Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
atnekas
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas atnekas »

Rotten kirjutas: Sellised avaldused kõlavad personaalselt minu jaoks kui Katoliku kiriku liikme suust kuulduna, nende isand, ehk preester on maailmas ülim ja ei vägista kunagi poisikesi. Aeg annab arutust.
Ei näe tänases Eestis pea keegi USAt kui agressorit, sest ta on "meie päästja".
Aga USA ei okupeeri riike. Too mõni näide kus USA oleks okupeerinud?

See on ikka olnud venemaa, kes:

1) Läheb riiki sisse ja tõmbab masti enda lipu.

2) Põliselanike suhtes paneb toime genotsiidi (asustab ümber, saadab vanglaagrisse) ja hakkab okupeeritud ala asustama enda riigi elanikega.

3) Jääb riiki, ei kavatsegi lahkuda ning mis põhline: kehtestab enda keele riigikeeleks.

Need on väga olulised erinevused. Selle pärast ei nähtagi venelast mitte kunagi ja mitte kusagil vabastajana vaid ainult okupandi ja kleptomaanina.

EDIT: Pakun välja, et vähem kui 10 aastaga jõuab rahvusvahelisse õigusesse regulatsioon, mis sätestab, et olenemata rahvusest peab päritoluriik (etniliselt) või rahvusvhaeline organisatsioon toteerima ja kandma teatud kulud ning aitama inimese oma algsele kodumaale tagasi kui ta tunneb ennast asukoha riigis ebamugavalt. Ja seda olenemata rahvusest. Probleem saab olema ainult nende rahvustega, kellel täna riiki ei ole. Miks ma nii arvan on see, et Putini agenda teemal, et venelaste kaitsimine sõltumata asukoha riigist viib lõpuks selleni, et rahvusvaheliselt saab kõigil sellest jamast mõõt täis.

Ei mingit vägivalda, vaid inimese aitamine saabuda koju kui ta ise peaks selleks soovi avaldama.

"Maassa maan tavalla" - eks igas keeles on selle kohta ütlus olemas.
Viimati muutis atnekas, 21 Mär, 2014 19:09, muudetud 2 korda kokku.
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

Mõlemad ülalpool mainitud artikli on b-shit. Elu Venemaal on oluliselt parem kui Krimmis ning Sevastopolis. Ka poliitiliste vabaduste mõttes.

Vähesed teavad, et kui Venemaal oblasti kubernere VALITAKSE (jah, ka praegu Venemaal VALITAKSE kubernere, ning vahest Putini inimesed saavad seal lutti). Demokraatilises Ukrainas kubernere MÄÄRAB PRESIDENT. Sõltumatu sellest, keda tahab see rahvas, kes seal regionis elab. Sevastopolis 23 aasta jooksul polnud ühtegi kohalike valitud linnapead - linnapea määratakse Kievist. Ja linnapea võib kohalikus linnavolikogust üle sõita iga kord kui ta seda tahab.
Selline kord, punkt. Kõikide oblastite kubernere määratakse Kievis, sõltuvalt sellest kes seal võimul on.

Ma võiksin väga palju rääkida, millised toredad asjad juhtusid Ukrainas siis kui ma töötasin seal (ja president oli Justsenko ning peaminister Tõmoshenko). Kuidas võimuga seotud pätid võtavad ära ärid ning kinnsivarad jne jpm
Kuidas inimesed haiglasse tulid oma ravimite, voodipesu ning toiduga.
Kuidas peale seadusliku nõuet tagastada enammakstud käibemaksu tuleb kohale Berkut maskides ja palju palju palju muud.

Mida see Kopli 92-93 puudutab siis paralleelid Sevastopoliga on põhjus staliniaegne arhitektuur, madrused, meri, vanad laevad, vana haljastus ning kajakad. Vähemalt minul. Lisaks miljon väikeasja nagu autahvlid, vanad Ladad, tossuvad GAZid ja ZILid jne.

"Kunagised paremad ajad, murenenud võimsus" - ma ei tea millest sa räägid. Ilmselt näed teiste inimeste mõtteviisi sellisena, mida sinul endal oleks arusaadav.
Viimati muutis denis23, 21 Mär, 2014 19:03, muudetud 2 korda kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

atnekas kirjutas:Aga USA ei okupeeri riike. Too mõni näide kus USA oleks okupeerinud?
http://openyoureyesnews.com/feature-art ... 0-to-2011/
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
atnekas
Liige
Kontakt:

rbl kirjutas:
atnekas kirjutas:Aga USA ei okupeeri riike. Too mõni näide kus USA oleks okupeerinud?
Ära vassi!

Millises neist on USA teinud järgmist:

2) Põliselanike suhtes paneb toime genotsiidi (asustab ümber, saadab vanglaagrisse) ja hakkab okupeeritud ala asustama enda riigi elanikega.

3) Jääb riiki, ei kavatsegi lahkuda ning mis põhline: kehtestab enda keele riigikeeleks.

???
virguja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas virguja »

Mõned ukraina kohta käivad postitused, aga palju-palju lehti ettepoole, on foorumikaaslase viide USA presidendi ja Hiina riigijuhi kohtumisest 24-25.märtsi üritusel (vaadake eestpoolt). Artikkel ise on rõhuga Hiina kasvavale mõjule.
Selles valguses lisaks varahommikusele uudisele Rossija panga VISA ja ... pangakaaartide mittetoimimisest (kaardifirmad USAs pidid sanktsioonide tõttu need välja lülitama) tuli uudis nende ümberlülitumisest Hiina UnionPayle.
(US-sanctioned Bank Rossija will switch from Visa/MasterCard to Chinese UnionPay )
Punkt Hiinale.

EDIT:
PS. Ma tahan sellega öelda, et vaadakem natuke globaalsemalt, sündmuste fallout langab ka meie peale, kahjuks on nii.
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Isegi kui me võtame ette rubla tabeli, siis on need ju puhtalt õige asja eest väljas tehtud operatsioonid. Iraak ehk mööndustega aga ma olen endiselt veendunud, et maailm ilma Saddam Husseinita on parem paik. SYRIA 2008 tegelik sisu on meile teadmata. Millegipärast on nii, et araabiamaades muutuvad igasugused pahalsed sekunditega tsivilistideks.
The Syrian government stated that the soldiers killed eight civilians, including a man, his four children, and a married couple. However, reporters said they only saw seven bodies, and no children
atnekas
Liige
Kontakt:

virguja kirjutas:
EDIT:
PS. Ma tahan sellega öelda, et vaadakem natuke globaalsemalt, sündmuste fallout langab ka meie peale, kahjuks on nii.
Aga see on paratamatu.
Täna on Läänemaailma jaoks küsimus, et kas olla või mitte olla?

Rahalised kahjud tuleb lihtsalt välja kannatada. Täna on võimalik probleemiga tegeleda kui aga lastakase asjal edasi kasvada (okupeerida Ukraina, Aserbaidžan, Moldova, Gruusia, Poola, Baltikum... ) siis ei ole võimalik enam probleemiga tegeleda. Nüüdseks on see juba eksistentsiaalne küsimus.

Nii mõendki teised ütlevd, et ei usu et nii läheb ja et VF vaevalt seda kõike teha soovib jne. Samas ei ole Kreml ennast ametlikult distantseerinud A.Dugini visioonist.

Milleks harjutada rünnet Rootsi pihta (eelmise aasta intsident) ?
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rügaja »

denis, millised on need inimesed Venemaa võimu juures, kes POLE Putini inimesed? Tõsiselt tahaks teada.

Kas kuberneri valimine versus ülaltpoolt määramine on mingi põhimõtteline erinevus? Venemaal MÄÄRAS kubernere pikka aega Putin, pani sõbrad pukki. Kindlustas võimutäiuse ja nüüd on jah, taas tegu sõna poolest valimistega. Kuna aga valida antakse ainult Putinile sobiva kaadri hulgast, siis: kakaja raznitsa? Muide, kas oled väga puudust tundnud Eestis, et Sa ei saa maavanemat valida, kuna see määratakse kohale? :)
Kui süsteem on põhijoontes demokraatlik, siis võidakse mõned ametnikud süsteemi parema toimimise huvides ka kohale määrata.
Kui süsteem on totalitaarne, võidakse kasvõi nõudepesijad ametisse panna nn valimiste kaudu, kuid tegelikult määrab kõik ära ikkagi võimuvertikaali tipp.

Eelöelduga ei taha ma öelda, et eesti valimissüsteemil ja riigil poleks puudusi. On ja väga ränki, aga nende täpsema käsitluse jätaks teiste teemade alla. Olulisim erisus: me ei võta Lätilt Kura poolsaart käest ära (ikkagi põline liivi ehk siis soomeugri ala :lol: ), ehkki meie sõjavägi saaks praegusest lätlaste väest ilmselt jooksuga jagu ja poliitiline korraldus on kah kindlam...
Mamba
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mamba »

Jah see muulaste koju ära aitamine tõuseb aina enam päevakorda üle euroopa ja ka usas.
Mine räägi kohalikuga Prantsusmaal või UK-s vaata mis seal räägitakse võõrastest.
Keegi ei oota sinna tolguseid kes oma õigustest võõral maal sogavad, sind oodatakse sinna tööle.
Kui tööd ei tee kao minema, sa pole seal kohalikuga võrdne!!!!
Ja miks siin peaks teisiti olema?
Täpselt nii on euroopas ja kaasa arvatud meil.
Mida sa siin vahid kui ei meeldi.
Meie pole mingi erand ja küll me ka sinnani areneme kus selleks on tööl inimesed kes otsivad erinevaid kriimsilmi maa alt ja maa pealt.
Inglismaal on nende meeste tööst telekas oma sari ja inimesi kutsutakse üles aitama eksinud külalisi koju:)
Helistad, räägid kus eksinud külalised on ja inimesed tulevad ja aitavad:)
Ei päästa mingi passi peitmine ega midagi. Saadetakse välja ja asi tehtud.
Igal pool on sellest nüüd aru saadud et massidena tolguseid pole mõtet juurde tuua.
Kui ei oska ühiskonda sulanduda siis võid ju oma kodumaal ka röövida, varastada ja süstida.
Sellist seltskonda ei taha oma maale keegi ja absoluutselt kõik lääne riigid proovivad sellisest kontingendist kiirelt vabaneda.
Ma arvan et suuremal osal eestlastest hakkab ka sellest villand saama ja küll see asi EU-s lähemal ajal nii sätitakse et eksinud inimesed aidatakse lihtsamalt koju.
On seda sulandumist siin nüüd tehtud küll ja nende aastakümnetega on kõik sooviad juba jõudnud sulanduda.
Paraku küll tänavat ei saa kaasa anda aga viiest eterniidi tahvlist tehtud maja, autoloksu ja aiamaal olevad sibulad võid küll kaasa võtta.
Ma arvan et keegi meist pole vastu;)
Rotten
Uudistaja

Postitus Postitas Rotten »

atnekas kirjutas:
rbl kirjutas:
Ära vassi!

Millises neist on USA teinud järgmist:

???
Võtted on erinevad, aga läänemaailma "demokraatia" vs "hui teab mis seal venemaal on"

Kes võtab piitsa, kes präänikuga asja, mis ta arvab endale kuuluvat. USa on targem, võtab "endale kuuluva" portsu ära ja saadab selle piirkonna "perse". Venemaa on endale "kohustuse" lisaks võtnud veel seda piirkonda pärast "ülal pidada".
Afganistani viidi ja ka siiani viiakse demokraatiat, veidi poliitpropaganda õhku on sees, aga siiski vaadatav:
http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=147275

Muideks kasvas Afganistani oopiumi eksport 11 aastaga nii 40 x ja seda valvsa "suure venna" kaitse all. See tekitab taaskord küsimusi, millele peavoolu meedia ja lääne propaganda ei taha kuidagi vastata ega põhjuseid leida. KAS on Usal Ukrainalt miskit vaja, kui seda Venemaal pole, kas pole see mitte õigustatud küsimus tänasel malelaual ? See rahvuslik ooper on meile kõigile aru saadav muinasjutt.
Sõda on kõige tulutoovam bisness tänases ilmas, kus riigid on majanduslikus mõistes üle laenanud ennast ja kõik riigid on kõigile võlgu.

Me näeme vaid seda täna, mida läänelik propaganda meile ette söödab. Sisse söödetud viha ja rahvuslus ellimineerib enamustes juba eos teisiti ja realistlikumas toonides asjale lähenemise.

Oh ja uskuge mind, pole ma kunagi olnud ja ei saa ka Vene patrioodiks !
Küsimusi on aga rohkem, kui küll ja nagu siinne teema ka näitab, siis enamus kaasakirjutajate mõtteavaldused muutuvad päevadega ja ennustused nulliks.
smr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas smr »

Enkus kirjutas:
Rotten kirjutas:
Poti soldat kirjutas: Meil siin seltsimees rubla postitab juba piisavalt konspiratsioonipaska. PressTV-d me sellele lisaks ei vaja.
Ega läänemeelne "peavoolu meedia" just Afganistani sõjast ja 9/11st ka just eriti adekvaatset juttu ei aja ja arutelu eetrisse ei lase.
Seega ma isiklikult ei imesta üldse, kui Putja ja Ubama kahekesi koos malet mängivad ja irvendavad "Delfi stiilis" paska lugedes.
Kas tiku-takus olemisest sai kõrini?
haha! 5+

kus ta veel sama nime all on?
atnekas
Liige
Kontakt:

Rotten kirjutas: Kes võtab piitsa, kes präänikuga asja, mis ta arvab endale kuuluvat. USa on targem, võtab "endale kuuluva" portsu ära ja saadab selle piirkonna "perse". Venemaa on endale "kohustuse" lisaks võtnud veel seda piirkonda pärast "ülal pidada".
Tüüpiline vene-shovinisti plära. Ah et kohustus? Ma olen seda tüüpi vastuseid kuulnud ainult teatud seltskonnalt.

Tänu sellele, et USA on olemas, on nii mõnigi vallutusretk ära jäänud. Jah USA ei ole ideaalne, kuid väärtuste osas ühisosa on minul nendega olemas, aga kui vaatan Ida poole, siis ühisosa puudub.

PS. Kui ma üritan ameeriklasele rääkida oma kodust, siis ma saan seda inglise keeles öelda "kodu == home". Kui aga vene keeles üritan rääkida kodust, siis jookseb juhe kokku, sest dom ei ole kodu. dom on dom ehk Maja. Maja võib igal pool olla... kodu on aga eriline koht, see ei ole lihtsalt koht kus ma parasjagu olen. Inglise keeles on home ja house kaks täiesti erinevat asja...

Mis parata... kultuur ja keel on kõige alus ja kui need liiga palju erinevad, siis ei saa neid kuidagi integreerida. See on nagu segaks õli ja vett segamini. Korraks seguneb...
virguja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas virguja »

atnekas kirjutas: kultuur ja keel on kõige alus ja kui need liiga palju erinevad, siis ei saa neid kuidagi integreerida. See on nagu segaks õli ja vett segamini. Korraks seguneb...
Hea ütlemine, aitäh. Lisaks veel Uku Masingu "Keelkond on meelkond".
Aga erinevuste jaoks ongi tasakaal, ehk meenutame Henry Kissingeri.
Sry offtopic.
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
trs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas trs »

Rottenit pole mõtet tähele panna, tegelane ei ole isegi kellegi õige agitaator. Ähvardab juba teises foorumis mingite pronksiöö tagajärgedega :write: Selles osas on Rubla ja Actimel asjalikumad, et nad vähemalt peavad legendist kinni.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist