Nagu ma juba varem siin kirjutasin, on see klassikaline "uksega näkku" mõjutamise/müügi tehnika. Alguses esitab manipuleerija hästi suured nõudmised (antud juhul - võtame Krimmi ja Ukraina) ja siis taganeb väiksemale (antud juhul: ega me Ukrainat tahagi). Äärmuslikust nõudest taganejat peetakse nüüd heaks inimeseks ja kõik on õnnelikud.Chupacabra kirjutas:Usun, et täpselt nii see ongi. Pange tähele, kui Ida-Ukraina saab vabastatud, siis ei mäleta Krimmi enam keegi. Ainult ukrainlastele jääb si7a maitse suhu.tympsa kirjutas:Ja muide, nii õlleleauas kuulsin veel üht versiooni Ida-Ukraina mässust, päris huvitav, kuid ei tea kui tõsiselt seda võtta.
See väidab, et Kremli strateegid alustasid Ida-Ukraina mässu vaid seepärast, et n-ö. varjutada Krimmi annekteerimine.Justkui polnudki plaanis seal võimu võtta või Ukraina küljest tükki ära kiskuda,vaid eesmärk oli tähelepanu kõrvale juhtida.Ja et mässajad ise olidki algusest peale surmale määratud.Versiooni toetab fakt, et Venemaa ei suudaks ülal pidada veel 7 miljonit inimest lagastatud ja amortiseerunud Ida-Ukrianas, see oleks talle ülejõu käiv koormus. See oleks eriti võimatu sanktsioonidest tingitud majanduslanguses.
Siis kui olukord on juba kriitiline ja näib, et täismõõduline sõda Vene ja Ukraina vahel on vältimatu, esileb tsaar end kui rahuinglit, viib väed piiri äärest ära, tühistab invasiooniloa, sulgeb piiri mässajatele, lõpetab nende varustamise ja rahastamise, ei anna neile enam luureinfot ja mäss surutakse maha. Tsaar aga ehib end rahutooja loorberitega, Euroopa hingab kergendatult, surub Putiniga kätt ja laob välja uued miljardid, et purustatud linnad taas üles ehitada.Ühtlasi unustatakse ära, et Vladimir I krahmas enne Donetsi kriisi endale magusa maalapikese Krimmis .Ja kõik see oligi algusest peale nii plaanitud.
See versioon on erakordset küüniline, tappa tuhandeid inimesi lihtsalt seepärast, et varjata lihtlabast "vargust" ? Kuitahes küünilist plaani võib Kremlist uskuda, kuid minu arust see lihtsalt kirjeldab Vene juhtkonda kavalamate ja arukamatena kui nad tegelikult on.Minu arust on tõenäosem, et neil ajas suur tükk suu lõhki ja Ida-Ukraina avantüüri eesmärgid olid teised ning see lõppes tulemustega, mida nad sugugi näha ei lootnud.

Pole midagi uut siin päikese all!