Siga kirjutas:Püüaks siis ka prognoose teha, mis saab edasi.
Laias laastus ei muuda lennukatastroofi uurimine midagi, isegi kui tehakse kindlaks ka konkreetsed inimesed, kes selles süüdi olid ( milles ma väga kahtlen ). Venemaa süüd omaks ei võta ( millal ta enne võtnud on ? ) ja ammugi ei taga ta uurimiseks juurdepääsu oma tehnikale, mis võis selle alla lasta.
Kõik kuulutatakse Lääne vandenõuks, see on asi, mida vene inimene meelsasti usub .
Tsiviilprotsess rahvusvahelises kohtus võib kesta aastaid ja lõppeda kohtuvälise lahendiga a la Vincennesi juhtum, kus makstakse kahjutasusid ex gratia.Süü omaksvõttu ei tule.
Täpsustan: Mingit tsiviilprotsessi isegi ei algatata. Tegu on sõjakuriteoga. Eriti raske inimsusevastane tegu ei aegu, tõendatud süülisuse korral ei oma süü omaksvõtmine selles kaasuses mingit kaalu. Tõendatakse see kuritegu ka ilma tehnikale ligipääsuta, selleks on eksperte ja tehnilisi võimalusi EU ja USA potensiaalid liites enam, kui piisavalt.
Tribunalid ei kasuta tsiviilkohtu reglementi ja protseduurireegleid, neil ole kombeks praktiseerida ebalust ja jätta süülisuse küsimus lahtiseks. Prognoosin, et Miloshevitsh vaikselt juba rõõmustab uute mängukaaslaste üle.
Tead, ei maksa oma unenägusid esitada reaalsuse pähe! No oletame, et uurimisel tõestatakse Vene osalus ( mil viisil, on väga raske küsimus , sest Bukid olid olemas ka Ukrainal ), kas sa tõesti arvad, et Putin tuleb ise noruspäi kuskile Haagi kohtu ette, laseb endal käed raudu panna ja vangikongi vedada ? See pole ju realistlik, sa tead seda ise kah .Vähemalt mitte senikaua kuni ta Kremlis isake on.Ilmselt ka hiljem mitte .Raske on ette kujutada niisugust Vene tsaari, kes eelmist hakkaks välja andma.
Minu väide on, et Haagi kriminaalkohtul pole siin midagi teha, see käib talle üle jõu. Seda enam, et Venemaa pole isegi ratifitseerinud vastavat lepingut minu teada ..Ka ameeriklased ega hiinlased ei lähe Haagi kriminaalkohtu alla kunagi , nemad ei taha sellest üldse midagi teada.
Ja ma arvan, et tsiviilprotsess ICJ-s algatatakse kindlasti, see on täiesti sõltumatu nähtus kriminaalkohtust . Neil kahel pole omavahel midagi ühist, need on täiesti erinevad instantsid .Juba kindlustusfirmad tahavad oma osa süüdlaselt tagasi saada,samuti hukkunute omaksed ei ütle ära kahjutasudest, raha ümber läheb alles kõvaks vaidlemiseks, advokaadid saavad rohkesti töötunde kirja panna.
Süü süüks , kuid raha loeb kah midagi.Tsiviilprotsessid on üldiselt hoopis rohkem kannataja poolt ja pööravad vähem tähelepanu juhtumi tehnilistele detailidele. Nägime ka O.J. Simpsoni juhtumil kuidas ilmne süüdlane pääses kriminaalkohtus uurimise pisivea ja "rassipatriootliku" vandekogu tõttu , kuid tsiviilprotsessis mõisteti ta süüdi ja kästi maksta kahjutasusid 33 milli taala.Samuti juba mainitud Vincennesi juhtum, mida tsiviilkohtus( ICJ) ei lastudki lahendini jõuda, USA pidas paremaks raha kohtuvälise lahendiga välja maksta.