2. Янієв Денис, голова окружної комісії так званого референдуму "Донецької народної республіки" в Торезі.
3. Поляков Ігор, заступник "народного мера" Тореза, організатор терористичних нападів і погромів, у минулому - співробітник МВС України, завербований російськими спецслужбами.
4. Сімко Олександр, лідер терористів у місті Сніжне.
Kõik ümberringi hakkasid äkki toetama Ukrainat, selle riigi armeed, nende rahvuskaarti, valimisi, demokraatiat. Tundub, nagu oleks kõik äkki teada saanud kes on bandiidid ja kes tapavad "bandeeralasi". Juba uuritakse linnas, kes läheb valima ja kes ei lähe. See olukord on vist tingitud ka sellest, et inimesed hakkavad aru saama oma tegelikust olukorrast kui võimule pääseksid bandiidid.
ATO (Ukraina terrorivastane eriüksus)on kah hakanud oma tööd korralikult korraldama ja enam pole sellist bandiitide lausjultumust enam linnades-asulates näha. Kõik on hakanud aru saama süsteemist: lennukitega ohuluure, siis maal liikuvad luurajad, siis juba paugutamine ja terroristide laibad. Täna pidi linnas toimuma miiting mida taheti näidata vene televisioonis, kuid venelaste telekanaliteni see info ei jõudnudki, sest miitingut ei toimunudki.
Isegi need terroristid tahavad sealt minema saada: pole laskemoona, Ukraina sõjavägi enam ei karda neid maha lasta koha peal, terroristidel pole kohaliku elanikonna toetust ollagi, kõik vaatavad - ootavad nüüd valimisi!
Soomlased ju. Just oli Soome uudistes jutt, et üks tuntud vene dirigent kes on igati toetanud Putini tegevust ja allkirjastanud ka vastavaid toetuskirju tuleb suvel Soome esinema. Kontserdikorraldaja ei näinud mingit probleemi.
Siin peabki riik vahele tulema, et näed selline isik ei pääse enam sisse ja kõik. EL-i reeglid kehtivad kõikidele.... Mingite erandite tegemine muudab selliste piirangute seadmise ju kahtluse alla. Gazpromi juhile juba hakati erandeid tegema.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Veel üks tõestus, et vatnik oli, on ja jääb vatnikuks. Terrorist oli, on ja jääb terroristiks.
Pole endisi KGB-lasi. KGB-lane Putin - oli, on ja jääb KGB-laseks.
.... Да да, российские террористы-международники с удостоверениями “Известий” и “Лайфньюс” были вчера задержаны с Переносным Зенитно Ракетным Комплексом польского производства GROM E2. Эти ПЗРК являются польской усовершенствованной копией российской Игла-С, которые походжи на Иглу-С почти как близнецы.
Игла-С и Гром – тождественные комплексы, а не просто похожие. Гром- это полная реплика российской Иглы. настолько полная, что ТПК с Гром Е2 можно присоединять к российскому электронному блоку – пусковому механизму. Российский запросчик имеет кодовое обозначение 1Л14. Внимание, барабанная дробь, але оп!
Ракета в транспортно пусковом контейнере – расходный материал, резервуар с батареей – тоже. После выстрела ТПК выбрасывают, а вот Пусковой механизм выбрасывать категорически нельзя, так как в нем встроен запросчик свой/чужой, для определения принадлежности самолета. Помнится в советские времена это было самым большим секретом – пароли в этом блоке. И утеря – большой скандал. как за разглашение государственной тайны. Кроме того, этот электронный блок можно использовать хоть 1000 раз.
Взлетевший с аэропорта в Краматорске украинский самолет сбивают с помощью ПЗРК, как это уже было. Украинские военные находят пусковой контейнер и остатки ракеты. И оказывается что вертолет сбит … ПОЛЬСКОЙ РАКЕТОЙ! моей фантазии не хватает, чтобы представить, что говорило бы путинское Х-ТВ (Ху..о-ТВ, если кто не понял)
BoBMou3IYAAv3Gr1.png (606.71 KiB) Vaadatud 6632 korda
Некоторые [color=#0040BF][b]люди[/b][/color] лучше, чем некоторые [color=#0040FF][b]собаки[/b][/color].
Mingi väikese mahuga leping, tundmatu firmaga, gaasi müügiks siiski allkirjastati, lisaks 46 lepingut ja memorandumit, aga see Putini pilku ei rõõmustanud.
Pekingiga ei ole kerge asju ajada, ei ole kerge partner, võib kergesti Moskvale mütsi pähe tõmmata. Seda kardavad Venelased ise ka.
Moskva tahtis, et Peking annaks raha torujuhtme ehitamiseks, aga Peking mõtleb ja ootab, sest hetkel saab diil ainult soodsamaks minna.
Hiina on Ukrainast suure tüki põllumajandus maad ostnud või rentinud. Mis sellest saanud on?
Kuna Porošenkol on palju raha, on tema reklaam Ukrainas kõige märgatavam. "Ta lubab stabiilsust. Tema loosung on see, et ta on kompromisskandidaat, kes küll toetab Ukraina läänesuunalist integratsiooni, kuid väidab, et suudab vajadusel ka Venemaaga läbi rääkida," ütles Kannike. http://uudised.err.ee/v/valismaa/2de046 ... c4a1827051
Venemaa esindajad käisid märtsis Eestis ja Lätis Krimmi-sarnaste aktsioonide korraldamise võimalikkust uurimas.
Seda väitis hiljuti Vilniuses konverentsil osalenud Moskva liberaalne politoloog Dmitri Oreškin http://epl.delfi.ee/news/eesti/moskva-p ... d=68716237
soul kirjutas:
Venemaa esindajad käisid märtsis Eestis ja Lätis Krimmi-sarnaste aktsioonide korraldamise võimalikkust uurimas.
Seda väitis hiljuti Vilniuses konverentsil osalenud Moskva liberaalne politoloog Dmitri Oreškin http://epl.delfi.ee/news/eesti/moskva-p ... d=68716237
Edasi lugedes saab teada, kellega Eestis kohtuti ja kuidas kommenteerib Oreškini väiteid kaitsepolitsei.
Keegi võiks "edasi lugeda" ja infi jagada.
Jätkub rääkivate peade põgenemine uppuvalt laevalt
Kromatorski linnapea Kostjukov tahab kiirelt tagasi astuda.
Мэр Краматорска уходит в отставку
Геннадий Костюков, мэр Краматорска, созвал внеочередную сессию городского совета. Он попросит делегатов рассмотреть вопрос о своей отставке.
«Распоряжаюсь <...> созвать 38-ю внеочередную сессию городского совета <...> внести на рассмотрение вопрос: «Об обращении главы города Костюкова Г.А. о досрочном прекращении им своих полномочий», - цитирует РИА Новости указ Костюкова.
Причины, по которым градоначальник принял подобное решение - не называются. Заседание горсовета пройдет в зале Новокраматорского машиностроительного завода. http://www.novayagazeta.ru/news/1682346.html
Kolme nädalasest vangistusest vabanenud ajakirjanik räägib piinamistest ja elust-olust tarakanvõitlejate juures. Tema arvates on tarakanide moraal viidud sellise tasemeni, et neid on juba kerge lõplikult ohutuks teha.
Освобожденный из плена журналист: «Боевиков ДНР можно уже дожимать»
Об этом в интервью "Hubs" рассказал журналист луцкой газеты "Волынь Post" Сергей Шаповал, который провёл в плену у боевиков больше трёх недель.
По словам Шаповала, в рядах боевиков царит настоящая шпиономания: всех добровольцев допрашивают, чтобы не допустить проникновения "Правого сектора": после того, как у журналиста нашли удостоверение прессы, его били электрошокером, а чтобы электрический разряд бил сильнее, на плечо клали мокрую тряпку.
Журналист вспоминает, что во время допроса в соседней комнате находились журналисты агентства Anna News. После пыток они записали видео с побитым журналистом и даже заставили говорить о том, что у него всё в порядке и он находится в Славянске.
Также Шаповал заверил, что простые люди в Донецке не поддерживают так называемую "ДНР". "В Донецке бойцы сами режут себе бутерброды, а со сцены в течение для объявляют несколько раз, что нужны женщины для приготовления пищи. У них даже матрасов не было в достаточном количестве. Некоторые бойцы спали на полу, они не смогли организовать свой быт. Сепаратисты способны только на импульс, который быстро гаснет", – рассказал журналист.
По мнению Шаповала, боевиков уже можно "спокойно дожать". "Они деморализованы, не знают, что делать. И не видят никакого результата. Донецкой народной республики, за которую они живут впроголодь и умирают, кроме, как в Донецкой ОГА, нет", – резюмировал Шаповал.
Kromatorski naisi, kes ajasid minema bojevikke, ähvardatakse georgi lindiga üles puua.
Miilits ei reageeri. Ajkirjanikud pöördusid UKR sõjaväelaste poole palvega kaitsta seda perekonda.
UKR sõjaväelased lubasid aidata.
Женщинам, прогнавшим сепаратистов в Краматорске, угрожают расправой
Как сообщает ТСН, София Успешная вместе с дочерью заметили возле своего дома микроавтобус с вооруженными людьми в камуфляже. Безоружные, они требовали, чтобы террористы покинули их город. Те сначала им угрожали, а затем скрылись на территории шиферного завода, который расположен возле дома женщин, передает Укринформ.
Ночью, по словам Успешной, террористы покинули территорию завода. Но начали звонить неизвестные и угрожать. В частности, один представился полковником ФСБ и пообещал с ними расправиться.
"Угрожают по телефону. Рассказывают, как они повесят на георгиевских лентах", - говорит одна из жительниц Краматорска.
Милиция, говорят женщины, на их заявления не реагирует. Журналисты обратилась за помощью к украинским военным с просьбой, чтобы те защитили семью. Там обещали помочь. http://telegraf.com.ua/ukraina/obshhest ... ravoy.html
Slovjanski elanikud kutsusid "linnapea" Ponomarjovi välja ja nõudsid, et bojevikud viiks oma raske- ja kergerelvad erasektorist minema. Ponomarjov ütles, et käib sõda ja nemad sõdivad, ning keeldus.
Жители Славянска просят "народного мэра" убрать пушки из частного сектора. Тот отказывается.
Самоназначенный «мэр» Славянска Вячеслав Пономарев вышел пообщаться с жителями. Те начали задавать неудобные вопросы.
Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на SAT TRK
Содержание разговора доказывает, что настроения в Славянске неоднозначные. Пономареву задали прямой вопрос - может ли он убрать орудия подальше от домов. Я хочу выразить просьбу - я думаю, 90% женщин, которые здесь находятся - я понимаю, что вы руководствуетесь... военной надобностью, скажем так. У нас просто есть просьба, если есть возможность, не размещать орудия - тяжелые, не тяжелые - в частном секторе.
Пономарев на просьбу попросту не отвечает и начинает рассказывать о невероятных потерях украинской армии. Он подчеркивает, что в условиях военного времени местным жителям следует пренебречь личными интересами: «Мы работаем, мы занимаемся, мы воюем. И если вы этого не понимаете - я уже не знаю, как вам еще дальше объяснять».
Тут в разговор вступает другая женщина, помоложе. Она возмутилась такой «наглой просьбой» и стала убеждать окружающих, что размещение боевиков - это необходимость.
Пономарев заявил, что он готов отдать любому свою в квартиру в центре города. Местных это не воодушевило. Кто-то сказал: «Да зачем нам ваша квартира». Напомним, что недавно из-за артобстрела в Славянске были разрушены несколько домов. Также был обстрелян детский приют, в котором укрывались террористы. Источник: http://censor.net.ua/n286198
UKR võitlejad võtsid kinni kaks bojevikust luurajat koos kahe RPG-26, ühe RPG-7B, ühe AK-74 koos granaadiheitjaga ja laskemoonaga nende tarbeks. Väidetavalt said nad väljaõppe FSB ja GRU töötajatelt.
Üks bojevik läbis ettevalmistuse VF Rostovi oblasti ühes sõjaväeosas.
Силовики задержали арсенал оружия и террористов, проходивших подготовку в России.
Украинские силовики задержали двух членов незаконных вооруженных формирований, которые проводили разведывательные действия в местах расположения блокпостов участников антитеррористической операции на востоке страны.
Об этом в Facebook сообщил представитель Минобороны Владислав Селезнев.
По его информации, при задержании у боевиков изъято 2 единицы РПГ -26, 2 единицы РПГ- 7В, автомат АК -74 с подствольным гранатометом, патроны к автомату Калашникова, гранаты для подствольного гранатомета.
"Задержанные дали показания о своей деятельности, которая направлена на дестабилизацию ситуации в восточных областях Украины. Полученная информация подтверждает активное привлечение военнослужащих Российской Федерации, в частности, офицеров ФСБ и ГРУ, к подготовке боевиков, осуществляющих террористические акты на территории Украины, занимаются бандитизмом и убийствами", - написал Селезнев.
Он подчеркнул, что один из задержанных боевиков расскзал, что проходил курс подготовки на территории одной из воинских частей на территории Ростовской области.
"На военном полигоне он и его сообщники проходили обучение, в ходе которого изучали правила использования ПЗРК и РПГ. Также задержанные предоставили иную оперативную информацию, которая будет полезной для украинских силовиков во время выполнения специальных задач в рамках антитеррористической операции", - отметил Селезнев. http://obozrevatel.com/politics/54127-s ... tm?nopopup
UKR võitlejad lõid tagasi 40 bojeviku rünnaku UKR blokkpostile Slovjanski lähedal ja 20 bojeviku rünnaku UKR sõjaväekolonnile Izjumi linna lähedal.
Украинские силовики отбили атаку 40 вооруженных боевиков на их блокпост вблизи Славянска.
Вечером 20 мая вооруженные боевики осуществили попытку нападения на блокпост украинских силовиков вблизи Славянска.
"20 мая 2014 в 20.40 вооруженные стрелковым оружием и снайперскими винтовками бандиты численностью до 40 человек совершили попытку нападения на блокпост украинских силовиков в районе населенного пункта Славянск. Бандиты пытались обойти блокпост по холмам слева, но в результате решительных действий украинских солдат отступили, проведя минометный обстрел позиций блокпоста", - написал он.
По словам Селезнева, благодаря уверенным действиям участников АТО также была вынуждена отступить бандитская группировка численностью до 20 человек во время их попытки нападения на колонну украинских военнослужащих в 21.30 в районе города Изюм.
"В вышеупомянутых событиях пострадавших среди гражданского населения и украинских силовиков нет", - резюмировал руководитель группы информирования АТО.
Источник: http://censor.net.ua/n286219
Puurija kirjutas:Endine Berkutis töötanu räägib sotid selgeks, kes tegelikult oli Maidani aktivistide tulistamise taga ning miks enamus Berkuti liikmetest ei võtnud osa tapatalgust. http://elise.com.ua/?p=18057
Jutt tundub loogiline, sest vastab peamistele küsimustele:
- kust tekkisid (said tekkida) järsku sellised värdjad // kes nad olid?
- kus neid peideti ja "kelle all" töötasid?
- kuhu nad kadusid?
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Moskva politoloog: Putini esindajad uurisid Eestis, kas Krimmi-laadsed aktsioonid on Baltikumis võimalikud
21. mai 2014 04:30
Venemaa esindajad käisid märtsis Eestis ja Lätis Krimmi-sarnaste aktsioonide korraldamise võimalikkust uurimas. Kaitsepolitsei jääb seda kommenteerides napisõnaliseks: "„Oleme suutnud ja suudame ka tulevikus sellist Eestile suunatud tegevust tõkestada."
Seda väitis hiljuti Vilniuses konverentsil osalenud Moskva liberaalne politoloog Dmitri Oreškin intervjuus Leedu Delfile. Eesti Päevalehele ütles Oreškin, et kahjuks ei saa ta oma infot üksikasjalikult jagada, kuid kinnitas, et tegemist oli Venemaa presidendile Vladimir Putinile lähedal seisvatesse ringkondadesse kuulunud isikutega.
Kas te saaksite oma väidet avada? Kes need Venemaa isikud olid?
Kahjuks ei saa, sest allikas, kes mulle sellest Moskvas rääkis, palus mul endale mitte viidata. Nimesid nimetada pole mul kahjuks võimalik.
Kas te vähemalt seda saate öelda, mis struktuuridega on need isikud Moskvas seotud?
Struktuuridega, mis on lähedased Vladimir Putinile.
Kas need olid siis Venemaa eriteenistustega seotud isikud?
Ütleme nii, et need struktuurid ei kuulu jõuametkondade blokki.
Pigem siis tegutsevad nad MTÜ-de katte all?
Ei, ei, need olid inimesed, kes on aastaid tagasi töötanud tihedalt koos Putiniga, ka valitsuses. Inimesed, kes on väga hästi informeeritud ja teavad väga hästi, mida ja kelle nimel nad räägivad. Pärast nende visiiti oli minu teada ka avalikult märgata Baltimaade kõrgete riigitegelaste murelike avalduste sagenemist. Järelikult said [Eesti ja Läti] eriteenistused nende kontaktidele jälile. No nad poleks saanudki neid mitte märgata, sest kindlasti võetakse selliste isikute visiidid Eestis ja Lätis kohe arvele. Küsige oma eriteenistustelt!
Ja need visiidid toimusid märtsi alguses, kui valmistati ette Krimmi referendumit?
Kas märtsi alguses või keskel, ma enam ei mäleta. Igatahes enne aprilli.
Kellega nad Eestis ja Lätis kohtusid? Ilmselt venekeelsete organisatsioonide esindajatega?
Jah, vene parteidega. Ma ütleksin, et selliste kõige opositsioonilisemate, kõige venemeelsemate parteidega. Nad teadsid, kelle poole pöörduda. Kuid neile ei antud lootust. Mulle paistsid sellega seoses kaks asja väga üllatavad. Esiteks: kui lihtsalt meie „KGB korporatsioon” maailma asjadele vaatab. Kas nad tõesti arvavad, et nii lihtsalt ongi võimalik Eesti- ja Läti-sugustes riikides võimu haarata? Väga primitiivne suhtumine. Teiseks on märkimisväärne nende partnerite ratsionaalne lähenemine, et ei, me ei suuda võimu haarata ega hoida. Et sellel ei ole mingit toetust. Nemad saavad aru, et venekeelsetele elanikele toetudes pole võimalik võimu haarata, et see pole 1939. aasta. Aga meie tšekistide mõtlemine on ikka veel jäänud nimetatud aasta tasemele.
Mis teie allikas ütles: kas Putini esindajad olid väga pettunud, et nende kohalikud partnerid Eestis-Lätis „Krimmi tegemiseks” tuld ei võtnud?
Muidugi. Nad lootsid, et sellel oleks teie juures siiski sotsiaalne toetus. Mäletate, Putin ju rääkis, et Krimmis me korraldasime enne Krimmi Venemaaga ühendamise alustamist ühiskonna meelsuse uuringu. (Putin ütles seda 18. märtsil – J. P.) Ma saan aru, et midagi sellist üritati uurida ka Baltimaades.
Kapo: suudame Eestile suunatud katsed tõkestada
Eesti Päevaleht palus Dmitri Oreškini juttu kommenteerida ka kaitsepolitseil. Saatsime kaposse intervjuu täisteksti ja tundsime huvi, kas Oreškini jutt, nagu oleksid Venemaa presidendile Vladimir Putinile lähedal seisvad isikud käinud Eestis pinda sondeerimas, vastab tõele ja kui, siis kas kapo tõkestas nende isikute tegevuse.
Kapo pressiesindaja Harrys Puusepp jäi kaitsepolitseiameti kommentaari andes napisõnaliseks. Puusepp nentis, et Putini režiimi eesmärk destabiliseerida läänepoolseid demokraatlikke naaberriike on kaitsepolitseile hästi teada. „Oleme suutnud ja suudame ka tulevikus sellist Eestile suunatud tegevust tõkestada,” kinnitas Puusepp. „Tähelepanu väärib eriti intervjuu lõpuosa, mis viitab Venemaa võimuladviku soovmõtlemisele ja raskustele meie olukorra adekvaatsel hindamisel,” lisas Puusepp. Kärt Anvelt
Lehele "Novosti Donbassa" ilmust uudisnupp "DNR lagunes"
ma ei hakka seda siia eestikeelde tsiteerima, Eesti lehtede tõlget saab ilmselt hiljem igaüks lugeda kellel venekeelega raskusi http://novosti.dn.ua/details/225459/
"The brighter burn bridges behind you, the lighter the road ahead..." Omar Khayyam
Ma pakun et see Slovjanski linnapea Ponomarjov kaob ka lähema nädala jooksul ära. Kui ta kaine peaga natuke mõelda suudab siis heal juhul jõuab ta ka Venemaale, kuid paistab et mees on tahmas koguaeg, niiet lähemasse metallisuhatusahju ta varsti viiakse. http://youtu.be/31LLRfZlZDk
"The brighter burn bridges behind you, the lighter the road ahead..." Omar Khayyam
Eilsest alates suletakse kõik pangad Slovjanskis ja Kromatorskis
В Краматорске и Славянске закроются все банки
Вчера вечером, 20 мая, Нацбанк направил финансистам экстренную телеграмму (№11219/24451), в которой настоятельно рекомендовал временно — «до урегулирования ситуации» — приостановить работу отделений в Краматорске, Славянске и Антраците, - пишет 062.
Как известно, в банках советы НБУ воспринимают как руководство к действию.
Также Нацбанк потребовал усилить охрану перевозимой наличности.
С началом активной фазы антитеррористической операции в Донецкой и Луганской областях банковские учреждения уже не раз прекращали и возобновляли свою работу в регионе.
Noja siis üks raudteemiilitsa putka tehti relvadest jälle paljaks
Неизвестные напали на админздание линейного отдела милиции на станции Никитовка и вынесли оттуда оружие .
Неизвестные вооруженные лица совершили нападение на административное здание линейного отдела на станции Никитовка в Горловке 20 мая, в ходе которого присвоили огнестрельное оружие и специальные средства, находившиеся на вооружении у следственно-оперативной группы.
«Около 22.30 часов, в здание линейного отдела на станции Никитовка ворвались неизвестные вооруженные лица...Никаких требований не выдвигалось, пояснений не предоставлялось. После содеянного неизвестные покинули помещение», - сообщили в Отделе Линейного управления на ДЖД.
Данное происшествие внесено в Единый реестр досудебных расследований по признакам части 3 статьи 263 Уголовного Кодекса Украины - похищение, присвоение, вымогательство огнестрельного оружия, боевых припасов совершенные организованной группой лиц.
В тоже время, как сообщили «ОстроВу» очевидцы, нападавшие приехали на микроавтобусе и двух легковых машинах, одна из которых была милицейская. «Скорее всего, это тот милицейский автомобиль, который ранее был похищен…», - сказал собеседник агентства. http://novosti.dn.ua/details/225466/