"Tankid EKV-le"

Vasta
tommy
Liige
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas tommy »

Mina saan väljendist "eelarvelised võimalused" kahjuks väga hästi aru.
Siin ilmas saab paraku erinevaid vajalikke asjakesi osta just nii palju, kui palju mul selleks eelarves raha on.
Ja nii ongi.
Kõik need jutud, võtame laenu, kulutame reserve, eelarve välised võimalused jne.,....kõigest sellest pole mul tolku. Neid erinevaid võimalusi suudab igaüks välja mõelda.
Mida teha ei saa, on nende mõtetega arveid maksta.
Veel vähem tulevikku planeerida.
Küsimuse, mida teha, et need mõtted realiseeruksid ka reaalsuses, esitasin ma paar lehte tagasi.
Paraku, ühtki asjalikku vastust ei tulnud.
:scratch:
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

tommy kirjutas:Mina saan väljendist "eelarvelised võimalused" kahjuks väga hästi aru.
Siin ilmas saab paraku erinevaid vajalikke asjakesi osta just nii palju, kui palju mul selleks eelarves raha on.
Ja nii ongi.
Kõik need jutud, võtame laenu, kulutame reserve, eelarve välised võimalused jne.,....kõigest sellest pole mul tolku. Neid erinevaid võimalusi suudab igaüks välja mõelda.
Küsimuse, mida teha, et need mõtted realiseeruksid ka reaalsuses, esitasin ma paar lehte tagasi.
Tommy tubli mees oled kui neid eelarvelisis vahendeid hästi kasutad ning ma usun seda, kiitus Sulle!
Mis aga mureks me peame kõigepealt Sulle selgeks tegema,et sellises olukorras kui praegu oleme pole eelarve järgi käitumine õige ning poliitikutele tuleb igal pool ja kõigi poolt selgeks teha,et meil on vaja iseseisvat kaitsevõimet mitte nende õigustusi kuidas ei saa kui tegelikult saab. Ma tahaksin teada kes on need Simmid kes ütlevad,et Eesti riiki kaitsta pole vaja vaid ajavad igasugust 2% ja 5 artikkel juttu. Mina näiteks Saksamaa maksumaksjana ei tahaks selliseid riike kaitsta kes ise end ei kaitse.
Igasugune eelarve positsioon,võlg jne. kaob koheselt kui Venemaa meid külastab ning siis oleme jälle jubedas riigis milles ma olen elanud ja teen kõik mis suudan,et mu lapsed ei peaks seal elama.
Meil on kuldsuune kaitseminister miks ta ei räägi meile relvastust välja? Vaikus...
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

tommy kirjutas:Mina saan väljendist "eelarvelised võimalused" kahjuks väga hästi aru.
Ja nii ongi.
Meil ju kaitseväe võllid aktiivselt kinnitavad et oleme 100% kaitstud ja üleüldse pole kaadrit et rohkema rahaga midagi peale hakata. Kui väga usutavalt kinnitada et kõik on parimas korras ja pappi pole juurde vaja, siis seda pappi ei hakka ka kunagi tulema.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kuidas oleks lubadusega, et kui peale 2016-t aastat, tõesti asjaga alustatakse, jääb siin foorumis üks vingur vähemaks..??
(ei pea silmas lahkumist, vaid tooni muutmist)
Konkretiseeri, mida tähendab "asjaga alustamine". Mulle on jäänud mulje, et meil juba pea 20 aastat muudkui "alustatakse". Muidu aga sobib mulle igati. Sina oled ju see, kes sellise kihlveo peale sügada saab, mina olen igati võidus. Kas sedapidi, et EKV saab lõpuks tankid(mis mind ülimalt rõõmustaks) või siis kihlveo võitmises. Asi seegi. Nii et mida sa välja pakud, kui 2016 ikkagi midagi ei toimu? Mida teed? Et mul kah mingi huvi oleks.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mart69x
Liige

Postitus Postitas mart69x »

Kui palju vajalikku rauda saaks Eesti 100 miljoni euro eest? Lastetoetuse tõus 19 lt eurolt 45 le lähebki kuskil 100 miljonit maksma. Viimased 10 või 15 aastat saadi selle 19 euroga hakkama ja oleks 2 aastat veel saadud ja 200 miljonit oleks raua soetamiseks ikka väga korralik summa. Ja see lisa 100 miljonit aastas leitigi ainult selleks, et reformi mainet tõsta..... ja valimised pole enam kaugel.

Õige oleks kohe see lastetoetuste tõus edasi lükata, muidu hakkame seda saama veel rublades.
Tänane kord sisuliselt tähendab seda, et riik võib otsustada, et kõik elanikkonnast peavad tõestama, et nad ei ole rasedad ja rasedustest selleks ei kõlba, samas kõlbab ostutsekk 5 kuud tagasi ostetud kondoomile.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Taaniel Tina kirjutas:Sel juhul ootan kannatamatult teadet "Eesti alustas läbirääkimisi Saksamaaga tankide ostuks", "Eesti alustas läbirääkimisi liikursuurtükkide ostuks" jne.
Sealt Saksamaalt polegi nagu eriti enam midagi osta, Saksamaa ja Holland on oma moderniseeritud Leopard-2A4 varud, A5/A6 praktiliselt juba laiali jaganud! Hollandi viimased A6 -d läksid Soome, Saksamaal oli järgi miskit 125 Leopard-2A5 tanki, millest 105 läksid mõniaeg tagasi Poolale. Saksamaale endale järele jäänud nelja pataljoni jagu, 225 Leopard-2A6 moderniseeritakse aegamisi A7- ks. Nendest mõningatest järele jäänud Hollandi- Saksamaa A5/A6 eksemplaridest enam täisväärtuslikku tankipataljoni kokku ei pane! Küll aga jääb Saksamaa 185 PzH-2000 liikursuurtükist mõningatel andmetel järgi kõigest 89, seega jääb Hollandiga kahe peale kokku üle kusagil 7-8 pataljoni komplekti.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
tommy
Liige
Kontakt:

Konkretiseeri, mida tähendab "asjaga alustamine". Mulle on jäänud mulje, et meil juba pea 20 aastat muudkui "alustatakse". Muidu aga sobib mulle igati. Sina oled ju see, kes sellise kihlveo peale sügada saab, mina olen igati võidus. Kas sedapidi, et EKV saab lõpuks tankid(mis mind ülimalt rõõmustaks) või siis kihlveo võitmises. Asi seegi. Nii et mida sa välja pakud, kui 2016 ikkagi midagi ei toimu? Mida teed? Et mul kah mingi huvi oleks.
2016 tuleb otsustamine, kas alustatakse tankipati väljaarendamist.(tõenäoliselt muudki)
Mida siis otsustatakse, milline olukord valitseb meil ja mujal maailmas, teab hetkel vaid jumal taevas.
Kui asi käiku ei lähe, siis mida ma peaksin siis tegema.....??
Et sul ikka huvi oleks...

Kõik need praegused plaanid kehtivad loomulikult praeguse rahastamise jätkudes.(2%).
Kui siin ümber mõeldakse(ükskõik mis suunas), muutub ka kõik muu.

Mis on reaalsus hetkel.?
Mõlemad valitsuspartnerid on deklareerinud 2% püsimist. Hea seegi.
(kui Vlad oleks tubli poiss olnud ja olukord püsinud õndsalt rahulikuna, kes pakub, millisesse sfääri oleks uus koalitsioon oma käed puuduolevate miljonite järele sirutanud) :scratch:
Ainus erakond, kes ehk kõige tõsisemalt arutles riigikaitsekulude võimaliku tõusu üle, lükati opositsiooni.
Vähem kui aasta pärast on valimised.
Kõigil on võimalus.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

2016 tuleb otsustamine, kas alustatakse tankipati väljaarendamist.(tõenäoliselt muudki)
Mida siis otsustatakse, milline olukord valitseb meil ja mujal maailmas, teab hetkel vaid jumal taevas.
Midagi taolist ma ootasingi...kui...kui...kui...saaks...oleks... Nagu tähendatud- kel tahtmine, otsivad võimalusi. Ülejäänud vabandusi, mille taha pugeda. Seni aga jätkame tankitõrjujate õpetamist pildi järgi ja korraldame läti tankile paaripäevaseid ekskursioone Eesti Vabariiki. Unustamata sealjuures tähtpäevadel paraadlikult üksteisele tunnustavalt õlale patsutada, KUI kõvad tegijad me ikka oleme ja KUI edukad. Aru saamata seda, et tegelikult peaksime rõõmustama hoopis võtmes, "vaatamata kõigele". "Alustatakse pataljoni loomist..." Kui on selge, et tuleb "alustada", kas poleks siis võinud "alustada" juba kümmekond aastat tagasi odavama ja kättesaadava tehnikaga, omandamaks kogemusi ja ms? Ja olemaks x-päeval, mlline tänase päeva näitel võib saabuda nädala-paari jooksul(tommy ilmselt ei mäleta, mihukesi kiljatusi siin kostis sellise võimaluse mahamaterdamiseks, kõik pidada olema ju pikalt ette paistev ja ammuilma reageeritav) MILLEGAGIGI varustatud. Või tahab tommy väita, et T-72 oleks ikka kole palju halvem kui mitte midagi? Ja kuulutaks tänesel päeval, et alustame laiendamist ja ümbervarustamist...Poleks soomlased meid toona sundviskesse seadnud, käiksid sihukesed magu õieli ees täna ringi ja seletaksid tähtsa näoga, kuidas 2016 "alustatakse suurtükigrupi loomist ja veel muudki on plaanis..." Ja oleksid endiselt endaga (ja saadava palgaga isäranis) rahul.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Tommyl on eelarve koha pealt õigus, teatud summast lihtsalt riigikassa enam ei maksa ja valmis.
Siin on 2 suuremat küsimust nii öelda mitteametlikes tabudes.
Esiteks on meil tabuteema rääkida kaitse eelarve osakaalu suurendamisest - see hea narratiiv 2% piisavusest ja tublidusest (mis on ka tõsi) - seejuures ka sellest, et see arv on saadud arhitektuursel meetodil, samahästi võib see olla ju ka 1,5, 5,0 või 12% (ok viimane oleks ulme juba).
Teiseks on tabuteema rääkida, justkui oleks meie olukord kuidagi ohtlikumaks muutunud/muutumas - see seaks ju NATO kaitsest jutlustanud poliitikud seisu, kus nad peaks enda sõnu sööma hakkama (justkui kui asi lõhnab petrooli järgi, siis kaitse ei olegi nii kindel).

Seepärast võite ka kindlad olla, et mingeid tankilaene ei tule, samuti ka % suurendamisi.
Ainuke võimalus midagi kiirendada on kas kasvatada SKP-d (vähevõimalik) või katsuda odavamalt läbi saada (loe osta vanemat, mitte nii heade näitajatega ja ilmselt logumat tehnikat).
Siiski tuleb arvesse võtta, et asju peab olema mingi kriitiline kogus. Kui näiteks avalikel andmetel ostis Eesti lähimaa ÕT hankega 100 raketti (SIPRI avalikud andmed) ja vastane paneb ööpäevas välja 50 lahingulendu nagu Gruusias (suht laisk tegutsemine - see on ühe eskadrilli tempo), siis võite arvutada, kui pidavad sellised kogused tegelikult on ja mitmeks päevaks jagub.

Sealt edasi tuleb see "riigikaitse laiem küsimus", et kas võitlusformaadid, kus me suudame endale midagi osta mõneks päevaks, on ikka jätkusuutlikud ja kas neile on tark enamik hankeraha kulutada.
Veel rumalam oleks osta asju sellise arvestusega, et need elutsükli lõpuks ära oleks kulutatud, sest "siis ju ei ole utiliseerimise kulutusi". Loodan, et meil nii ei mõelda.
Viimati muutis Kapten Trumm, 10 Apr, 2014 10:06, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

Ma saan aru,et Ukrainal on raske omale relvastust osta,sest pensionid ja palgad vaja maksta ning riigikassa suures miinuses.
Meil aga 1,817 miljardit võlga
Igasugused reservid kokku ületavad selle võlasumma me oleme tegelikult plussis aga ei suuda relvastust osta.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
tommy
Liige
Kontakt:

..Lemetile...

Midagi taolist ma ootasingi....andke tsirkust, tsirkust ja pakazuhhat.
Kõike juba kümmekond aastat tagasi, müstilise "kättesaadavama ja odavamaga".
Kõike seda rikkaliku isikliku fustratsiooni kompotis.

Mitte midagi pistmist teemaga.
Mitte millegi reaalsega.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Meil aga 1,817 miljardit võlga
Igasugused reservid kokku ületavad selle võlasumma me oleme tegelikult plussis aga ei suuda relvastust osta.
Loe nüüd, mis ma tabudest kirjutasin.
Ma tahaks kohe näha seda poliitikut, kes julgeb täna endale tuhka pähe raputada ja öelda, et me oleme hinnanud tulevikku valesti ja seepärast viilinud vajalike asjadega.
Järgmistel valimistel lähen hääletan ta poolt ning agiteerin kogu suguseltsi ja pool militaar.net'i sama tegema 8)
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tommy
Liige
Kontakt:

Ainuke võimalus midagi kiirendada on kas kasvatada SKP-d (vähevõimalik) või katsuda odavamalt läbi saada (loe osta vanemat, mitte nii heade näitajatega ja ilmselt logumat tehnikat).
Äkki saaks sellest "vanema ja odavama" asjast juba üle..
Meil pole ju asja selle asja enda pärast vaja.
Pole vaja tanki lihtsalt tanki enda pärast.
Meil on vaja seda võimet, mida see masin pakub.
Et ta oleks suuteline seda tegema igal ajahetkel.
Oleks suuteline osalema aktiivses väljaõppes..jne.

Muidugi võid osta vanema ja odavama masina.
Siis paned lihtsalt suurema summa sinna peale kättesaamist sisse.
Kokkuvõttes kulutad sama suure koguse raha lihtsalt vanema, ebakindlama ja tehnilistelt näitajatelt viletsama masina peale.
tommy
Liige
Kontakt:

Siiski tuleb arvesse võtta, et asju peab olema mingi kriitiline kogus. Kui näiteks avalikel andmetel ostis Eesti lähimaa ÕT hankega 100 raketti (SIPRI avalikud andmed) ja vastane paneb ööpäevas välja 50 lahingulendu nagu Gruusias (suht laisk tegutsemine - see on ühe eskadrilli tempo), siis võite arvutada, kui pidavad sellised kogused tegelikult on ja mitmeks päevaks jagub
Äkki on midagi vahepeal juurde ostetud... :shock:
Muide, igal aastal lastakse tosin lahingraketti õppuste käigus välja.
Ehk, meil polegi enam 100, vaid ainult ca. 50 raketti.
Kui nüüd tõesti juurde ei hangita..... :scratch:
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Tommy sa üldse ei veena. Sa ehitad paraadväge, mitte kaitseväge. Totaalkaitsest tõsisemate võimekuste puhul me küll rääkida ei saa.

Sa tead mis on eelarve, sa tead mis on võimekuslüngad ja ostad ikkagi seda mis meeldib ja moodne?
Sa tead, et eelarve ei kata võimekuslünkasid sellel tasemel mis vaja ja selle asemel, et sellest kõva häälega rääkida laiutad käsi: "A mis ma teha saan?"
Sa tead, et see arendamine võtab niigi 4 aastat aega ja molutad edasi?

Ma saan aru, et sa kaitsed Eestit seni kuni eelarve lubab. Istud siin ja näiliselt loogiliselt põhjendad ära miks me midagi teha ei saa.
Seni kuni keegi sind siin toetab ja ütleb, et sa oled õige mees ja tead millest räägid - seni pean ma sind üheks kahtlaseks meheks.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist