Kummikuulidega relvad ilma relvaloata

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

minu arvamus on selline,et need oleks vaja keelata relvaloata ostjale nagu ka õhupüssid mille kuuli kiirus on üle 300m/sek.See viimane laseb ikka väga hästi.
Muideks lahe foorum on see :)
Kasutaja avatar
Aumees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aumees »

fireman kirjutas:minu arvamus on selline,et need oleks vaja keelata relvaloata ostjale nagu ka õhupüssid mille kuuli kiirus on üle 300m/sek.See viimane laseb ikka väga hästi.
Väga nõus, antud relval on ikkagi väga massivne jõmikas, mis lendu lastakse. Kui selline laeng tabab valet/õiget kohta on tagajärg letaalne, veretult (nojah, oleneb tabamispunktist). Hirmus relv oskaja kurjami käes.
-Minu au on truudus-
Tammekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tammekas »

Aumees kirjutas:
fireman kirjutas:minu arvamus on selline,et need oleks vaja keelata relvaloata ostjale nagu ka õhupüssid mille kuuli kiirus on üle 300m/sek.See viimane laseb ikka väga hästi.
Väga nõus, antud relval on ikkagi väga massivne jõmikas, mis lendu lastakse. Kui selline laeng tabab valet/õiget kohta on tagajärg letaalne, veretult (nojah, oleneb tabamispunktist). Hirmus relv oskaja kurjami käes.

liiga subjektiivne !! oponent siis seaduse teiselt poolelt saab nagunii k2tte omale relva soovi korral ! Selline seadus protsentuaalselt suurendab siiski selliste relvade ja moonaga kaitsude isikute hulka tavakodanike seas kellel t88 ei seisne teistelt asjade h6ivamises 88pimeduses!

Minu k2es oleks ka nuga, t22k vm suvaline ora sama hirmus relv nagu ytled oma postituses !
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

Isiklikult kahtlen igasuguste gaasipüstolite, stardipüstolite ja ehk ka kummipüstolite mõttekuses. Põhimõtteliselt hea võimalus tõelisest relvast kuuli norida.
Relv peaks jääma siiski tapva jõu allikaks ning enne teda välja ei tohiks võtta, kui tappev jõud on õigustatud ja hädavajalik.
Seega mõttekas ehk vaid neile, kes teavad, et ei julgeks tõelist tapvat jõudu niikuinii kasutada. Kummipüstoli päästikule on neil ehk lihtsam vajutada. Igati tervitatav, kui inimesed tõsiselt mõtlevad järgi, kas nad relva ka kasutada julgevad.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Jagan täiesti arvamust
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

hmmm ... see muudaks ju ka täiesti legaalseks kartulipüssi mille näiteks 75 mm kaliibriga u. 400g kaaluv mürsk omaks kiirusel 100 m/s suudmeenergiat 2000 J. võrdväärse suudmeenergiaga on käsitulirelva padrunitest näiteks .50 Action Express mida kasutavad iisraeli Desert Eagle, Grizzly Magnum, Casull M555 ja veel mõned eriti tugevajõulised relvad.

mõnevõrra väiksem 40 mm 60g kaaluv objekt kiirusel 140 m/s omaks suudmeenergiat 590 J, mis on ka rohkem, kui kõigile tuntud .45 ACP

selliste numbritega aga annaks ju konstrueerida juba ka varjatava ühe-kahe lasulise relva ....

.... välja lastava keha massi arvutamisel võtsin aluseks, et keha on silindri kujuline, 1,2 korda pikem kaliibrist ja tihedusega 1 g/cm3
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
bambino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bambino »

Madis22 kirjutas:hmmm ... see muudaks ju ka täiesti legaalseks kartulipüssi mille näiteks 75 mm kaliibriga u. 400g kaaluv mürsk omaks kiirusel 100 m/s suudmeenergiat 2000 J. võrdväärse suudmeenergiaga on käsitulirelva padrunitest näiteks .50 Action Express mida kasutavad iisraeli Desert Eagle, Grizzly Magnum, Casull M555 ja veel mõned eriti tugevajõulised relvad.

mõnevõrra väiksem 40 mm 60g kaaluv objekt kiirusel 140 m/s omaks suudmeenergiat 590 J, mis on ka rohkem, kui kõigile tuntud .45 ACP

selliste numbritega aga annaks ju konstrueerida juba ka varjatava ühe-kahe lasulise relva ....

.... välja lastava keha massi arvutamisel võtsin aluseks, et keha on silindri kujuline, 1,2 korda pikem kaliibrist ja tihedusega 1 g/cm3
kui sa nüüd vähem lahmid ja relvaseaduse eelnõu uuesti läbi loed (kui sa seda üldse teinud oled), siis selgub, et relvadel tehakse vahet just kuuli energia põhjal. Seal on üheselt toodud piiriks pihtamisenergia 0,5 J/mm2 kohta, seega ei saa tulirelva kuuli energiast suuremat väärtust võimaldavat kartuli-, peedi- või kapsapüssi küll legaalseks lugeda.
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

kui sa minu postitust uuesti loed, siis näed, et ma olen ühikuks nimetanud J (dzaul). ühik mida sina nimetasid on J/mm2 (dzauli ruutmillimeetri kohta). 75 mm kaliibriga keha ristlõike pindala on ligikaudu 4415 mm2. energia = mass korda kiiruse ruut jagatud kahega (0,4*10000/2 =2000). seega energia 2000 J jagada pindalaga 4415 mm2 on 0,45 J/mm2 ehk vastab seatud kriteeriumile.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
MP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MP »

Nende kummikuulidega võib igasugu jamasid tekkida.
Kanal 2 TV pealt oli mingi saatelõik, kus seda relva tutvustati, tulistati suurt pappkasti- paksust papist. Kummikuul tekitas kastile suuri vigastusi.
Kui juurde mõelda, et kummikuulile (kuuli sisse) lisada tina haavleid või kuullaagri kuule... :( :(
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

MP kirjutas:Nende kummikuulidega võib igasugu jamasid tekkida.
...
Kui juurde mõelda, et kummikuulile (kuuli sisse) lisada tina haavleid või kuullaagri kuule... :( :(
Head uut aastat julgetele inseneridele! :lol:

Arendaks siis teemat edasi...

Märksõnad: kuraare, strühniin, akonitiin; antraksi, teetanuse või linnugripi tekitajad... :shock:

ProPatria
Viimati muutis propatria, 02 Jaan, 2006 12:56, muudetud 1 kord kokku.
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
bambino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bambino »

ok, minu viga arvutamisel
Tammekas
Liige
Kontakt:

teema koik huvitav.. kuid ! Reaalselt kas/millal siis seaduseeln6u kehtima voiks hakata ning millal voiks meie turule vastavaid tooteid oodata?
evla
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas evla »

Relvad on juba praegu Eestis kättesaadavad ja selle saamiseks kehtib minu mäletamist mööda sama kord, mis gaasipüstoli soetamisel. Vabamüüki võivad need relvad sattuda alates 1 septembrist 2006 kui uskuda eelnõu alumisi ridasid.
Tammekas
Liige
Kontakt:

evla kirjutas:Relvad on juba praegu Eestis kättesaadavad ja selle saamiseks kehtib minu mäletamist mööda sama kord, mis gaasipüstoli soetamisel. Vabamüüki võivad need relvad sattuda alates 1 septembrist 2006 kui uskuda eelnõu alumisi ridasid.
ma kyll ehk laisk, kuid ei viitsiks minna igasse poodi nyyd surfima ja puurima, kuna ei ela p2ris keset linna kaa. netist ei leidnud ma jahipaunast ega deerhunterist kumastki tootevalikus sellise spets. suunitlusega asju.

minu plaan siis soetada selline asi, mis just nimelt kummikuulidega peaks laskma ja seega tahaks n2ha erinevaid alternatiive, et milliste andmete/kuju/hinnaga. Ehk siin keegi rohkem kursis.
evla
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas evla »

Tammekas sa mine ja vaata Citysec'i seal oli kuu jagu tagasi relv ise ja ka moona müügil.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline