"Tankid EKV-le"

Vasta
tommy
Liige
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas tommy »

Kas selle 2% kasutamine on kassapõhine või tekkepõhine?

Ehk siis kui me mingi kohustuse võtame, siis peab ka reaalne cash olemas olema ja liikuma?

Või siis teisisõnu, kas me maksame näiteks nende 44 CV90 eest kohe paari aasta jooksul tarne korras?
Sa hajutad maksmise aastate peale. Vastavalt, mitme aasta jooksul(selle lepid tarnijaga kokku) sa oma mandi kätte saad.
Neil aastatel peab sul cash reaalselt arvel olema. Vastavalt ette planeeritud.
Või oleks võimalik näiteks selline skeem, et ostaks näiteks pataljoni jagu tanke, võtaks 50 aastaks laenu, (laenutagatis on tankid ise), teenindaks ja maksaks laenu selle 2%-ga 50 aastat. "Laenu" saaks võtta muuseas ükspuha, mis fondist: riiklikust, pensioni, panga, reserv, börsi või mida iganes, mille teenindamise % sobivam on. Minupärast võiks selle asja jaoks isegi riigi võlakirju müüa. Rahval pangakontodel reservi rohkem, kui üldse kunagi ajaloos.
See kõik on võimalik.
Kui sinu poolt valitud poliitikud nii otsustavad.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ühes teises teemas üritasid sa ninast veri väljas tõestada, kuidas viis aastat õppinud hävituslendurit ikka kohe mitte kuidagi ei saa tõsiseltvõetavalt lenduriks nimetada ja nüüd- kae nalja- saab nelja kuuga inimesest, kes enne tanki näinudki pole, igavest kõva ja suurte kogemustega tankist...koomusk.

Liiati ootan ma siiani seletust, et kui vanatankindus nii mõttetu ja kahjulik on, siis miks seda läti oma ilmarahvale naeruks ringi sõidutada? Lase pioneeridel sama moodi plakati järgi leiutada, tuleks odavam...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Kapten Trumm kirjutas:Seega, alustame otsast
Garaazid ja kasarmu Tapal - 15 miljonit eurot.
Kaader mõnisada tuhat aastas.
Paarkümmend tuhat kinnistu kommunaalkulud (küte, vesi jne).
Kütust võtab tank aastas paar tuhat eurot.
Ei pea vett see jutt mingitest hiiglaslikest "süsteemi kuludest".
Seega alustame otsast - palun esita oma väidete tõestuseks tõsiseltvõetavad andmed. Sinu lohutuseks võin öelda, et EKV on teinud kuluanalüüsi lähtudes Leopard 2A4 käitamise minimaalsetest kuludest, võttes arvesse minimaalse vajaliku väljaõppe reaalsetes oludes s.t tankiga maastikul liikumine ja laskmine lisaks simulaatorile ning selle arvutuse põhjal läheb üks õppesõidu kilomeeter maksma tuhande euro ligi (arvutused on tehtud krooniajal). Meeskonna väljaõpe nõuab lisaks simulaatorile mitukümmend maastikusõidukilomeetrit. Allikat, millest võiksid seda mustvalgel lugeda, kahjuks sulle viidata ei saa (seda analüüsi pole avalikustatud) aga otsi peastaabist üles vastava osakonna inimesed ja võid nendelt seda kuulda. Jutt paarituhandesest kütusekulust aastas on jabur.
Lemet
Liige
Kontakt:

Arvutada kilomeetrihinda kannatab mitmeti...selle isand albani arvutuse põhjal tundub helikopteri kilomeeter ikka üüratult odavam, nagu ka neljamootorilise transporteri oma. Tea, kas ka KV juhi palganummõr koos peastaabihoone koristamistasudega erafirmale ning manuaalide tõlkekulu ka sisse arvestati? Needki ju kaudkulud, mida ei tohiks silmist lasta...

EDIT
Arvutamisega võib matsu jagav inimene valdkonnas tumedatele pea kõike tõestada. SORVVO võttis mind kunagi materjalide kulunormidega ette. Et tegu oli hiidvana asjaga, millest ma uduumbegi ei mäletanud, siis tuli igaks juhuks luuletada ja samm-sammult kulu tõestada. Ilusti sai tõestatud, kõrgeltharitud spetsid noogutasid igati rahulolevalt...pärast oli ainult see neile segane, kuidas see asi väljakirjutatud hulgaga ikka tehtud sai...nii on selle "spetsialistide" arvutamisega. Mäletatavasti ei saanud needsamad spetsid ka BTR pidamisega hakkama. Huvilised ja spetsialistid ilma jutumärkideta vabast ajast ja kuuldavasti ka ilma erilise riigipoolse toetuseta saavad. Kui spetsialistidest ja "spetsialistidest" rääkida...
Viimati muutis Lemet, 10 Apr, 2014 15:00, muudetud 1 kord kokku.
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

Ma arvan interneti erinevate infode põhjal,et 1 tank mis on väljaõppes osaline läheb maksma 200000-300000 aastas koos kõigi personali,kütuse,hoiustamise,varuosade,laskemoona,piisava treeninguga.
Õnneks kõiki ei pea töös kasutama. Kuskilt lugesin,et F-16 lennutund maksab 13000 EUR.
Tõde selgub süsteemi kasutusele võttes.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

alban kirjutas:Jutt paarituhandesest kütusekulust aastas on jabur.
Tank võtab maastikul keskmiselt 500 liitrit 100 -le, 1,3 eurot liiter 650 eurot!

"Tank võib sõita 500 kilomeetrit päevas ja siis veel lahingut pidada. Aga kilomeeter maksab 1500 Eesti krooni."

"Rune Sørra hinnangul nõuab ühe tanki ülalpidamine eelarvest umbes neli miljonit Eesti krooni aastas. "See sisaldab kütust, laskemoona, varuosi ja igapäevaseid ekspluatatsioonikulusid."
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Seega alustame otsast - palun esita oma väidete tõestuseks tõsiseltvõetavad andmed. Sinu lohutuseks võin öelda, et EKV on teinud kuluanalüüsi lähtudes Leopard 2A4 käitamise minimaalsetest kuludest, võttes arvesse minimaalse vajaliku väljaõppe reaalsetes oludes s.t tankiga maastikul liikumine ja laskmine lisaks simulaatorile ning selle arvutuse põhjal läheb üks õppesõidu kilomeeter maksma tuhande euro ligi (arvutused on tehtud krooniajal). Meeskonna väljaõpe nõuab lisaks simulaatorile mitukümmend maastikusõidukilomeetrit. Allikat, millest võiksid seda mustvalgel lugeda, kahjuks sulle viidata ei saa (seda analüüsi pole avalikustatud) aga otsi peastaabist üles vastava osakonna inimesed ja võid nendelt seda kuulda. Jutt paarituhandesest kütusekulust aastas on jabur.
Selliste andmete peale pole ju midagi öelda - ma ei tea, mida see kilomeeter sisaldab ja sellest tulenevalt võib see tulemus nii sada korda erineda.
EKV-l võib olla õigus ja mul mitte.
Kui palju on vaja kahe kompanii suuruse seltskonna peale kaadrit (50 inimest) on usutava täpsusega arvutatav, samuti see, palju nad raha küsivad.
Kui palju on sellele kambale vaja kasarmuid ja garaaze, on ka arvutatav, 20 m3 inimesele ja 50 m2 masina peale on täiesti usutav, samuti on ehitusmaksumus teada.
Palju selle kütmine, vesi, kanalisatsioon, elekter, on ka teada (väheoluline summa antud kontekstis).
Jutt paarituhandesest kütusekulust aastas on jabur
:shock: 2000 euro eest saab täna Neste tanklast igaüks osta 1500+ liitrit diiselkütust. Tank võtab 5 l/1 km kohta, sellega saab sõita 300 km aastas.
300 km aastas mööda õppevälja on nii, et sul tagumikul on tanki maitse suus. Tankid maanteel ei sõida Võrru rahu ajal, liiga kallis (viiakse treilerite peal).
Treileri kütusekulu on 50 liitrit 100 km peale, üks Tapa-Võru-Tapa ots (Kevadtorm), 200 liitrit.....
Kevadtormil on meil liikumised 3-4 valla piires....

Vot mida ma ei tea, on laskemoon, varuosad, masinad - mulle arusaadavalt sisalduvad need selles tanki 2.5 miljonilises ostuhinnas? Või ei sisaldu?
Vot palju maksab käigukast, mootor või roomik, ma ei tea tõesti.
Tank võib sõita 500 kilomeetrit päevas ja siis veel lahingut pidada
Norras võibolla tõesti, aga kas ka meil? Lahingupidamine on teine teema. Väljaõppes ei sõideta Eesti turneesid, selleks on tankiveotreilerid, mis usun, et üle 100 liitri 100 km peale kuidagi ei võta. Tankiga ei sõideta pulli pärast mooda maanteed, roomikud, mototunnid ja muu on liiga kallis.
Rune Sørra hinnangul nõuab ühe tanki ülalpidamine eelarvest umbes neli miljonit Eesti krooni aastas
Kui me räägime 1st kompaniist aktiivkasutuses (12-14 tanki, ülejäänud konserveeringus, kust võetakse ainult sõja/õppkogunemise ajaks), siis tankide ülalpidamiseks kuluv summa (sama piiritlusega mis norrakas ütles) umbes samasuur kui EKV maksab igal aastal ajateenija toetusteks (minu lemmik irisemiskoht). Ehk jään enda juurde, see on ka täna talutav. Küsimus on endiselt masinate, varuosade, moona ja muu värgi soetuskulus. Mille kohta tuleb tõdeda, et see on odavamaid ja lihtsamaid tanke ostes odavam lävendi mõttes, kuid kallim pikemas plaanis (nt vene tankimootor pidi olema poole väiksema ressursiga kui MTU oma).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Kontakt:

Huvitav, kelle bilansis see MTU-55 seisab? Näikse, et sedapuhku lätlaste tanki kohale sõidutamisest loobuti...

http://www.postimees.ee/2757850/galerii ... e#comments
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Kui lätlaste oma pole, kas siis äkki pole tegu Soomest saadud Laidoneri muuseumi eksponaadiga? Kuigi sillatanki nagu ei mäleta, et listis oleks olnud, oli küll mingi tanki alusel baseeruv ürg õhutõrjekahur. Samas oleks võinud muuseumist testimisele vedada ka BMP-1-te.
Unforeseen consequences
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

ZSU-57 ehk? see on ilusti Lennusadamas paigal ja seda pole vaja kuskile enam vedada
Lemet
Liige
Kontakt:

Eelmisel korral seda mäletatavasti ka tehti. Oska muud arvata, kui et selle masina käigushoidmine vast pole meile jõukohane...Ja tankialusel saadi Soomest see õhutõrjeseade- ЗСУ-57-2

Pilt
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Kapten Trumm kirjutas: Selliste andmete peale pole ju midagi öelda - ma ei tea, mida see kilomeeter sisaldab ja sellest tulenevalt võib see tulemus nii sada korda erineda.
EKV-l võib olla õigus ja mul mitte.
/snip-snip/
Vot mida ma ei tea, on laskemoon, varuosad, masinad - mulle arusaadavalt sisalduvad need selles tanki 2.5 miljonilises ostuhinnas? Või ei sisaldu?
Vot palju maksab käigukast, mootor või roomik, ma ei tea tõesti.
/snip-snip/ ja veel /snip-snip/
Ja ma ka ei tea tõesti...

Bensu ja diisli hinda Statoilist oskan mina ka vaadata. Kusjuures - tuleb ka osata valida, kust Statolist vaadata.

Aga muidu lihtsalt sõna võtta, et nomaeitea....

Kas ikka maksab?

Ma ei võta juba ammu sõna üheski teemas, kui ma ei tea. kas sa kpr Trumm ikka pead?
ribikardin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ribikardin »

tommy kirjutas:
ribikardin kirjutas:Nüüd kui te seal tarkpead hakkate kunagi moodsat ja "võitlusvõimelist" värki alles planeerima, siis vähegi tehnikataibuga lapski saab aru, et kui kunagi see asi kohale jõuab tuleb ikka hakata peale ABCst, mida oleks võinud juba tükk aega tagasi palju odavamate masinatega peale hakata.
Sa ribikardin ei saa vist üldse aru, mida ma räägin.

Kui "võitlusvõimeline" värk ükskord kohale jõuab, siis ei hakka keegi enam ABCga tegelema.
Vastuvõtmiseks peab kaader juba olemas olema. Nagu muu vajaminev.
Tehnika ise saabub aastate jooksul, partiide kaupa.
Selle aja jooksul valmistad ette kaadrit, majutust, hooldekompleksi jne.
Tankikomandöri/allohvitseri väljaõpe kestab Munsteri tankikoolis 4 kuud.
(Pole oluline, kas mees on eelnevalt enne tanki üldse näinud või on kusagil kuuri all T-55l tolmu pühkinud.)

See on aastaid kestev projekt.
Millel on teatav maksumus. Mis peab olema tagatud.

Eelnev muu tsirkus ei anna sellele midagi juurde.
Vaid võtab ära tsirkusele kulutatud raha..

Ja sa tahad öelda, et me hakkame siis uute masinatega opereerima 4 kuulise kogemustepagasi pealt? Kusjuures see kogemus on tulnud järelvaataja all õppides. Nelja kuuga teeb tankist- ajateenijatele baaskoolituse ära, aga ülemaid ja tehnilist personali koolitatakse aastaid ja selle "kohe uued" plaani järgi algab see aastaid kestev kogemuste omandamine alles masinate saabumisel, kuigi seda saaks juba varem alustada, kui vanemat tehnikat kasutada. Ma olen sada protsenti kindel, et me hakkame veel kalli raha eest järelkoolitust ja hädaabi teenust ostma.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

ribikardin kirjutas:

Ja sa tahad öelda, et me hakkame siis uute masinatega opereerima 4 kuulise kogemustepagasi pealt? Kusjuures see kogemus on tulnud järelvaataja all õppides. Nelja kuuga teeb tankist- ajateenijatele baaskoolituse ära, aga ülemaid ja tehnilist personali koolitatakse aastaid ja selle "kohe uued" plaani järgi algab see aastaid kestev kogemuste omandamine alles masinate saabumisel, kuigi seda saaks juba varem alustada, kui vanemat tehnikat kasutada. Ma olen sada protsenti kindel, et me hakkame veel kalli raha eest järelkoolitust ja hädaabi teenust ostma.
Inimesed räägivad siin teemas korraga ja paljudest erinevatest asjadest.

Kui me räägime tankipataljoni juhtimise tasemest, siis sellele lähedast vajalikku koolitust on ekv ohvitseridele juba antud. Ilmselt nad kindlasti vajavad teatud värskendust. Aga küsimus ei ole aastatepikkusest koolitusest. Pool aastat. Aasta maksimum.

Kompanii juhtimine - ilmselt sama küsimus.

Järgmine on rühma- ja tankiülema tase. Sinna on vaja uusi mehi. Võimalik teha näiteks sellest sügisest Sõjakooli järgmise kutsevaliku jms raames. Suurusjärk vähe üle kümne inimese. Koos kadude ja muuga - 20 inimese kursus. Valmimise aeg - Sõjakooli kursus.

Tanki juht jms - jah, ajateenijale omandatav tase. 4 kuud või vähe rohkem. Hakatakse koolitama koos tehnika saabumisega.

Tehnika hooldus jms - väga spetsiifiline värk. Eeldab teatud inseneri ametikohti täita suutvaid isikuid. Suure osa tööst saab teha ära "muskli ning ning kangi" abil, ehk ajateenija tasemel. Aga inseneri tasemel meeste ettevalmistus eeldab ka aega. Ütleks et lisaks tehnikakõrgkooli haridusele veel 6 kuud spetsiifilist erikursust.

Ehk lühidalt - kui nüüd kevadel öeldakse, et stardipauk käib nüüd - esimesi vilju saab ikka maitsta alles 2-3 aasta pärast...

Ostes odvaid tanke - tulemus tuleb ikka 2-3 aasta pärast.

Ja siis tuleb tänased odavad tankid juba välja vahetada. Millega ei tee seda sorti soetused tankipataljoni loomist kohe kuidagi odavamaks.
ribikardin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ribikardin »

toomas tyrk kirjutas: Ehk lühidalt - kui nüüd kevadel öeldakse, et stardipauk käib nüüd - esimesi vilju saab ikka maitsta alles 2-3 aasta pärast...

Ostes odvaid tanke - tulemus tuleb ikka 2-3 aasta pärast.

Ja siis tuleb tänased odavad tankid juba välja vahetada. Millega ei tee seda sorti soetused tankipataljoni loomist kohe kuidagi odavamaks.
Kuna nö kallimad ja masinaid ei paista veel kuskilt, siis oleks see 2-3+ aastane ajaline võit ja kui ihaldusväärsed moodsad aparaadid saabuma hakkavad, on tarvis vaid ümberrelvastuda, mille kulud tuleb lõpuks nagunii kanda ja lisada väike ümberõpe. Vanemate-odavate tankide suurest hinnast ärme hakka äraöeldud kingituste taustal rääkima. Aeg ongi raha ja nagu ajalugu on näidnud on meie kandis aeg eriti kallis ning molutamist ei tohkis siin omale lubada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist