Läti ja Leedu kaitsejõud

Vasta
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Re: Läti kaitsejõud

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kapten Trumm kirjutas:
Olen nõus, et ilmselt peame me oma reservi mobiliseerimise süsteemi hakkama muutma kiiremaks, aga justnimelt seda see „rõhu asetamine kiirreageerimisvõimelistele 1. ja 2. jalaväebrigaadile“ ju tegelikult tähendabki.
Ei tähenda.
Reservistidest koosneva, ladustatud varustusega suurüksust ei saa kuidagi kiirreageerivaks nimetada.
Isegi USA-l läheb oma kutselise brigaadiga päris mitmeid päevi aega, enne kui asi lahinguvalmis on.
Selle mõne päevaga on Ida-Virumaa "say goodbye".
Just - ja nii lihtne see ongi :|

Reservformeeringute mingist müstilisest "kiirreageerimisvõimest" võivadki jutlustada ainult A4 taolised end inglisekeelset kaiffi täistõmmanud parteisõdurid - kel näikse üldse s...ks aega olema siia foorumisse oma jama tõestuseks sadu tähemärke texti taustasodi postitada :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Küll aga olen ma skeptiline igasuguse ainult kohalikest koosneva kaitsevõime kohta. Kes võitleb ainult oma kodukohas.
Selliseid ideid evivad kodanikud peaks paremini tutvuma meie rahvastiku(ja selle koosseisu) paiknemise ja rände andmetega.
Olen idavirus asuvas Alutaguse malevas kunagi isegi täiendõpet saanud ja nats hooman seltskonda, kes seal on.
Ei saa kuidagi öelda, et seal maakaitset pole, kuna venelaste osakaal rahvastikust on 73%.
Kui aga vaadata, kuidas on nende vahenditesse panustatud, siis nutt tuleb peale, ringi sai siis sõidetud Viru patist laenatud Unimogidega (maleva omad katki).
Ja minu tekstis polnud sõna "ainult kohalikud".
Eespool oli juttu ka muudele jõustruktuuridele võitlusvõime andmisest, näiteks võime tegutseda rühma tasemel+relvastus ja moonavarud peaks olema ka politseil, piirivalvel ja vanglateenistusel (Jõhvi vangla). Usun, et KV ei teeks numbrit AK4-sid, KSP-sid ja kustisid oma varudest seks tarbeks eraldada....

Et ei peaks pärast teleka ees häbist tugitooli alla vajuma, kuidas mingid rohelised tegelased läksid ja vallutasid jõuasutused ühegi pauguta.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Kapten Trumm kirjutas:Et ei peaks pärast teleka ees häbist tugitooli alla vajuma, kuidas mingid rohelised tegelased läksid ja vallutasid jõuasutused ühegi pauguta.
Tore, et maskid lõpuks langevad. Netis võib iga päev poognate kaupa kaagutada kuidas kõik on lollid, mugavustsoonis, raamides mõtlejad ja muidu kahjulikud tüübid aga siis kui läheb actioniks, siis kavatseb seltsimees teleka ees istuda.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Oh seda valveoptimisti rasket elu....
peab siin vahetuste kaupa tommy'ga puusalt andma....
igasugu kahjurid, vingurid ja tugitoolis istujad....vaenlased ümberringi :mrgreen:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
alban
Liige
Kontakt:

Trumm - sul on aru vähe, sul on väljaõpet vähe ja su positsioon on madal, et võtta kritiseerida asju mida tehakse, sest sa ei küündi suure pildini, et asjadest aru saada. Seetõttu ajabki tigedaks kui diletant päevast päeva vingub.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kae nalja....miski huumorinurk...oleks veel, kes räägib. "Professionaalist" isand Alban paneb vast siis lahkesti üles omaenda silmapaistvad saavutused (peale teiste kallal vingumise). Siiani on vaid see silma jäänud...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

alban kirjutas:Trumm - sul on aru vähe, sul on väljaõpet vähe ja su positsioon on madal, et võtta kritiseerida asju mida tehakse, sest sa ei küündi suure pildini, et asjadest aru saada. Seetõttu ajabki tigedaks kui diletant päevast päeva vingub.
Tahass ka näha siss tolle posti kiva autori umma:
- IQ kinnitet nummerit
- väljaõppekursuste listi
- auastet
- ammetikohta
:lol: :lol:
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

Borja kirjutas:
alban kirjutas:Trumm - sul on aru vähe, sul on väljaõpet vähe ja su positsioon on madal, et võtta kritiseerida asju mida tehakse, sest sa ei küündi suure pildini, et asjadest aru saada. Seetõttu ajabki tigedaks kui diletant päevast päeva vingub.
- IQ kinnitet nummerit
- auastet
- ammetikohta
Ühinen sooviga. Eelpool kirjutatud statement eeldab üsna pädevat tegelast.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Kapten Trumm kirjutas: Selle mõne päevaga on Ida-Virumaa "say goodbye".
Eestis on jahimeestel üsna arvestatv relvahulk kodus kohe käepärast. Tean ise kahte kel mõlemal on oma 15 relva kodus, kaasa arvatud automaat relvad.
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Borja kirjutas:
vk1 kirjutas:
A4 kirjutas:
Kõik õige.
Aga meeletult texti produtseerivat tubli parteisõdurit A4-ja me siin niikuinii ei jõua üle grafomaanida... Ja tegelt, miks me peaksimegi - las ta ise punnitab siin, sadade kaupa tähemärkisid :mrgreen:
Hea Borja, sa leiad aega, et teha lühikese aja jooksul mitte üks, vaid lausa kaks postitust, mille ainsaks sisuks on minu kui mingi „parteisõduri“ ja „grafomaani“ sisutühi sõimamine ja sildistamine, aga sa ei leia aega, et sisuliste argumentidega mulle siis vastata, et milles ikkagi seisab Leedu kaitseväe kvantitatiivne või kvalitatiivne üleolek meie kaitseväest?

Sa võid ju mind grafomaanias süüdistada, aga kummalisel kombel on sul endal siin foorumis postitusi tehtud umbes 2,5 korda rohkem kui mul. Kes meist siin see grafomaan on? Vahe on äkki ainult selles, et kui ma (nii harva, kui ma jõuan siin viimasel ajal sõna võta) midagi kirjutan, siis ma üritan ikka sisse tuua mingeid sisulisi argumente või vaatenurki. Sinu postitused aga – eriti, kui sinu hüüatusi küsimärgi alla seatakse – seisnevadki tihti vaid selles, et mingeid sisutühi silte kleepida a la parteisõdur. Siin võiksid sa äkki endale peeglisse vaadata – paranda mind, kui ma eksin, aga erinevalt sinust ei ole mina vist neli aastat ehitusvägede poliitkoolis politrukiks õppinud. Kas sealt asutusest ongi päris sinu võrratu argumenteerimisoskus?

Mis puudutab meie reservformeeringute „kiirreageerimisvõimet“, siis ma tegelikult ei oma erilisi illusioone selle kohta, kui hea on praeguse süsteemi võime kiirelt mobiliseeruda ja lahingus ühtse meeskonnana tegutseda. Meie praegusel reservsüsteemil on praeguste kitsaskohtade juures palju tõsiseid puudujääke, mis samas on parandatavad, st seal on palju varjatud potentsiaali. Lihtsalt ma arvan, et kaks võimalikku alternatiivi praeguse reservsüsteemi arendamisele – täiskutseline armee vüi panustamine ainult Kaitseliidule, ei ole eriti paremad. Esimene variant on meie jaoks sisuliselt liiga väikene ja kallis. Teine variant – Kaitseliit – on oluline asi, seda on vaja arendada, aga see ei lahenda kõiki probleeme. Aga nendest teemadest ei tahaks siin lahtise tekstiga arutleda.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

A4 kirjutas:Meie praegusel reservsüsteemil on praeguste kitsaskohtade juures palju tõsiseid puudujääke, mis samas on parandatavad, st seal on palju varjatud potentsiaali.... Aga nendest teemadest ei tahaks siin lahtise tekstiga arutleda.
Daa-daa - krd tuttav tuleb mulle see jutt "veel mõningatest kitsaskohtadest ja puudujääkidest", mis aga kohe-kohe saavad kangelaslikult ületatud, sest partei üritus on surematu ja sellel on lõputult "varjatud potentsiaali..." :lol:

Sinu postis tunnustavalt äramainit kõrgemas õppeasutuses kohtas sellist teksti tõesti päris palju - sestap ongi sinusuguse tubli parteisõduri argumentatsioon mulle hästituttav ja minu kauget noorust (heldimusega) meenutav :P

Kahjuks ei saa ma aga tõesti siin sinuga EST maaväe "varjatud potentsiaalist" ja LTU maaväe "tõsistest puudujääkidest" sulleomase sõnaohtrusega diskuteerida, sest nagu sa isegi märgid, ei ole see "lahtise tekstiga arutletav" :(
alban
Liige
Kontakt:

Borja kirjutas:
- IQ kinnitet nummerit
- auastet
- ammetikohta
IQ numbrit ei tea, pole kunagi mõõtnud. Arvestades seda, et elus olen edasi jõudnud ja ka ülikooli läbimine ning kutseorganisatsiooni katsed ei tekitanud probleeme, siis liiga väike see olla ei saa.

Sõjaaja ametikoha kursusi olen KVÜÕA-s ja Baltdefcolis piisavalt saanud, et ära tunda kes ajab asjalikku juttu ning kes mitte.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Sellisel juhul minu väljaõpe ja koolitus veab suurepäraselt sinuga võrdluse välja, alban.
Ka mul on elus KVÜÕA-sse asja olnud.
Kuid erinevalt sinust, on mul piisav lastetuba, et ma ei luba siin selliseid ebaviisakaid karjatusi.
Madal.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Kapten Trumm kirjutas:Ka mul on elus KVÜÕA-sse asja olnud.
Lahtiste uste päevil käivad seal paljud kodanikud...

Muide, Borka, mis pistab..??

Hirm eesseisva elumuutuse ees..??
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Lahtiste uste päevil käivad seal paljud kodanikud...
Ma ei käi lahtiste uste päevadel uurimas, mida kuskil õpetatakse.
Vaid ikka õppimas. Ega ma sinuga hariduse poolest konkureerima ei kipugi, sa oled alati targem ja eksimatum 8)
Hirm eesseisva elumuutuse ees..??
Osadel meestel on võibolla kopp ees selles produtseeritud PR mullist kui hästi kõik on?
See on kahjuks tõsi, millele Borja viitab - EKV on suuresti suur ja võimas paberitel.
Ilma rutiinse kogemuseta, kuidas see manna kõik Ukraina sündmuste tempos valmis pannakse - on need teoreetilise väärtusega arvud.
Ehk kiirelt areneva konflikti tingimustes võib see osutuda paberist tiigriks.
Aga nagu mulle öeldi, on mul aru vähe ja väljaõpe madal, ma ei taju "suurt pilti" (ilmselt peab kuskil peastaabi kapis olema siis võlusõrmus).
Leedukad võivad sellel ajal juba sõdida kui meil sokke laost välja jagatakse.
Kuid, kordan end veel, see ei tähenda mingit soovitust palgaarmeeks.
Ma olen riigikaitsesse tõsise suhtumisega (vist sinu enda sõnad).
Armee, mida seni on "lahingusse" saadetud rutiinis, et õppuse ettevalmistus algab aasta ette ja kutsed tulevad pool aastat ette, ei pruugi 48 tunni raamis üldse kuskile jõuda.
Eriti aktuaalne teema Ukraina sündmuste kiiruse kontekstis.
Suvel saab Gruusia sõjast juba kuus aastat, kuid muutunud pole muud kui kõnede enesekindlus, kui hästi meil kõik on (eks selleski ole oma tõde sees).
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist