Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

pagan kirjutas:Andke andeks, aga Eesti infoportaalide kommentaariumites on juba pikalt tegutsenud üks kasutaja nimega "1.". Vahel kutsuti teda hellitavalt Pervõiks.
Ja see Pervõi siis hommikust õhtuni rääkis seal eestlastele igasugu demoraliseerivat jama stiilis "Harjuge teadmisega.." Mul on tunne, et siin on mingi seos...
Yks kirjutas:

...harjuge mõttega, et ukrainalsed on selleks korraks kaotanud. Vaatamata vastastele tekitatud laipade mägedele ja väidetavale Putini ülemängimisele.
Nu-nu... hakkab nagu pilti looma jah :roll: :lol: :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Yks kirjutas:
PaganaHorde
Sa parem kirjuta siia mitu linna on need sibulad üldse kindlustanud? Või sa pead mingeid liivakotte kuskil rajoonikeskuse ees linna kindlustamiseks?

Ja pekki keeras armee mitte müstiline Janukovits, vaid pekki keerati armee süstemaatiliselt - viimase 20 aastaga - ja seda kõikide võimul olijate poolt..
Kindlasti oli neil oma osakaal. Kuid vaatame nüüd miks. Ahjaa, see oli ju variser Venemaa kes mängis suurt turvalist venda ja ühtäkki lõi noa selga. Pikaajalised plaanid on selle nimetus.
Muide minu foorumi nime muutmine tsitaadis on labane tegevus sinu poolt. See näitab võimetut viha. Mine joo tassike suhkruvett.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Tõmtšuk räägib põhjustest, miks pataljon "Aidar"-iga läks nii nagu ta läks.
Трагедия "Айдара" под Луганском: Минобороны обвиняет бойцов в несогласованном штурме
По данным группы "Информационное Сопротивление", трагическая ситуация с батальоном "Айдар", связанная с гибелью бойцов батальона и военнослужащих пришедших на помощь подразделений АТО, была вызвана, прежде всего, отсутствием планирования операции, в ходе которой батальон попал в засаду.

Об этом на своей странице в Facebook сообщил руководитель Центра военно-политических исследований Дмитрий Тымчук.

"В частности, 17 июня батальон "Айдар" силами менее 100 чел. самостоятельно пошел на штурм Луганска. Со штабом АТО данные действия, по утверждениям силовиков, согласованы не были. Попав в засаду, командование батальона вызвало помощь. К месту боя прибыло две оперативные группы сил АТО на бронетехнике. Однако, ввиду значительного превосходства террористов в личном составе и огневой мощи, при всем проявленном героизме бойцов батальона "Айдар" и силовиков, они понесли тяжелые потери. Хотя в ходе боя и уничтожили более 30 террористов", - сказано в сообщении.

В связи с данной трагедией, по данным "ИС", руководство силовиков готовит предложения по "интеграции" формирований добровольцев в общую структуру сил АТО.

Эту информацию также подтвердили и в Минобороны. В ведомстве заявили, что трагический инцидент в ночь на 18 июня произошел из-за несанкционированного решения командования батальона "Айдар" о проведении активных боевых действий.

Pilt
http://obozrevatel.com/crime/23641-trag ... hturme.htm
Pataljon "Kiiev" palub kiirelt abi.
Бойцы батальона "Киев" на Луганщине просят срочной помощи
Почти три десятка бойцов 12-го батальона территориальной обороны "Киев" четвертые сутки без связи с командованием и надлежащего вооружения находятся у границы с Россией на Луганщине. Об этом сообщает "5 канал" со ссылкой на информацию одного из военнослужащих.

"Офицеры приказов не дают, ситуацию не объясняют. Мы как слепые котята. Боекомплектов у нас очень мало. Тяжелого вооружения нет", - рассказал Максим, боец 12-го батальона "Киев".

"Противник ползает по нашим позициям. Слава Богу, у нас пока без потерь", - подчеркнул источник.
Ранее командир батальона территориальной обороны "Донбасс" Семен Семенченко сообщил, что колонны российской бронетехники подошли к границе Украины - такими действиями россияне оказывают психологическое давление на украинцев.
http://obozrevatel.com/crime/82379-bojt ... moschi.htm
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

«Donetski Rahvavabariigi» isehakanud juht Denis Pušilin nimetas seda mõttetuks ettepanekuks. «Nad lõpetavad tulistamise, me paneme relvad maha ja nad võtavad meid relvituna kinni – see on Kiievi loogika,» ütles Pušilin Vene telekanalile antud intervjuus. «Me ei usu, et see konstruktiivne on.»
http://www.postimees.ee/2832371/ida-ukr ... ani-tagasi
Ehk rahuplaani võib vahele jätta ja selle asemel edasi liikuda. Neid ümarlaudu korraldati ja mitte ammu, ei kajanud sealt üldsusele midagi välja.

Ühe võiks lühema nööri otsa panna :)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Stšaste linna juures hukkus 10 UKR dessantnikut kui bojevikud lasid põlema nende soomuki.
В бою возле города Счастье погибли 10 десантников с Буковины, - мэр Черновцов
По предварительным данным, большинство из погибших сгорели в подбитом боевиками бронетранспортере.

В бою на Луганщине возле города Счастье погибли 10 десантников из Черновицкой области. Об этом заявил мэр Черновцов Алексей Каспрук, сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на ЛигаБизнесИнформ.

"Сейчас официальной информации от военных нет, но из разных источников стало известно о 10 погибших и 15 раненых бойцов из нашего батальона", - сказал мэр.

Смотрите также на «Цензор.НЕТ»: На Виннитчине простились с погибшим в Мариуполе пограничником. ВИДЕО

По неподтвержденным данным, восемь из погибших - жители Черновцов. Фамилии некоторых из них известны, но Каспрук отказался их называть до окончательного выяснения.

По предварительным данным, большинство из погибших сгорели в подбитом боевиками бронетранспортере. Затяжной бой у города Счастье Луганской продолжался вчера вечером и часть ночи, сначала погибшие считались пропавшими без вести.

Городской совет пообещал оказать помощь семьям погибших и раненых. 18 и 19 июня в Черновцах объявлены днями траура.

Напомним, ранее спикер АТО Владислав Селезнев сообщил, что в результате боевых столкновений в районе города Счастье Луганской области в течение суток были уничтожены и ранены более 30 боевиков. Потери украинской стороны составили 3 погибших и 8 раненых. Позже информационный центр СНБО подтвердил также гибель 4 добровольцев батальона "Айдар" в пригороде Луганска, которые попали в засаду террористов и российских наемников ЛНР.
Источник: http://censor.net.ua/n290511
Stšastes hukkus esialgsetel andmetel 15 UKR võitlejat.
В бою вблизи города Счастье убиты 15 военных Украины
18 июня 2014 | 20:17

Ночью во время столкновений с террористами вблизи города Счастье Луганской области были убиты 15 украинских силовиков, сообщила корреспондент "Подробностей" Ирина Баглай.

Согласно сообщению, это бойцы с Западной Украины. В частности из 128 горно-пехотной бригады Мукачево, из 80 аэромобильного полка Львова и из 24 батальона территориальной обороны.

В 24-м батальоне территориальной обороны убиты четыре военнослужащих.

Кроме того, в 128-й горно-пехотной бригаде двое военных получили ранения, в 80-м аэромобильному полка - трое, в 24-м батальоне территориальной обороны - четверо.

Судьба еще 13 военнослужащих из частей АТО неизвестна.

Как сообщали podrobnosti.ua, силы антитеррористической операции в бою в районе города Счастье убили и ранили более 30 боевиков.
http://podrobnosti.ua/accidents/2014/06/18/981032.html
Kõik on SEPKA loomulikult :D

Närvide rahustamiseks vaatame vahepeal kuidas Обстріл сепаратистів з БТР і міномета
https://www.youtube.com/watch?v=FKSSxseMcDQ
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Borja kirjutas:
ermot kirjutas:Ukraina loob kolmele väeliigile lisaks neljanda: spetsväeosad.
http://glavnoe.ua/news/n180632
No ammu oli aeg...
Isegi pisuke Eesti (kelle jaoks see ei ole ka nii aktuaalne) tegi selle liigutuse juba aasta tagasi ära.
Mulle tundub see Spetsväeosade "loomine" pigem struktuurne muutus, elik varem nad võib-olla kuulusid teiste väeliikide alla. Lihtsalt oletan.
Kindlasti on ka nö riigikorra muutusega paljude üksuste usaldusväärsus kahtlane.
Aga neid spetsüksusi on seal Ukrainas olnud veel suht hiljuti hulgi.
Wiki lehte alla kerida ja Ukraina alamlõik otsida, selline lühikokkuvõte:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B8%D0%B9

Samuti üks leht, kus neid Ukraina üksusi loetletud:
http://sof-mag.ru/spec_arms/ukraina_boev_spec.html

Ning üks foorumiteema, kus üsna mahukalt teksti ja igati edevaid pilte. Tunnistan, ei ole põhjalikult läbi lugenud, nii et ei anna sisule hinnangut:
http://www.disput.az/index.php?showtopic=343821
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Avatar kirjutas: Samuti üks leht, kus neid Ukraina üksusi loetletud:
http://sof-mag.ru/spec_arms/ukraina_boev_spec.html

Ning üks foorumiteema, kus üsna mahukalt teksti ja igati edevaid pilte. Tunnistan, ei ole põhjalikult läbi lugenud, nii et ei anna sisule hinnangut:
http://www.disput.az/index.php?showtopic=343821

http://desantura.ru/forum/group4/
Seal on isegi nurgake Eesti jaoks 8)

Tõmtšuki ülevaade 18 juunist
Итоги 18 июня: батальон "Айдар". Трагедия под Луганском
Братья и сестры, по итогам 18 июня.

Из плохого:

1. Под Луганском батальон «Айдар» попал в засаду. Понес потери. Прибывшие на помощь подразделения сил АТО также понесли серьезные потери.

Вечная память героям.

Силовики утверждают, что трагедия произошла из-за несогласованности действий батальона «Айдар» с силами АТО. Я полностью согласен, что у любой операции должно быть единое руководство. Но я согласен и с одним из моих друзей, который написал в комментариях: когда такие же добровольцы из «Азова» освободили Мариуполь, то это было преподнесено как успех АТО. А трагедия с «Айдаром» преподнесена как трагический просчет добровольцев.

Мне тяжело судить, где искать правду. Но уверен, что если бы силы АТО демонстрировали эффективность и решительность, то и добровольцы с радостью выступали бы под командованием единого руководства. А не стремились бы действовать самостоятельно.

2. «Похищения, задержания, жестокое поведение, пытки и убийства, которые совершают вооруженные группировки, сейчас касаются более широких групп населения». Это – слова из представленного сегодня доклада ООН по ситуации в Украине.

Когда-то такие констатации ООН у простого украинца ассоциировались с какими-нибудь африканскими странами. Сегодня Луганда и Донбабве, то бишь кровавые «ЛНР» и «ДНР» – печальная украинская реальность. Спасибо Путину и нашим родным дегенератам.

3. Сегодня мы попытались ответить на вопрос, отчего на Донбассе продолжают работать 6 вышек (телерадиопередающих центров), которые контролируются террористами и вовсю транслируют российские пропагандистские каналы.

И – сразу оказались в вихре событий. Оказалось, что в Концерне радиовещания, радиосвязи и телевидения (РРТ) идет жуткая борьба за кресла руководства. Нас, в общем-то, интересует лишь вопрос, отчего РРТ работает на врага, и в эти дрязги мы предпочли не углубляться.

В итоге дали точку зрения профсоюза и руководства. Обратились к иным источникам. Вывод: на местах реально идет полным ходом сотрудничество с террористами. Но этих людей осуждать трудно, поскольку «сотрудничество» - под дулами автоматов. Мы выяснили, что были попытки отдельных сотрудников на Донбассе отключать российские телеканалы, на что боевики тут же реагировали применением силы.

Однако дело не в осуждении. А в том, что, как заверили нас незаинтересованные специалисты, техническая возможность все же отключить эти телевышки таки существует. Почему эта возможность не используется – тема нашего дальнейшего расследования.

По поводу спецсвязи – мы ждем оценки спецслужб.

Ну а резюмировать по поводу происходящего в РРТ стоит в виде констатации неутешительного факта: в стране по сути война, а ребята делят место у кормушки. Это, мягко говоря, неправильно.

Из хорошего:

1. Президент Украины П.Порошенко заверил, что все военнослужащие, которые были или будут задействованы в проведении АТО, получат статус участников боевых действий.

Буквально вчера нас в том же заверили кадровики Минобороны. Мол, они создают механизм, при котором ни один военнослужащий в зоне АТО не останется без статуса УБД. Даже если его часть дислоцируется вне зоны проведения операции.

У меня возникают очень серьезные сомнения, что этот механизм будет действовать без сбоев. А потому, я думаю, было бы правильным со стороны силовиков рассказать подробнее об этом механизме, и дать ему публичную юридическую оценку.

В любом случае, хочется верить Президенту, что каждому воздастся по заслугам. Ибо несправедливость по отношению к героям – это тройная несправедливость.

2. В СНБО сегодня заявили, что Вооруженные силы проведут сравнительные испытания новейших БТР-3Е1 и БТР-4Е и выберут наиболее подходящий для них вариант бронетранспортера. Всего планируется закупить около тысячи единиц.

Обновление парка военной техники и вооружения – это давняя мечта украинской армии. Тем более, что такая техника жизненно необходима в зоне АТО уже сегодня.

Плюс масштабные заказы для нашей «оборонки» - это дважды замечательно. Вопрос лишь в том, сможет ли держава найти необходимые средства. А вот это уже проблема…

3. Глава Минобороны М.Коваль заявил, что в украинской армии наконец появятся Силы спецопераций.

В необходимости их создания на фоне событий на Донбассе ни у кого сомнений нет.

К слову, «отец» украинских ССО (идея которых так и была загублена при Януковиче) и бывший руководитель соответствующего управления в военном ведомстве, - нынче эксперт нашего Центра военно-политических исследований. А потому мы эту тему будем изучать очень внимательно.

4. В Раде нашлись политические силы (в частности, ВО «Свобода»), которые не поддерживают инициативу по отставке и.о. министра иностранных дел А.Дещицы.

Я не могу понять: в чем вина Дещицы? В том, что он в неслужебное время исполнил пару слов популярной песни в кругу друзей? И, не забудем, этим сумел предотвратить более агрессивные действия по отношению к диппредставительству России (пусть подчиненные Лаврова и явно этого заслуживают, но – дипломатия есть дипломатия).

Тем более, что Кремль так и не опроверг официально тот факт, что Путин – х..ло. Не говоря уже о предоставлении соответствующих доказательств – например, заключения независимых специалистов.

Тут вообще ерунда полная. Путин – х…ло, а наказать за это хотят Дещицу. Парадокс.

Дмитрий Тымчук, "ИС"
http://sprotyv.info/ru/news/1355-itogi- ... -luganskom
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Anekdoodi " Dantes toze popal, a pamjatnik postavili Pushkinu!" parafraseering: 8)

"...Тем более, что Кремль так и не опроверг официально тот факт, что Путин – х..ло. Не говоря уже о предоставлении соответствующих доказательств – например, заключения независимых специалистов.

Тут вообще ерунда полная. Путин – х…ло, а наказать за это хотят Дещицу. Парадокс."

"Seda enam, et Kreml isegi ei lükanud ümber fakti, et putin huiloo - rääkimata tõendite toomisest või spetsialistide kaasamisest hinnangu andmisel
Täielik jamps kukkus välja - kuigi huiloo on putin, siis karistada selle eest saab hoopis Deshitsa. Paradoks."
Viimati muutis Svejk, 18 Juun, 2014 20:42, muudetud 2 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Fucs kirjutas:
Närvide rahustamiseks vaatame vahepeal kuidas Обстріл сепаратистів з БТР і міномета
https://www.youtube.com/watch?v=FKSSxseMcDQ
Zoom võiks aparaadil suurem olla. Ekraan väriseb hullult peale lasku.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

censoril video tänasest päevas Slavjanski all.Terve päeva on seal toimunud tulevahetus.Videos võetud intervjuus,räägib üks ohvitser,et terve päeva on toimunud tulevahetus separatistide vahel,kes on proovinud erinevatest kohtadest läbi murda ja ennast koondada.Videol töötab see uus BTR,miinipildujad.
Paistab,et separatistid otsustasid massiliselt rünnata ja niipalju,kui võimalik linnast lahkuda.Öö kujuneb seal huvitavaks.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

kaugeltuuriv kirjutas:censoril video tänasest päevas Slavjanski all.Terve päeva on seal toimunud tulevahetus.Videos võetud intervjuus,räägib üks ohvitser,et terve päeva on toimunud tulevahetus separatistide vahel,kes on proovinud erinevatest kohtadest läbi murda ja ennast koondada.Videol töötab see uus BTR,miinipildujad.
Paistab,et separatistid otsustasid massiliselt rünnata ja niipalju,kui võimalik linnast lahkuda.Öö kujuneb seal huvitavaks.
Sama video, mis siin Fucsil samal lehel oli:
http://censor.net.ua/video_news/290516/ ... pery_video
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Ma ei leidnud et see oleks siit läbi käinud Proršhenko siis laienda ATO jõudude seadusliku tegevusvabadust.
http://inforesist.org/poroshenko-podpis ... j-sil-ato/

Seda lühikirjeldust lugedes jääb küll mulje, et säärast seadust oli hädasti vaja. Loodetavasti on ka pädevad isikud koostanud. Osa sellest ATO "hambutusest" võib olla (rõhutan - võib-olla) tingitud sellest, et otsuseid tegevatel ja vastutust võtvatel inimestel lihtsalt ei ole kindlust ja selgust oma volitustest ja õigustest. Samas selle seaduse vastuvõtmisega ei muutu midagi üleöö.
Huvitav oleks teada, kes oli see mees, kes andis loa Donetski lennuväljahoonesse raketid lasta. Ma arvan, et ta võttis väga tõsise riski ja tõenäoliselt oleks asjade negatiivse kulu korral seinale naelutatud. Praegu see süüdlasteks tembeldamine (Il -i allatulistamine, Aidari kooskõlastamata rünnak) mind isiklikult häirib. Distantsilt võib alati paista, et keegi teeb lolle otsuseid. Kohapeal on tihti lihtsalt halvad ja väga halvad valikut ning risk, mis mõnikord paraku ka realiseerub.
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ermot »

Pole hullu midagi. Ohvrite arv kasvab, aga seda on pareguse olukorra jaoks ikkagi minu arvates minimaalselt. Viimane verine eksimus tulenes pigem liigsest pealehakkamisest kui suutmatusest olukorraga toime tulla. Kahju poistest ja nendest, kes appi ruttasid- ehk hoiab see kurb kogemus tulevikus rohkem elusid alles.

Märkimisväärne on teine tõsine puhastuste ring riig ametnikkonnas, mis aset leidmas. Esimene ring tuli peale Krimmi vallutamist ja siis läksid löögi alla kõige ilmsemad "endised". Samas keegi ei kahtle, et passiivseid ei-tea-kellele-kuuletuvaid kummivedajaid struktuurides lubamatult palju edasi alles. Luganski lennuki allatulistamine oli nii ilmne, et nüüd siis teine ring ebalojaalseid löögi all. Poleks olnud sellist kriisi, poleks seda ilmsiks tulnud. Seega ka siinkohal võib rääkida ehk elude säästmisest edaspidi, kahju jälle et lihtsate sõdurite hinnaga. Rotid peaks surema, mitte madrused.

Ma ei oska midagi öelda. Ju siis riigiks saamine käibki niipidi- kõigepealt Nebesnaja Sotnja, nüüd 150 sõdurit lahingutes. Huvitav, et meie pääsesime- kui pääsesime. Täiesti võimalik, et ka meil on strukturaalseid nõrkusi, mis saavad ilmsiks alles selliste tragöödiate läbi. Huvitav, mida ohvitserkond ise arvab, kui palju on meil kindralstaabis poliitikuid ja karjeriste? Kui palju inimesi meil hukka peab saama, et meie sellest õpiks?
No one said survival was fun.
Mamba
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mamba »

Yts soovitas mängida mõttega et mis juhtub siis kui Venemaa vallutab Ukraina. Jooksnud tormi Kievile ja jõudnud Poola piirile.
Ega ei juhtugi enam midagi, lajatas ära.
Ca 50000 laipa viivad tagasi, kõik 3000 tanki on maha põletatud ja võib koju tagasi minna.
Ja näe, ongi nagu Gruusia sõda.
VÕIT VÕIT VÕIT VÕIT ;)

Ukrainas ei saa venemaa edukat partisani vastast sõda pidada.
Küsid miks?
Sest vaatlejaid ja ajakirjanikke ei saa lihtsalt ära tappa.
Samuti ei saa kõiki elanikke ära tappa ja vägistada.

Soomukid, lennukid, õt ja tt raketid, usa vägede kohalolek ja korralik õhuturve.
Kas mõtlesid neid hapusid viinamarju mis meile osaks langesid?
Kui need on hapud viinamarjad siis mulle täitsa meeldivad;)
Sellest venemaa seosetust lahmimisest on sündinud idaeuroopale juba praeguseks rohkem kasu kui viimase kümne aastaga kokku.
Sajad nõunikud ja teadjamehed on seletanud NATO kindralitele kümneid aastaid sama juttu, räägi kui seinaga.
Aga siis tuleb KÄÄBIK ja teeb kõik selgeks kahe kuuga.
Seda pidi vaadates nõustun vene inimesega, Putja on geenius ja kangelane.
Ta suutis teha pea võimatut, veel üks maailmaime, luigega lendamise ja judo maailmameistri võitmise kõrval.
Keegi teine poleks seda suutnud.
lagrange
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lagrange »

VICE News tsivilistide elust ja meeleolust Slovjanskis https://www.youtube.com/watch?v=T8S2AcR-oaA

Huvitav kas Ukrainal on s6ja eest p6genevate tsivilistide jaoks ka p6genikulaagrid tehtud v6i asenduskodud leitud? Kui Sloviansk peaks tagasi saadama, kas Ukrainal on plaanid ja v6imekus see linn korda teha? Ma millegi p2rast kahtlen, et selleks k6igeks valmis ollakse, aga see k6ik on v2ga oluline rahva poolehoiu v6itmiseks.

Mitte keegi pole Ukrainale saatnud p22stemeeskondi, meeskondi p6genikelaagrite pysti panemiseks, mis me siin s6jalisest abist r22gime. Gruusia kriisi ajal suudeti kyll hunnik Eestlasi kiiresti Gruusiasse saada humanitaarabi n2itlema. Miks nyyd keegi ei aita? Paneme ise meeskonna kokku? Seljakottide asemel oleks humanitaarmissioon inimeste aitamiseks ehk suurema v22rtusega: hea propa Eestile, EU-le ja Ukraina pyydlustele selles suunas ning vabastaks UKR k2ed bandiitidega tegelemiseks.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist