Täpselt sama juttu kuulsin nädal tagasi ühe kohaliku napsinina käest kes teenis aega vene armees kusagil ukrainas.tympsa kirjutas:
Kahjuks ei öelnud "allikas" oma nime, ei näidanud nägu ega esitanud oma sõjaväepiletit. Ainult jutt.
Kuid seda, et niimoodi lennukite peal tehakse õhukaitse "kuiva trenni", olen justkui ennegi kuulnud, ei mäleta kustkohast.Ja isegi suvaliste reisilennukite peal pidi seda kuiva trenni tehtama, tuleb odavam kui oma sõjalennukeid õppustel sihtmärgina ette sööta .Kas see on üldse seaduslik, reisilennukit niiviisi sihikule võtta MISTAHES RIIGIS; seda ei tea. . Raketti ilmselt küll välja ei lasta sel juhul. Võib olla mõni mees, kes vene kroonu PVO-s olnud, teab sellest täpsemalt rääkida
Aega teenis ta 80ndate alguses, mingis raketiväeosas.
Ära joonud inimene ei ole faktidega kuigi tugev nii et konkreetset väeosa ja raketikompleksi ei osanud ta meenutada.
Elu-olust aga oskas rääkida küll.
Kuiva trenni tegid nad pidevalt ja sihtmärkidena kasutasid suvalisi reisilennukeid mis sealt üle lendasid, ehk siis sihtisid üldse kõike mis lendas.
Ukrainlased talle ei meeldinud ja pidevalt oli seal venelaste ja ukrainlaste vahel hõõrumist olnud.
Kui ma nüüd täpselt aru sain siis päris rakette lasid nad vist hoopis siberis ja iga kord tabas ka märki.
Rääkis ka mingist kogematta alla lastud oma lennukist, kas see juhtus ka neil siberis, oli see sõja või tsiviillennuk sellest ma aru ei saanud.
Kokkuvõtteks siis poisid said süsteemid selgeks ja suutsid kõike alla lasta.
Lihtsalt see mis täpselt alla toodi selgus alles siis kui sihtmärk oli juba maha prantsatanud.