Mis Ukrainas toimub? vol.2

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.2

Postitus Postitas Otto K »

Yks kirjutas:
Otto K: Ma arvan teisiti. Ca 40 miljonit on ikkagi MIDAGI. Ja Poroshenkol ei ole ka midagi kaotada. Iseasi on see, et kuivõrd korda saab see vanaraud mis aastatega on kuskil roostetanud. Rauda ja laskemoona U ladudes jagub. Jään seisukohale, et ei "lenda" see vene vägi midagi hetketega Kiievini.

Muide. Domabastani Zello peal käib praegu ajupesu nagu oleks kuskil U saitidel välja kuulutatud Donetski ja Luganski korterite oksjonid, hinnaks 25 tuh grivnat.
Ja alles jäänud (venekeelsele) elanikonnale on ette nähtud laagrid.
Aga samas ootavad väga vene "rahuväelasi".
Miks te koguaeg äärmustesse lähete? Rahuvalve missioon või mis iganes ei ole "Kiievisse lendamine". Lennatakse vaid nendes piirides, kus see 40 miljonit puudub. Lennatakse peale naglalt ja seni kuni Proshenkole jõuab kohale, et "tal pole midagi kaotada", on juba hilja. Tegelikult võib ta just vastupidi mõelda, "et kui ma nüüd käsu annan, äkki kaotan mina ja me teised hoopis siis kõik". Ükski alamaastme tegelane ei liiguta ennem käsku aga lillegi. V.a väikesearvulised vabatahtlikke üksused. See peaks ju isegi pimedale selge olema tänaseks? Mulle ka meeldib teinekord fantaseerida, kuid vat kuidagi ei suuda ma seda fantaseerida, et kui nn sinikiivrid üle piiri soomuskolonnides ja õhutoetusega liiguvad (ilma hoiatuseta, et mis kell nad seda teevad), et siis 3 minutit hiljem saab UA ja õhujõud käsu vastasele igati vastupanu osutada.
Jah, ma saan aru Su mõttest aga olen siiski kindel, et tänased U väed ei kõhkle ka neid vene sinikiivreid tulistamast. Ja siis ei piirdu kumbki pool enam tänaste "rahvavabariikide" territooriumitega.
Kui kaua tagasi anti Ukrainas see osalise mopi käsk? Ca 15 päeva tagasi? Ja ca 50 tuh meest pidi olema valmis ca 45 päeva päeva pärast? See on sama vägi nagu venemaal piiri taga. Aga ründamiseks on vaja ca 3-4 kordset ülekaalu.

Zellos on toon natuke muutunud. Peale seda kui üks julges küsida, et kust pärineb info korterite müügist. Nüüd on tagasi pöördunud esiisade juurde kes kaitsesid Donbassi fašistide eest.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Siga kirjutas:
Jutt jumala õige, kui jõudu on, vii väed sisse ja keegi ei kobise.
Ainuüksi vägede sisse viimisest ei piisa. Venemaa finantsmajanduslik olukord ei kanna täna otsest sõjategevust välja.
Riigieelarve on Venelaste endi arvutuste kohaselt nullis juba täna, riigireservist oli (alates Krimmi sündmuste algusest) aprilli lõpuks kulutatud juba 11%, suur osa sellest kulus rubla kursi hoidmiseks. Edasi ei ole venemaa oma andmeid enam avaldanud.
Alates Krimmi sündmustest on valuuta riigist põgenenud progresseeruvas joones.
Laenu venemaa täna kelleltki ei saa, sõdima peab millegi või kellegi arvelt. Mille või kelle? Juba praegu on tehtud suuri kärpeid infrastruktuuri, meditsiini, teaduse ja hulgi vähemate üksuste arvelt.
Sõda Ukrainaga laostab venemaa täiesti kindlasti.
Ei maksa unustada, et majandusnäitajate kogumahult oli venemaa enne Krimmi sündmusi umbes võrdne Itaaliaga.
Kui kaua suudaks Ukrainaga sõdida Itaalia, ah?
Kas mitte sama kaua kui venemaa?
Ei tule mingit klassikalist sõda. Ukraina ei taha sõda (pigem ju lausa kardab seda) ja Venemaa ei vaja - hetke sündmuste valguses - endale kasulike käikude sooritamiseks täismahulist sõda. Piisab minu nimetatud tegevusest.
Kõik sinu loetletud faktorid on teoorias täiesti õiged, kuid nagu me teame siis praktikas ei ole venelased kunagi alati "reeglite" järgi toiminud.
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Yks kirjutas: Ei tule mingit klassikalist sõda. Ukraina ei taha sõda (pigem ju lausa kardab seda) ja Venemaa ei vaja - hetke sündmuste valguses - endale kasulike käikude sooritamiseks täismahulist sõda. Piisab minu nimetatud tegevusest.
Kõik sinu loetletud faktorid on teoorias täiesti õiged, kuid nagu me teame siis praktikas ei ole venelased kunagi alati "reeglite" järgi toiminud.

Tahab või ei taha, sõdib juba. Mis tal edasi teha on ? Püss nurka visata ?
Ei sa enam Maidanil karastunud rahvast orjadeks tee.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rügaja »

Vastu talve vägede sisseviimine on üks nukra lõpuga tegevus.
Peab vallutatud alade sooja- ja remondiarveid maksma hakkama. Paraku raisatakse-lõhutakse seal, kuis jõutakse :roll:
Kui aprillis-mais pealetung ära jäi, siis augustis pole mõtet enam torkima minna...
Ukrainlased tõenäoliselt ka arutlevad, et kas on üldse mõtet näiteks Donetskisse tükkida enne talve? Las sepad varustavad ja kütavad :twisted:
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Otto K: Jah, ma saan aru Su mõttest aga olen siiski kindel, et tänased U väed ei kõhkle ka neid vene sinikiivreid tulistamast. Ja siis ei piirdu kumbki pool enam tänaste "rahvavabariikide" territooriumitega.
Kui kaua tagasi anti Ukrainas see osalise mopi käsk? Ca 15 päeva tagasi? Ja ca 50 tuh meest pidi olema valmis ca 45 päeva päeva pärast? See on sama vägi nagu venemaal piiri taga. Aga ründamiseks on vaja ca 3-4 kordset ülekaalu.

Zellos on toon natuke muutunud. Peale seda kui üks julges küsida, et kust pärineb info korterite müügist. Nüüd on tagasi pöördunud esiisade juurde kes kaitsesid Donbassi fašistide eest.
Millised väed? Pataljoni suurused eraldiseisvad üksused või brigaadide ja polkude kaupa kogu armee? Ma julgen kahelda, et ilma käsuta toimuks mingitki suuremat vastutegevust. Aga OK oletame, et Ukraina kindralid ja maa poliitiline juhtkond reageerivad neile mitteomase kiirusega ning sisuliselt tund peale fakti kontrollimist leitakse, et tõepoolest "nüüd nad tulevad". Ilmselgelt on selle tõdemuse ajaks eelüksused ja oletatavasti ka päris palju raskemat rauda juba otsaga ka Donetskis. Kes ja kuidas annab vastulöögi? Ma pakun, et sel hetkel kui Ukraina juhtkond annab käsu on üle poole tänases ATO tsoonis olevatest väosadest ja üksustest tegutsemisvõimetud. Erinevatel põhjustel, kuid üldine märksõna on "tegevusvõimetud ja kaasata vasturünnakusse ei saa". Kus asub see teine ešelon, kes loetud tundidega paiskab vaenlase piiride taha? Olen ma midagi märkamata jätnud? Mobiliseeritud istuvad suures enamuses kuskil kogunemispunktides, mitte ei tee väljaõpet täies varustuses. Lisaks on läänes siiski (kahjuks) võimul pragmaatikud ning kohe kui selgub, et venelased ongi rahvuvalvemissiooniga sees ning konflikti on võimalik siiski minimaliseerida, sest venelased ei pretendeeri "Kiievisse lendamisele" toimetab järgmine Sarkozy juba Kiievis. Vasturünnakut ei tule!
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

kuido20 kirjutas:
Yks kirjutas: Ei tule mingit klassikalist sõda. Ukraina ei taha sõda (pigem ju lausa kardab seda) ja Venemaa ei vaja - hetke sündmuste valguses - endale kasulike käikude sooritamiseks täismahulist sõda. Piisab minu nimetatud tegevusest.

Kõige eelduste järgi teeb ta siis gruusiat, sest kui ta on kahvlis (arvatavasti ei tea siinses foorumis seda keegi, kas ta on kahvlis või ei ole!), siis ta käitubki varsti nagu Gruusia. Neelab järjekordse mõruda pilli ja hakkab oma surnuid ja kaotatud territooriume leinama.
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jalutu »

Yks kirjutas:Unustage ära see mantra, et ÜRO või Julgeolekunõukogu... Polegi oluline. Kui hetk on nende arvates küps ehk ... Ja mitte üks koer ei kobise. On üsna tõenäoline, et ... Mingit massilist partisanide liikumist ei tule, sest .... Ikkagi lahendus, mis lubab neil mingiski mõttes normaalse elu poole pöörduda...
Ukraina on hetkel minu subjektiivsel arusaamal kahvlis. ... See on karm tõde, mis võib ju siin mõnel harja punaseks ajada, aga sisuliselt on tänaseks jõutud positsioonisõjani ...
Nojah. Tuumariike pole maailmatasandil just sageli liistule tõmmatud, seda küll.
Ukraina olukorra ja nende poolsete edasiste sammude osas ei tahaks eriti spekuleerida, sest võimalike liitleste tekkimine ja tegevus võib meid suvalisel hetkel sügavalt üllatada. Poliitika...

Millal aga võiks saabuda see õige hetk VF poolseks kiireks lõppmänguks ja millised märgid (looduses, ühiskonnas või kus iganes) võiksid sellele viidata? See tundub palju huvitavam kui tuuleveskitega võidelda. Hetkeks sellel pikemalt peatudes võiks oletada, et klimaatiliste iseärasuste ja looduslike eripärade poolest peaks see kiirendus algama paari lähema nädala jooksul või hoopis detsembris. Pigem siiski paari lähema nädala jooksul. Viimased poliitilised sammud või astumata sammud on meeled paljudel kuumaks ajanud.
Pööraks siinkohal seltkonna tähelepanu veel ühele küsimusele:
- millega rohemehikesed (või kuidas iganes neid siis nimetama hakatakse) maailma seekord üllatavad? Enne Krimmi õpiti sakslastelt ja mujalt juuropi keskosast igasugu trikke, kuid nüüdseks on tõenäoliselt ka ise uusi sigadusi leiutatud.
Igatahes huvitav saab see olema.
Muuseas, Ukraina sattus kahvlisse juba alguses ja on seal olnud kogu konflikti vältel... Üksnes kahvlite arv ja valikud on vahetevahel muutunud. Vandid on nendega kogu aeg mänginud ja sisuliselt pole neil hetkekski vabalt hingata ja tegutseda võimaldatud.
Millal iganes see lõppmäng ka ei algaks ja milliseks ei kujuneks - sealt võib taaskord mõndagi õppimisväärset leida.
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Yks kirjutas:
kuido20 kirjutas:

Kõige eelduste järgi teeb ta siis gruusiat, sest kui ta on kahvlis (arvatavasti ei tea siinses foorumis seda keegi, kas ta on kahvlis või ei ole!), siis ta käitubki varsti nagu Gruusia. Neelab järjekordse mõruda pilli ja hakkab oma surnuid ja kaotatud territooriume leinama.

Kipub ususõjaks kätte minevat. Kas 40 miljonit elanikku on võrreldav Gruusia 5 miljoniga. Ühed on usku, et Ukraina annab alla, teised on usku, et sõdib edasi.

Soloveilt paar punkti
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 7811864378

1. Venemaa alahindas Euroopa võimekust sanktsioone kehtestada
2. Venemaa pani mööda sellega, et Euroopa ei tunniste Krimmi allaneelamist
3. Venelased kardavad paaniliselt demonstreerida nõrkust
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Otto K »

Yks kirjutas:
Otto K: Jah, ma saan aru Su mõttest aga olen siiski kindel, et tänased U väed ei kõhkle ka neid vene sinikiivreid tulistamast. Ja siis ei piirdu kumbki pool enam tänaste "rahvavabariikide" territooriumitega.

Millised väed? Pataljoni suurused eraldiseisvad üksused või brigaadide ja polkude kaupa kogu armee? Ma julgen kahelda, et ilma käsuta toimuks mingitki suuremat vastutegevust. Aga OK oletame, et Ukraina kindralid ja maa poliitiline juhtkond reageerivad neile mitteomase kiirusega ning sisuliselt tund peale fakti kontrollimist leitakse, et tõepoolest "nüüd nad tulevad". Ilmselgelt on selle tõdemuse ajaks eelüksused ja oletatavasti ka päris palju raskemat rauda juba otsaga ka Donetskis. Kes ja kuidas annab vastulöögi? Ma pakun, et sel hetkel kui Ukraina juhtkond annab käsu on üle poole tänases ATO tsoonis olevatest väosadest ja üksustest tegutsemisvõimetud. Erinevatel põhjustel, kuid üldine märksõna on "tegevusvõimetud ja kaasata vasturünnakusse ei saa". Kus asub see teine ešelon, kes loetud tundidega paiskab vaenlase piiride taha? Olen ma midagi märkamata jätnud? Mobiliseeritud istuvad suures enamuses kuskil kogunemispunktides, mitte ei tee väljaõpet täies varustuses. Lisaks on läänes siiski (kahjuks) võimul pragmaatikud ning kohe kui selgub, et venelased ongi rahvuvalvemissiooniga sees ning konflikti on võimalik siiski minimaliseerida, sest venelased ei pretendeeri "Kiievisse lendamisele" toimetab järgmine Sarkozy juba Kiievis. Vasturünnakut ei tule!
Äkki panid tähele, et ma ei rääkinud, et vaenlane paisatakse loetud tundidega piiri taha. Jätkuvalt väidan, et U väed on, vaatamata kõikidele vigadele, võimelised hoidma vene vägesid kinni ja nad ei kõhkle "sinikiivreid" tulistamast.
Läänele on vastuvõetamatu, et vene väed on Poola külje all. Puhver on vajalik ja seda tehakse.... rääkides sepade sõnadega.... viimase ukrainlaseni.
Julgen arvata, et iga päev sõda toob lähemale ka reaalse lääne (sõjalise) abi. Ja pigem on õigus neil kes räägivad III maailmasõjast. Külm sõda on alanud ja kogub tuure. Venemaa juhtkond pole näidanud üles mitte mingisugust valmidust või tahet kompromissideks. Nende (venemaa) jaoks olid ka need 298 lennuõnnetuse ohvrit vaid statistika. Venemaa kahjuks saadi sellest aru ka Euroopas. Sellest ka reageeringud.
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Ei tule mingit klassikalist sõda. Ukraina ei taha sõda (pigem ju lausa kardab seda) ja Venemaa ei vaja - hetke sündmuste valguses - endale kasulike käikude sooritamiseks täismahulist sõda. Piisab minu nimetatud tegevusest.
Ma ei pea silmas klassikalist sõda, vaid suuremahulist vägede sisseviimist ükstaspuha millise totaka nime all. Ei maksa unustada, et väga laiaulatuslik mittekonventsionaalne sõda juba käib, venemaa poolt mahitatud ja relvastatud on ca 10 000 meest.
Mingigi muutuse tekitamiseks oleks erinevate arvamuste kohaselt vaja Ukrainasse paisata kui palju mehi ja tehnikat? 10- 70 korda praegusest enam.
Kes ütleb suurusjärgu, mis kulub 1 sõduri peale päevas, kui sinna liita kogu toetav tehnika, logistika, meditsiin ja miks mitte ka ca 10% matusekulud? Kui suur on sellisel juhul nt. 500 000 mehe ühe päeva sõjakulu?
Täpset numbrit teadmata julgen väita, et pöörane.
Võrdluseks: Ainuüksi USA on ukrainat toetanud 40 miljardiga, see summa on otsas, veel ca 20 on saabumas lähipäevil. Kui palju on panustanud Ukraina olgarhid ja riik, lisaks muud riiklikud ja poolriiklikud abisaadetised mujalt maailmast- ei ole teada.
Ma väga kahtlen, kas venelasel on üldse sellises koguses vahendeid kasvõi 100 000 pealise kontingendi varustamiseks perspektiiviga ütleme- 6 kuud?
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Yks kirjutas:

Eeldus, et Venemaal õnnestub enesel sõjategevuse piirkond defineerida, oleks väga lühinägelik. Nägime, mis juhtus, kui Gruusia arvas, et sõdib ainult Lõuna-Osseetiaga.
Tänane Ukraina- Vene piir on 1920 km (ega seda numbrit nüüd Luganda ja Dombastan väga muuda) ja ma ei tea, kummale poolele see pikkus problemaatilisemaks osutub. Igal juhul on selge, et nii pikka rinnet ei suuda mehitada kumbki pool. Tuleb manööversõda ja võitlus asulate pärast. Kuidas tagalat hoida ja kindlustada, on juba praegu näiteks Ukrainale suur probleem. Ukraina ei ole pisike Gruusia, mis on territooriumilt Eestistki väiksem. Muuseas- seal Põhja-Ukraina piiri taga on Venemaa poolele jäänud ukrainlastega asustatud piirkondi. Nii Merkel kui šveitslased OSCE eesistujana on proovinud Sarkozyd teha juba järjepidevalt mitu kuud, aga Ukraina pole siiani liimile läinud. Ja siin on ikka asjaolud väheke teised.
Dona nobis pacem!
Mamba
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mamba »

Teeb gruusiat? irv.....järjekordne vene võit siis või?
Sibulad ei saa ühest asjast veel päris hästi aru. Venemaa ei ole pool maailma, riiki pole ollagi.
Hetkel nad lammutavad totaalselt üle võimete, iga selgelt mõtlev inimene näeb kuhu see viib. See pole päris nii lihtne et meil on raumaaki, nisupäid ja naftat, nüüd vallutame maailma. Venelased ajavad ennast tänu sellele sõjale lõhki. Uhkus ei luba sammu tagasi astuda ja see vedas neid lõksu ja see nad ka hukutab. Kõik venemaa käigud on sundkäigud ja iga sammuga aina sügavamale.
Neid käike teeb pime viha ja uhkus, pigem isegi alaväärsus kompleks, kainet mõistust tänasel venemaal ei leidu.
Näiteks need tänased vene vastusanktsioonid, naljakoht, kõige rohkem kaotavad nad ise.
Ukraina oli kaotatud juba ammu, seda enam ei muuda. Krimm ja kaks maha põletatud oblastit saada sellise hinnaga, enese hävitamise hinnaga. Ilusamat kingitust poleks küll hiina ja usa osanud tahta.
Q
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Q »

Venemaa piirab kaamlite ka kitse sperma exporti.
http://obozrevatel.com/abroad/34628-ros ... kozlov.htm

...oligi viimane aeg. Mentaalses mõttes need loomad idanaabrite hulgas juba puhta töö teinud. 8)

Tõsisema poole pealt paistab Ukrainas tekkivat see lõputu õuduse sündroom, mida Venemaa ongi soovinud. Liigutades piiril vägesid ja infot peatsest sissetungist seotakse sellega neid ukraina üksusi, kes saaks ATOs osaleda. Iga sõjapäev aga neelab mõlemalt poolelt meeletu summa. Blokaad aga tähendaks mitte päevi vaid nädalaid ja seda ainult siis kui piir kinni saab. Selles osas on Venemaa majandus kindlasti eelisolukorras, sõltumata sanktsioonide ulatusest. Venemaa tegutseb praegu puhtalt sisepublikule ja muu maailma seisukoht teda ei kõiguta. Sellepärast pole lootustki, et nad loobuks.
Pakun, et ukraina sõjavägi on juba raskeimad ajad üle elanud. Ikka on tagasilööke- küündimatust, lollust, reetmisi, deserteerumist jne. Seda juhtub igas armees. Esile on kerkinud uus põlvkond välikomandöre, kes on piisavalt andekad, et juhtida ka suuremaid üksusi. Põhiline, et riik ja rahvas, st. majandus seda koormat kanda suudaks. Raske muidugi prognoosida, kuidas piir suletakse, kuid valikut ju pole. Mitmel rindel pole ukrainlastel sõdimiseks jaksu. Ilma varustuskanaliteta kuivavad mardikavabariigid aga ise kokku. Kas lähevad ukrainlased piirialadel üle sissisõja taktikale, mis oleks arvestades vene tulejõudu, suht optimaalne lahendus? Kindlasti väldib ukraina pool, mistahes sõjalist tegevust Venemaa territooriumil. Küll aga võib seda vene pool jätkuvalt ise lavastada kuna ta mängib ennast üha enam nurka. Propagandaministeeriumi pasaveskid vajavad ju pidevalt värsket tooret!
Tuulekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tuulekas »

Kogu selle Yhe jutu võib kokku võtta sõnadega, et Vene armee on ikka ülivõimas ja pidurdamatu ning ainult heast südamest pole veel alustatud paraadkäiku Kiievi suunas. Ukrainlased tänagu ainult jumalat, et neil lastakse eksisteerida ja sõda mängida. Lubage naerda :lol:

Kui see "rahuvalvajate" sissetung käiks nii ludinal nagu sa üritad väita, siis oleks seda juba tehtud. See hetk on aga juba ammu mööda lastud ja nüüd istutakse nutuse näoga piiri taga ja sügatakse mune, sest paraadist võib kujuneda hoopis matuserongkäik. Ukrainlastel on ka endal luureinfo olemas ja sissetungi algus ei tule neile kindlasti mitte välguna selgest taevast. Käsud ja valmisoleks on selleks ajaks juba olemas. Pole mõtet fantaseerida, et ukrainlased vahivad lolli näoga sinikiivrite tulekut ja ei julge paukugi teha...

Kui juba praeguste jõudude juures kõheldakse sissetungi alustamisega, siis terve Ukraina relvile tõusmisel tehakse ilmselt püksid täis.
Gripen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gripen »

Ei hakka pikemalt siin tausta lahti kirjutama aga neile kes on jälginud teemat, et Ukraina kohus mõistis süüdi Zirinovski ja mitmed muud Vene kõrged tegelased terroristide relvadega varustamise eest. Siin nüüd lindistus, Zirinovski helistab Avakovile kuid ei saa kätte, niiet Avakovi nõustaja helistab talle tagasi. Zirinovski on kindlasti mures, sest võib interpoli tagaotsitavate nimekirja sattuda, tahtis ehk läbirääkida
http://youtu.be/3nYVX7hPD-s
Viimati muutis Gripen, 07 Aug, 2014 0:33, muudetud 1 kord kokku.
"The brighter burn bridges behind you, the lighter the road ahead..." Omar Khayyam
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline