju teemadel.

Sõltub, kes millise reaalsusega kohanenud on. Merkelil on ilmselt tõesti raske ennast külma sõja mõtteviisiga taasharjutama hakata, Putin on selle emapiimaga sisse imenud ja jõumänge valdab paremini. Tõsiselt kriminaalne mõtteviis- lõigata rigiilt jupp küljet (analoogselt inimeselt sõrm) ja siis itsitada normaalsete inimeste ehmatuse üle: "Näe- vedelaks lõi! Ei suuda reaalsust tajuda!". Imelik jah, Merkel ei olegi Hitler? Jumal tänatud, ehkki hetkel tundub kohatu. Valushokk ongi ilmselt sellise taktikalise eelise saavutamiseks kasutusse võetud. Küll Obama mingil hetkel oma munad üles leiab ja ega Merkel ole ka papist tehtud. Eks näis, kes kui madalale langeb ja kas on valmis koos Putiniga vastase kolbast verd jooma hakkata.

Mis seadusandlusesse puutub, siis need kipuvad ikka taganjärele käima. Võim ees ja legitiimsus sabas. See on see juristi rist- mida iganes seadusandja ei suvatse paberile kribada, tema peab selle mõistlikuks ja rakendatavaks tegema. Ja teevad, andku surnute hinged neile rahu. Kunagi mõtlesin, et ajaloolaste elu on üks saastas tuhnimine- nüüd vaatan vaeseid juriste ja imestan, kuidas see pigi vägivaldselt sinna p...se aetakse. Ega siis kõik saa elu sirge seljaga elada ja püsti surra.
No one said survival was fun.
Kasutaja avatar
Actual
Liige

Postitus Postitas Actual »

Majandussanktsioonide ja Venemaa majanduse allakäigule lootes, ei tasu unustada, et tänapäeva globaliseerumise oludes majandused palju rohkem omavahel seotud. Ka Venemaa firmade aktsionärid võivad olla sakslased, prantslased, ameeriklased ja Venemaa majanduse allakäigust ei tarvitse olla keegi suurt huvitatud. Samas midagi sümboolset saab alati seada ja kui kõik maha rahunenud vaikselt sanktsioonid kaotada.
Kasutaja avatar
lant
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lant »

Mõtlen, et selle asja juures on kõige huvitavam see, et väidetavalt ameeriklaste NSA teab isegi seda, mis moosi sa hommikul saiale määrid ja nüüd järsku ei tea keegi midagi sellest planeeritud Krimmi ründamisest?
Kus oli siis see kurikuulus luure?
Optimist õpib inglise keelt, pessimist-hiina, aga realist Kalashnikovi automaati.
andy00
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas andy00 »

Kulibin kirjutas:
ukraina tankid http://www.dailymail.co.uk/news/article ... alate.html
Ma olen neid pilte juba kusagil näinud, on see koht tõesti Ukraina ?
Milline varandus vedeleb, puha korralikud korpused ja aktiivsoomus küljes.
Tooge mõned minu hoovi, paari päeva pärast sõidavad.

Taustal olevad ehitised tunduvad sarnased: http://englishrussia.com/2012/12/02/the ... air-plant/
Reaalset asukohta kahjuks ei tea.

EDIT: üksühele samad pildid http://englishrussia.com/2012/06/03/tan ... n-kharkiv/
Tegelikku pildistamisaega ei tea
Viimati muutis andy00, 03 Mär, 2014 22:41, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Actual. Kuna ma sind tõesti FSB mõjuagendiks nimetasin, ja ma arvan põhjendatult, siis vastan. Esiteks termin "välismaine mõjuagent" on Kremli enda propagandaõpikust. Ja kui sa mu kommentaari mäletad, siis ma olin ka sinu demokraatliku sõnavabaduse poolt. Justnimelt sellepärast, et kuulata teist poolt ja mitte irduda reaalsusest. Ja üldse, mul on huvitav jälgida igasugu "vene imesid" ja mõistatuslikku "vene hinge".

AGA, - praegusel hetkel - kui meie regioonis toimub agressioon suveräänse riigi vastu, ujuda välja sellise jutuga nagu sina ja rbl. Siis siin kohal on vaja sekkuda.
Kui rahuajal on amüseeriv lugeda teie katseid rääkida musta valgeks, hägustada piire ja Kafkalike juura keerdkäikude esitust. Siis praegu näitab see teie otsest osalust VF tegevuses. Samal ajal kui Krimmis toimub agressioon, kui ukrainlasi peksma hakatakse, tulete teie siia kotipoistena sisuliselt põhikriminaalilt tähelepanu kõrvale juhtima stiilis "vaadake mujale, siin pole midagi vaadata, business as usual". Argumendid nagu "Nato terroristide koolituslaager", "Ukraina ebalegitiimne valitsus", Ukrainla tuleb poolitada keele leviala piiri pidi, "Inimõiguste kaitse". Võrdlused "vaat mis nemad tegid". Moraali õõnestamise argumendid nagu "Lääs on nõrk, vastuhakk on mõttetu". Ähvardus "Kui ühel heal päeval Venemaalt korralik laks sisse saadakse siis pole mõtet ka vist eriti vinguda?" jne.
See on ilmselge sihikindel vaenulik mõjutustegevus. JA just nii ma ütlesingi ja just nii ma arvan. Ja just seepärast peaks olema sinu nime all vasakus servas kirjas mitte "Liige" vaid "Mõjuagent".
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Pärtel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Pärtel »

pagan kirjutas:Actual. Kuna ma sind tõesti FSB mõjuagendiks nimetasin, ja ma arvan põhjendatult, siis vastan. Esiteks termin "välismaine mõjuagent" on Kremli enda propagandaõpikust. Ja kui sa mu kommentaari mäletad, siis ma olin ka sinu demokraatliku sõnavabaduse poolt. Justnimelt sellepärast, et kuulata teist poolt ja mitte irduda reaalsusest. Ja üldse, mul on huvitav jälgida igasugu "vene imesid" ja mõistatuslikku "vene hinge".

AGA, - praegusel hetkel - kui meie regioonis toimub agressioon suveräänse riigi vastu, ujuda välja sellise jutuga nagu sina ja rbl. Siis siin kohal on vaja sekkuda.
Kui rahuajal on amüseeriv lugeda teie katseid rääkida musta valgeks, hägustada piire ja Kafkalike juura keerdkäikude esitust. Siis praegu näitab see teie otsest osalust VF tegevuses. Samal ajal kui Krimmis toimub agressioon, kui ukrainlasi peksma hakatakse, tulete teie siia kotipoistena sisuliselt põhikriminaalilt tähelepanu kõrvale juhtima stiilis "vaadake mujale, siin pole midagi vaadata, business as usual". Argumendid nagu "Nato terroristide koolituslaager", "Ukraina ebalegitiimne valitsus", Ukrainla tuleb poolitada keele leviala piiri pidi, "Inimõiguste kaitse". Võrdlused "vaat mis nemad tegid". Moraali õõnestamise argumendid nagu "Lääs on nõrk, vastuhakk on mõttetu". Ähvardus "Kui ühel heal päeval Venemaalt korralik laks sisse saadakse siis pole mõtet ka vist eriti vinguda?" jne.
See on ilmselge sihikindel vaenulik mõjutustegevus. JA just nii ma ütlesingi ja just nii ma arvan. Ja just seepärast peaks olema sinu nime all vasakus servas kirjas mitte "Liige" vaid "Mõjuagent".
+10
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Sakslaste rahulolul on ka põhjus-selleks neile Poola ongi vahel, et võtta esimene lõõk endale. Niigi on Saksamaa andnud/müünud Poolale hulgaliselt rasketehnikat. Kahjuks ei saa Lääne-Euroopat ümber itta keerata. Kusjuures Poola on selle konfliktiga kõvasti boonust saanud. Väga arvestatav suur mängija tänapäeva Euroopas. Ülejäänud EL on sisuliselt olnud mõttetu punt. Muudkui räägime läbi ja räägime läbi. Otsuseid on vaja nüüd ja kohe. Kui sõjaks peaks minema, siis on selles süüdi mandunud lääneriigid, kes siiani ootavad 2008 aasta sõja vaherahu tulemuste täitumist, mida Venemaa ei kavatsenudki algusest peale täita.

Sõja korral tuleb Venemaa saatkonnad kinni panna kõikides Venemaaga piirnevates riikides, lõpetada Vene inimestele viisade väljastamine, erinevatest organisatsioonidest välja visata jne...
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
smr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas smr »

Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Laaneotsa arvamus:
Venemaal ei ole avalikku tahtmist Krimm iseseisvaks vabariigiks teha või ühendada nii-öelda emamaaga. Nad on rõhutanud seda, et tahavad näha Krimmi Autonoomset Vabariiki Ukraina koosseisus. Siin on kaugemad eesmärgid. Nad kasutavad Krimmi ja praegust olukorda ära Ukraina valitsuse survestamiseks,» sõnas Laaneots.
Mida Vene siis tahab? Miks ta nö valitsust survestab? Survestab selleks, et ...? Arvamus jäi poolikuks. Juba täna varem taktika alla mattunud Kommersandi artiklist.

Когда стало понятно, что Киев все же намерен подписать ассоциацию с ЕС, мы поручили
нашим специалистам разобраться в деталях этого документа. И когда изучили его, волосы встали дыбом — он нес прямую угрозу нашим интересам". Причины две. Во-первых, по словам чиновников экономического блока, Украина с ее 45-миллионным населением была важным рынком для российской промышленности. Переход страны на европейские технические стандарты закрыл бы этот рынок для продукции из РФ. Вторая, еще более важная причина — угроза собственно российскому рынку. "Для нашей таможни любые товары, поставляемые из Украины, считаются украинскими. А значит, они идут в Россию по льготному режиму в соответствии с соглашением о зоне свободной торговли СНГ. Для того чтобы проверить маркировку, где изготовлен товар — на Украине или в ЕС — пришлось бы усложнять таможенные процедуры",— отмечает собеседник "Власти". Кроме того, европейцы смогли бы использовать на Украине режим облегченной промсборки — ввозить готовое изделие в страну, прикручивать к нему пару деталей и уже в таком виде продавать в РФ без дополнительных пошлин как украинскую продукцию. "Тем самым европейцы заходили бы не только на украинский рынок, но и на наш с помощью такого троянского коня. Мы не для того бились с ними по тарифам при вступлении в ВТО",— поясняет чиновник.
http://www.kommersant.ru/doc/2416461

Selleks tuleb lahendada EL-Ukraina-VF kaubandustüli.

Lisaks on Stratfor juba varem proovinud defineerida Vene huve.
Putin's strategy toward Ukraine, and indeed most of the former Soviet Union, entails less direct influence. He is not interested in governing Ukraine. He is not even all that interested in its foreign relationships. His goal is to have negative control, to prevent Ukraine from doing the things Russia doesn't want it to do. Ukraine can be sovereign except in matters of fundamental importance to Russia. As far as Russia was concerned, the Ukrainian regime is free to be as liberal and democratic as it wants to be. But even the idea of further EU integration was a clear provocation. It was the actions of the European Union and the Germans -- supporting opponents of Yanukovich openly, apart from interfering in the internal affairs of another country -- that were detrimental to Russian national interests.
http://www.stratfor.com/weekly/perspect ... n-protests

Brzezinskilt lahendus.
The WorldPost: What is the ultimate solution to Ukraine, historically situated between the West and Russia?

Brzezinski: Ultimately, the best solution for Ukraine would be to become as Finland has been to Russia. That is, a relationship where there are both open economic relationships with Russia and expanding connections with the European Union, but no participation in any military alliance.
http://www.csmonitor.com/Commentary/Glo ... ATO-troops

PS Actual, anna minna. Mulle küll Su mõtted meeldivad :)
Viimati muutis kaur3, 03 Mär, 2014 22:46, muudetud 1 kord kokku.
siilike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siilike »

Minu arust on vastuolu Laaneotsa poolt esitatava stsenaariumi ja tegelikkuse vahel - Krimmis on juba moodustatud "iseseisva Krimmi" struktuurid. Sinna hulka kuulub ka Krimmi "sõjalaevastik" jmt. Ilma Vene loata, kaasaaitamiseta, seda ei tehtaks. On näha, et kindel plaan on vähemalt Krimm kätte saada, et oma kand Musta mere ääres kinnitada. Võimaluse korral minnakse edasi - Ida-Ukraina oblastid järgmise sammuna ja ideaalis kogu Ukraina kindlalt käpa alla saamine. Meeleolusid vaadates viimane ilmselt enam ei õnnestu - ukrainlastel on Putja peale hing rohkem täis. Kui peaks tulema finantsabi Läänest, siis võib selle mõtte täiesti maha kanda.

Nüüd jääb provokatsioone oodata. Või siis täies ulatuses sõda Ukraina "fašistidest vabastamiseks".
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kiievist ja selle elanike meelsusest...

http://tumannaya-feya.livejournal.com/394124.html
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist