Mis Ukrainas toimub? vol.2

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.2

Postitus Postitas gvardimatros »

vanahalb kirjutas:
Borja kirjutas:
Lisaks veel niipalju, et Krimmi toob Venemaa juurde aina uusi väeüksusi koos moodsama sõjatehnikaga.Nagu seal seni veel vähe oleks...Uued väeosad allutatakse Musta mere laevastikule.
...ja Krimmist saabki samasugune ülemilitariseeritud isoleeritud vene enklaav, nagu seda juba ammu on Kaliningrad - elik PAARIATERRITOORIUM :(

Kuurorti renomee võib muidugi ka ära unustada - teab keegi midagi Kaliningradi kuurortidest vä :?: :lol:
Kaliningradis on kuurorte nii et tapab. Merevaigurannik ikkagi :)

http://www.youtube.com/watch?v=fiDK2qhXU8c
See koht videos on Mechnikovo mis asub enne Baltiiski linna ja seal asub üks merejalaväe polügonidest. Olen ise seal palju kordi käinud, väga ilus kohake, merevaiku saab otse kaldalt korjata, suvel palju ilusaid tüdrukuid. Minu aegu oli seal igatahes aed vahel ja tsiviilisikud ei töllerdanud mööda randa ringi vaid olid teisel pool aeda, millest tuli üle ronida. Videos näeme päevitajaid keda häirib soomustehnika ja hõljuki liikumine rannas. Soomustehnikat sedakorda merre uputama ei hakatud vaid lasti maad mööda sõita. Rasketehnikaga on sealt sõites lihtsalt kõige kiirem tee polügonile. Huvitav on vaadata, et hõljukile on kah eluvaim sisse puhutud. Mechnikovo-s olid merejalaväe tankid koos sinna kuuluvaga ja luurajad.
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Pagan, lugesin selle jutukese kiiresti läbi ja ütleks pigem, et vene analüütikud on sama lollid või veel lollimad kui Putin. Ma ei ole ühtegi vene analüütikute analüüsi lugenud, mis oleks adekvaatne ja reaalne. Küsimus on et kas nad absoluutselt ei jaga läänemaailma mõttelaadi või veel hullem, ei saa aru vene mõttelaadist või siis üritavad soovmõtlemist reaalsusena näidata.
Kas me umbes sama ei võiks öelda Lääne vene-alaste analüüside kohta? No see sama vene mõttelaadi adumatuse teema?
Maarjamaa kirjakeeleski taolisi asju ilmutatud?
Ei taha siin kedagi paremaks või halvemaks teha, aga taolisi soovmõtlemisi on läänest piisavalt tulnud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:
Pagan, lugesin selle jutukese kiiresti läbi ja ütleks pigem, et vene analüütikud on sama lollid või veel lollimad kui Putin. Ma ei ole ühtegi vene analüütikute analüüsi lugenud, mis oleks adekvaatne ja reaalne. Küsimus on et kas nad absoluutselt ei jaga läänemaailma mõttelaadi või veel hullem, ei saa aru vene mõttelaadist või siis üritavad soovmõtlemist reaalsusena näidata.
Kas me umbes sama ei võiks öelda Lääne vene-alaste analüüside kohta? No see sama vene mõttelaadi adumatuse teema?
Maarjamaa kirjakeeleski taolisi asju ilmutatud?
Ei taha siin kedagi paremaks või halvemaks teha, aga taolisi soovmõtlemisi on läänest piisavalt tulnud.
No jutt, et Venemaa kohe kokku kukub on ikka paras jura. Ja seda kirjutab venelane ise?
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Rahvuslikuks massohhismiks nimetatakse.....
Loe näiteks M. Kalasnikovi raamatuid "Impeeriumi murtud mõõk" jne (seal vist 3 raamatut seerias).
Ühe raamatu esikaanel on pilt moodsa lendurikiivriga Stalinist :D
Päris vägev oli lugeda juttu stiilis, kuidas (vist ellu ärganud) Juht (ehk siis Stalin) klaaris 90ndatel karmilt arveid Pakistaniga. :D
Üks raamat keskendub sellele, kuidas Venemaa sai tavasõjas NATO-lt karmilt loputada. Kuidas Türgi F-16'd hävitavad Musta mere laevastiku.
Selline vool on Venemaal täiesti olemas ja taoline "analüüs" pole siin midagi eriskummalist.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
MAZ
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MAZ »

Paistab,et Putin on Donetski separatistid jätnud saatuse hooleks, kuid ilmselt ka seetõttu,et ei saavutatud soovitud tulemusi. Nüüd siis tõmmatakse end koomale ja distantseeritakse end separatistidest. Kuid kas see on ikkagi lõpp? Ma ei usu seda, ja miks? Ilmselt sai Putin lääne riikidega kokkuleppes, seda mida soovis ja nüüd hakkab aeglane Ukraina piinamine majanduslikult. Kuhu see kõik välja viib näitab aega.

Jutt "hinge vaakuvast" vene karust ja tema majandusest on juba üle 10.a ringlenud.Kahjuks ükski neist väidetest ega tsenaariumitest pole tõeks saanud. Nagu ka igasugu hirmukülvajate jutt sellest,et kohe kohe lasevad venelased ameerika pihta tuhandeid tuumaraketti, mitmete tuuma lõhkepeadega. Järelikult kusagil võrrandis peab siis viga olema. :dont_know:
[b]7.62x54r.net[/b]
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Venemaa on täna majanduslikult ja sõjaliselt tugevam kui 10 a tagasi.
Seejuures tasub tähele panna, et põhiline tuluallikas ehk energiakandjad on hinna poolest täna tagasihoidlikud, seega pole nad ka eriti suures sõltuvuses kõrgetest naftahindadest (elavad ära ka madalatega).
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Pildiseeria miitingust Donetskis DNR toetuseks.
Пришло что-то около 1 тысячи человек на почти миллионный город.

Где же все-таки массовая поддержка населения, где радость от того, что в город пришла армия защитника Стрелкова?
Где во всем этом сопротивлении народ?
http://vg-saveliev.livejournal.com/800023.html
Viimati muutis kaur3, 07 Juul, 2014 13:18, muudetud 1 kord kokku.
richard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas richard »

kaur3 kirjutas:Pildiseeria miiting Donetskis DNR toetuseks.
Пришло что-то около 1 тысячи человек на почти миллионный город.

Где же все-таки массовая поддержка населения, где радость от того, что в город пришла армия защитника Стрелкова?
Где во всем этом сопротивлении народ?
http://vg-saveliev.livejournal.com/800023.html
Video ka antud sündmusest.
https://www.youtube.com/watch?v=dpoMRDTKKPk

SEPKA: Värskem kaart olukorrast:
Pilt
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Vaadates seda meeleavalduse videot, siis ei peaks UKR kiirustama Donetski võtmisega. Las praevad natuke omas mahlas. Siis näevad milline on Donbabwe tulevik.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:Venemaa on täna majanduslikult ja sõjaliselt tugevam kui 10 a tagasi.
Seejuures tasub tähele panna, et põhiline tuluallikas ehk energiakandjad on hinna poolest täna tagasihoidlikud, seega pole nad ka eriti suures sõltuvuses kõrgetest naftahindadest (elavad ära ka madalatega).
Vaidleks küll vastu. 10 aastaga on ka inimeste palgad ja sissetulekud tõusnud, seega on tavakodanik oluliselt kergemini mõjutatav igasugustest majanduse kõikumistest. 10 aastat tagasi oli keskmine venelane nii vaene, et tal niikuinii oli kõigest pohh.
Ja see tooraine jutt on ikka BS. Venelastel on ikka praegu väga head ajad, sest nafta hind on stabiilselt viimase aja kõrgemaid. Olen kuulnud arvestust, et kui toornafta hind peaks kukkuma suurusjärku $60/barrel, siis on neil päris kööga.
http://www.nasdaq.com/markets/crude-oil ... eframe=10y

Sa ikka enne veidi mõtle, kui näpukestel käia lased, nafta hind madal, my ass.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Daa, ega nafta hinda pikemat aega ju tarbimine üleval ei hoia, täna ikka suur sõda seal Pärsia lahel käib, vasti lõpeb, siis kulub kohe kolinal 50 dollari peale.....
Ja viimased 3a pole nafta hind umbes samal tasemel järjest olnudki....
nafta hind on stabiilselt viimase aja kõrgemaid
Kas on "viimase aja kõrgemaid" või ongi praegu 100 "base price" juba selline, kriisi korral tuleb lihtsalt 250+ dollarit ja peale kriisi kukub korraks 60 peale (kust tõuseb kohe uuesti).....?
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Trummile nafta hindadest ja muu hulgas Vene naftatootmise mahtudest.

http://www.wtrg.com/prices.htm
Manused
USSR90.gif
USSR90.gif (10.61 KiB) Vaadatud 3736 korda
oilprice1947.gif
oilprice1947.gif (17.92 KiB) Vaadatud 3736 korda
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Yks kirjutas: Ma ei eelda midagi. Ma lähtun infost, mida erinevad ATO allikad ise on väljastanud (miks peaksid nad valetama suurtükkitule kohta?), piltidest mis soomustehnika hävitamise puhul just seda kohta pidevalt ja ainult presenteerivad ning sellest, mida ma olen näinud näiteks Süüria või Gruusiaga seotud videodelt. Kui on mõni video, kus RPG tabamusest tank allapoole plahvatab ootan põnevusega. Muideks, ka selle tanki torn on eemale lennanud.
BMP on saanud oletatavasti tabamuse kas 152 mm, 122 mm (ЗБК29М?) või Ainetiga. Mis siis juhtub vaata netiavarustes ringi.
Kraatreid võib võsaalune või põld täis olla, aga võib ka mitte olla. Võidi anda vaid mõned paugud, sest omad lähenesid liiga kiiresti või läheneti omadele liiga kiiresti. Kui nii siis oli tulekorrigeerija väga tasemel. Tegelikult oli ta igal juhul tasemel. Variante erinevaid kui palju... Ma katsuks jääda siiski tingiva kõneviisi juurde.
Milline kraater on iseloomulik mürsutabamusele - kas palun loetled mõned tunnused, mida seal pildil leida võib, ja mis ei saa tekkida lahingkomplekti detoneerumise tagajärjel?
Äkki teeme vastupidi? Sa loetled meile juhtumid RPG'dega, kui tanki põhi annab ennem järgi kui torn või näiteks juhi luugid? Need lood, mida targad räägivad?
Väidad, et lähtud erinevatest ATO allikatest. Kas ATO esindaja, kes kohapeal kinnitab kaamerasse et soomukid hävitati RPG –dega, ei ole sinu jaoks infoallikas? Miks on sulle läbi vahendajate meediasse jõudnud esialgne info suurtükitulega vastase hävitamisest tõepärasem? Võhiku varempostitatud link:
https://www.youtube.com/watch?v=wA_OFtRSQi4
Kas samas sündmuspaigas nööri külge (nöör läheb teekõrval olevasse kaevandisse) ühendatud tankimiinid ja mahasõidetud roomikud ei ole sinu jaoks tõend miini otsa sõitmise ja varitsuse kasuks? Kas on usutav, et kui seal samas teeservas olid ukrainlased kes teele miine tõmbasid, siis Karatšunist tõmmati sinna lõiku haubitsatuli peale? Minu varempostitatud link:
https://www.facebook.com/ato.news/photo ... tos_stream
Targad räägivad siinsamas varempostitatud lehel, et tingituna T72 konstruktsioonist lendab tal torn lahingkomplekti lõhkedes minema. Teistel tankidel ei pruugi. Mina usun väga lihtsat loogikat – kui plahvatusgaasid piisavalt kiirelt välja ei pääse, siis juhul, kui rõhu poolt tekitatud jõud kasvab korpuses suuremaks, kui korpuse materjali tõmbetugevus, siis lendab korpus tükkideks. See toimub väga lühikese ajahetke jooksul ja sellise tulemuseni võib jõuda ka juhul, kui torn sekundimurdosa kauem kere külge kinni jääb. Hetk hiljem on kogu krempel laiali lennanud – ka torn. Ma ei tea, kas ja kui tihti nii juhtub, aga sina ei tea samuti. Toimumine sõltub rea asjaolude kokkulangemisest – kui suur moonavaru, kus moon paikneb, kui üheaegselt plahvatab, kui palju avatud luuke, tanki konstruktsioon jne. Netist ei leia selle kohta midagi, mida saaks üheselt „tõestuseks“ lugeda.
http://gurkhan.blogspot.be/2014/07/64.html
Plahvatusjõud suundub vabas ruumis ühtlaselt (antud konteksti jaoks) kõigis suundades. Ei mingeid eelissuundasid. Kinnises anumas (juhul, kui anum ei suuda rõhku kinni hoida) puruneb anum teoreetiliselt kõige nõrgemast kohast (eeldame detonatsioon on sümmeetrilise ruumi keskel). Praktikas reast nõrgematest kohtadest üliväikeste ajaliste vahedega – nagu ka mürsukest plahvatushetkel. Põhimõtteliselt võid käsitleda seda tankikorpust, kui suurt mürsku. Mürsuplahvatusest jääb kraater? Jah, seda võib hakata vaidlustama, et mürsk tungib enne plahvatust veidi ka maapinna sisse, aga kui lõhata midagi ka maapinnal, siis jääb ikkagi kraater. Kes ei usu – olgu õnnis.
Palun veelkord – vaata sealsamas fotoseerias olevat BMP –d. Torn lendas minema, püstised tugipostid on väljapoole kaardunud ja alumised karbid väljapoole kaardunud ning põhi „allapoole“ plahvatusest purunenud.
Sinu soovitusel:
Netist leian, et ЗБК29М on NL 125mm tankikahurile loodud kumulatiivmürsk. Seda ei lasta haubitsast. Või?
Netist loen: 122mm D30 haubitsa tehniline tabamistäpsus on 10km pealt 21m. Kas tasemel tulejuht suudab koordineerida 3-4 mürsku täpselt 6-7m pikkustele soomukitele pähe, nii et hulga möödalaskude mürsukraatreid lähedusse ei jää?
Sellest „Äkki teeme vastupidist“. Mina ütlesin, mida mina arva (!) – sina rääkisid et kraater on iseloomulik mürsutabamusele. Mul jäi mulje, et sul on hulga tunnuseid teada, mille põhjal sa räägid mürsule iseloomulikust kraatrist. Pane tähele, ma ei väitnud, et RPG lasust tekib kraater, ma väitsin et tanki lahingkomplekti lõhkemisest ja selle tulemusena tankikorpuse purunemisest/plahvatusest tekib kraater.
Ma ütlen veelkord, et oleks selge – võib-olla (!) on see suur auk seal põhjustatud haubitsamürsust. Aga juhitamatu moonaga, kaudtulega, esimese tabamusega, oma sõdurite vahetus läheduses, ilma möödalasukraatriteta, saada suurtükidest 3-4 masinale kilomeetrite kaugusel pihtan on ülimalt ebatõenäoline. Ja lisaks väidab kohapeal ja ilmselt lahingus osaleja muud.
Ma saan aru, et tegelikult häiris sind minu esialgses umbisikulises postituses see, et minu väidetu ei läinud kokku sinupoolse teooriaga ennastohverdavatest ja Girkini käsul Karatšuni tule alla surema sõitnud separatistidest. Ja seda teooriat kasutasid sa väitmaks, et separatistide moraal ja distsipliin on kõrged.
Ma ei jätka sinuga seda konkreetset arutelu siin teemas rohkem. Risustab teemat ja sa kasutad diskussioonis väga demagoogilisi võtteid. Vastad enda konstrueeritud küsimustele, kasutad „sina ennem“ taktikat, ignoreerid argumente, teema konkretiseerimise asemel määrid seda laiali, tood sisse aina kasvava hulga kontrollimatuid fakte ja nende ümberlükkamised uputad ruttu uude infotulva. Me ju mõlemad teame, et see tegevus ainult progresseerub, kui seda väitlust jätkata – eks? 
Viimati muutis Avatar, 07 Juul, 2014 18:21, muudetud 3 korda kokku.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:Daa, ega nafta hinda pikemat aega ju tarbimine üleval ei hoia, täna ikka suur sõda seal Pärsia lahel käib, vasti lõpeb, siis kulub kohe kolinal 50 dollari peale.....
Ja viimased 3a pole nafta hind umbes samal tasemel järjest olnudki....
nafta hind on stabiilselt viimase aja kõrgemaid
Kas on "viimase aja kõrgemaid" või ongi praegu 100 "base price" juba selline, kriisi korral tuleb lihtsalt 250+ dollarit ja peale kriisi kukub korraks 60 peale (kust tõuseb kohe uuesti).....?
Sa ei jaga vist ikka üldse matsu :)
siilike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siilike »

Selle 122mm vs tankitõrjerakett vaidluse võiks lõpetada kiiresti kraatri servi vaadates...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: ruger ja 2 külalist